Ännu en gång stolt!

Salsa gick in och vann dagens klass idag!
STOLT


Rullar mot Mantorp

Nu rullar bilen mot Mantorp för tävling! Jag startar på söndag, idag ska vi visa dobbie för några spekulanter i Mantorp och sen ska vi åka mot terrängen för att kolla på Linda Bolin, det var henne jag och Frida köpte Frida och Jouline av! :D
När tävlingen är slut så åker jag med Moa nordfjäll ner till Skåne för att vara hos Hannes i tre veckor!! :D självklart kommer jag fortsätta blogga under tiden jag är där! :D

Jag startar 1* i Mantorp :)

Kram Sofia och Miss Frida


Sommaren är verkligen här nu.

 
 
 
 

Vackraste jag vet.

Gick upp klockan halv sex idag. 30 min sovmorgon, de är mycket om man är ryttare må jag säga...började rida henne 8.40 red i 50 minuter, red lite dressyr fast ute på våran uterittsrunda. Hon kändes super fin, ibland lite seg men lossnade efter hand. Imorgon ska vi till pappas jobb och lämna några grejer, sedan runt 2 rider jag eller senare på kvällen, funderar på filmning och fotografering ute på våran skrittrunda, där är så sjukt fint med gräset och så. Medans jag väntade på att mamma skulle hämta mig idag fotade jag Jouline. Förvånnade? Nä inte jag iallafall. Kan seriöst inte låta bli, hon är helt enkelt för vacker för mina ögon så därför vill jag dela med det till er...
 
6 bilder som togs idag, resten kommer i en bomb sen. Pallar inte med en massa delar hit och ditt. Så varsegod. Njut som jag gör. 
 
KRAM.
 
 

Börjar morgonen med perfektion.


Sibban träning

Idag tränade jag som sagt för Sibban. Han får mig att rida riktigt bra och Då går det bra! Jag är riktigt nöjd med träningen och jag kände att jag verkligen fick suget i henne och när jag får det blir det grymt bra. När jag pratar om suget menar jag att jag får mkt i handen och hon vill bara en sak. FRAMÅT. Det är då hon hoppar som bäst och då flyter allt på. Jag släpper så lätt stödet och det har jag börjat göra den senaste tiden och då blir det pannkaka. Nu är vi back on track och jag känner mig fett taggad inför tävlingen i Mantorp. Förra året satte jag min 0 i banhoppningen och jag hoppas jag gör det igen. Terrängen i Mantorp är jätte härlig men lite tung. Tänkte ta bilder på hindren så ni får se dom :)

Någon som ska till Mantorp? :D

Kram Sofia och Miss Frida


Dagens hoppträning.

Träningen idag gick så grymt bra. Inte hoppat henne sen träningen för Chanette och det är lääänge sedan nu. Hoppade bana på kanske 80-90, höjden för mig är inte ett dugg viktig. För mig räcker det. Känner att jag vill lära känna henne på lägre höjder för jag vet hon kan hoppa såå mycket högre än det. Och därför vill jag träna på mindre höjder för 1. lära känna och hitta knapparna. 2. hon stressar gärna upp sig i hoppningen. 3. hon hoppar ibland utan någon teknik utan det blir lite konstiga hopp, långt ifrån tex.
 

Dessa tre stegen har snart gått över. Jag har börjat hitta nästan alla knappar, jag är bara i visa tillfälle väldigt osäker och det är ju så de inte ska vara så därför tränar vi ju? Men kan säga en sak, allt känns verkligen så grymt bra.  Hon stressar inte upp sig mera, hon är lugn, har huvudet i normal höjd, hon spänner dig inte mera, utan hoppar med lätthet och allt flytter på vi bibehåller galoppen och vi är samlade. Hennes teknik har oxå bättrats så mycket. Hon hoppar lite närmre, mer spändbågge, och hon skjuter ifrån på ett grymt viss. Hon stressar inte in i svängarna gör glädjeskutt och blir osäker mera utan hon samlar sig mera, hon har blivit mer säker. Eller nä jag ska inte säga HON utan VI har blivit mer säkra, nu ska vi bara hitta detta hela tiden, att vara säkra på varandra och lita på varandra, kan säga, när vi väll hittat varandra 100%, knapparna, och våra hjärnor slåtts sig samman, kan vi hoppa vilken höjd som helst, för hästen kan men de är bara VI som ska kunna TILLSAMMANS.
 
Tillsammans klarar vi allt det vet jag, om vi så ska kämpa i motvind så kommer vi hitta allt, känner att vi har redan hittat varandra så himla mycket. 
 
 
 

Packning och Sibban träning

Hej!
Idag är det packning och tränings dag.
Det är så att när jag har tävlat klart i Mantorp så kör mamma mig och Frida (minponny) till Hannes. Därför måste jag ha med mig både väskor som ska med till tävling och väskor med kläder och grejer till Hannes. Snacka om att bilen kommer vara proppfull.

Idag fick jag reda på att jag och Frida(ponnyn) är dom ända som är kavlade till Svenska cupen finalen !!! :D


Mitt livsglädje.

Bilderna från idag, mitt hjärta <3
 
 

Varför inte storhäst?

Jag har fått en fråga ett antal gånger "varför köpte du inte storhäst?"

Denna fråga kan jag faktisk ställa mig själv ibland. Varför jag valde ta D ponny är storhäst. 
Men svaret på den frågan är enkel. Två saker, jag vill fortsätta ponnytiden, och jag ville ha Jouline. Jouline kommer ge mig många roliga minnen på mina sista ponnyår. Och dem sista åren vill jag spendera med Jouline.
 
Just nu är jag väldigt sugen på storhäst, känner mig väldigt taggad att få rida en storhäst, får se hur det blir med det i sommar. 
 
Hihi ja nu fick ni svaret på den frågan, ingen ponnytid utan Jouline!

En snabb dag i stallet.

Drog till stallet runt sju idag, Fixade allt innan jag började rida, ganska skönt imed jag var så trött efter jag ridigt henne. Jag började att rida ut henne i 20 minuter, red igenom henne ganska hårt, shit vad maffig hon var asså, ber pappa fota det i helgen. Sedan red jag kanske lika länge i paddocken, lika fin där. Skritta av henne en sväng på grysvägen. Som en go belönning. Jullan var ingen vidare svettig mer lite blött efter allt regnande så tog min älskade Madgic Bruch och borsta bara av henne lite lätt. I hagen var hon anningens lugnare än igår, idag fick man jaga igång henne för hon skulle få liv i sig haha, igår var hon bara så himla glad att få komma ut på grönbetet! 
Idag kom jag hem runt 11, så ganska skönt att bara chilla runder nu. 
 
Tinto fick småhoppa idag, som sagt hon hoppar ju inga höjder är säkert knappt 40 cm. Jag gör det för hon älskar de, men det kan jag säga idag palla hon inte, hon ville bara stå i en hörna och äta, longerade henne i 10 minyter gick bra i början till hon började tröttna på det, aja SHETTISAR....
 
Här kommer två bilder jag fotade idag, hinner knappt redigera bilder på denna datan då den av ren plötslighet stängs ner utan andledning, skit data så nu är alla bilder på ett USB och ikväll förs bilderna in på pappas data. 
 
Imorgon står det hoppning på schemat, hoppas på ute hoppning då hon är lugnast då, + massa bilder kan fotas.
Kram så länge.
 

Orginal bilderna är extremt tråkiga, så fick sätta in lite skuggor och lite sådant då bilden fick mera liv. Ska testa mammas Photoshop ikväll varför inte liksom???
 

Det vackraste jag vet. Den vackraste på denna planet. Min Jouline.

 

Karlsfälts Puccini, evigt i mitt hjärta.

Imorgon är det en sådan däg då man tänker tillbaka ett helt år, med kärlek. Imorgon är det 12 månader sedan jag sa adjö till min vackra ponny. Många tror jag sörjer floder av honom, tvärt om, jag tänker annorlunda, jag är så fruktansvärt stolt att jag fick chansen att utbilda denna ponny och skola han. Få kämpa i motvind och i framgång. Jag har nog inte gaft en finare ponny än han, har jag verkligen inte haft. För ett tag sedan gjorde jag en film på honom. Det tyder mycket på hur vi utvecklades, iallafall har videona med det att göra. Hur vi gick igenom motgång som sedan blev framgång. Last Latter heter filmen, och den förklarar mina sista ord. Jag älskar ett spöke. Och han är även mi ängel. 1 års saknad med massa tankar virrvlande runt. Men nu har jag sagt mina sista ord till dig, Jag kommer alltid att älska dig. 
 
26/6-2012 min sista dag, mitt sista förväl, föralltid. <3
 
 
 

Kanske rodeoponny??

Idag bockade Jouline för första gången haha, aldrig sett henne bocka förut, sällan hon gör det, inte för hon kan det precis  men aaah. Kommer en lite bilder på momentet...
 

Tinto fick vara första..

Som blev rastad. Hon fick börja med att bli longera. I början var hon fett tjurig, strävade emot och bara löjlade. Bilderna blev bokstavligen URKASSA. Men inte så lätt att longera en tjurig dam, och hålla i kameran
Innan när jag longerade stod hon på bakbenen, hon kände antagligen för mycket tryck under hakan, så nu har jag helt långt rep, så hon inte får panik att någon drar i henne, funkade utmärkt. 
 
 
 
 
 

Del 1 typ hehe..

Idag hade jag lite foto dag med Jouline i hagen, försöker hitta lite mer känsla me detta med fotografering, tycker det flytter på bra, hoppas ni kan slänga in en kommentar och göra mig lite glad hhihih.
 

Min nya häst.

Hej!
 
I mitt förra inlägg skrev jag om hästar jag prov ridit i Skåne.
 
Vi bestämde oss för en häst, den första hästen jag provred.
 
Information om min nya häst, Gardenia R :
 

Namn: Gardenia R
 
Ålder: 5 år
 
storlek: 1, 71 hög
 
Hon har gått 115 hoppning och H90 fälttävlan med placering :)
 
 

Stamtavla

Gardenia R (SWB)
04082209
2008
Jaguar Mail
04974249
1144
1997
Hand in Glove xx
95043
1978
Elvira Mail (SF)
 
Backsippa (SWB)
04033308
2003
Landlord
04838020
849
1982
Princess Modena xx
01885980
26901
1988
 
 
här kommer film på hoppning och terräng: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Idag var tydligen Jouline på detta humöret, töntan.

HAHAHAH JAG DÖR.
Tagit en massa bilden så ni vet, här är ett smakprov!


Uppe med tuppen.

Häst nummer ett klar, longerades i tio minuter imorse innan jag släppte henne i hagen, hon fick skuta lite hinder.
Nu rida nummer två. Blir att rida ut henne i kanske 30 minuter och sedan paddocken lika länge.
Fotar dem lite idag, bilder kommer ikväll.


Gårdagens ridpass.

Igår var jag i stallet ganska sent runt fyra kanske, fixade och sådant i stallet. Hämtade in Jouline och gjorde henne lite fin. Hon var inte ett dugg skitig men stog ändå och ryktade henne i säkert 30 minuter, hon kraffsade med hoven hela tiden och öron spettsade guuud vad hon gillade det, länge sedan jag hade den tiden att bara mysa med henne. Först var min tanke att jag skulle ut och tempoträna men ångrade mig väldigt snabbt så tog dressyrsadeln. Hon hade redan tempotränat i tisdags så kände att det räckte. Red först fram henne på grusvägen, började jobba upp henne så småning om . När jag kom ut på gräset började vi trava igång, SHIT vad ponnyn gick, en sådan power och sådant lyft hon gjorde ökad trav som bara var woow. Hon sträckte verkligen ut. Den känslan var helt enorm. Började sedan galoppera henne, och ja hon var lika fin som alltid. Efter säkert 30 min dressyr medans jag red ut så red jag henne i paddocken, hon hade inte samma flytt tyvärr, men underlaget är ganska tungt och jobbigt, så ja. Men jag var extremt nöjd med henne. Största pluset var att hon var samlad inte sressa över att jag red ut utan tvärt om hon taggade upp bra, och presterade bra. 5 guldstjärnor till ponnyn. 
 
Idag blev det ingen ridning, PMS tanten vägrade komma in så vi åkte hem, ibland är hon bara föööör mycket, kom upp senare nu, för typ 2 timmar sedan, dååå helt plötsligt passar det att komma in..nä idag var hon riktigt stoig....
 
Imorgon drar jag till stallet runt 7 tiden på morgonen.  Ska rida henne tidigt och så, sedan blir det hem runt två kanske. Tanken ligger faktiskt på lite finlir i paddocken. Och longera Tinto bus, hon måååste verkligen komma igång nu..magen är ju större än allt annat på henne....banta banta banta..
 
Ni som har shettisar och vet att dem går väääldigt snabbt upp i vikt, vet ni något man kan göra för att få ner dem? 
Jag kan ju liksom inte rida henne haha, men ja, jag får se hur jag gör med henne imorgon, båda ska iallafall få bada innan dem går ut i hagen, det behöver dem, och även bli sprutade för alla mygg, flugor osv.
 
Nu ska jag se vidare på en film så vi höres snart igen, datan kanske åker med till stallet, eller vad säger ni? Kameran med kanske? ;) 
 
 

Vi ska alla lyfta fram...

Jag och Sofia startade denna blogg för nästan tre månader sedan. Redan dem första dagarna var vi uppe i över hundra läsare. Bara tanken att så många gillade våran blogg TROTS våran början och en seg start. För oss är ni läsare guldvärda. Ni är faktiskt grymma. Efter våran lediga vecka från bloggen, höll ni fortfarande kvar vid den och ville se när vi uppdaterade. Jag blir alltid så himla glada av att se er när ni kommenterar. Och det blir Sofia oxå helt klart. För mig och Sofia blir det svårt att planera hur vi ska lägga upp det med inlägg varje dag, men vi jobbar på det. 
 
Någon gång varje dag får någon av oss en massa komplimanger. "Mina förebilder, ser upp till er". 
Ni ska veta att varje kommentar ni skriver, privat och här betyder guld. Man blir så peppad och inpererad och lycklig. Denn bloggen ska vi bygga upp tillsammans. Vi är författarna medans ni är våra läsare. Vi gör denna bloggen stor TILLSAMMANS. Ni är så himla duktiga att lyfta fram oss som personer och hur våran blogg är, därför vill vi nu öppna oss och lyfta fram eran blogg, varför kan ni inte i kommentars fältet skriva om eran blogg, berätta om er själva, berätta om en blogg ni läser och varför ni just gillar dem, och vad ni tycker om våan blogg och varför ni läser den. 
Nu hjälps vi åt. 
Gör ni detta kommer vi 100% lova att klicka in på eran blogg. 
Vi lyfter fram varandra. Glädjas åt varandra. 
 
SKICKA VIDARE NÄTKÄRLEK! 
 

Kom igen nu och fyll detta inlägget med kommentarer om bloggar ni vill lyfta fram och varför och berätta om eran egna fina blogg. KOM IGEN NU UNDERBARA LÄSARE.
 
Tillsammans <3
 
 
 
 
 

Vad gjorde jag i helgen??

Hej!

Ska nu berätta vad jag gjorde i helgen!


Häst 1:
Denna helgen bar det ner mot Skåne för att kolla på häst! Jag skulle testa en 5 åring som hade gått H90 och 115 i hoppning :) det var den första hästen jag prova, vi åkte ut med den på terrängen eftersom jag tycker det är det viktigaste att prova terräng när jag ska satsa på det :) Den var helt fantastisk! Den var så avspänd och hoppade allt jag styrde på! Den var 1,71 stor men jag såg ändå inte så liten ut på den ändå :D

Häst 2:
En häst som var 8 år och hade gått h100 på Irland och 120 i hoppning här hemma! Jag testade hoppning och dressyr på den först. I dressyren var den hemsk men hoppning var den skit go! Den hoppade som attan så även den hästen tyckte jag mkt om! Den var avspänd och det kändes bra!

Dag 2 :
Då provred jag en häst som gått JYEM och SM osv. Super fin i dressyren! I hoppningen var den skit svår.. På dobbie och Frida håller jag tänker jag upp med huvudet och fram fram fram men den är skulle man rida på tygeln och lugnt för annars gick det inte. För mig blev det kortslutning ;). Terrängen var den riktigt go i , den visste precis vad den skulle göra! Allt bara flöt.

Häst 2 igen:
Nu provred jag den jag hoppade och red dressyr på den andra dagen på terrängen. Jag kände direkt att det inte var en häst för mig då. Hon var spänd osv. Jag gillar trygga hästar. Sånna som aldrig skulle stegra sig utan inte bryr sig om omgivningen alls.

Häst 1 dag 2:
Jag gillade henne jätte mkt så vi åkte hem till tjejen som hade henne och skulle testa dressyr och hoppning, det gick skit bra. Hon gick inte så fint i dressyren i början men efter hoppningen gick det bra! Hoppningen gick galant. Allt bara stämde! Hon var så rolig att rida, pigg och verkligen ville hoppa! Hon krävde sin ridning men man vill ju utvecklas så självklart i ridningen så det var bara roligt.

Fortsättning följer...


Låååååång helg

I Helgen var det som sagt Skåne på kartan!
Imorgon kommer ett lååååångt inlägg om allt och masa roliga saker har jag att berätta! :D

Kram Sofia


På 10 månader har vi lyckats med detta.

Jouline är en ponny som är klok och har en sådan extrem träningsvilja. Hon älskar att gå mycket att få arbeta. Det är hon inte ensam om för det gör jag med. Jag älskar att jobba mot våra mål och sedan se hur man utvecklas. Som ni säkert ser så fotar vi mycket när jag rider. Då jag vill se hur jag rider henne. Se vad jag kan ändra på, många anser att man kan inte se fel på bara en bild, det kanske man inte kan? men man ser på alla bilder hur man utvecklats i sin ridning osv. När vi köpte Jouline var jag rädd och våga liksom inte "ta" i henne. Efter allt som hade hänt med Putte så var liksom stilen i min ridning borta och jag satt istället som en rädd flicka på hästen, snäll som Jouline är acceptera hon de direkt. En del folk tror jag köpt mig en flygande matta en maskin som jag sätter i en växel i sedan kör vi, men nejnejnej. Jouline är en svårriden ponny, hon kräver mycket av sin ryttare. Jouline är inte den där ponnyn som slöar till sig, och släppar benen efter sig, hon är helt tvärt om, hon pinnar på i 190 och hon är en extremt närvig ponny, hon kräver lugnet i ridningen, små hjälper. Jouline är en helt underbar ponny, jag har aldrig varit missnöjd av ett ända pass jag ridigt, är inte det ganska sjukt? Någon gång ibland direkt efter och man är trött dessutom så känns allt skit men när man sedan tänker efter på alla bra grejer så är jag aldrig missnöjd. Jag skyller aldrig på henne, jag är hennes ledare det är jag som styr och ställer hur hon ska gå. Klart hon tvärnittar framför ett hindrer om inte ryttaren är med på notorna. Hon är en ponny du lär dig rida på. Som ni vet har jag haft det grymt jobbigt i hoppningen, mitt tänkande kring de nu är annorlunda, när jag hoppade innan var jag helt fast i hoppningen men nu? Nej tack, hoppningen är inget jag gillar mera, en del tror säkert för att det är att jag har det jobbigt och kämpigt i hoppningen nejnejnej verkligen inte. Jag kan inte jämnföra Putte och Jouline, det finns inte på kartan, Jouline har med speed i sig, mer power i sina språng. En helt annan vilja Putte hade oxå vilja men inte som Jouline, Putte behöll lugnet men Jouline stressar upp sig mer. Samtidigt känner jag att dressyren går som en dans hela tiden, terrängen ska vi inte nämna helt AMAZING men hoppningen är VÅR akilles häl INTE Joulines INTE min utan VÅRAN, våra huvun måste slåss ihop och bilda ett team för att sedan kunna slåss där ute på banan, vi har kommit långt på så kort tid i hoppningen, nu känns allt faktiskt som ett ljus, mer roligt för att vi hittar knappar hela tiden precis som i dressyren. Jag kan säga att med träning MED träning i alla grenar, så kan vi bli farliga. Jag har ju knappt haft henne ett år? Hallå? Jag kan inte begära mer av det vi presterat? 
Startat 4 tävlingar, varav två placeringar, och tre grymma ritter.
 
1. Dressyrtävling i Malmö 2a. Super ritt. 
2. Hopptävling i Trelleborg ett stopp och ett ner och tidsfel, ryttaren red som en kärring, förstår ponnyn där faktiskt, förlåt..
3. Fälttävlanstävling i Tranemo 9 av 27(?) starter, Nolla genom allt, en grymritt.
4. Fälttävlanstävling i Dagstorp 2 av 15(?) starter, Ett stopp i hoppningen, ryttar miss, bra dressyr program och en grym ritt i terrängen.
 
Jag ser såå fram emot våra år tillsammans med våran utveckling tillsammans, för varje dag ser jag en ljusning i saker och ting. Jag ser en öppning till en helt annan värld. En värld jag inte varit i innan. 
 
Utvärdering i gångarterna
 
Trav- Innan var hon lång i formen, stundtals gånger gick hon på tygel men det var ytterst lite. Får ihopa henne mycket mera, jobbar henne på ett helt annat sätt, hon trampar mer under sig och vi har hittat grymma knappar. Vi kan öka och minska traven, hitta alla olika rörelser.
 
Före: 
Sitsen på bilden är hemsk, ingen form, tråkigt steg inget flashigt.
 
 
Efter:
Hon har längre graciösare steg, min sits så hääär mycket bättre. Formen stabil
 
Galoppen- Innan ganska långt upp med huvudet och drog, men nu, jobbar hon med ryggen, får ner huvudet och får en pampig galopp. 
 
Före:
Stark, hängig och springig.
 
Efter:
Lugn, avkatar mer för mina hjälper hon lyssnar mer, formen är bättre
 
Jag ser hur vi förändras och hur våran utveckling stiger..
vad säger ni????
 

Det går mer än bra nu.

Ridpasset idag gick mer än bara bra, det gick jättebra. Jullan och jag har verkligen klickat nu tillsammans. Jag vet precis hur jag ska rida henne i olika former. Långolåg, högokort och den vanliga normal höjden. Tempot har jag oxå börjat hitta det snabbaoaktivasteget, kortaomjukasteget och det lugnaolängresteget. Hon var ganska svår från början att ta tillbaka från galoppen då hon springer in i traven, men det har verkligen börjat bli bättre, jag rider Jouline mycket med mina vikter, och försöker bortse lite från att styra överdrivet mycket, utan istället styr jag mjukt och lägger min vikt lite åt det hållet utan att det syns. Hon har blivit väldigt fin i traven nu med mig, då menar jag steget, det vanliga steget jag ska ha genom ett dressyrprogrammen. Det lugna och jämna steget, men långa & lufftiga steg. Snacka om att det är en dröm när man får ihopa henne på det visset. Den ökande traven har vi oxå hittat mer och mer, hon har lite svårt för den eller ja vi har svårt för den då vi hellre kortar steget och pinnar på i 190, men nu börjar hon verkligen LÄNGA på steget och få lite fart bakifrån. Snart har jag haft Jouline i ett helt ÅR, kan ni fatta ett år?! 
Jag kommer att lägga ut en video på första gången vi hoppar, dressyrar och hoppar i terrängen, kommer bli den dagen vi har ett år tillsammans. 
Jag ser våran utveckling, och jag vet hur mycket vi har kvar på vägen, tänk då när vi hittat allt detta? Åhh herregud säger jag bara.
 
Nej nu ska jag den kaxiga lilla skiten fortsätta med den långa texten. 
Nog ett inlägg ni kommer gilla. Handlar ju såklart om mig och Jouline ;) 
 
 
Åååh bloggen går bara framåt, Sofia vi kommer lyckas jag känner det på mig!!!

Ridpasset 22/06-2013 - BILDER

 

Något ni vill dela med er?

Nu när våran blogg är uppstartad efter en veckas vila så har vi lite funderingar på saker vi vill skriva om. Men vi vill ju helst veta vad NI vill läsa om. Vad tycker ni om att läsa på en blogg som ni kan dela med er till oss? 
Ni kan alltid maila oss om förslag eller andra alternativ på saker ni kanske vill veta privat i mail. 
Maila isåfall till [email protected]
Tack för hjälpen i förväg, glöm inte, delar ni på förslag och hjälper oss kommer vi hjälpa er, ge och ta. 
Ha en bra dag, kram 
/CCRIDERS

Min sommarplåga..

 Kanske inte den där "sommar" låten, men är helt kär i låten, helt sjukt.

Dagen efter midsommar.

Hade gäster långt ut på natten igår. Blev inget bloggande från min sida men IDAG ska jag lägga upp lite bilder och massa texter. Ett inlägg kommer handla om hur man bygger upp en fälttävlansponny, och bygga upp muskler.

Ridningen står nu på schemat och jag ska be pappa filma lite. Och kanske fota??

Vi höres strax.


Full rulle köttbulle

Idag kör vi midsommar firande hos mig för fulla bullar!

Frida gick kanon bra idag, börjar verkligen hitta henne igen! :) har legat på runt 50 straff i dressyren det sista men jag vill ner till typ 42 nu, vårar rekord är 46 men nu går hon ännu finare så jag vet att vi kan få lägre! :)
För er som inte vet så mkt om fälttävlan så är det så o dressyren vill man ha så lågt straff som möjligt! :)

Dobbie har oxå gått fint dom senaste dagarna och även XL!

Utrustnings inlägg kommer! :)

Kram Sofia

https://cdn3.cdnme.se/4146963/7-3/pic_51c442ff9606ee615444537e.jpg" class="image">


One In A Milion.

 

En veckan lov.

Bloggen har legat nere nu ett bra tag, iallafall lite mer än en vecka. Trist men sant. Haft så mycket och göra den sista veckan innan lovet. Vi hade lärarmiddag som bestod av bowling och massa sådant med alla nior. Sedan har vi haft stranden, spex och massa andra aktiviteter. När Torsdagen kom kände man verkligen hur glädjen spred sig i kroppen. En ända dag kvar, en halv dag. Fin kläd, visar att här är jag, och sedan kan skolan kyssa mig någonstans. Jag har verkligen haft 3 jobbiga år på den skolan. Men nu är det över. På Torsdagkväll kom min kära vän från Småland. Hon var med i skolan och fick se hur våran avslutning var osv. Efter skolavslutningen åkte vi till Trelleborg och luffade omkring bland massa affärer, vi år Buffelunch och hade dö trevligt. På kvällen for vi vidare till Student för tre pers. Riktigt trevligt och väldigt kul. Kul att se hur glada och nöjda dem är, det värmer i hjärtat. Jullan fick vila en hel del den veckan men under helgen satte jag igång henne med massa lösgörande övningar och lät henne bara luffsa på. I Söndags satte jag igång henne ordentligt. Red igenom henne ganska hårt i galoppen för ville den skulle sitta, och det gjorde den strålande bra. Vi åkte på kvällen vidare till Hemmakväll och hyrde 5 filmer och köpte määäängder av godis. När vi kom hem blev det plankstek till middag, finns det något godare än det???? NEJ. 
I Måndags red jag igenom henne som jag gjorde på Söndagen. Mycket lösgörande hit och ditt och avslutade med en liten skritt runda. Red henne i 1 timme drygt. På Tisdagen tog jag lite tempoövningar ute på gräset, hade hoppsadeln och  fälttävlanshjälmen på och sedan var det bara gasen i botten. Ponnyn blir bara snabbare och snabbare, och lättare och lättare att få tillbaka. På onsdagen skulle vi igentligen till Future Eventers sista träning..men blev inget av det tyvärr för min del. Vi åkte till stranden runt 8 på morgonen och stannade där till 13. Så underbart väder, men hemskt vatten..Jullan fick vila imed det åskade som tusan på kvällen..
Idag åkte Kajsa hem, trist med sant. Varit här i en helvecka och allt har bara gått för snabbt. Men vi har verkligen haft så himla kul. har alltid ett leende på läpparna när hon är vid min sida, klarar mig inte utan henne, min bästavän<3
Jullan fick skritta ut i 1 timme idag, 30 gradersvärme, och hon var dyngsvettig..stackare..
 
Somsagt bloggning har inte varit på topp, men den är inte i marken i heller, nu ska vi bomba er med MASSA inlägg imorgon, jag hoppas ni ser framemot en bra sommar med oss här på Ccriders. GLAD MIDSOMMAR.
 

Midsommar

Bloggen har legat nere lite nu tyvärr..
Hästarna går bara bättre och bättre och det blir bara varmare och varmare ute!Kan de va bättre?
Skåne står på kartan denna helgen .. Vad jag ska göra blir en hemlighet än så länge men ni får självklart reda på allt när jag är hemma igen! :) önskar alla en grym midsommar :D

Vad tror ni jag ska göra i Skåne då? Gissa!
Den som gissar rätt får en länkning!

Kram Sofia


V.25

Så här ser Min vecka ut:


Resultat bollebyggd

XL Broderick, L:C : han var så fin! Han hoppade kanon och hade riktigt bra galopp och tryck! Väldigt nöjd :D vi är på väg tillbaka nu :D

Dobbie , L:B: Han var super lugn, det märks på honom nu när vi har tävlat mer det sista , han är mkt mer avslappnad inne på banan o så :D kanon runda, 0 fel

L:A dobbie: MSVB KVALAD!!!! Satte sista nollan nu! Han var lite spänd men nolla så vem bryr sig! Så glad :D det var spekulanter på plats och dom älskade honom, dom kom från Trelleborg :) dom ska rida honom imorgon oxå, super snälla var dom verkligen :)

Inga bilder tyvärr idag :( film kommer upp i morgon :D

Kram Sofia


You light up my world.

 
 
 

Veckans speciella fredag,

Efter skolan åkte vi till Trelleborg och åt lite. Sedan drog vi på student. 
 
 

Tävling

Imorgon kör vi på tävling i bollebyggd! Med XL och Dobbie! Tagga :D
Mer om det kommer imorgon :)
Kram Sofia


Skolavslutning


Min största kärlek i garderoben just nu.

Första riktiga klänningen, hatar klänningar, men i denna känner jag mig vacker i tihihih...
Varit på lärar middag till 8-9 nu på kvällen, ätit mat nu och färdig för 6-7 timmars sömn för att sedan imorgon se uppvisningarna inför avslutningen imorgon är en mini avslutning <3
Godnatt


Dressyr

Terräng träningen gick jätte bra igår. Therese hade inte så många hinder framme men jag hoppade någon stock och stock ner i vattnet. Han har sån himla bra inställning och han har inte gått terräng på mer än ett halvår och han gör de som han gjorde de igår :D

Idag är det dressyr träning på schemat för Petra med alla hästarna. Skriver mer hur det går :D

Kran Sofia


Outfit today

Spets blommig: Gina Tricot
Magtröja: New Yorker
Byxor: Cubus
Örhänge: Glitter


Dressyr träning nu - Future Eventers

Är på väg till saxtorp för att träna för Anna Påhlsson. Näst sista träningen, sista är på onsdag för Magnus igen. Varit i stranden hela dagen så inte kunnat uppdatera då min mobil dog. Vi har spelat in en massa videos och faktiskt haft fett kul. Har blivit väldigt, väldigt brun. Fast knappt på benen...precis där jag behövde bli brun..aja nu måste jag vila mig. Är fruktansvärt trött så..hörs sedan.


Terräng träning

Idag är det terräng träning på schemat med XL, har tänkt att han ska gå lite fälttävlan iår :) han gick p80 i Tranemo förra året och vi fick placering våran första start :D det var så himla kul! Fick 44 straff,0 fel i hoppningen, 9 tidsfel i terrängen men slutade ändå på en 6 plats :D ska åka till therese häggsjö :D
Önskar alla min kära vänner lycka till i Danmark nu som är i helgen :D

Kram Sofia


Sola snöbenen

Klockan är nu bara 21,50..Är väldigt trött redan, somnade inte förrens två inatt då jag var fett orolig för Bozz..pappa fick in honom klockan tre INATT, jävla katt. 
 
Jouline fick villa idag. Imorgon drar vi till Saxtorp för lite dressyr uppriding för Anna Påhlsson nu inför Future Eventers. Känns mycket kul. På söndag blir det lite terrängtävling och hoppas på att få hoppa lite enstjärniga hinder och lite tekniska hinder. Fett kul tycker jag det är. Den 27/7 är det öveds, ett tag tills dess men tycker det är hur kul som helst att få träna upp oss lite nu inför det. Kommer träffa underbart folk som jag inte träffat på 3 månader då eller ja 2 månader, usch kan ju inte vara utan dem hihi. Hört att Öveds ska ha väldigt fina hinder och fin bana. Så kommer nog bli mycket bra. 
 
Idag mockade jag ut HELA Joulines box, och tog in strö istället. Nu till sommaren blir det mycket lättare och halmen är snart slut så sparar den till Tinto. Tänk att jag lämnar världens mest underbara stall och ställe om 10 veckor...usch bara tanken...ända possitiva är att Jouline och jag kommer gå på Gymnasium tillsammans och vi kommer lära oss såå himla mycket, ska bli spännande. Jouline behöver lite miljö träning bland en massa folk. Kommer nog bli super. Hon lär sig. 
 
Nej men nu måste jag sova, stranden imorgon med klassen..kul? Ehhh nej. Vem vill bada i 14 grader, ja inte jag iallafall. Blir att lika på stranden och götta mig istället, sola lite och sådant mysigt. Tar med mig shorts iallafall..behöver sola mina vackra vita ben, snöbenen...kan uppdatera lite imorgon om ni vill via mobilen, kanske en videoblogg, vad säger ni? 
 
Puss o kram Frida. 
 

Tävlingsplanering

Min fälttävlans säsong består av ganska få tävlingar!
Jag vill spara på Frida och bara rida dom viktiga tävlingarna iår.

Mantorp 30/6 CNCP*

Hofors, SM CNCP*

Bökeberg, NM CNCP*

Kram Sofia


HugoBozz, snälla kom in...

Åhhh är så orolig...kommer inte kunna sova inatt...Bozz kommer inte in, och han brukar alltid komma in när man kallar..aaarhh..får panik, min älskade vän kom.
 
 

Dagens ridpass 09/06

Blev ingen träning för Monica, tog lite träning hemma istället runt 19.00.
Hoppas ni gillar bilderna!
Släng gärna iväg en kommentar, tack.

Lite nytt här!

Som ni ser har Sofia & Frida fått en ny header och design och jag blev ändå rätt nöjd och det hoppas jag dem också är. Prövade lite saker jag inte gjort innan och jag tyckte resultatet blev riktigt bra! 
 
Så vad tycker ni Hiss/Diss?^^
 
Ni får gärna besöka min blogg som jag driver med min kompis Mathilda: http://eighthoofs.blogg.se/  där ni får ta del av våran hästiga-vardag!
Min foderponny Spirit ♥

Tyskland

Hej!
 
denna helgen har många i YR och Junior landslags ryttarna vart och tävlat!
Hörde att en häst hade skadat kotan så att det blev ingen mer tävling nästa år... blir så ledsen när jag hör sånt! Usch.. vill aldrig att de ska hända mig! Jag har haft väldig tur med skador! Frida fick en ögoninflamation förra året men jag gav henne någon ögonsalva så gick det bort fort. Jag kunde fortsätta rida som vanligt och allt! 
Har ni varit med om några skador på era hästar?
 
Kram Sofia
 
Visst är han fin? :D

This Is Me

Ni har nu läst om oss i tre månader. Vi har hunnit göra nästan 200 inlägg på en så liten tid. Vi är uppe i lika många besökare drygt. Beroende på hur mycket vi bloggar. Men har ni verkligen fått reda på så himla mycket om OSS, inte om våra hästar utan om oss, hur vi är som person andra intressen osv. Ni har inte heller fått reda på 100% om våra hästar. Så jag tänkte börja att skriva ett inlägg om mig. Sedan kommer ett inlägg om Jouline, som förra ryttaren skrev om henne, fast då kommer jag kopiera det från min förra blogg och lägga upp här.

Okej vart ska jag börja hmm?
Mitt namn är ju Frida Olsson, jag är en glad och sprallig tjej som avskyr svartsjuka. Och människor som ger orättvissa. Jag började rida när jag var 5-6 år och rider ju fortfarande som ni ser. Ridningen har alltid varit en del av mig. Men i sammanband när jag började med ridning så höll jag på med dans. På en dansskola vid namn FlickFlack. Varje onsdag efter skolan körde mamma mig och två kompisar till flickflack. Jag har alltid velat dansa för publik, jag älskar att visa upp saker jag kan. Vi tränade på danser fram till en viss datum då det var dansuppvisning i Trelleborgs biosalong. Liten som jag var 6 år så ville jag självklart stå längst fram för alla dessa 100 tals människor. Men med åldern började jag brinna mer för hästarna än vad jag gjorde när jag var 6 år. Jag ville hålla på med hästar OCH dans. Men jag tyckte dansen var roligare så fortsatte med det men ridningen tyckte jag bara var läskig i början. Men sen skiftades allt om och jag slutade med dansen för jag kände att jag inte hann med + att det kostar mycket pengar med två sporter. Tyckte inte det var lönt att fortsätta med det ena om jag inte brann lika mycket för det mera. Minnena från flickflack har vi kvar, varje år fick man en film för allt man dansade under uppvisningen. Har dem fortfarande kvar och brukar tjuv titta ibland, nu tycker jag bara det ser pinsamt ut…

Med tiden har jag börjat mer med sång, jag älskar att sjunga och fick A på min sångröst på musiken för att inte skryta haha.. jag har högsta betyg i allt inom musik, det är verkligen mitt bästa ämne i skolan. På skolavslutningar från 4-6an har jag inprincip alltid sjungit upp för alla i kyrkan. Min musiklärare sa redan då (i 4an) att jag hade en fantastisk röst och jag borde ta vara på den. Och se? Vad hände jo jag klämde till ett A i mitt slutbetyg i musik. Musiken är en stor del för mig. Jag älskar att sitta inne på rummet, med stängd dörr och sjunga hela tiden. Finns inget bättre när man är hemma haha..

Jag älskar att fotografera som ni kanske har märkt. Man lär sig för varje gång hur man ska fotografera och NÄR det är bra tillfällen att göra det. Och att vara med kompisar åååh finns ingen roligare. Rätt skönt att vara ensam barn just då ;)

Jag älskar djur vi har alltid haft hund eller ja min familj jag hade bara två hundar fram tills min egna gick bort för hon hade en tumör. Just nu har vi bara katter eller jag en katt men hoppas på en till som bara, bara blir min.

Jag har igentligen inget vidare intressant ”liv” utanför hästarna. Hästarna är som sagt en stor del för mig. Finns inget bättre.

Finns inte så mycket mer än att säga att detta är jag en glad, sprallig skit unge som skumpar omkring på en älg haha, skämt och sido.. mycket seriöst inlägg hehe..

THIS IS ME


Man måste sätta upp mål för att veta vilken väg man ska ta.

Mål med Jouline DETTA året i dressyr och hoppning.

Starta ett par dressyrtävlingar 

-LB1 med bra resultat, höja mina procent än vad jag hade sist (64% med 2 procent minus för en halt så skulle kunna fått 66-67%) 

-LA1 med även här bra resultat, försöka få runt 64%.

Starta nån liten hopptävling i slutet av året

-Försöka göra en nolla och rida på allt jag lärt mig.
tanken är då att starta..
-En LC och LC+5 bara göra en nolla. Höjden för mig och Jouline är inte viktig i hoppningen.

Och här kommer målen med min fälttävlan detta året.

-Alla mina starter fram till LAG SM ska vara nollor. Jag har redan två nollor efter två starter. Placeringen kommer där efter men inte viktigt.
-Starta en p90 innan årets slut. Tanken är efter LAG SM, för sedan nästa år kommer jag inte starta fler p80, utan bara p90. Hoppas även här en nolla. 

 


Dressyrträning snart.

Drar på dressyr träning klockan 15, fast släpper in henne runt två tiden. Ska se om vi ska vara utomhus. För isåfall kan pappa fota lite istället. Eller vad säger ni om de?
Jag vet att det blivit en heeel del fotande i hagen och sådant, men imed jag tyckt bloggen varit ganska död så ville jag fixa med lite bilder, det uppskattades lite ju haha. Snart är det sommarlov. Ska bli så skönt. Både jag och Sofia ska försöka nå toppen av blogginlägg nu dessa dagarna på lovet. Sen när jag kanske börjar på Bökeberg kommer det bli topp uppdatering, har massa saker varje dag att berätta. Jag kommer inte bara rida Jouline där utan även toppskolade hoppochdressyrhästar, imed jag förhoppningsviss kommer med i Future Eventers så kommer jag få extremt mycket träning där. Sen vill jag gärna behålla min andra tränare jag har, så jag kommer inte alltid vara med på träningarna i bökeberg med Jouline, utan får rida skolhästarna då. Ska bli fett kul och jag kommer säkert förbättra min ridining dubbelt upp.
 
Ikväll ska vi anmäla till Öveds, ser fram imot den tävling så sjukt mycket. Träffar allt gött folk igen. Åhh vad jag taggar upp. Hinner få en träning för Magnus innan, och ska försöka få en för Terese med. 

Tinto fick stå för den underbara sommarbilden.

Terrängbilder från träningar.

Jag kom nyss på att jag hade ovisade bilder från när jag tränade terräng i Dagstorp och Tågarp för ett bra tag sedan. Det var träningen innan Tranemo. Så här kommer dem.
 
Första terrängen Dagstorp
 
 
Andra terrängen i Tågarp.

En morgon full av liv.


Vinst igen!

Hej!
igår var jag på tävling i Floby med XL och Dobbie!
 
XL:
Jag rider endast fram 10 minuter på honom för att han inte ska bli trött men dom var försenade så jag red fram i 20 minuter vilket inte var det bästa, han hann bli lite seg. inne på banan gick han fint, jag var inte lika nöjd som i Tidaholm men det var ett godkänt program! Blev någon lite miss men ingen stor! :)
JAG FICK 74% !! helt sjukt!!!
 
Dobbie:
Han gick kanon fint på framridningen, inte lika fint på banan men ändå okej, Jag klarade att sitta bra på honom vilket jag var nöjd med. Han rör sig så sjukt mkt noch har så stor gång så man stutsar runt i hela sadeln ibland.. hehe och det blir inte precis bättre av att sadeln är för stor för mig. Sadeln ligger jättebra på ponnysarna och det det är det viktigaste! Med honom fick jag 66 % 
 
Det blev seger med XL och en 6:de plats med Dobbie :D

Dagen

Hej!
Idag var det dressyr träning vid 11.
Hon har vilat hela veckan efter Danmark nu så hon var lite stel.
Men jag fick till riktigt bra och jag känner verkligen att vi börjar komma någonstans igen! Jag hade jätte fina dressyr straff 2011 men 2012 rasa allt... jag vet inte vad som hände men vi bara tappade allt.  Men nu är vi på väg tillbaka! Jag red även XL och dobbie och det kunde inte gått bättre, taggad inför dressyrtävlingen!
Jag startar L:A1 och rider för Mariestadslag! :D 
kram Sofia 
 
http://youtu.be/aaCdWSqW1nw
 
 

Grymt pass

Lite bilder från dagens kvällspass. Jouline skötte sig super och var lugn som jag hoppades på. 

Utmockning av box och fotografering.

Nu ska jag vidare till stallet. Tänkte rida igenom Jouline i paddocken lite. Testa en liten övning idag igen. Pappa ska försöka fota, om han orkar. Kommer ha min Turkosa Outfit. Medans jag gör igorning Jouline kommer pappa mocka ut hennes box. Hon ska få stå på strö nu. Halmen är snart slut, så vi köpte strö till Jouline så får Tinto fortfätta att gå på halm. Kommer nog bli bra. Lyx jag har som slipper ta den enorma skitgöran hihi. Har hjälpt pappa med att ta upp poolen. Hade tänkt lägga mig ute lite sen ikväll, chilla i poolen, och även ta en kall dusch ikväll. Jag hoppas på att Jouline är lugn idag. Hon brukar vara det när hon stått ute så pass länge. Awww..min fina lilla ponny plutt. 
 
Imorgon blir det ett dressyrpass för Monica och sedan på tisdag blir det Future Eventers uppridning för Anna Påhlsson. Man ska rida igenom ett program för henne vilket som helst sedan ska hon typ skriva ner på saker som ska bli bättre sedan tränar man på det för henne. Kommer nog bli super. Ska rida mitt och Joulines program hihi, det programet som ska vara i Öveds. Ett ganska lätt program med inga svårigheter. Känner mig lagom taggad faktiskt. Hela denna Future Evnters har gett mig så mycket kunskap och hjälp på bara två träningar. Tänk då om jag blir med i hela alltet?! 
Åååh vilken chans. 
 
Min tanke är att debutera p90 i Dagstorp efter Lag SM. Dagstorp maxar upp det en hel del, men tror inte det är en stopp skyllt för Jouline. Vi tränar på p90 och enstjärnig höjd. Och hennes motor och kapacitet är inte att leka med, hon är helt otrolig. En sån dröm i terrängen. Bara hon har jag på en skogsväg, ingen publik, bara vi. Åhhhhh underbart. Jouline kommer lära mig så mycket på dessa åren, så mycket kunskap. Nu kommer jag lära mig att RIDA på riktigt. 
 
Hoppas ni förväntar er en bildbomb här sen ikväll. Ska bara övertala pappa att fota först. Jouline går urläckert nu...
 
Kram frida.
 

Outfits är alltid något speciellt.

När jag var mindre var det min mamma som slog ihopa outfitsen, köpte matchande byxor som tröjan, som pannbandet till schabraket. Jag var då inte så inspererad utav det. Men nu är jag helt tokig i outfits, speciellt dem med mycket färg. Jouline och jag har inte så många outfits just nu så tänkte först och främst visa min och Jullan outfit..
 
Min Orangaoutfit. 
Min oranga outfit. Som ni ser på första bilden så är det min "lätta" och inte märkvärdiga outfit. Jag har matchande linder i samma, men valde att ha en lätt och enkel matchning. 
 
Här hade jag mina vita dressyrskydd som jag brukar ha när jag tränar för min dressyrtränare. Gillar "bryttningen" i vitt. 
 
Min "turkosblåa" outfit
Älskar även här dem vita dressyrskydden. Det gör hennes ben levande liksom haha. Har även liner i samma, men har inte provat dem inu. Jag har tröja i samma färg är¨ven strumpor. 
 
Min tävlingsoutfit i fälttävlan, Svergiesfärger. 
Min absoulut favorit outfit. Ska köpa en mer skarpare gul tröja. Lika skarp på schabrakets gula färg. 
 
 
Vardags outfit.
Ett blått schabrak sponsrat av landäng, när jag var med i dressyr Div I. Har detta schabraket till min dressyrsadel. 
 
Min andra vardagliga outfit, fast i hoppningen och i terrängen. Då har vi denna outfit.
 
 
Vad tycker ni om min Outfit? 
Kommer köpa lite matchande tröjer till en del av outfitsen.

Frida - Svar på frågestunden.

Har varit fett dålig på att liksom svara på våran frågestund. Det ramlade in frågor och självklart har vi varit riktigt dåliga på att svara på dem. Så jag tänkte ta det nu på en gång. 
 
Frida vad är det högsta du hoppat med din häst? Det högsta jag har hoppat med Jouline är 120, endast ett hinder då. Vi tränade lite själva i ridhuset och tänkte testa en lite högre höjd för att se lite hur det funkade. Ponnyn har kapaciteten, nu ska vi bara hitta knapparna.

Favoritfärger? Om du menar på schabrak och sådant så är det - Orange, Blå, Svart och Guld.
och på hästar så är det, svarta, svettfuxar och vita hästar. Om dem ska vara vita ska dem vara VITA och inte en endaste liten skitfläck på tävling hihi, vet helvetet men men, ska den vara vit så ska den. 

Frida favorit häst ras? Hmm ska jag vara ärlig så är det nog Jullans model jag gillar. Hon ve ingen vad hon är för ras, men hennes model och power i ridningen passar mig utmärkt. 

Rider ni med sporrar eller spön?(Och vad tycker ni om dom?) Detta är den vanligaste frågan som faller in, vad man tycker om bett osv. Själv tycker jag inte det är något speciellt med det. Så länge man skötter det på ett snyggt sätt och använder det som en extra tydlig hjälp och inte bestaffning så tycker jag spö och sporrar är helt ok. 
 
Det som är mörkmarkerat är det jag valt.
Schabrak/ eller Vojlock? 
Glass eller godis
Hoppning eller dressyr

Vad är erat Besöksrekord? Runt 200 typ. Fick det faktiskt redan dem första dagarna. Sen om v uppdaterar lite så får man ju så klart inte så mycket besökare, men om vi uppdaterar mycket som vi försöker göra nu även om vi har skolan så ligger vi runt 100 varje dag. Men beroende på hur mycket vi bloggat. 

Högsta du hoppat? Har hoppat 120 med min förra C ponny, 110 med min förra B ponny och 120 med min D ponny.

Varför har ni fastnat så för fälttävlan? Helt annorlunda människor i sin omgivning, snälla och hjälpsamma. Folket beteer sig annorlunda, ingen springer och tjurar för en bom trillar eller dåliga dressyr poäng, för allt kan hända i terrängen. Horsemanship till 1000 i denna sport, verkligen. 
Bästa med era ponnysar? 

Vilken färg passar Jouline bäst i? Hon passar i skrik färger, som stark orange, blå, gul. Hon passar även mycket bra i svenska färgerna. Ur läcker blir hon.
 
Om ni skulle vunnit sm, hur hade ni firat då? Med en jävla massa godis, läsk och massa mys med världens finaste ponny. Se videon om, och om igen. That´s feeling. 

Vill ni bli vegetarianer? Verkligen inte.

Tränar ni era hästar från marken mycket? En del gör jag, iallfall mycket med Jouline, hon måste få ett band mellan sig och mig. Hon måste ha någon att lita på, så därför kör jag mycket gående på marken. 

Något ni ångrar? Är nöjd med allt jag gör, man får försöka se för/nackdelar med allt. 

Något ni vill göra/klara? NM i fälttävlan, Och vinna SM. Ååååh känslan. 

Bästavän/ner? Helt klart Http://Lindbladkajsa.devote.se/ min barndoms vän, mitt allt. Alltid varit vi sedan vi varit bebisar, så ska det vara livet ut oavsett vad som händer. 
 
Det mörkmarkerade valde jag. 
Rosa/lila 
Orange/gul 
Turkos/blå 
Limegrön/mörkgrön 
Vitt/svart 
Klänning/kjol 
Linne/tshirt
 
Frida, favofärg på häst? Som jag sa innan , vit, svart m stjärn och svettfux med bläs.
 
Frida: 
1.varför fastande du för jullan? Hennes charm och speciellt videon på henne. Underbar.

2.Vad tänker du om min ponny när du ser han på kort? Att han ser mycket trevlig ut och ser glad och possitiv ut - Thilde  
¨ 

båda: 
3.visa eran favorit outfit:)  Ska bara köpa en starkare gul tröja.

4.vad är erat mål med bloggen? Att komma extremt långt, få extrem statestik och få vara en så kallad favorit blogg för alla som folk snabbt vill klicka in på för att få tips och råd om saker. Glöm inte, vi är öppen för massa frågor utanför frågestunder. 

5.dressyr/hoppning 
6.Ute/inne bana 
7.Loka/ramlösa 
8.Hv polo/kingsland 
9.HÖÖKS/royalhästsport 
10.fb/Dw 
11.sommar/vinter 
12.eget stall/inhyrd 
13.Barbacka/sadel 
14.rida själv/med andra 
15.långt/kort hår 
16.JW/horselife 
17.Justin bieber/one direction 
18.Rida/pyssla om hästen
 
 skulle ni vela ha en till häst om ni fick chansen? Nej inte äga en till, tyvärr. Jag hade mer än gärna ridigt någon häst till nnågon annan, försäljning, utbildning osv. Men inte äga, det hinner jag inte med. Då får jag bara dåligt sammvete och jag ger för lite kärlek till den ena och för mycket till den andra, eller om jag rider den ena mer än den andra. Nej tack, klara mig med Jouline hon har 500 hästkrafter. 
 
Hur tycker ni att ni är mot andra typ mot era kompisar? Rättviss, snäll, hjälpsam. Igentligen är de dem som ska svara på den frågan, och inte jag hihi. 

Tycker ni att ni rider snyggt och bra? Klart jag gillar min stil när jag rider, men jag ser oftast mycket saker som jag vill bättre på. 
 

Vilken kändis häst skulle du vilja rida? Helt klart Wega, hon verkar helt underbar att rida i terrängen.
 
Om ni skulle välja en av ponnysarna ni brukar tävla mot i fälttävlan som ni skulle vilja prova att rida vilken skulle det va då? Ska jag vara ärlig så vet jag inte, jag är inte så beroende att rida andras hästar jag älskar att rida fälttävlan på Jouline, hon är så fräk i terrängen. Men om jag ska välja är de nog min kompis Wilma Claessons ponny, Dennis som han kallas (kan inte stava han coola namn hihi) han är så späcker och fin, finisen <3

Bom, hinder och hopp.

Övningar som är väldigt bra är trav och galopp bommar. Jag har endast travat lite över bomar med Jouline, men inte galopperat över förhöjda bomar. Övningen passade oss mer än utmärkt. Och man hittade känslan väldigt fort. Jouline kan bli väldigt springig och stressad i hoppningen. Då var denna övningen ett bra samlingsmoment. Förrsöka hitta takten och få en lugn ponny. Nedan ser ni en bild på avstånd mellan hinder vs bommar. En övning som jag även tränat på är travbom och hinder. En perfekt övning för att få hästarna lydiga. En edl ponnysar eller hästar har väldigt brått fram till hinderna och kan inte komma i lugn trav fram till ett hinder, då är en travbom framför ett väldigt bra sätt. Hittar in takten, lydnaden ni vet den lilla halvhalten och sedan få ett snyggt språng över hindret. Om man får bra språng hela tiden som flytter på kan man höja upp hinderna till vansinniga höjder. En balanserad häst måste man ha. Jag har tyvärr inga hinder eller bombar hemma så kan tyvärr inte riktigt visa upp övningen.. men självklart kommer det på fler träningar och då ska jag självklart visa upp de. 
En del ser "lätta" övningar som väldigt standard och tar de förgivet att det ska vara lätt. Själv tycker jag att dem så kallade lätta övningarna är svåra för dem ska ju sitta bra. Älskar bomövningar, när allt bra flytter på och man får ett sådant perfkekt hopp. 
 
Har ni någon övning ni vill dela med er kanske?

Sommar känslor.

Klockan 09.00 imorse drog vi till stallet och släppte ut hästarna. Än en gång har vi sommar värme i Skåne. Är det inte för underbart?
Jouline var helt tokig när jag skulle släppa henne hon galopperade brevid mig och vill självklart sticka innan jag kbäppt av henne, tokstolle haha.
Fick ett par härliga morgon bilder på henne. Hon njöt i solen och tyckte det var riktigt kul att få komma ut. 
Åker upp där ikväll runt sex sju tiden och rider henne en sväng. Hoppas då på att solen dragit sig tillbaka lite så det inte är för varmt utan lite svalare i luften. 
 
 
Åhh när man ser bilderna får man en riktigt skön sommarkänsla, nu är det bara 4 skoldagar kvar, sedan är det 2,5 månads underbart lov, med bad, ridning, tävling och massa skojigheter med vänner. Sedan längtar man till skolan börjar, för då ska jag till Bökeberg, åååh underbart.
 
 

NM PÅ BÖKEBERG

SITTER OCH SKRIKER AV GLÄDJE SOFIA OCH MISS FRIDA SKA TILL NM PÅ BÖÖÖÖÖKEBERG OMG, MITT BLIVANDE GYMNASIE JU. SKA VARA FOTOGRAF ÅÅÅÅH SÅ GLAD. 
*ANDAS* 
godnatt.
kram frida
 

Lösgörande övning.

Tänkte tipsa om dagens lilla övning. Som ni ser på min extremt vackra bild nedan så jobbade jag jullan i denna övningen. Jag ville ha henne, rund för skänkeln, arbeta med hela ryggen, och vara balanderad och lugn. Rita upp övningen för mig själv här hemma. Tänkte att övningen kunde bli en bra övning. Få henne lydig osv. Man börjar med att göra övningen i skritt med hel långa tyglar, få dem att lyssna med hjälp av vikterna och skänklarna och endast få en lång hals. Efter ett par minuters sådant jobb i ca 5 minuter så kortar man tyglarna och jobbar upp halsen lite i högre form, men ändå låg form, lagom form kan vi kalla det. Efter 5 min lite mer av övningen med korta tyglar och högre form så ska man börja trava, börjar med 8 volten innan man börjar med små volterna får dem att lyssna och kanske göra en halt eller en skritt över gång på medlelinjen. Sedan lägger man då till varje volt i hörnerna. Man kör på samma sak som i skritten, mycket med vikterna, lydnaden, halvhalter om dem springer iväg för mycket. I galoppenkanske man får köra på större volter i hörnorna. Om man har en häst som gör snabba byten kan man ju byta galopp på medelinjen, men jag som har en ponny som hoppar upp i luften för att byta, ja det blir ju ganska hackigt i ridningen, det förstör ganska mycket tycker jag. Istället gör jag en avsaktning och gör en lugn fattning igen, oxå ett bra moment att köra för mega pigga hästar. 
 
Övningen är ganska standard i era ögon kan jag tänka mig, rätt så simpel. Men simpla övningar kan oxå vara svårt. Allt ska ju sitta ordentligt. Inget slarv utan man ska tänka på dem där detaljerna i ridningen. Inga hastiga flaxiga volter. Utan lugna, lydiga volter. Dem mindre och lättare övningarna är ju dem som igentligen ska sitta i sömnen? 
 
Tänkte bara tipsa denna övningen om man vill rida ett halvtimmes- trekvarts pass i paddocken. HISS till min extremt vackra ritning...
 
Testa gärna och rida igenom övning och säg vad ni tyckte om den? Själv tyckte jag den var lätt och väldigt bra om man vill lösgöra hästarna en varm sommar dag.

Firar 3 år

Snart firar jag 3 år med världens absolut bästa ponny! Den 11 juni kom hon hem till mig för att få vara på prövotid hos mig i 2 veckor!

Jag firar detta med att skriva hela min och Fridas resa.

Tack för allt min fina ponny <3


Dressyr

Idag var det dressyr träning på G. Jag och Frida fick till det riktigt bra, jag blev lite trött på slutet men jag hade ridit i 1 timme effektivt utan någon skritt typ så är förståndigt, men Frida var pigg. Efter nästan en veckas vila så tror jag att hon tyckte det var skönt att få bli riden!
XL och Dobbie gick också jätte bra så nu är jag taggar jag dressyr tävling imorgon med dom godingarna! Är lag dressyr i Floby! Tagga!!

Min stjärna <3


Extremt vackra tjejer...

När man fotar hästar är det ju inte alltid bilderna är "perfekta" en del är ju ganska..märkliga..

Hon liknar seriöst en älg....
 
"My mama told me
When I was young
We are all born superstars"
 

Spring i benen - Del 3

Här har vi den sista bildbomben från dagen på Jouline, kommer en på Tinto med men inte idag tror jag. 
Kram på er & glöm inte slänga in en kommentar!

Spring i benen - Del 2

Jag tror jag slår en bakåt volt för så underbart vacker hon är.. Bjud gärna på en kommentar.
 

Spring i benen - Del 1

Denna vackra varelse är min, tänka sig. 

Photoshoot på Jouline.

Klockan ringde runt 09:00 idag. Åkte till stallet runt 11 kanske. Fixade med allt i stallet, fotade Tinto lite för att sedan göra vid Jullan inför en ridtur. 
Red igenom henne i paddocken. Red på en 8 volt. i varje så kallad hörna och innan jag svängde gjorde jag olika storlekar i volter. Försökte mjukgöra henne i båda sidorna så hon skulle slappna av. Galoppen funkade utmärkt. Hon var lugn och lyssnade på min vikt. red henne väldigt lätt idag imed värmen. I traven var hon ganska springig. Försökte dämpa henne, gick inte i början men närmare slutet av ridpasset gick det bättre. Belönade prinsessan med ett skrittrunda på gräset och sedan en av svampning av en varm ponny. 
Jag släppte sedan ut henne för att hon skulle få mysa i sommarsolen. Tog ett par bilder på henne idag när hon visade upp sig. Så jag hade tänkt lägga upp ett smakprov för att sedan lägga upp alla underbara bilder.
 
Kram på er
 


Vi vill förbättra våran blogg med läsvärda inlägg så..

Vad vill ni läsa om? Och vad vill ni veta om? Vad vill ni vi ska göra bättre? 
Svara på dessa tre frågor. Den som kommer med det intressantaste och bästa "förslagen och åsikt" kommer få en länkning inför nästan 200 läsare. Så vaad säger ni? SVARA PÅ OCH EN KAN BLI LÄNKAD.
 


My soulmate.

 
Jouline är så underbart vacker i sommarsolen. Hon älskade verkligen vädret och ville vara foto glad. Imorgon blir det att rida henne tidigt för att sedan släppa ut henne. Kommer fota lite då med.
 

Tävling Uddevalla.

Hej!
Idag har jag varitt och tävlat i Uddevala med Dobbie :D
I L:B+5 var jag felfri men tog lite för låg sväng så tappade några sekunder men jag kom 4a :D han var jätte fin och avspänd! Har verkligen börjat känna skillnaden nu, i början bara han sprang och skena runt banan, nu har jag bra galopp med trycket! super nöjd :D
 
I L:An så var jag felfi grunden men hade ett pet på första hindret i omhoppningen, han blev lite lång och jag kom lite nära så han hann inte upp riktigt med fram benen, resten av banan fin, blev första utanför placering!
 
Video kommmer!
 
kram Sofia

Sommarbilder

Fotade dem underbara små hästarna i hagarna idag. Så här kommer en liten bildbomb.
 
Har varit ett helt underbart väder idag. Jullan äter som en idiot i hagarna nu, bara bra tycker jag imed hon faller snabbt i vikt. Alltså hon minskar i vikt. Nu har vi henne i bra hull, nu ska vi bara bi behålla henne i den formen så hon inte blir "fetare" då kanske det blir problem att banta henne imed hon faller snabbt i vikt. Ska minska på höet DAG tid. Morgon foder får hon som vanligt även kvälls då hon får det typ 22:00 men hennes "lunch" hö kommer nog försvinna nu sålänge. Hon får liksom tre gånger per dag+gräs i hagen. 
 
Tinto ska även få banta..hon har blivit ganska fet nu haha..det där med shettisar, där har vi inte "fall på viktminskning" utan här är det faller i övervikt.. Aja på Lördag nästavecka sätts hon igång ordentligt. Då kommer Kajsa hit och då ska vi longera henne, kanske löshoppa henne lite osv. Ha en massa stall kul. 
Kram Frida

Glöm inte slänga iväg en snabb kommentar!
 
 

Ändrade ridplaner.

Precis fotat Jullan lite och även Tinto. Bildbomb kommer ikväll. RÄKNA MED DET.
Imed vädret är helt underbart så har jag ändrat planen och valt att rida ut en sväng. Tar och travar och galopperar av henne lite, för att sedan arbeta 10-15 minuter i paddocken.
Ska be pappa fota mig i helgen. Och Kajsa ska fota mig på fredag-tisdag nästa vecka. Så vad säger nu? Bildbomb?


Reklam och Update.

Jo föresten en sak till som jag glömt säga, länken ni ser ovan? En reklamflik. KLICKA PÅ DEN VARJE gång ni går in på våran blogg, snälla gör det. Vi skapar en massa poäng då, och då kommer vi v´bli länkade på "VILL SYNAS" så snälla, snälla, snälla gör detta för våran skull. Våra mål är höga här på bloggen, och vi vet att vi suger att blogga skoldagar. Men vi slutar ju snart, har veckorslov och massa kul kommer att hända, så snälla följ våran blogg. Vi vet att headern och designen är så fett tråkig, men det kommer snart nya grejer!
 
För min del-Frida så kommer jag ha en massa bildbombomber här på bloggen under sommaren, ta sagobilder och massa annat. Sedan efter sommaren börjar jag gymnasiet. Hästgymnasie. MASSA bilder kommer tas varje dag. så hoppas ni taggar upp för en riktigt ny start. 
 
// Ccriders

Träningen för Jeanette Bellander Future Eventers.

I tisdags var jag och tränade för Jeanette. Det var då till future eventers. Vi började med att rida fram hästarna, i volter, lösgörande och mycket skänkelvikningar så dem skulle lyssna på skänklarna. Jullan var mycket spänd och var helt ointresserad i början men hon lossnade lite  hela tiden. Började gå över lite förhöjda bommar. Få dem stabila och jämna. Hoppade små socker bitar, travhoppade hinder med bom innan. Jullan var lugn och kontrollbar. Sällan hon är det i hoppningen. Jullan stannade tre gånger med mig. En gång in till en hög kombination, en grind och även en oxer. Hon var inte titig utan allt berodde på mig. Så jag tog på mig felen. Jullan är mycket känslig minsta lilla jag släpper efter innan hinderna så nitar hon, man måste rida henne hela, hela tiden ända fram till hindret. Fick verkligen en otrolig känsla när jag hoppade henne, aldrig gått så bra på hoppträningar någongång. Allt bara flöt på. Känns som vi börjar hitta varandra mer och mer. Men nu vet jag vad stoppen berott på och det är min hand precis innan hinderna, då jag släpper efter lite, och då säger Jullan nej haha. Men gud vilka språng, Jeanette tyckte Jullan hade extremt bra språng, och hon hoppar väldigt bra tyckte hon. Så jag tror med mycket  träninng, standard hoppning varje vecka så kommer våra problem lossna ordentligt. Mycket nöjd tjej. Bara två träningar kvar, sen är uttagningen klar. Har bara dressyr och en terrängträning kvar.

På söndag ska vi på en såkallad Clinic. Talang Skåne och Future Eventers ska  då till flyinge och lyssna på Ulf Johansson. Handlar om kosten, träningen för en fälttävlansponny. Ska bli mycket intressant. På fredag nästa vecka kommer Kajsa till mig. Vi ska fota en hel del, dem dagarna vi umgås. Så vad säger ni om en bildbomb då? Nej nu ska jag åka till stallet och rida på min tjej. Bara 4 dagar kvar på Väståkra Skolan, sen, sen ,sen har vi sommarlov. Då säger jag HEJ GYMNASIET. Mer om mitt gymnasieval kommer ikväll. Vad tror ni jag sökt för gymnasie?

KRAM 

 


Trött, och vill bara sova

Fett dålig bloggning från min sida idag, me så är det ibland. Har bara en vecka kvar sen jävlar slutar jag på skolan, och då ska vi bomba er med bloggning. Kanske blir Photoshoot imorgon med Jullan, vad hoppas ni på? 
Info om dessa dagarna kommer idag, senare idag då. 
Puss och kram.
Frida

Hej igen :-D

5 dagar kvar i skolan.. Sen taggar vi sommarlov!!! Love it! Bloggningen har varit dålig det sista men skolan har tagit så mkt tid så har knappt hunnit sova känns det som.. :(

Imorgon taggar jag hopptävling i Uddevalla med Dobbie, LB+5 och L:A! Vilka ser man? :D




Träningen för Magnus.

 

Det finns inget bättre än att få den där AHA upplevelsen.

 Hur ser ni på detta med ridning överlag? 


Jag är lite mer så att jag vill kunna min ponny i dressyr, ha kontroll och veta vad jag gör. Jag vill verkligen inte bara sätta upp en bana hoppa hästen utan kontroll. Dressyren är grunden till all ridning. Man ska inte tro sig kunna hoppa en ponny bara sådär utan att ha SKOLNINGEN i ryggen. En del hatar dressyr och verkligen inte vill rida det. Andra hatar det, men gör det för att få en viss kontroll eller vad man ska säga. Jag kan säga det att efter 5 månader med Jouline i min ägo så hade jag inte hoppat en hinder, inte ett ända hinder. Jag höll mig till markarbete, uteritter, och dressyren. Gasen och bromsen skulle sitta.

Jag är en person som älskar arbeta på hästryggen. Att få slita är det bästa som finns till en viss GRÄNS. Man vill ju självklart känna den här AHA upplevelsen. Om den bara varar i 10 sekunder är sin sak, men att man hittar in känslan.
Jag har fått det många gånger med Jouline. Det är en sådan otrolig känsla. När dem skickar iväg dessa långa mjuka steg. Man sitter bara rätt upp och ner och kämpat i flera minuter och PANG så sitter det där. Det är en sådan underbar känsla rent utsagt.
Dressyren är grunden till ridningen.


Jag försökte göra allt jag bara kunde, men det hjälpte inte.

En hel del frågor har snurrat i era huvud, kan verkligen förstå det. ”gjorde dem inget?” Självklart gjorde vi allt vi kunde. Men mängden av att kunna var liten. Efter vi hade fått detta beskedet var det ända vi ville, att kunna hjälpa han, få han må bra. Veterinären sa att även om vi gav har Antibiotika en gång i MÅNADEN för hans enorma smärta, kunde han bara gå LD knappt det. Men liksom jag ville inte sitta på en ponny med denna enorma smärta. Vem vill igentligen göra det? Han var en kämpe, han tog sig igenom allt. Med smärta. Men en dag tog mustenslut för han, han orkade inte mera. Jag förstår honom.
När vi frågade veterinären vad vi kunde göra så var ”kunde” väldigt liten. Du kan inte göra något? Du kan inte få han må bättre, han lider. Han fick stå i en sjukhage i 3 veckor. Blivit medicinerad hos veterinären. Dem veckorna var det, mocka, mat, in och ut som gällde. Jag orkade inte ens se på honom. Jag förbrede mig för avslut för vårt kapitel. Våran bok. Jag var förkrossad. Tiden var inne för oss. Åkte till veterinären efter 3 veckor. Jag började nästan böla redan när jag satte foten innanför dörren. Usch, jag ville springa ut där ifrån. Veterinären sa ”han markerar inte, då kan jag inte döma ut honom.” Men va? Han har ju ont? Han har så jäävla ont. Men självklart kunde ju inte veterinären göra något åt det utan hon gav oss ett schema, 1 veckas skritt. 2 veckors trav i 5 minuter. Sakta men säkert skulle vi ”träna” upp en dålig ponny..
Jag kunde inte trava honom själv. Han rörde sig inte. Jag vågade inte mana på han, då reste han sig, pappa fick springa brevid med kedja. Kändes som man släppa fram honom. Efter ännu 3 veckors jobb, och inget funkade. Jag kunde inte göra någonting. Han hade ont igen. Han hade så ont. Vi ringde veterinären berättade att han fortsatte som han gjorde INNAN vi kom till henne. ”Då var det som jag trodde”. På bekostnad av MIG, och MITT intresse. Jag var helt slut. Mitt intresse var borta. Jag ville inte mera. Att böka tid var något av det jobbigaste. Jag hade ångest. Jag hade då även en kamp i skolan. Jag klarade inte av att komma till skolan, bli så kränkt och nedtryckt och sedan hem till min ponny, som snart skulle försvinna ifrån mig. Tiden var bokad. Allt var klart. Nu var det bara räkna ner dagarna, timmarna, minuterna och sekunderna. Jag fick en sista dag med honom. Jag gråt. Jag försvann inombords. Min fina ponny försvinner imorgon? Är det möjligt. Är detta en dröm? Men nej, jag LEVDE i mardrömmen.
Dagen han skulle avlivas, bestämde jag att åka till min tränare, rida lite och tänka på något annat. Vår kära stallägare var med Putte ända in i slutet. Han hade varit med om bortgångna hästar innan. På morgonen klockan 09.00 satt jag och packade hö. Jag stannade upp en minut. Tänkte på honom. Såg bilder framför mig. Både bra och dåliga bilder. Alla minnen gick i revy. Jag menar verkligen vad jag säger ALLA minnen gick i revy. Det var otäckt. Allt var så otäckt. Nu var klockan 10 minuter över. Nu. Nu är han borta från mig, ponnyn jag alltid önskat vara min. Nu är han borta. Jag gick ut, titta upp i himlen. Blundade ett par sekunder. ”Nu har du det bra, utan smärta. Jag var skyldig dig detta, för alla lägen du ställt upp för mig TROTS du haft ont. Tack för du kämpade för mig, jag försökte göra detsamma. Om jag lyckades ge dig så mycket kärlek vet jag inte, men du ska veta, jag kommer ALDRIG få en sådan fin ponny som du igen”
 
Jag gråter när jag skriver detta. Tårarna forsar. Min hjälte. Tack. Jag vet inte vad jag ska skriva. Jag är tom på ord. Tack för allt. Rest in peace my love.
 
 
 
 

Ponnyn kan hoppa med riktig stil!

 
Ponnyn är ju helt galen..p80 är ingenting för henne. Syns..
Haha ja gumman, du får hålla dig på denna höjden några tävlingar till, sen kan du få rocka loss lite mer på högre höjd haha, gulle. <3



RSS 2.0