Vilken ponny asså.

Nu är min tanke att gå och lägga mig. Har varit en lång dag idag så måste få sova lite. Som jag kanske skrev innan var jag och tränade idag. men berättar imorgon om hur träningen gick + en liten film kommer att komma upp. Så länge får ni nöja er med små mobilbilder fotade från videosarna på datan. Tro mig - hinderna var höga från början, men den fantastiska, säkra & rutinerade fälttävlansponnyn som jag sitter på gör saken från stort till litet hihi.
-Shit vilken fin ponny jag äger. 
 
 Djävulskanonen, denna svängen var extremt teknisk, tog mig cirka tre gånger innan min ridning & kotroll hitta hem. Det var svårt imed hon kastar sig oftast ut från bankarna, och ja jag skulle ju hinna svänga, men som ni ser klara vi svängen och det var inga större problem. - Självförtroendet nu är stort. <3
 
Detta smalhindret med riset var de mest uttittade på hela p90 banan, det är klurigt och man korsar vatten innan detta hinder, men efter ha kommit på hindret flera, flera gånger med fina skutt så kändes det som no big deal. Fick ett "smygaförbistopp" för jag hade för högt tempo sedan jäklar i det flött de på, hon lyssnade på tillbaka knappen & passa upp och hoppa snyggt. Vilken ponny. 
Detta "röda" hindret som ni ser var med i enstjärniga i början av året, kom in lugnt & fint, hoppade A ( de på bilden ) snyggt & prydligt, hann landa - ta tillbaka och hoppa B hindret som ni kommer se på videon. Ännu en gång tog bromsen. - GRYM.
 
Sen denna kombinationen var oxå med, det var klurigt men det var heller inga problem. 
 

Har varit en lång vecka.

Ja, hur ska jag påbörja detta inlägget då? Svårt att påbörja ett inlägg efter en veckas uppehåll med så mycket jag velat skriva om men verkligen inte hunnit med. Som ni vet har andra vecka på gymnasiet gått. Jag trivs (änsålänge) har inget negativt om skolan, har fina ridmöjligheter, klassen verkar helt okej, men fortfarande lite spänt, men börjar öppnas mer & mer. Jag drog ju i Torsdags förra veckan till SM, jag har inte berättat resultatet, men det kommer inom kort. På Måndagen (nu dennaveckan) flyttade Jouline ifrån den underbara gården vi stått på i över två år, och Jouline i ett år. En gård som jag har så mycket kärlek till, djuren, folket ja allt. Det var jobbigt att släppa taget och fortsätta på en ny plats, men det kändes ändå okej. Tinto stannade kvar, och skulle oxå åka därifrån under helgen. 
 
När Jouline gick in i transporten för SISTA  gången på detta underbara stället kändes det faktiskt mycket i stjälen. Har trivts så himla bra där och kändes så jobbigt, Jouline märkte nog att saker var pågång så hon gnägga nonstop efter Tinto, hennes lillasyster. Vi körde till Bökeberg, hade inte 100% koll på allt som skulle fixas men det ordna sig ändå. Fixade lite med sakerna i sadelkammaren, har inte så mycket plats men vi fick ihopa det ändå. Jouline verkade trivas direkt, hästar överallt, frächt och fint. 
 
Tog min första ridtur på Tisdag. Red henne efter skolan. Red igenom henne i paddocken för dem hade Western inne i ridhuset. Hon gick jätte fint, men det var ju sååå mycket nytt att titta på. Men hon tyckte det var riktigt spännande. Tränade på galoppombyte, och tro det eller ej, men vi gjorde det i vartannat steg, rätt fräckt. Bakdelsvändning, skänkelvikning, förvändgalopp ja vi tränade på det mesta & lite till. 
 
På Onsdag var det "hopp"träning för Fredrik Jönsson, för er som undrar så är detta en tränare vi har i gymnasiumet som vi kommer träna för varje Onsdag, så ni lär få mycket info ang det. Vi hoppade inte så högt typ 50 cm? vi hade markarbete istället och väldigt bra övningar, kändes som en bra träning. Hon var lugn, harmonisk, lyssnade bra. Vi hade trav bommar 4 stycken, några travsteg sedan bommar igen, där emellan skulle vi skritta 2-3 steg och fram igen över bommarna. Hon var så duktig och lyssnade verkligen bra. Hoppa en liten sockerbit & en liten kombination i en 8volt. Hon drog inte iväg, hon verkligen visa hur lydig hon är. Fredrik var riktigt riktigt nöjd med mig redan från början till slut. Så blev en lyckad träning. 
 
På Torsdagen drog vi ut på en uteritt jag & två andra tjejer med deras storhästar, ja jag vet inte vart jag ska börja men jag kan ju säga att Jouline ville inte vara sist, så istället foooor hon fram emellan dem stora, gör typ 20 luftsprång och sen var hon hur nöjd som helst, helt galen. Men ja det är Jouline vi snackar om. Vi var färdigridna vid 11 kanske? red igenom henne i ridhuset vid 3 sen efter skolan, bara för energin skulle försvinna lite, så hon inte skulle vara galen till Fredagen. 
 
Igår var vi ute på en tur igen, denna gången var hon först och trivdes med det. Jag & mina två klasskompisar hade dö kul, tills jag vänder mig om på sista galoppsträckan och ser en storsvart häst galopperar lös där utan ryttare, inte lika kul om man säger så, jag stannade Jouline, och liksom skritta mot hästen, allt ordna sig ju, men ändå..hatar när sånt händer speciellt när man rider ut...min kompis slog i svanskottan - en klassiker när de gäller avramlingar....usch. Vi skritta hem igen och jag red igenom i lite tempoövningar i ridhuset. Funka utmärkt. 
 
Ja såhär har hela min vecka sätt ut. Skolan har varit lite dryg denna veckan, så ja jag vet inte men lär väll bli bättre nu framöver. Det bästa av allt är att har man en långlektion, och vi har 5 min rast mitt i allt springer jag ut till Jouline i hagen och myser. Finns inget bättre, man får så mycket energi, skolan kan inte bli jobbig & tråkig när min bästavän går där med mig varje dag och väntar på mig. 
 
Här kommer lite skolbilder som jag lagt ut på instagram - Friidaaolssonn.
 
Joulines & Ladys första möte - Lady kastar iväg Joulines grimma. Ganska gulliga hihi. 
 
Och detta ridhuset?! Helt underbart, stort och fint. Folk klagar gärna på underlaget, dem har säkert helt rätt, men jag har en stor möjlighet att hålla igång min träning på vinter & regn tider, och de är en stor fördel för mig att hålla igång musklerna & mina mål.

Fälttävlans kortet

Hej! Har suttit klistrad vid equipe idag och Frida och Jouline var felfri på terrängen!!!!! Grymt bra!! Själv har jag precis kommit in från stallet då jag hoppade Frida! Hon hoppade riktigt bra idag! :D travhoppade en oxer och sedan hoppade jag två hinder som på en åtta snett igenom :D dom låg på runt 1m-110cm. Idag ska jag ta fälttävlans kortet med Gardenia på Ljusningsbacken! Roligt roligt! :) Nästa helg ska jag åka på EM i FÄLTTÄVLAN med bästa Linda Bolin, vi tar bussen ner till Skåne med Anna Ahrle och Elin Almgren! Kommer bli helt galet roligt :D sååå taggad :D
Vilka mer ska dit?

Kram Sofia


Snart framme.

Är nu påväg till Tågarp nu. Ska fixa med lite saker när vi är framme, sedan blir de Pizza food!! :D

Hör av mig imorgon kväll!!

Bilder från tågarp när mamma & pappa lämna husvagnen på tävlingsplatsen.


Det är skillnad från det man varit med om innan.

Tillbaka i skolbänken. Eller inte... 
 
Hela denna veckan kommer vara sjukt lugn. Vi har stalltjänster på morgonen och på "kvällen." Har lite "lärarkännadagar". Känns bra detta, lärt känna en massa nytt folk, dem jag snackat med hit intills är väldigt trevliga. Har inte hunnit snacka med alla då vi är 31 i klassen. En aning mycket om man säger så. Jouline gick dressyrträning i Måndags för Anna, och igår red jag lite på fältet i dressyr. Hon var ganska taggad & glad. Imorgon vid 12 drar jag från skolan. Ska dra till stallet & fixa med allt. Sedan drar vi till Tågarp. Ska bli spännande, och så klart siktar vi mot att ha så himla kul. 
 
På måndag kväll är målet att flytta Jouline till Bökeberg. Ska skötta om henne själv är min tanke. In / ut & antagligen mockningen med. Vill ha så mycket egen tid med min ponny som möjligt. Så folket får en häst mindre att handskas med. Ska stå i det nya runda. Min tanke är att på Tisdag efter skolan ska jag försöka snacka till mig med lite folk & rida ut en sväng, lite lagom arbete är då tanken, sedan Onsdagen får hon vila, även om det är hoppträning, hon ska endast vila från den hoppträningen, så jag rider henne själv i riidhuset på kvällen när pappa slutat. 
 
Dem senaste dagarna har massa tankar snurrat runt i mitt huvud. Om skolan, vad folk tycker om en, självklart är det saker man är nervös över, man vill ju inte springa omkring som en tjej med näsan i vädret det är det sista jag vill, jag vill liksom vara jag. Sen behöver ju inte alla säga OMG FRIDA. Haha ja ni förstår nog hur jag menar. Men man kan ju säga, att en kram på morgonen & ett hej från folk, är så himla underbart, man blir så paff. Tror jag kommer trivas utmärkt med Jouline där med. Nu känns det lite ensamt men de är ju klart, min bästavän är ju inte där. <3
 
 
 
Bild från i Måndags från dressyrträningen.

303 dagar

Min kompis räknade ut att det är 303 dagar till sommarlov igen. Nedräkningen börjar. Idag är min första skoldag. Jag slutar kvart i tre och är hemma kl 3 och så ska jag rida Gardenia.idag är det dressyr på shemat . Ikväll tänkte jag skriva om min terräng träningar jag har haft förra veckan. Har klippt ihop filmerna nu så ni får se hur det ser ut! :)

Kram Sofia


GYMNASIE - ELEV NU.

Har inte kunnat blogga så mycket pga vi har varit hos goda vänner idag & hämtat husvagnen.Träffa mina två saknade vänner. Så himla kul. Jouline vila idag, när vi var på väga hem så ös regnade de, helt galet mycket. Fixade i stallet drog hem, och ja nu sitter jag här? har sett 7 avsnitt av Kvarteret Skattan. Nu tickar klockan på, och imorgon går jag första dagen som gymnasieelev. Fatta känslan?! Ska verkligen bli så kul. Börjar klockan ett. Men ska upp runt 7 för att äta, duscha och klä mig. Imorgon kväll är det dressyrträning i Dagstorp för Anna Påhlsson. Men nu måste jag sova, ledsen underbara ni, men måste vara pigg imorgon, och öppen för massa information & nytt folk. 
 
*Skönt att slippa alla idioter på väståkraskolan (tummenupp)* 
 
Kram & Godnatt kära ni. Imorgon gäller det. BÖKEBERG. 
 
 

"Tävling - En bild med mycket känslor & som betyder mycket"

Vinnaren av "sommarbildstävlingen" är Thelma Ragnarsson. 55 fina röster på sin fina sommarbild. I veckan kommer ett gästinlägg av denna fina tjej, så håll ögonen öppna, hon har mycket att bjuda på, tro mig ;) 
 
Nästa tävling handlar om "en kärleksbild" en bild på dig och din ponny, på ett speciellt tillfälle, en bild där mycket känslor visas och så. Jag tror ni förstår. Ni har två röster att lägga till en av personerna ni kan ge en till den ena, och en till den andra, ja ni fattar. Bilden ska betyda mycket för just dig. Så bomba nu med bilder till facebook, Dayviwes & mailen - [email protected]
 
Undrar ni om tävlingen är det bara att fråga, går ut på samma sätt som den förra, ni skickar in, jag väljer 5 stycken som har en fin & fräsch bild osv. Vinnarna tas ut här, ni röstar & vinnaren ska få gästblogga här. Hoppas ni förstår. Ha en bra kväll så länge och jag hoppas på en massa bilder nu. 
 
KRAM. 
 
 
En bild som väcker en del känslor, och extremt mycket kärlek. Där stod jag med honom för sista gången i mitt liv. Sen skulle jag aldrig får se han igen. Aldrig. 
 

tävling och träning

Idag är det spekat shema. Först ska jag halv 1 åka till XL för göra i ordning honom inför tävling idag. Vi startar L:A1 i Mariestad, vi får se hur det går... direkt efter min start slänger vi oss hem för då är det terräng träning med Gardenia hos Björn! Nästa söndag ska jag ta fälttävlanskortet för honom med Gardenia så jag får starta i Örebro den 7 september :D Då ska vi debutera H90 och Frida ska gå 1*! Det blir ett snabbinlägg nu så får ni mer update senare i kväll :) 

En sådan här känsla.

Snart har jag och min ponny spenderat 1 år ihop. Ett år med mycket lärorikträning för både tränare och ensamt. Jag har funnit min glädje igen, och jag känner att mina mål går bra. Jag hitta den kärleken till min ponny som jag inte trodde jag skulle hitta igen, men jag lyckades hitta den. Ponnyn ger min glädje i vardagen. En underbar gnäggning när man kommer om dagarna. En slick på kinden, och en underbar mys-stund. Från att ha känt mig liten, ensam & rädd på häst ryggen så har denna underbara ponny fått mig att nå tillbaka till där jag började en gång. något av det jag länge sökt efter har varit - ett starkt band. Att ha en ponny du kan mysa med i timmar, en ponny man kan dela både tårar & glädje. En ponny som faktiskt stöttar en, på ett hästviss, att komma när jag kallar, att lita på mig. Jag trodde aldrig att jag & Jouline skulle få ett såhär starkt band, då jag visste hur känslig hon är. Hon är inte den där "egna" ponnyn, en ponny som skiter i om du visar din kärlek, hon är en ponny som verkar uppskatta det du ger henne, hon ger verkligen tillbaka all kärlek jag ger henne. Ni förstår inte hur detta känns, att verkligen hitta ett starkt band med en ponny som måste ge sig själv tid tills man kan lita på någon, och hon har gett mig den äran att vara hennes trogna vän. Hon gör mig aldrig besviken, hon ger mig bara glädje & hopp. Aldrig har jag känt " nej detta funkar inte, hur ska detta gå" klart jag har undrat "hur ska vi reda ut detta nu då?" men jag har gett henne tid, en så lång tid som hon har behövt. Nu ger hon mig tiden, tiden att utvecklas och hitta varandra. Jag har hittat min - ärligaste, trognaste vän. Jag är aldrig ensam i hennes närvaro, jag har alltid ett stort brett leende på hennes rygg. Jag är trygg där uppe oavsett vad som händer, om en stor bomb skulle falla är jag trygg på hennes rygg - det har jag varit sen dag ett, annars hade jag aldrig fortsatt med denna sporten, denna ponnyn har både gett mig - kärlek, förtroende, glädje & och en underbar känsla. 
 
 
Nu är det vi två, min nya stjärna, min nya hjälte, jag är trött på alla nedlåtande kommentarer från olika pers. Jag bestämde mig från första dagen hon kom, vi ska visa dem att vi kan. Visa att vi kan tillsammans. Dem ska ångra det dem sagt & tyckt. Men en sak är säker, ingen eller inget kan trycka ner min glädje jag har, för den är bevarad i ett tryckt ställe - hos Jouline. 
 
Vi har visat att vi också kan. Du har visat mig vad du kan, och jag har visat dig vad jag kan, vi har slagit ihopa oss, och nu är vi ett stort team. 
 
Jag vet fortfarande inte hur jag ska tacka Linda Bolin. Hon har verkligen sänt mig mitt livs glädje & lycka. Det var så länge sedan jag mått så här bra. Tack, du har sänt mig en stor gåva. <3
 
 
 
 
 

Sista galoppracet på stubben.

Var på barnloppis imorse och sålde en massa grejer. Kom hem runt 12, och åt lite sedan vid 14 drog jag till stallet och skulle ta en repa. Dem har slagit ett nytt fält nu så underbart stort med massa backar och grejer, första gången Jouline pusta lite, eller ja flåsa, det var inte mycket men väldigt väldigt lite. Men hon var sååå duktig. Pappa tog ett par underbara bilder som ni ska få se. Mina favoriter faktiskt. <3
- Ponnyn var väldigt taggad idag. <3
 

Jag fastnade för fälttävlan

Hej allihop!


Jo, jag tänkte berätta hur och varför jag började med fälttävlan.

Det började med att jag var sjuk och mamma köpte en film till mig, men inte vilken film som helst. Rida terräng hette den. En helt underbar film som skulle få vem som helst att börja med fälttävlan. Jag blev helt fast! Man såg hur dom kom på ett öppet fält med skog i bakgrunden och hoppar över en stor oxer mitt ute på fältet. Frågan är om det kunde sett mycket bättre och härligare ut. Så helt enkelt så fick jag med mamma på att åka och testa terräng med min B-ponny Simberg Hero. Men ja.. min start var inte precis lyckad. Han stannade först på en stock. när jag till slut efter en evighet hoppade han så stort så jag ramlade av. Han hoppade mig ur sadeln gång på gång på stocken tills vi fick ge oss. Vi åkte hem. Jag försökte med honom på en annan bana och då hoppade han men han var så spänd så jag tyckte inte det var kul. Besvikelsen var stor. 
 
En dag så hittade mamma en annons på hästnet. En C-ponny som hade gått fälttävlan. P90 och L:A hoppning. Mamma visade mig annonsen och jag blev genast kär i den fina ponnyn med bläs. Det absolut bästa var att den stod i Mariestad. Mamma ringde på annonsen och vi fick komma och kolla på den genast nästa dag.
 
Gissa vilken ponny det var? Jo, Min lilla ponny med bläs som står i mitt stall och som jag har haft i mer än 3 år. Jag behövde inte provrida någon mer ponny, Jag visste att denna ponnyn ville jag ha. Frida tyckte om mig. Det var ju så att det var inte ägarna till henne (eva-britt och Linda) som bestämde vilken ny ryttare frida skulle få. Det var Frida själv. 
 
Frida lärde mig fälttävlan,hur roligt det är!! Att få en rutinerad ponny som visste vad det handlar om var kanon. Då kunde hon lära mig och jag behövde inte inte lära både mig och frida , utan det är bara jag som behöver träna och så är det än idag. 
 
Jag skulle rekommendera alla att testa fälltävlan, Åk på en terräng träning någonstans i närheten med din ponny, Jag lovar dig.. du kommer fastna för det lika mycket som alla vi andra i fälttävlans grenen!
 
Kram Sofia och Miss frida 

Busig Jouline,

Mamma fick vara fotograf idag. Hon tog några mysiga bilder på våra 2 nya fält. Så i helgen kommer en massa bilder. Och på Söndag ska vi försöka ta klänningsbilder. Vi får se men hoppas. Ni får alla bilderna imorgon, istället får ni se två favoritbilder som jag redigerade lite, så hoppas ni blir lite nyfikna och tittar in imorgon istället! 
 
 

Penny Girl intervjun var idag.

Idag var ju som sagt tidningen Penny Girl - och för er som undrar så kanske det är mest vanligt som Pollux. 
Jag har varit med i Pollux ganska länge, men avsluta min prenumeration för några år sedan. En trevlig barn / ungdoms tidning. Dem var där idag iallafall och intervjua mig, fota min utrustning, fota mig och fota mig och Jouline. Dem får en del bilder på mig och Jouline som mamma har fotat. Det var väldigt trevligt att få träffat dessa tjejerna. 
 
Bloggen kommer även kanske länkas i tidningen, känns kul. Finns ju dem som bli nyfikna på mig och Jouline som kanske vill fortsätta följa oss, och då har dem ju den lilla bloggen att läsa, och då har dem ju Sofia med att läsa om. Så detta blir en stor möjlighet, att kanske insperera fler angående fälttävlan. Folk bli kanske väldigt nyfikna och vill testa på. Tidningen kommer ut nästa år eller tidigare, när den kommer ut skickar dem över den till oss med så jag kan läsa om artiklen och ha som minne att jag faktiskt varit med i en tidning där ämnet är de jag brinner för, där tidningen sprids i 7 länder. Jag menar vilken grej? känns hur spännande som helt. 
 
( Bild på mig och tjejerna kommer imorgon )
Så detta blir ett bildlöst inägg, men det blir nog bra ändå.
 
- Kram!

Ny outfit - till Bökeberg.

Mamma var på Hööks för nån dag sen bara, hon köpte 3 par ridbyxor, 2 vita och ett par "jeans" ridbyxor. Hur fina som helst och liksom det var ett par jag ville ha på Bökeberg, liksom ser ut som vanliga jeans men med skoning i baken eller hur man ska uttrycka sig haha. Sen köpte hon en turkos kofta och även ett "äpple"grönt schabrak. När jag såg det i katalogen såg det tråkigt ut, men live såg det rikitigt fint ut. Så idag åkte vi ditt för att byta storleken på mina jeansridbyxor, så såg jag matchande linder till...tur man har en snäll mamma som köpte det med idag "hon måste vara fin till Bökeberg" och ja det ska hon verkligen få bli, hon ska visa sitt rätta jag - som den prinsessa hon är. 
 
 
Bilderna är från www.hooks.se
 

Planering

Tänkte skriva om lite upplägg med Miss Frida här om dagarna som kommer!
 
 
Lördag:Terräng träning för Björn på Ljusningsbacken. Jag hoppas på att han kan hjälpa mig att få tillbaka flytet och som jag brukade rida.Blir runt 1*  höjd men höjden spelar ingen roll.
 
Söndag: Skritta ut och trava på bjetorpstrav. Lite lösgörande ute i skogen och bara ha kul!
Det är så viktigt inte bara sitta hemma i padoken hela tiden utan rida ut och leka! 
 
Måndag: Vila
 
Tisdag: Dressyr hemma, för nästa dag är det dressyr för Cecilia. Målet är att hon blir riktigt riktigt lösgjord och fin.
 
Onsdag: Dressyr träning,rida igenom programet och rida lite skolor. Ganska mycket galopp för det behöver jag träna på, även bestämde i förra gången att vi ska träna på mellan trav för den är inte så bra.
 
Skolan börjar på Tisdag, förstår inte hur man ska orka gå upp kl 7.. känns omöjligt.
 
Tänkte skriva ett inlägg om mina tränare oxå imorgon! :)
 
Kram Sofia och Miss Frida
 
 

Planering

Tänkte skriva om lite upplägg med Miss Frida här om dagarna som kommer!
 
 
Lördag:Terräng träning för Björn på Ljusningsbacken. Jag hoppas på att han kan hjälpa mig att få tillbaka flytet och som jag brukade rida.Blir runt 1*  höjd men höjden spelar ingen roll.
 
Söndag: Skritta ut och trava på bjetorpstrav. Lite lösgörande ute i skogen och bara ha kul!
Det är så viktigt inte bara sitta hemma i padoken hela tiden utan rida ut och leka! 
 
Måndag: Vila
 
Tisdag: Dressyr hemma, för nästa dag är det dressyr för Cecilia. Målet är att hon blir riktigt riktigt lösgjord och fin.
 
Onsdag: Dressyr träning,rida igenom programet och rida lite skolor. Ganska mycket galopp för det behöver jag träna på, även bestämde i förra gången att vi ska träna på mellan trav för den är inte så bra.
 
Skolan börjar på Tisdag, förstår inte hur man ska orka gå upp kl 7.. känns omöjligt.
 
Tänkte skriva ett inlägg om mina tränare oxå imorgon! :)
 
Kram Sofia och Miss Frida
 
 

JAG ÄR SÅÅÅ TAGGAD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TJOHO!!! är helt galet glad, Det blir NM i år igen!!
Ska bli så himla roligt! :D 
 
TAGGA,TAGGA,TAGGA! 
 
Film från NM i Norge förra året! Världens bästa ponny! <3
 

Fulla dagar nu 1 vecka framöver.

Hur min "vecka" framöver kommer se ut kommer bli såhär. Jag skriver "dagviss" hur allt kommer se ut. 
 
Denna veckan:
 
Idag - Blir det hoppträning, sista hoppträning inför Lag SM, får helt enkelt se hur de går, som det ser ut nu känns hoppningen väldigt bra. Men tror hon kommer vara pigg imed hon fått vila imed vädret har varit kast, åskat & regnat.
 
Fredag - Penny Girl kommer och intervjuar mig, dem kommer ta bilder från oss som mamma fotat och ja jag vet inte riktigt hur dem lagt upp de hela, jag får se hur det blir. 
 
Lördag - Jouline ska få gå en vända på banan där hemma, på morgonen eller vid lunch ska mamma och jag på loppis och sälja massa gammalt skit jag har, kläder och massa barnsaker. 
 
Söndag - Denna dagen hoppas jag att det blir fina bilder med klänning. Sista dagen för de, och sista dagen då jag min lediga dag, sista gången jag antagligen kommer få känna ensamhet i stallet. Kommer sakna detta. 
 
Nästa vecka:
 
 
Måndag - Skolan börjar klockan ett. Ska kanske ditt tidigare får se helt enkelt, vill hjälpa min blivande klasskamrat nu inför flytten ditt, hon ska bo på gården och jag tänkte om jag har tid att hjälpa henne lite med att packa in allt, ska ju bli så kul att få träffa min blivande klasskamrat, vi har snackat en del, och hon verkar dö go på alla viss hihi. 
 
Tisdag - Blir en skoldag, men tror inte den blir som en vanlig skoldag utan med "lärakänna" dag. På kvällen drar jag och Jouline på en sista dressyrträning nu inför SM. Ska försöka sätta detta satans programmet nu, Hatar det programmet, men bara att köra på. Det ska sitta ordentligt tills på Fredagen. 
 
Onsdag - Ska antagligen till skolan på morgonen, jag hoppas på de, blir nog oxå en "lärakänna" dag. Får se hur det blir. På kvällen hem och rida en tur, rida igenom programmet, och massa sådant, sista dagen jag kan göra de. 
 
Torsdag - Allt ska vara packat och klart, flyttar ponnyn min, flyttar ditt en transport, och sedan taggar jag och laget upp för en underbar helg LAG SMet börjar, så LETS GO. *Som ni kanske förstår ingen bloggning denna dag. 
 
Fredagen - SM börjar. denna dagen är Dressyren. Ingen bloggning, kanske en mobilbloggning men har ju fullt upp och tror det är nån så kallad "fest" på kvällen eller var det Lördagen? vet inte helt hundra men nån av dem kvällarna är de, defilering heter det hehe. 
 
Lördagen - Andra dagen på SM, denna dagen är de hoppning, antar det inte blir särskilt "stressigt". Ska bara precis in hoppa en nolla och sedan heja på alla dem andra, kameran får var min vän för dagen hihi. Ingen bloggning här heller, ska vara social med mina goa vänner så ni får ta att det inte blir någon bloggning för min del. 
 
Söndag - Sista dagen, Terrängen börjar, min gren, min favoritgren, här ska vi bara precis göra en nolla, och sedan kan jag inte göra mera, mitt mål är en placering individuellt. 2010 var jag nära att få ett Silver individuellt. Men tyvärr blev det inte så, all press jag kände jag hade, jag var inte så gammal, och jag var så nervös, hade hicka genom hela banan, allt var så maxat för mi lilla B ponny. Men är stolt över våran runda, och hoppas på att göra en revansch, men inga krav på placering, ska gå in och bara njuta av att få vara med i laget. INGEN BLOGGNING KANSKE PÅ KVÄLLEN NÄR VI ÄR HEMMA. Förvänta en maaaassa bilder. 
 
Måndag - Och här har vi en Måndag igen, och här ska vi till Skolan, en vanlig skoldag, träffa min klass igen och sedan någon gång denna vecka ska Jouline och jag flytta vidare till nya öppna dörrar, jag träffar vänner & Jouline med. Ser så fram emot detta, men samtidigt gråter jag floder, vill verkligen inte lämna människorna, djuren, Tinto, stallet ja allt. Kommer bli en chock för mig att ha "stallkompisar" folk att rida ut med, och snacka med dagligen, hitta på en massa skit haha <3 
 
Så här ser min/a vecka/or ut. Hoppas ni får all info om hur det kommer se ut. Hoppas ni håller ögonen öppna hela veckan. Massa bilder kommer att ploppa upp, massa information om olika saker. Känner mig mer än taggad. 
 
- Kram. 
 
 
 
 

Anmäld till en p90. Nervös.

Efter SM har jag endast en tävling kvar. För mig känns det nästan lika stort som SM. Jag ska debutera p90. Detta känns som en rejäl utmaning, banan förra gången jag tävla där (hoppa ju p80 då men alla andra som red p90) såg den riktigt tuff ut. En hel del vägra ut sig på "djävulskombinationen" hatar den kombinationen, har hoppat den en gång och då blunda jag nästan i sprången. Men jag ser detta som en träning, det får lov att gå skit, lika bra som det får gå bra. Jag vill liksom avsluta mitt år med den klassen. Och har bestämt det sen långt tillbaka. Jag provar, går det dåligt, men okej, spelar roll, kommer träna ända fram till nästa år, och då hoppas vi på kanske en bättre runda. 
 
p80 för mig nu känns lätt. Jag vill komma vidare, och prova mig framåt. Jag har inte stressat alls. Utan jag har bara precis känt in hur det är och sedan nu chansar jag. Det får gå som de går. Spelar mig ingen roll. p90 är ett stort kliv ifrån p80. Hinderna är mer tekniska och högre. Man tror inte det för det är en klass högre men här börjar de tekniska. Låt oss se hur de går, låt oss ta det som en bra träning, resultatet kommer efter. Är inte ute efter rosett eller placering, bara precis en fin nolla, och sedan är jag nöjd, de är som en stor vinst bara det. 
 
Och det är inte bara p90, utan även DM, och vi har ett DM lag i år med, samma deltagare som de är i SM. Ska bli kul detta, avslutar mitt underbara år med en p90 & DM. Asså detta året levererar verkligen, GLÄDJE. 
 
Ha en bra dag. 
 
Kram. <3
 
 
Som ni ser på bilderna klarar hon höjden utan problem, eller ja det kan hon ju så klart, men nu ska bara ryttaren hänga på, så fixar det sig hihi. En liten video när vi tränar på p90 och *stjärnig höjd. Ponnyn är fantastisk helt klart. 
 
 

Öste ner..

Ja..jag får börja inlägget med att det blev inga bilder idag..tyvärr. När vi vaknade öste regnet ner, och vädret var hemskt, det åskade även som bara den, regndropparna var stora som fotbollar, så vi drog till stallet för att ta in hästarna, Jouline var inne i med vi skulle fotografera, men ja, hon tyckte det var ganska skönt att vara inne tror jag. Tinto var ute, hon skakade som bara den, antingen för hon var rädd för åskan eller så var det för det var kallt. Lilla töntan..<3
 
Mamma och jag drog sedan till stan för att shoppa lite olika skolprylar, vi hitta block, 5 kr stycket, hur frächa som helt, så tog 6 stycken, sedan lite pennor och sådant smått. Vi tog och åt lunch på min favorit resturang, en kina returang, älskar maten där. Sedan bar det hemåt och fixa allt i stallet. 
 
Imorgon blir de hoppträning, om vädret är ok, ska vi ta en massa bilder. Ha de. 
 
Kram. 
 
 
 

Imorgon blir det sagobilder. <3

Dagen idag har varit lugn. Igentligen skulle jag har varit och ridigt upp programet med laget idag, men ´var väldigt illamående nu under dagen, så vi avbokade mig. Vi ska strax till stallet och ta in och fixa med alla sysslor, sen ska jag hem och kasta mig i soffan och se en go film. 
 
Imorgon ska jag till stallet ganska tidigt, fixa Jouline, göra henne fin, jag ska byta om och sedan ska det tas en massa sagobilder, jag ska rida i klänning och plåtas med mamma. Våra sista bilder på gården. Imorgon är det en vacka till lag SM dessutom. Efter SM åker vi till det nya stället = mitt gymnasium. Jag hoppas Jouline kommer trivas, men däremot kommer hon nog sakna lillasystern Tinto, men hon kommer åka till våran hovslagare, ska försöka åka ditt nån gång efter skolan och hälsa på henne, kommer sakna henne grymt mycket ju. 
 
På Fredag blir det interviju med Penny Girl, dem kommer klockan 12, och det ska bli spännande. Så ja denna vecka kommer bli hel full. Ikväll kommer även lite bilder från i veckan. 
 
-Kram.
 
 
 
 
 

Sånt man saknar.

Hitta dessa mega söta bilderna från 2009 när vi var i Varberg. Mitt första meeting, oc min ponnys första meeting, fick med oss 2/3 placeringar och blev placerad i A finalen. Goda, goda tider. Sånt man kan sakna ibland. <3
 
 
 

Fälttävlan - en sport med mycket snack eller?

En del folk ser fälttävlan som "den mest farligaste sporten" bara för det är fasta hinder. Man kan ju börja inlägget så här - Fälttävlan KAN vara farligt svar ja, men vänta nu lite här, det kan ju hända saker bara du rider i paddocken hemma?, allt men hästar kan bli farligt. Bara för fälttävlan innehåller fasta hinder behöver det inte bli det farligaste inom riding och det med hästar. Det kan bli farligt när du lastar?, det kan bli farligt när du kanske går ut/ in med en-två hästar? ALLT kan bli farligt, man måste tänka ett snepp före vad som kan hända. Allt handlar om att det kan. 
 
Jag ser inte fälttävlan som något farligare än hoppning? Man blåtar gärna upp fälttävlan som en gren där både ryttare och häst skadar sig. Man får inte av föreldrar för det är - fasta hinder. Man vill inte - för det är fasta hinder. Man vill inte för det är - farligt. Oftast handlar ju "åsikten" om att man tycker det är farligt. Men precis det jag menar man blåtar gärna fälttävlan som en farlig gren där bara "idioter" satsar med sina hästar. I mina ögon är det inte så, och aldrig varit. En del framför gärna det farliga och bortser allt som kan hända utanför den grenen, som tex i dressyr, galopp, trav, hoppning ja ni fattar? Jag blir så trött på att höra den vanliga meningen där ordet "farligt" innehåller. 
 
Man måste ha respekt med allt som har med en häst att göra. Man måste se det farliga som KAN hända. Man ska förbreda sig. Man ska veta om det. Jag vet om att fälttävlan kan bli farligt då jag själv "landat" på ett hinder eller hur man ska skriva. Men jag har även sett människor som hoppar ett vanligt hinder och fått en bom mellan frambenen och gått omkull ordentligt. Och tro det eller ej men har läst och hört folk som gått omkull i dressyren. 
 
En del framhäver fälttävlan på detta viss om man nu ska hålla på med fälttävlan ska man ha - mod. Det är just det ordet en del framhäver fälttävlan. Det är ett mod. Ett mod att ställa upp med sin ponny på en bana genom fasta hinder. Och en del säger oftast "den optimala ryttaren" och ja det kan jag hålla med om, vi tävlar och tränar ALLA tre grenarna KONSTANT. Vi utför tre olika grenar med våra hästar. Hoppa en hinderbana, gå ett hårt dressyrprogram, och ÄVEN utföra en lång fälttävlansbana med xantal hinder. 
 
I mina ögon är faktiskt fälttävlan den roligaste grenen jag ställt upp i. Man utför ju alla grenarna. Man backar inte på något för man tycker det är - tråkigt. Utan man bara gör det OAVSETT. För mig tycker jag fälttävlan är en häftig gren. 
 
I mina ögon ropar jag inte OHMAGAD för folk som hoppar hehe, om bommen faller faller den, men tro mig, i en terräng faller inga bommar, det kallas spänning på hög nivå ;) 
 
 
Och nej jag har inget emot er hoppmänniskor eller dressyrmänniskor alls!!
Får ni verkligen inte tro, men jag hoppas ni förstår vad jag vill ha ut av inlägget, detta mer farligheter och allt snack runt omkring, inget negativt mot et hopp vs dressyryttare iallafall! :D 

Helt sjukt.

Det är helt sjukt vad fort den här sommaren har gått fort. Jag kommer ihåg när det hade gått exakt 1 vecka på lovet och jag tänkte, Shit va läge det är kvar tills skolan börjar igen. Vilket skämt. Nu börjar det snart igen. Frida börjar på gymnasiet och jag börjar 9:an. Helt sjukt va fort tiden går! Det ska bli kul att få träffa alla igen men jag längtar verkligen inte efter läxor och prov. Jag föredrar årskurs 1 ;) lite längre in på
Hösten kommer jag bara ha två hästar att rida, jag har valt det själv för att hinna med skolan bättre. Förra året han jag knappt och nu när nian är igång är det ju extra viktigt med betygen och allt. Vad ska jag gå på gymnasiet för linje? Jo, det har jag inte en jävla aning om rent ut sagt. Men det löser väl sig. Hästarna går så grymt bra just nu, det är så roligt! Allt flyter fint, imorgon är det terräng träning för Sibban med Gardenia och terräng träning på onsdag med Frida för Björn. Jag ska Självklart be mamma filma! Jag har filmat dom senaste träningarna men när jag har laddat upp dom på videofyme så har dom inte kommit upp på bloggen.. Får lägga in på bloggen från youtube!


Nästa måndag DÅ.

Om en vecka sitter jag i bilen påväg till mitt gymnasium. Ett ridgymnasium. Bökeberg. Ni förstår inte min gläjde över detta. Hur länge jag bara längtat och längtat. I nästan över ett år. För två månader sedan satt jag spänd och väntade på att få mitt besked om jag kom in eller inte. och för bara en månad sedan kanske fick man beskedet om att man kom in. Jag har inte velat ropa HEJ innan allt var klart till 100%. När vi fick vårt första besked "preliminärt" eller hur man säger så kom jag in då med, men jag ville inte tro på de förens allt vara helt hundra. 
 
Men på måndag då börjar jag. Jag träffar nytt folk - hästmänniskor. Människor med samma intresse som dig - inte personer som tycker du är si och så för du håller på med hästar. Nu kan man verkligen få leva in sitt intresse med skolarbetet VÅGA göra saker, ta för sig mer än vad man gjort innan. 
 
Jag hoppas på tre underbara år här på Bökeberg. Efter tre hemska år på Väståkra så ja gråter jag glädje tårar över att få lämna där. Har snackat med ett par som ska gå i min klass. Och det känns helt otroligt. Jag snacka med folk som verkar hur trevliga som helst. Kanske personer jag kan vara öppen till sen. Berätta hur mina tre år har varit. Att gå ut med det här och nu vet jag inte riktigt. Det känns inte som rätt tidpunkt, men det kommer så småningom. 
 
- Kram från världens lyckligaste person, men goa människor runt omkring en och inte en massa jäkla idioter som tror dem är så fett coola för dem öppnar käften mot andra, haha nej men asså det känns så skönt, har vågt stå upp för mig själv, och nu står jag här, ska börja ny skola, med nya fina möjligheter. Idioterna på väståkra, ja dem slipper jag nu FÖRALLTID. Behöver inte ens titta på dem mera, eller se dem i ögonen. 
 
*Ursäkta en grinigt inlägg men bara kände för att skriva lite haha.*
 
-Och känner jag mig någon gång ledsen eller ensam (som jag inte tror jag kommer känna) så har jag Jouline där, som alltid muntrar upp mig. Det är den rätta medicinen för att må bra. 
 

Extremt sällskapssjuk.<3

Jag är ledsen för jag inte bloggat så mycket nu i helgen. Och för att jag tar "dagenefter" med massa ridpass osv. 
 
Igår red jag ut henne på stubben, tävlade mot alla bilar haha, ja asså pappa kom körandes så jag fatta galopp och drog en lång repa. Pappa kollade hur snabbt han körde och det resulterade 60km/h. Ponnyn sprang riktigt snabbt. Och då kan jag säga så här, jag höll ett lagom tempo och hetsade inte direkt, kunde nog ökat två växlar till haha. Hon var hur fin som helst igår. Hon har blivit så fruuuuktansvärt sällskapssjuk till mig nu, hon pussar på mig hela tiden utan jag ger "trickteckenet" och sedan om jag borstar henne vänder hon på huvudet och liksom slickar på min arm eller något, och om jag kratsar framhovarna kan hon rätt som de är bara så och pilla mig i håret haha. Så söt. 
 
Vi fota inget igår men jag bjuder på tre bilder från i förgår. Några ganska mysiga bilder.. <3 
(ikväll kommer resten av stubbilderna från i förgår upp.) 
 
 

Vinst igen

Igår var jag ju som sagt på tävling med XL. Det gick i Hjo ( Skaraborgsponnysällskap där cedemarks som är kända inom ponny fälttävlan håller till).
Han kändes fin på framridningen men lite halv seg. Väl ute på banan fanns det lite mer energi. Vi gjorde en okej uppvisning men det har känts sååå mkt bättre.. Men det blev vinst och vi vann Connemara mästerskapen kat D :D lite nice! På kvällen åkte jag på 40-års festen och spelade med bandet. Var där till 10 och sedan helt död! Haha behövde bara lägga mig på sägen för att somna :D nu har jag kollat på terrängen ifrån Eketorp där SM för juniorer,Young rider och seniorer gick :D Ett riktigt stort grattis till Erika Sjöström,Agnes Stolth och Sara Algotsson Ostholt :D deras terräng rundor var hel grymma!! Och världens bästa Linda bolin blev 6a i SM :D hur grym får man inte bli?! :D
Imorgon ska jag dra in till Lidköping för att shoppa inför skolan börjar, på eftermiddagen blir det dressyren på Gardenia och XL :D

Godnatt! Kram Sofia


Underbart härligt.

Igår drog jag ut på fältet igen hehe. Tog ett par långa repor och pappa anlitade som fotograf. Ponnyn var lagom taggad hihi. Här är lite bilder från igår då. :)
 
 

heja

Sitter på en spänd väntan och är guda nervös, Linda Bolin ska snart in på banan och jag sitter klistrad vid data skärmen för att se henne live. 
 
Där är 2-3 dagstorpare kvar, som ska vara med i storhästlaget, hejar på alla!
 

En riktig gangster.

Blir inget SM idag, ville så gärna se Linda & Lillan, men blev ändrade planer, istället ska jag sitta fast klistrad framför live sändningen på datan. 
 
Drog till stallet tidigt imorse och fixade Jouline inför ett ridpass, den lilla var ute som vanligt och götta sig i solen. När jag hade gjort klar Jouline så hör vi någon kommer upp till gården, en tjej ställer sig i öppningen och bara "vi har en liten rymmare här" och jag vände mig om och hörde först inte vad hon sa, så sa hon det igen, så tänkte jag att ja nu har hunden rymt igen. Men så ser jag en svart liten shettis står så nöjt och undrar varför hon står där och inte vid vägen och äter gräs...jag blev så arg på henne...hon har krupit under tråden förr med men ja hon har inte gjort det på väldigt länge...så nu ska träden fixas, så ja vi får se vart hon är sen när vi kommer tillbaka...hon är en riktig gangster, haha.
 
 

Instagram - Friidaaolssonn

 
 
 

Imorgon kör vi på ett race.

Klockan 8 imorse var jag i stallet och hade ponnyn klar till ett dressyrpass på fältet. Började skritta till fältet som tar kanske 3 minuter, började trava henne ett halvtvarv är som 5 varv i paddocken. Jouline var extremt taggad, hon trodde väll att vi skulle ta värsta stora galoppracet och sen avsluta, inte det som var meningen. Men jag tänkte rasta av hennes extrema max energi lite så hon kunde samla sig liiiite mera när vi red i traven och kunde lugna sig. Galopperade en lång sträcka i lagom galopp, sedan skritta jag tillbaka. Och sen skicka jag iväg henne samma sträcka. Hon hade frambenen säkert 60 cm från marken och bara satte iväg i fullgalopp, sträckan brukar kanske ta 1minut i lugngalopp, men hmm detta tog säkert 20 sekunder nej men ja det gick skit fort...
 
Efter vårt lila race hade hon fortfarande mycket energi, men flåsa inte ett dugg eller var trött så red igenom henne ordentligt i dressyren. Hon gick med fin nacke, längde steget något så otroligt i ökningen. Red lite skänkelvikningar, ökningar i galopp, små volter osv. Gick hur fint som helst - glad tjej. 
 
Imorgon kommer lite bilder när jag rider på fältet, så ni har lite att se framemot, lite små race och lite finis bilder. 
 
-Kram. <3
 
 

Tävling

Imorgon är det tävlingsdags! Denna gången är det XL's tur och då blir det dressyrbanan som gäller! Jag ska rida L:A1 och i klassen ingår connemara mästerskapen vilket är passande då han är det! :) Självklart taggar vi för vinst men vi får se :)
På kvällen sedan ska jag uppträda med bandet på någon 40 års fest. Tagga!! Ska bli riktigt kul! :)


Filmkameran gick i sönder-Vad hände med alla videos?

Bloggningen nu idag och igår har inte legat på topp, tyvärr. Igår var vi ju och terrängtränade. Mamma skulle fota, och vädret var inte heller på topp, och ja bilderna blev suddiga imed vädret, rörelserna var för hastiga osv. Så blev inga bilder tyvärr. Fett irriterande, men sånt man får ta. Sen när vi satt i bilen och jag kolla på bilderna, så skulle jag se videon, sätter igång kameran och givetviss var skärmen sönder, vi har en toutch skräm liksom så hela skärmen var sönder, ingen spricka ingenting utan den var helt grå. Så vi började filma osv, och de funka men man kunde inte se ett piss i den, men imed själva toutchen funkade så tänke jag testa förra över det i datan, själva träningen då. På skärmen så är det fyra olika alternativ att klicka på närdu ska koppla till datan, och jag visste vart den satt, så idag hände miraklet, videona överfördes, och allt kändes som en lättnad hehe. Allt förs över i mammas data imorgon och sen ska vi antingen lämna in den eller köpa en ny, vill liksom ha SM filmat. Men är fett glad att det går att överförra på någon vänster, typ ett mirakel. Så ikväll ska jag fixa med lite videos och göra en "happymovie" för att jag är så glad att inga videos försvann. NU SKA DET FIRAS. 
 
- Kram från en lättnad Frida. <3
 
 
 
 
 
 

Vem är eran förebild?

Vem är eran förebild? 
 
År 2009 började jag med fälttävlan varför? jo för jag blev inspererad av en tjej vid namn Therese Viklund. Hon var en helgrym ryttare. Och en riktig förebild i mina ögon. Hon tipsa en kvinna som höll på med fälttävlan, där man då kunde ta sitt "fälttävlanskort". Denna kvinnan är vid namnet Anna Hassö. Efter att ha läst vad hon varit med om inom fälttävlan en så kallad stålkvinna. Helt sinnes. Att ha en sådan styrka och sätta sig upp på en häst igen och rida bland dem högsta klasserna ÄNDÅ. Dessa två var riktiga förebilder. 
 
När jag började med fälttävlan och tränade ordentligt tränade jag för Therese Berggren Persson (som även är min nuvarande tränare). Ridigt EM på ponny och är helt galet duktig. Dessa tre ryttarna är mina HÖGSTA förebilder inom fälttävlan. 
 
Tränar för Therese Bergren väldigt ofta, jag litar på henne väldigt mycket, dem hinderna jag hoppar är inte nåddiga, maxade och höga på både längd och höjd. Men hon vet vad min ponny kan och vad jag klarar, hon bara kör på och jag älskar verkligen det sättet på träning, det Therese säger jag ska hoppa, hoppar jag. 
 
Som sagt nu ska vi på terrängträning, och kameran kommer fram. -Hejsålänge!
 
 

Terrängträning tonight.

Ikväll ska vi förhoppningsvis dra till Tågarp och träna en sista gång innan SM. Banan stängs den 10onde tror jag det var, och vill ta en repa där innan SM. Ni kan förbreda er för lite bilder. Imorgon ska vi ta och tempo träna lite på stubben. Ska ta med min klocka och träna att ha den. I helgen blir det lite Photoshoot. Ska rida dressyr på fälttet och ta massa fina bilder på kvällen. På lördag dag ska vi se Linda Bolin när hon tävlar i SM. HEJA LINDAAA.
 
 
 
 
 

Vill inte

Läste precis igenom Fridas inlägg här på bloggen om att hon börjar skolan om 11 dagar! Usch fy blä att gå tillbaka till skolan.. Läxor, prov, 6 timmar och 30 minuters väntan att få komma hem.. Fast självklart ska det bli kul att träff alla kompisar igen! Kommer bli Massvis med prat, lärarna kommer få damp :D love life. Imorgon ska jag hjälp mormor med något på förmiddagen och sedan ska jag åka med Frida till Bjertorp och leka lite ;) tror nästan Frida tycker det är roligare än jag att köra full rulle köttbulle på dom super breda vägarna som harvas och sladdas varje dag! Stället jag galopp tränar på heter Bjertorps trav och där håller Åke svansted till som är jätte känd i travvärden hus. Så underlaget under hålls alla dagar om året vilket är rikigt bra :D men självklart måste man ha tillstånd o massa sånna saker för att få rida där,vilket är jätte skönt att jag har fått :)
Gardenia får ta ett Chill pass hemma efter terräng passet :)

Godnatt


Gud va jag är glad

Var idag på terräng träning med Gardenia! Gud så bra det gick!! Jag började med att skritta igenom Vattnet och de va inget problem. Gick sedan vidare att trava upp o ner igenom det. Sedan satte mamma upp två sockerbitar och en bom så jag hoppade upp och ner i vattnet, sedan tog jag den riktiga stocken ner och Gud va duktig hon är! Hon bara läser av och sen hoppar, inga tvivel här inte! Hon är en försiktig häst så det är viktigt att ta det lugnt och trav hoppa lite så hon hinner med :)
Hoppade sen en liten grav och en lite större i både trav och galopp.

Förra träningen för Björn tyckte hon nedhopp var läskigt och det som är så bra med där jag var idag är att det finns tre olika höga nedhopp, en pytteliten, mellan och stor. Jag började på det lilla nedhoppet i skritt och hon var väldig misstänksam först men jag tog det flera gånger i skritt och till slut fick jag reaktionen jag ville ha, hon började bjuda och trava mot det. Sedan tog jag det mellan och då bjöd hon direkt på de! Och sedan det stora i galopp och hon tveka inte för en sekund! Hoppade några hinder i följd sedan och det gick super!

Jag är jätte nöjd med träningen. Jag hoppade olika typ hinder och hon växer super mkt, man känner hur självförtroendet växer på henne :) det ska bli kul att utbilda henne i fälttävlan och det som blir roligt är att jag får forma henne själv så hon blir precis som jag vill att hon ska va :)

Det som var så perfekt med Frida var att hon hade gått innan och kunde. Det var inte jag som lärde henne utan hon som lärde mig! Hon hade precis allt jag önskade mig :)

Tyvärr ingen filmning idag men jag bjuder på lite bilder på hästarna istället!

Kram Sofia


Statestiken OMG.

Detta känns helt otroligt. Vi har nu kommit upp i över 300 bevakare. Helt jäkla otroligt. Massa kommentarer bara rasar in. Meddelande om "tips" på saker vi kan blogga om. Är det inte helt underbart?! Vi har ju som mål att nå 500 DAGLIGA bevakare, och som det ser ut nu så är vi uppe i 300 bara nu när klockan är 15.00?! Känns som vi kommer nå vårt mål denna veckan, om vi bibehåller vår uppdatering, via mobil och data. Om allt vi gör, så ni hänger med på allt. Vi har kämpat sedan april månad med våran blogg. Den växer och växer hela tiden. Och det känns bara för otroligt. Fråger har bara bombats in i Frågestunden, och hur kul är inte det? 
 
Fortsätter statesiken så här så säger jag bara WOW, tror detta kan bli skitbra. Tack, tack och tack än en gång. 
 
 

 
 

11 dagar kvar...

Hur ser nu min Onsdag ut då? 
 
Imorse gik jag upp runt sju, skulle till stallet och rida, göra vid allt till ikväll. Imed vi ska på SM möte ikväll i Dagstorp. Men jag bestämde mig för att Jullan skulle få lite egen tid i hagen och bara få ta de lugnt idag. Hon har gått sedan tävlingen, och igår var ända dagen hon gick "hårt". Dem andra dagarna har vi bara varit ute och skrittat. Så vi bestämde att ta stallet senare istället, bara fixa allt för att sedan dra vidare till mötet. Jullan kom ut runt åtta, och sen åkte jag hem och lade mig i sängen igen, sov fram till halv tolv, och sen satte jag mig vid min egna data och glodde på gamla bilder. Ikväll ska jag träffa laget som sagt, ska bli riktigt spännande, kul att träffa min busprick Heidi haha, vi har alltid så jäkla kul...sinnes. 
 
Imorgon bär vi av till Terrängträning i Tågarp sista gången innan SM, på den banan då. Mamma ska fota mig lite, och pappa lär filma. Jag börjar räkna ner till två saker...
-Skolan
-SM
 
Har fått kontakt med nästan alla i klassen, folk tycker nog jag är lite random haha, jag bara skriver som känt dem länge haha, nej men skämt och sido, vi börjar ju ändå snart, och det känns kul att vara redo. Alla är nog lika taggade som jag, en del ska bo där, och liksom hur kul är inte det?! Att bo på skolan, bland stallarna ja allt, "tyvärr" bor jag för nära för det haha, men jag är ändå så taggad, trots allt... 11 dagar kvar, känns som det var igår det var 1,5 månad kvar.
 
Kram på er nu. <3
 
Lite bilder på mig och Salsa under vårt mest framgångsrika år - 2010.
 


Videotime

 
Från tävlingen i helgen.
 

STUBBILDER

Bilderna från ridningen på fältet idag, debuten på två år typ haha. LOVE LIFE.
 
 
 

På ett år är Frida tillbaka.

För snart ett år sedan kom en transport, med ett brunt sto i, inte vilket brunt sto som helst, utan min egna ponny Jouline. den 23/9-2012 stod jag som ägare på denna fantastiska, men känsliga dam. Då visste jag inte hur det skulle se ut om ett år, och nu är vi där? På ett år har vi gjort så mycket tillsammans. 
 
Jag kommer ihåg dagen som om den vore igår. Putte hade gått bort, och varit borta i en hel månad. Jag var förkrossad och full av inre smärta. Ridningen låg inte på topp, och jag var inte ens sugen på en ny ponny. Men ibland vissa kvällar ville jag spana in Hästnet, för en dag kanske min drömhäst bara hoppa fram. Men gång på gång hitta jag inte min typ av ponny. Pappa kolla varje dag på hästnet och mamma lika så, pappa hade printat ut 10 annonser, han visa min tränare dem, och så klart mig. Jag valde bort många, inget som föll mig i smaken. Jag hade redan provat en ponny ja bara någon vecka innan Putte skulle avlivas och jag fick värsta ångesten när jag satt upp, förstod inte meningen med att rida nåågon annan liksom. Jag var inte redo. Men av dessa 10 annonser från hopponnys som gått både MSV B och SM kvalade med mycket mer, så var det inga som liksom jag föll för. Räckte jag såg dem på bild, jag var så kräsen just då, jag hade så mycket smärta inombords så kände mig inte redo för något. Vi mailade folk om mer bilder, info och videos. Men bland dessa 4 annonser som var kvar fanns där två jag ville prova, en hopponny, grå, gått MSV, kvalad till SM. Och en fälttävlansponny, svettfux, gått enstjärnigfälttävlan, en riktigt meriterad fälttävlansponny, gått SM i fälltävlan med en massa mer. Men en sak som jag måste erkänna eller ja som jag erkände då det var det att den bruna svettfuxstoet, som var fälttävlansponny, och STO var något annorlunda,något speciellt. Jag fråga vart Mariestad låg. Jag bestämde min inriktning. Fälttävlan. Och bara en vecka efter körde vi nästan en hel dags bilresa. För att inte gå in på provridning föööör detaljerat så kan jag ju säga att inte ridigt på riktigt på 1 år hur nervös tror ni jag var? Jag har aldrig provridigt en ponny på de visset, utan Salsa och Putte var ponnysar jag liksom red innan köp. 
 
Påvägen hem var jag full av glädje men samtidigt hade jag gråtit dem nätterna vi var där, min sorg för Putte fanns kvar, men så fort jag var med svettfuxstoet blev allt så annorlunda. Jag var lycklig? Innan vi åkte där ifrån pussa jag henne adjö, jag var rädd att det var sista gången tillsammans, allra sista gången. Men jag hade fel, en - två månader efter stod hon där på gården, med ditt vinnartäcke från STIL SM, och jag stod brevid med ett leende upp till öronen. Från denna dagen har jag varit lycklig. Ni annar inte den smärta jag haft, och sedan får man in en glädje i livet, som ett ljus i ett mörkt svart hål. 
 
Nu spenderar jag varje dag med min ponny. Varje timme tar jag vara på, varje träning tar jag in, all glädje ute på banan, helt fantastiskt. Man kan gå vidare, jag fatta inte det då men nu gör jag det. Du får aldrig tillbaka det du hade, men du kan få något så mycket bättre, som tex glädje. Jullan för mig är ingen tävlingsmaskin som har tvång på sig att gå så jäkla bra alltid, NONONO, stort nej, vi ska ha kul där ute, försöka nå våra mål, ta oss ditt, iallafall på den vägen, sen hur långt vi kommer på vägen, får gå så långt som det går, för min huvudsak är att jag känner glädje och kärlek till min bästavän. Om inte jag hade haft henne nu hade jag inte varit bland hästar igen. Inte ens velat sitta upp igen, men här står jag, på ett år fått tillbaka både själförtroendet, glädjen, kärleken ja exakt allt. Jag är TILLBAKA. Jag gav nästan upp, och det förstår jag inte att jag gjorde nästan nu. 
 
Snart ett år, 365 dagar tillsammans, sjukt. Sjukt underbart. <3
 
 
 
 

Perfektion.

 
 

Sommarbildstävlingen - RÖSTA.

Alla ni som är deltagare vet vad reglerna är och får gärna lov att länka den inlägget samtidigt som ni länkar till detta inlägget där folket ska rösta!
http://ccriders.blogg.se/2013/july/sommarbildstavling-las-detta-inlagg-och-skicka-bilder-viktigt-info-har-2.html 
 

1.
 

2.
 

3.
 

4.
 

5.
 
 
 

I will love you

 

STUBB!!

Idag när jag kom till stallet hade dem slagit stubben. Jag blev så underbart glad så skritta en lång runda där. Imorgon ska jag ta första galoppracet där. Underbart. När jag kom hem runt ett så somnade jag i min upplåstbara säng i vardagsrummet (la mig där för klarar inte värmen där uppe). Vakna när maten var klar runt sex sen tog vi in hästarna. Pappa fotade mig och Jouline lite, blev nöjd med bilderna. Nu ska jag fortsätta redigera bilder, sen ska jag sova.
- Godnatt.
 

Ett budskap.

En bild, en mening, ett budskap. Kärlek.
 
 
 

Grattis

GRATTIS TILL FILIPPA JOHANSSON OCH TINGELING SOM BLEV SVENSK MÄSTARE I PONNY FÄLTTÄVLAN 2013!!!

Jag har tävlat med henne i ca 1 o ett halvt år nu och dom är så himla duktiga!

Även Grymma NATACHA HAMMER FRÅN MARIESTAD TOG SILVER!! Vi från Mariestad är bäst ;) skoja.

Min lilla Frida var såå duktig på dressyren men lite snålt betalt, 54 straff. Jag låg 6a på det så det var inte långt upp till placering.

Terrängen gick rent åt sket vägen. Jag red dåligt och Frida var inte heller som hon brukar..

När vi kom hem så tempade vi henne och då hAde hon feber, kan ha varit någon av orsakerna varför hon inte va på topp.

Nu får vi se vad som händer näst.


gästinlägg

Hej på er alla som läser ccriders blogg! Måste börja med att säga att jag tycker att deras blogg är jätte bra och tjejerna är ännu bättre! Dom rider jätte bra och har jätte fina ponnys, vilket jag redan nu kan avslöja att de är mig dom har köpt ponnisarna av. Jag heter Linda Bolin och de är jag som har ridit både Miss Frida och Jouline innan dom här duktiga flickorna :D Jag tycker det är jätte kul och Miss Frida och Jullan hade det verkligen inte kunnat fått det bättre! Båda har fått fortsätta med fälttävlan vilket dom båda har älskat mest av allt. Ingen utav hästarna är lätt ridna.. Tro mig, dom är väldigt speciella och inte ven som helst kan sätta sig upp och rida dom. Miss Frida skulle tex själv välja vilken ryttare hon ville ha, hon ville ha Sofia, de syndes på långa vägar :D Jullan är väldigt speciell i både ridningen och hanteringen. Vi visste att hon va tvungen att han en lugn ryttare med mjuka fina hjälper men samtidigt bestämd. Frida hoppade upp på Jullan och dom älskade varandra, det såg man :D Så jag är så nöjd som man bara kan bli! :D Tex miss frida och sofia har ridit NM och ridit SM! Frida har bara haft Jullan i ett år och dom ska redan rida Lag-SM och fått massa placeringar! Sjukt bra :D
 
Jag själv är 17 år och rider en stor häst som heter Lalique och henne har jag också bara haft i ett år. Vi rider nu 1* (enstjärnigt) i fälttävlan och de är ju självklart de roligaste som finns :D Så vi ska nu i år rida SM i fälttävlan som går i Humlamaden i Skåne, och innan ska jag träna för Janne Jönsson och Piia Pantsu vilket som kommer vara en riktigt bra uppladdning. Sen har jag stora mål med min häst men de tar jag inte nu!
Lalique är en underbar häst som är helt fantastisk att rida och Hon har mycket kapacitet och jag tror på henne!
'
 
Min blogg: www.lindabolins.devote.se
 
Jag tycker att Sofia och Frida är riktigt goa och söta tjejer smo alltid är goa och glada och vill alltid sina hästars bästa! Rider bra och är noga med sin ridning. Planerar, kämpar och glädjs åt andra. Så jag vill bara säga att ni är så sjukt duktiga tjejer och fortsätt så! För då kommer ni långt, tro mig. Ta åt er de bra, släng de dåliga åt sidan som man kan höra. Köra bara brudar, NI ÄR BÄST GODINGAR :D
 
Jag tänkte lägga upp gamla bilder på mig, jullan och miss frida men min dator är lite konstig.. så de får bli på min egna blogg istället.. Men jag tackar för att jag fick äran att blogga på denna blogg, ccriders! Lycka till nu och jaa, vi hörs ju typ varje dag haha men ändå. Fortsätt följa och stötta dessa tjejer! 
 
Puss och Kram från mig, hejs :D
 

Underbart söta.<3

Jouline och min kompis Wilmas ponny Dennis.
 
Hur söta är dem inte?! Jouline fatta tycke för han direkt...<3
 

Det är fälttävlan jag brinner för.

Satt och funderade för nån timme sedan, hur underbart bra detta känns med ny ponny. Den 5 maj startade vi min första fälttävlan, jag var otroligt nervös, jag hade tränat och ridigt henne i terräng två gånger innan. Vi hade åkt länge i säkert 5 timmar. Ponnyn var så övertaggad att vi knappt kunde hålla henne när vi gjorde vid henne, hon var laddad. Det var hennes första start för 2013 med. Jag hade inget krav utan mer bara komma runt, när hoppningen och dressyren var över var det en lättnad, men sen var det terrängen, banan var hemsk, stenig och hemsk. Jag ville rida på säkerheten. Nervositeten spred sig, där var hinder jag inte hade hoppat med henne, hur skulle hon reagera på funktionärer, titthinder? Jag hade massa tramsiga hjärnspöken, hur skulle detta gå..vi gjorde en klockren nolla och det var den dagen min ponny visa hur jäkla grym hon är. 
 
 
 
Den 25 maj startade vi min andra, gick in med hyfsat resultat, men gick in på en andra plats efter terrängen, det var terrängen som avgjorde det. 
Startar sedan den 27 Juli i Öveds, där fick jag känna på ett ärovarv med både häst och vinnartäcke, THAT FEELING. 
 
Och nu startade jag min fjärde i styringe och ÄN EN GÅNG tar vi en placering, att ta placering är svårt, efter varje gren förändras statestiken, det är det som är så spännande. Och denna gången tog vi hem det i TERRÄNGEN. Det är verkligen fälttävlan jag brinner för, och vill. Det är där jag sätter mina mål. Nu när jag ska starta p90 i Dagstorp, det är DM och jag vet att banan kommer vara tuff, men jag kommer gå in, göra det bästa jag kan, ta det som de kommer, vägrar jag eller vägrar ut mig, SPELAR ROLL, jag har försökt, och jag vet att jag har verkligen inte stressat upp i klassen, utan då handlar det om mera träning. P80 känns nog löjligt för Jouline nu, hon tycker nog att hon luktat på den höjden för länge haga nej, men vi har tagit varje tävling som den kommit, som en träning. Och kan säga, 2013 har blivit mitt år, ingen kommentar om det alls, så är det bara. 
 
Det är inte placeringarna som är viktiga utan känslan ute i terrängen där jag är i min egna bubbla, där jag skärmar av allt runt omkring, rider på känslan, utan en klocka som stressar, jag bara rider, känner hur hästen galopperar under dig, känner en frihetskänsla, dessutom att göra detta med en sådan här ponny, gör känslan ännu bättre.

Älskar detta. <3
Ccrider. <3
 
 
 

Helgen slutade än en gång på topp.

Om tävlingen i helgen, resultat.
 
Dressyren: Dålig framridning, alla som red storhästarna hade damp på alla ponnys, vi skulle rida innanför spåret, självklart när vi skrittar och dem travar/galopperar eller om vi travar och dem galopperar, men om vi skulle galoppera och dem skritta ja vem fan fick rida innanför? ponnysarna så klart, nån dansk skrek och gol, man bara okej?
Så framridningen började inte så värst bra, alla var huller om buller och ja, trångt. På banan som var inomhus...fyfan...bastu...hon gick faktiskt helt ok, för att både gå förbi läktare och domarhus. Hon var spänd först när hon kom in med slappna av tillslut, något stark i galoppen från en ökning till trav så blev ingen fin avsaktning, men så är det med en pigg ponny, men alla som titta kom ner och berömde henne och tyckte hon såg dö fin ut. Tyckte ändå hon var mjuk. 53 i straff tror jag att jag fick inte helt hundra. NÖJD.

Hoppningen: Klockren, hon var huuur fin som helst på famhoppningen, hoppa ram 20 min innan vi fick börja hoppningen som börja 12, asså aldrig haft den känslan i hoppningen, på banan, WOW, snäva svängar, en RIKTIGT klurig sväng till höger direkt efter ett räcke på en linje snett igenom, hon hoppa mjukt över och vi hann svänga, hon hade bra med marginal genom hela banan, men efter hinder nummer fyra trilla hjälmen ner....svetten rann seriöst och hjälmen var halvt över ögonen, haha asså visste fan inte vart jag skulle hoppa av imed min jävla hjälm var ivägen och kunde inte räkna in, men gick verkligen hur bra som helst, fick henne mellan hand och skänkel. NOLLA & NÖJD.
 
 
 
Terrängen: Vet inte vad jag ska säga? framhoppningen var hon taggad, huvudet högt och morrade typ hela tiden haha gulle, hoppa fram på en stock, och sedan en stockoxer, sen var det min tur, brukar inte hoppa fram så mycket där, behövs inte Tagga upp henne i fållan, hon "morra" hela tiden, och sen stack hon, en dröm att rida terrängen men henne. Trots regn så gick det i 200 knyck emellan, samla henne i svängar och sedan for hon iväg, asså hon var så jävla fin??!
Över varje hinder hoppa hon nog typ 110 i höjd, så jag avslutade klockrent idag på p80, nu taggar jag till Lag-SM, hade varit kul med indivduell placering, det är ju mitt lilla mål, men där är så många grymma så de är nog inget som håller, men det är skitsamma, ska ha så fruktansvärt jävla kul, vår sista p80, tror min ponny blir lite glad att få ta i nu...

Min bana var på 3:10 kom in innan den tiden så inga straff, kom i mål, ponnyn flåsa inte ens en gång? Helt sjukt vilken kondis hon har, musklerna på henne bara pumpar haha, nä imorgon ska vi fira vår placering med en skritt tur. Redo för bilder, så kommer det nu,
 
Dagen slutade med en tredje placering, en fin gul rosett i samlingen. <3

Fina ponnyn, hon gör alltid sitt bästa, och gör mig stolr osv resultat. En hel grym ponny, Outstanding. <3
 


Ett kval så vi kunde ställa upp.

NU har vi packat allt, och imorgon ska allt packas in i bilen. Upstigning i vanlig ordning klockan sju, ska rida ut en sväng på henne, sedan ska hon fixas och flätas, ni kommer antagligen få en liten video imorgon när hon fixas. Lite planering i ett video inlägg och så. Vi ska ända upp till Styringe, tar runt tre timmars färd. Ska bli spännande var trotsallt där jag satte kvalet med Salsa så vi kunde ställa upp i LAG SM 2010, ååh minne.
 
När vi väll kommer upp imorgon stannar vi ju där över natten, stallar in hstarna, ska pussa dem godnatt och så hihi, men när vi kommit fram ska vi skritta ut en liten runda, imed hästarna stelnar till, blir trötta i benen osv, dem behöver röra sig. På kvällen runt sju blir det bangång, jah hoppas på en "frida & jullan bana", Jag fick även reda på att programet jag tränat in och red i Tisdags, var helt i onödan det är samma program som i Öveds. Så hoppas på en lydig och inte så spänd Jouline. 
 
På Lördag rider jag då min dressyr 10:12, hoppningen börjar 12:00, sen terrängen vet jag inte riktigt. Håll tummarna för oss. Let´s go. 
 
Som ni förstår kommer det inte uppdateras från min sida imorgon, imorgon ska mamma fota oss ( mig och min kompis Heidi), sedan bombar hon med foto på Lördag med. Men imed vi antagligen kommer sent hem på Lördagkväll så kommer jag nog blogga och lägga över foto så som videos på söndag morgon. 
 
Ni får ha en skön Torsdag kväll, för imorgon drar vi. Och snacka om att jag är taggad.
 
- Kram.
 
Bilden fotad den 6/4.2013, känns som igår pappa tog sina första bilder på oss. 
 
 
 



RSS 2.0