Danmark nu.

Förlåt för dålig bloggning denna veckan, men haft en ganska tuff praktik med tuffa tider, så ska jag hinna rida på de, och då är tiden liten till bloggning..tyvärr. 
Idag är de fredag - sista dagen på första veckans praktik. Riktigt nice. Härlig dag blir de dessutom. Två gamla galoppörer  ska föla i Danmark så nu är vi påväga dit med dom, i april-maj ska dom föla, så dom åker till stuteriet där dom betäckts. Riktigt kul ska detta bli. Upplevelse. 

Så nu sitter vi här i lastbilen & ska köra över bron nu. Vi hörs när vi kommer hem. 


Fina hästarna redo.

fairytale

Gårdagens ridpass på Ramzes gick amazing. Han var så jäkla fin & skötte sig underbart. 
Han lyssnade bättre denna gången. Han tyckte verkligen det var svin kul. 
 
Ramzes är verkligen en häst jag skulle kunna tänka mig i framtiden. Det läskigaste är den att - han är en kopia av Putte, min gamla c ponny. 
Ramzes har samma personlighet, samma ridning, samma kroppstyp. 
Ramzes passar mig, och detta var inte sista gången jag sitter på hans rygg. Inte om jag får bestämma...
 
Här kommer lite bilder från igår, visst är han bara för söt? 
 
 

Photoshootsdag.

Underbar.
Fin liten Ramzes.

Två hästar ridna & jag vill ha godis.

Vilken dag.. Varit en helt sjukt chill dag. Drog till stallet vid 8, släppte ut en massa hästar & min egna. Sedan fixade jag lilla fina Ramzes till ett ridpass. Jullan blev riden vid tre tiden. 
 
Ramzes & jag red först lite i ridhuset med Clara. Gjorde lite skänkelvikningar, öppnor och slutor för att mjuka upp honom.
Ville lära känna honom ordentligt innan vi kanske red ut, hade hört han bockat lite i måndags och jag ville känna på han innan jag drog ut. Han var väldigt spänd och titta på de mesta, men kände mig så trygg på honom, helt sinnes. Trivdes på hans rygg något så innerligt. Vi drog ut en runda till sommarhagen, tog och red i över 1 timme. Skrittade en lång mysig tur, och sedan travade vi lite & galopperade. Han var helt underbar, han är en väldigt nervös, nervig & pigg ponny. Han var som att sitta på Putte en fullständig kopia, och pigg som Jouline. Han passa mig perfekt. 
Var helt fruktansvärts lyrisk efter jag ridigt honom, liksom allt bara funkade. Vi skrittade även ner till sjön för att gå ner i vattnet han tveka extremt mycket kastade sig tillbaka och vägrade gå i. Jobba med honom som jag fick göra med Putte när jag skulle skola han i Terräng. Ett steg i taget, och låta honom ta stegen. Efter 5-10 minuter hoppa han i, med öron rättfram & plaskade med benen som en galning. Han blev mega stolt över sig själv, och den känslan efter mycket om & men att få i honom utan att ge upp kändes toppen.
Hans psyke är inget snack om saken, han är smart, men man måste bara ge han en chans innan man börjar dömma honom. Ridpasset var helt underbart, vill verkligen fortsätta rida honom. Och på lördag blir vårt andra pass ihopa. Då kommer en massa bilder & filmer - pappa ska aggera fotografff. 
 
Jullan fick gå lite i ridhuset, hon var grymt arbetsvilig och lyssnade jätte bra. Vi arbetade i kanske 20 minuter sedan var jag nöjd med henne. Hon belönades med en liten uteritt i fina vår vädret. Mysigt. Hela denna veckan har nästa bestått av ute ritter med Jouline. Kan verkligen behövas för henne, få komma ut och sträcka på sig. Hon gillar ju det något så enormt. Sportlov ju, ut och jobba flåset lite..
 
Lilla vit är Ramzes & lilla brun är min prinsessa. 
Favoriterna på Bökeberg, verkligen. 
Fina hästar.
 

Crazy girl.

Hade en riktigt mysig uteitt idag med Ronja. Vi snacka en massa & bara hade det mys. Vädret var inte så uppskattat men Jullan uppskattade verkligen att få komma ut ändå. Hon var extremt hett, men lysnade på mig bra även om hon mer än gärna stuckit i hundra haha. 
Imorgon ska hon få gå i ridhuset ett hårt pass innan hon släpps ut, sedan ska jag mocka och fixa lite till henne. Vid 10 tiden kommer Clara och då ska vi rida dom stora hihi, ska bli spännande. Har inga krav bara att det ska rulla på & han ska slappna av. 
Ska nog ta med mig datan imorgon så kanske bloggar lite då, eller mobilbloggar jag en del. Mysig dag imorgon.
 
 

Set them on fire

Sitter och äter lite frukost nu. Sovmorgon igen, extremt härligt. En kompis släppte ut Jullan idag, så fick lite sovmorgon för det tackaaar, Väntar på att klockan ska rinna iväg lite mer så jag kan åka till stallet och ta in Jullan & Holly (kompisenshäst). Ska mocka lite sen & sedan vi 15:30 ska jag rida ut med en tjej som har Voltigestallet, ska verkligen bli mysigt. Red ut på Jouline igår med & hon var fullkomligt gaaalen. Studsade som en gummiboll, och var så himla pigg & glad. Hon är så rolig och sitta på när hon har sina dampryck haha. 
 
Imorgon på schemat så ska jag rida två hästar. Tänkte rida Jullan på morgonen innan utsläpp & trimma henne i ridhuset, sedan ska hon släppas ut & jag ska försöka hitta på något i två timmar sen kommer Clara och då ska jag rida Ramzes, får se om jag kan be någon filma och kanske fota imorgon. Ska bli spännande, faktiskt något jag sett framemot och göra denna veckan, han verkar så rolig att rida. 
 
Nä så ser min dag imorgon ut, en långhästdag. Vi skulle egentligen ha fest på skolan i boendet men blev inte av, tyvärr men samtidigt så kan det varasknt att komma hem imorgon efter en så lång dag med en chipspåse & bara ta det lugnt. I veckan ska en ny design & header fixas - spännande. 
 
puss&kram underbaringar. 

 
 
Bild ifrån våran fotodag, fler bilder kommer ikväll & även ett åsiktsinlägg - love till er alla. 
 

Fin helg, i Malmö city.

Fin helg med fina vänner. 
Tack gör allting brudar, ni är grymma. 
Puss på er. 

Rida annan häst med.

På torsdag ska ju jag rida en storhäst vid namnet "Ramzes" eller han kallas för det. Fått lite frågor vad han är för en häst, så ska berätta lite om honom nu.
 

 

Urame SZ, som på skolan kallas Ramzes, är en Holländsk KWPN född 2001. En skimmel valack på 164 cm. e: Orame u: Kohi Noor ue: Creool. Innan han kom till Sveriges Ridgymnasium så tävlade han i hoppning upp till 130 cm. Ramzes är en välriden häst som hoppar bra, som kräver att man rider. Han är lugn och trevlig på marken.

 

Detta var lite vad skolan nämnt om honom på hemsidan. Detta är då en av våra skolhästar, en av dom jag  tycker ser fin ut när hans rids & hoppar. Han hoppar verkligen super fint. Har varit intresserad att rida honom ett tag nu så ska verkligen bli kul att få sita up på honom och bara få testa honom. Ska rida han på torsdag & lördag. Känna lite på honom på torsdagen hitta små knappar & sådant. Sedan på lördagen testa lite mer. Känner jag behöver lite mer rutin på störhäst, och ska bli kul att få testa rida något nytt. Bilder&video kommer förhoppningsvis. 


Sovmorgon & allt.

Mysig dag. En bra början på en veckas lov. 
Gick upp vid sju imorse, drog till stallet för att släppa ut mitt lilla hjärta, imed det är lov har vi ju egenskötsel så var faktiskt riktigt mys att få släppa ut henne. Drog sedan hem med köpta bullar & massa annat gott. Gick och la mig & sov till tolv något jag verkligen behövde efter en lång helg. Vaknade och bädda ner mig i soffan med en god frukost och PLL. Sååå mysigt. 

Åkte till stallet vid fyra och släppte in min lilla ponny bus, mockade och sedan gick jag en mysig runda med henne, behövde få tänka och bara luffsa omkring med henne i ryggen. Hon har verkligen blivit så social & kemin mellan oss har blivit såå stark. 
Imorgon kommer dagen bestå av dressyrtrim. 
 
puss&kram
 

Mysig helg med fina vänner.

Haft en underbar helg. Myst i Malmö med goa vänner, sett filmer, tagit fika på barista och espressohouse, ätit i stan. Haft de sjukt mysigt. 
Kom hem igår kväll så inte haft tid och blogga men under dagen så kommer några blogginlägg. 

Denna helgen behövdes verkligen efter några veckors intensiv skolgång. Nu är de lov & sen två veckors praktik. Tack för helgen tjejer. 

Hopptävling

I Lördags var jag på hopptävling i Alingsås med Gardenia! 
Jag startade 1m och 110cm :)
I 1m var hon inte riktigt på G men det var ändå en hyfsat bra runda, klantade till det själv en gång så 1 pet men ja de var ju absolut ingen katastrof! 110 så kändes hon piggare och det gick super bra, felfri! I 1* fälttävlan är det 115 i banhoppningen så det det blir nästan ingen skillnad! Det blev en bra första tävlingsstart för året och nu ser vi fram emot alla fälttävlans tävling! :D 
Kram Sofia 

Denna helgen - den bästa på länge.

Förstår inte riktigt vad det är med bloggseappen, när jag skrver inlägg kommer det inte upp någonting här, fett tråkigt, men aja, jag har försökt att uppdatera så mycket jag kunnat. Men imed appen stoppar mig gav jag upp. Nu har hela den helgen oxå gått, fort som bara den. I fredags drog jag till A, blev hämtad på natten eller nått, sedan i lördags fira jag min Farmor som fyllde år, åt gott&tog det bara lugnt. Och idag hade jag Photoshootsdag med Clara och hennes kompis Gabbi. 
 
Hästarna var riktiga fotomodeller och busiga, Jullan har inte blivit utriden på ett tag i snön så hon blev sååå himla glad, hon hade nog mer än gärnat dragit på i full galopp i hagen haha. 
Fick alla bilder för nån timme sedan, så lägger upp mina favoriter här nu. Har inte redigerat dom utan vill ha deras orginalfärger hihih, helt underbara bilder, helt underbart alltihopa. 
 
 
Bilder på mig&Clara.
 
Bjuder på denna lilla busiga bilden, hahah.
 



RSS 2.0