Det fladdrande täcket och den gulblå rosetten.

Jag får ryssningar i hela kroppen. I lördags runt 5 steg vi in på Öveds bana och gjorde det underbaraste och mest efterlängtade ärovarvet på väldigt länge. Men de var inte bara ett varv utan hela två varv som vinnare, känna att man galopperar omkring med folkets jubel och applåder, dem tittar bara på mig, dem ser mig, allt var som av is, allt blev så tyst omkring mig, men igentligen var det så mycket applåder, så mycket jubbel, pepptalk av spekern, men jag var som is. under dem två minuterna på prisutdelningen, med täcket fladdrande och en blågul rosett på ponnyn min, så kände man en sån stor lycka, för mig är en vinst stort, i fälttävlan är det stort. Det är sällan man tar hem en massa rosetter gång på gång. Det är tre grenar, det är inte klart förens du är i målgång i terrängen, dem senaste gångerna är det målgången jag vunnit på, jag har tagit in allt på terrängen. 
 
Jag är kär i min ponny. Att bara titta på henne...underbar. 

Mini rundtur, flipp, och ridtur


Ny på Videofyme.

Skriv vad ni vill se i ett inlägg, lite förslag och så, bortse kepsen och min vackra klädstil...det är kaaaaaallt....


Don´t give up your dreams.

Jag är en tjej med mål inriktning. Med mål som skulle vara helt fantastiska att fixa. Jag går succesivt upp i mina mål, jag går från små mål som tex få en bra galopp? Få en bra rytm i traven? Hitta formen och undertrampet? Men mer vad tiden går och alla små mål är avcheckade går jag sakta upp i mina mål, jag kämpar på just det målet för att fixa det, men gör jag inte det har jag haft så fruktansvärt kul.
 
Som nu till exempel detta med LAG-SM. Det var det största och osäkraste målet som jag hade detta året, jag tyckte att jag inte skulle hinna med så många terränger för att komma med, och jag ville liksom inte stressa mig på kval för att komma med. Vi tig en tävling i taget, tog dem som dem kom och sedan bara tagit det som det kommit, om jag nu inte hade kommit med i LAG-SM hade det faktiskt inte spelat mig någon roll för då har jag ett mål att vänta på, och se fram emot, få mer rutin. 
 
Under dessa tävlingar som jag varit med i (tre stycken) låter ju väldigt lite för er "hoppryttare" vadå tre tävlingar hur kan man ta ut ryttare som bara startat tre tävlingar? Jo det kan ju inte jag svara på, men dem har sett mina tävlingar, om jag varit jämn i dressyren, hoppningen och terrängen, träningar och massa annat, i en storklubb kommer man fram ganska lätt. 
 
Nu när vi började träna och tävla med Jouline var jag så himla anonym i klubben, ändå tävlat där i 2(?) år. Men du är ändå så pass anonym så alla vet inte vem du är. För min del - ganska skönt, för min del behöver jag inget behov i en klubb att synas och höras, jag vill liksom tävla och träna för mig själv, rätt skönt att vara anonym, tycker jag själv personligen. Detta är då den största klubben jag varit med i, och de är en klubb med hela grymma ryttare i alla grenar. Trivs i dagstorp. 
 
 
 
Mina tankar om LAG-SM var liksom samma som ni kanske tänker två tävlingar hade jag gjort och där var ju folk som gjort fler tävlingar. Men dem har sätt min ponny, sett vad hon kan. Vi är med i något vid namn Future Eventers som är för satsande ryttare, eller ja dem väljer ut ryttare att satsa på inom terräng. Och bara det är liksom en träningsmöjlighet, visa framfötterna lite, och bara "japp, här är jag Frida Olsson, bor längst ner i Skåne, med min fältponny, här är vi, säg vad vi ska göra, vi gör det." 
 
När jag kom tvåa i Dagstorp, kom prisutdelaren och snacka LAG-SM med mig, två - tre veckor efter vi ansökt så kom jag med. Fick ett mail på direkten att jag kommit med, och tårarna bara rann av glädje, för det målet som jag strävat mot, med Future Eventers, mina tävlingar, allt mitt ensam slitt hemma har verkligen lönat sig. Dagstorp är en storklubb, och  bara det gör mitt deltagande ännu större.
 
Snart står jag där, på Tågarportens klubb, med transporten, efter skolgången. Lastar av min stjärna till ponny, går banan, lag snack, sedan taggar vi i laget upp för tre dagars intensiv lag tävlan med gemenskap. Vi är ett lag som tävlar tillsammans, att ha kul, visa att vi är från Dagstorp och vi är med i LAG-SM, vi är där för att göra så gott vi kan, och ha så satans kul tillsammans. 
 
 
 
Igår på möttet snackade vi om färgerna, träningar, förbredning, träffar. Man börjar mer och mer känna vad man går igenom. Jag har haft min ponny i 10 månader, och jag går igenom ett så här stor sak som LAG-SM, det är helt otroligt, ni kanske tror att jag tänker "Är en självklarhet att dem väljer mig" men så, tänkte/er jag verkligen inte, jag fatta ingenting, allt gick så fort, och nu är jag med i Laget, Dagstorp består av tuffa och grymma ryttare, därför är det en heder för mig att få visa upp mig och min ponny Jouline på Tågarpsortens RF, få visa vem vi är, göra så gott vi kan, och sen kan vi inte göra mera.
 
Jag började mina träningar i April månad, det var tufft men vi klarade det. Jag var rädd och nervös, en ponny jag inte hoppat terräng med innan, jag har själv inte hoppat terräng på x-antal år sedan. Kommer ihåg mina ord när vi äntligen skulle på våran första terrängträning "Jag hoppar inga höjder, 70 räcker, inte mera. Vi tar det lugnt..." 
 
Självklart skulle vi ta det lugnt, men min ponny måste ju få ta sig över istället för att rusa igenom det haha, vi ringde min tränare som jag inte hade tränat för på ett år. Hon såg Jouline, såg henne hoppa, hon såg vad hon kunde. Vi hoppade p80 hinder, jag blundade över alla hinderna inprincip, men jag litade på min tränare, och de hon sa jag skulle hoppa, hoppade jag. 80 för Jouline var ingenting, hon masade sig över det och gjorde en litet skutt så var hon över, under varje träning har vi testat på mer och mer utmaningar, utmaningar jag inte trodde jag skulle ge mig på. Men jag litar på ponnyn, litar på min tränare, och se? Nu säger jag "Oh, hoppas vi hoppar högt idag." Det är så underbart att känna att mitt självförtroende är tillbaka, jag nekar inte på mig själv mera, utan tror på det jag gör, tror på mig och min ponny. 
 
 
 
Jag ser varje hinder som en utmaning, något nytt i min klisterbok, jag menar på 4 månader? 4 månader? 4 hela månader? har jag fått ett växande självförtroende. Jag vågar, jag älskar det jag gör, jag vågar bränna över enstjärniga hinder utan att ens tveka. Ponnyn gör det, vi gör det, temet bakom mig gör det för mig - Min tränare, mina föreldrar, ja allt. 
 
Att jag? Vid namnet Frida Olsson ska få ha denna möjlighet att äga en fälttävlansponny vid namn Jouline? Kan säga, en så här fin..ponny har jag aldrig ägt, inte ens varit i min värld att få äga en sådan ponny. Jouline ger mig speciell rysningar, hon liksom får mig att tänka så annorlunda, hon får mig att bara gå våran egna väg, bygga upp vårt band till varandra, få en speciell vänskap, mellan två speciella individer. 
 
Den feelingen jag har med Jouline, tro mig, jag har aldrig i hela mitt liv känt så här, och det är nu jag börjar känna det, att man kan gå vidare, på ett eller nått annat sätt, ta sig igenom smärta, motgångar och styrka. Här står jag idag? Samma ryttare som jag var för 1,5 år sedan, ingen feg liten tjej som skakar i kroppen bara jag hoppar upp på hästen som jag var för 1,5 år sedan. Nu känner jag mig lycklig.
 
Ibland känns det som livet gått vidare, inte bara för mig utan allt annat runt omkring. Jouline får mig för var dag lita ett steg mer på henne, våga ett steg mer, tro ett steg mer. Min tränare har trott på mig, men på 4 månader tagit denna rädsla jag haft som har trängt igenom, fått det liksom och tränga tillbaka och fått mig gå vidare, tro på mig själv. Att JAG kan. Att VI kan. 
 
 
 
Jag är inte längre en rädd, ledsen flicka på hästryggen. Nu är jag tillbaka, till den Frida jag sökt efter, gråtit efter, jag är tillbaka. För varje mottgång i livet man har, så plötsligt vänder det, du börjar känna in saker, saker du känt innan motgångarna, och man börjar hitta tillbaka. 
 
Det jag vill säga är att, vad som än händer, fall aldrig ner i det svarta hållet och stång inne dig, för någonstans där ute, är din livsglädje, och livnjutning. Fortsätt kämpa med det du gör, att sluta kämpa och vända tillbaka, är inte en mening. Meningen är att tro på dig själv, lyssna på folk med goda gärringar, för en dag kan du känna att du är tillbaka, tillbaka på något som gerr dig glädje, det har jag, och jag är lycklig, här och nu. 
 
Tro på det du gör. Se inte ner på dig själv, försök sätta mål, ge inte upp, hur långt borta målen än är, så med tid och träning ger det tillslut dig reslutat, backa aldrig undan från det du vill. Gå istället framåt, fullfölj det du vill, och tror på. Tro på er som ryttare, hitta ert självförtroende, och kör hårt, alla kan om man vill. 
 
Don´t give up your dreams. 

Nu har vi en frågestund igen.

Som denna rubriken lyder så ska vi ha en Frågestund igen. Vi hade det för några veckor sedan/månader, typ i början av våran blogg start, så nu kör vi igång igen, för er som inte orkar lägga tid att fråga fråga fråga hela tiden, skriv iallafall vars en fråga till mig och en till Sofia, så kommer vi ju checka er blogg och det är ju ett plus?! 

Våran blogg handlar ju om hästar - fälttävlan, Det är ju en fälttävlansblogg. Ni kanske vill börja med fälttävlan och vill ha tips och vill veta hur ni ska göra när ni väll vill börja? Men kom igen då och fråga, inga frågor är dumma. Ni får gärna länka om ni har en frågestund så ställer vi lika många som du / Ni gjorde till oss. Ha det så bra så länge. 

Nu har vi även en Videofy.me tillsammans. Där kommer vi spela in frågestundsvideos. Så kom igen nu och fråga på, ni får lika mycket tillbaka, kallas ju som sagt ge och ta ;) <3

Vill ni veta lite mer utanför bloggen och inte saker runt ridningen så bara fråga. 

-Kram

 
 
 
 

Tävlingen - Film - Hoppning&Terräng

Lördagens tävling - Hoppningen & Terrängen. 
 
Dressyren kommer i veckan även ärovarvet. 
 
Fina flickan min..<3
 
 

Lufsa på i sitt egna tempo.

Skrittade ut Jouline idag, hon var lite dagen efter ni vet. Lite hängig efter den skarpa solen och 30 grader varmt, skritta henne i 40 min typ, bara för att inte få mjölksyra. Red i shorts och linne = Skönt. Pappa tog någon gulligbild när jag trava henne ett varv bara för att känna på henne hur hon var, hon var mjuk och lyssnade bra, arbetade lång och låg. Då menar jag bara att få lufsa i sitt egna tempo. Satt ner för att inte mina ben skulle lida av sadeln hehe.. Var även i Övedskloster idag igen och fota ett par goda vänner. Alla var nöjda med bilderna, och glad blev jag haha. Grattis till alla, ni gjorde fina runder (bilderna uppe imorgonkväll). Jouline får vila imorgon, så drar ditt runt sju för att fixa allt i stallet, har stallet själv nu en vecka. Mamma hämtar mig runt 9. Och klockan sju imorgonkväll blir det möte för LAG SM i Dagstorp, sedan tas hästarna in runt 22. 
 
OHH en sak till, GRATTIS till Lindabolins.devote.se som är kvalad till SM för storhästar i enstjärnigklass om två veckor, kör hårt tjejen"
 
Men nu ska jag sova, upp tidigt imorgon. 
 
*Fattar fortfarande inte att jag vann hela skiten i Lördags. Taggad till Styringe*
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

3:dje hästen check

Dagen började med att släkten och min familj firade min bror som fyller 20! Efter det slängde jag mig ut för att rida Gardenia, jag hoppade bara lite små hinder och tränade på att hon ska lyssna och inte bara rusa iväg. Mamma hade lagt en bom före ett hinder där deg skulle vara 2 galopp språng och hon tar det på ett galoppsprång och då hade jag ändå inget högt tempo. Galna häst.
Allt gick super, hon slarvar lite över hinder när dom är små. Hindren låg väl på typ 50-60 cm ?
Frida red jag även efter det och hon var seriöst bara en sak, hel jävla galen. Det var länge sedan hon var så pigg! Jag skulle galoppera på en gräs väg och jag fick inte stopp på henne, galen ponny där. Men jag har mkt hälre en galen ponny och stor häst en en seg. Jag älskar hästar som är pigga men inte heta och dom ska älska att hoppa. Och det ska kännas tryggt hela tiden. Alla dom här sakerna hade Frida och Gardenia. Jag kommer ihåg När jag provred Frida... Haha Gud hjälp, att Linda och Eva-Britt ville sälja henne till mig.. Jag kunde inte rida henne på tygeln elr något. Men Frida bara körde
och jag hängde på och det funkade.

Världens bästa ponny har jag,min fina Miss Frida ❤


Kram Sofia


Dagens stora tävling

Idag var vi på Öveds place, riktigt fint och mysigt ställe, allt låg som i en nedförsbacke, det var en riktigt fin bana, gick ju banan igår och allt kändes bra, banan hade inprincip ingen svårighetsgrad, kändes lätt för mig och Jouline.
 
Dressyren idag kändes helt underbar, men domaren var väldigt hård till nästan alla, men för min del var huvudsaken att det kändes bra, jag tog ju dagen som en träning till LAG SM. Ökningarna i både trav och galopp kändes bra, och hon lyssnade bra på mig denna gången UTAN att späna sig och studsa till haha. 
 
Hoppningen var helt underbar aldrig känts så bra på någon träning eller någon tävling som det gjorde idag, hon hoppa med flytt, hade bra tempo, hoppa med hjärnan och inte rusa haha xd
På framridningen var hon fruktansvärt stark, hon brukar vara det men här skärmade hon av mig totalt jag tog tag en gång ordentligt men hon vägra lyssna kom skit fort mot en oxer med huvudet upp i skyn och ser inte hindret, liksom hur klok är hon, men sen blev jag ännu mera spänd och nervös för ville göra en nolla bara, röt till på första hindret av min osäkerhet och för hon skulle fatta att nej jag är inte osäker haha, men efter tredje språnget var hon mer och mer underbar, från 3an till 4an så var det en skarp båge jag hann landa och svänga, trippelbarren hoppa hon som ingenting men ja jag bara "ohnejonej" är inte rädd för dem men tkr bara dem är fett onödiga haha (fråga inte efter min åsikt om det för har fan ingen haha min hjärna tkr det bara eller ja mina ögon xd) vi gjorde en bra nollerunda. Vid halv elva var vi klara.
 
Vi hade sedan veterinärsbesiktning, och jag hade bytt om så jag var lite kinki haha, sprang med mina Italienska stövlar i shorts och sprang så snyggt så, alla glodde och bara wtf xd
 
 
I starten i terrängen...hon dampa sönder ordentligt på 5 sek började jag satsa på lite i tempo trigga igång henne, var precis som hon räkna ner själv för rätt som de var när dem sa RID så jävlar i det gick det i hunda xd hon sprang så in i helvete och liksom banan var ganska låg tyckte jag då dem andra banorna har varit rätt maxade, och liksom det tempot HON tog var ju inte så värst bra då hoppar hon slarvigt men efter första hindret var det uppförsbacke och då fick jag tillbaka henne bra i nedförsbacken. Hon tog alla hinder, kolla inte på något. Nolla gjorde vi inom tid UTAN klocka!
Tror vi kanske fick 3,6 tillägg men det är ju ingenting?! 

Fina ponny. <3
Nu kommer bilder, - Kram.
 
 
 


DENNA PONNYN!!!

KAN SERIÖST INTE FATTA DET JAG VANN!?!!
SEGER TÄCKE OCH HELA SKITEN!!!
UPPDATERAR IKVÄLL MASSA BILDER!!!!
KRAAAAAM FRÅN EN HELT OTROLIGT LYCKLIG TJEJ!!!


Veterinär

Dom senaste veckan när jag har ridit Gardenia har hon hostat en hel del. Och det har bara blivit värre så vi frågade våran granne som är veterinär om hon kunde komma till oss och lyssna på Gardenia. Hon kunde inte höra något från lungorna men nästa dag åkte jag på terräng träning och då hostade hon flera gånger igen så vi bestämde oss för att åka in och kolla henne. Man kan ju gå ner med en slang i halsen och så så man kan se om det finns slem elr något annat fel. Man blir ju orolig att det är något fel på henne, för att ha en host häst är inte kul att ha.. Vi tycker om henne så himla mkt så att det vore så hemskt tråkigt.


Så vi åkte in med henne till Skara veterinär station och dom hittade massa slem och sånt och hon var förskyld så hon får en spruta med något slags pencelin så blir hon bra igen på noll tid :D jag kan fortfarande rida och träna med henne under tiden så det är jätte skönt! Nästa vecka från och med onsdag får hon vila så då får hon ta igen sig :)

Vill önska Frida och Jouline stort lycka till i helgen på deras fälttävlans tävling i Öveds! :D

Kram Sofia



Penny Girl?!

Så..nu kan min lilla hemlighet komma ut till er. Idag ringde dem från tidningen, vi har snackat mkt via SMS men inte fått tag på varandra vi mobil, köpte ny mobil och skicka vårt hem nummer, så idag fick vi äntligeeeen kontakt, en ur trevlig tjej var det. Som ni förstår handlar detta om ett inlägg i tidningen Penny Girl, som har tidigare haft namnet Pollux, kan tänka mig att dem flesta är medvetna om vad det är för tiding och kanske prenumererat på dem eller kanske hört talas om de. Men som ni förstår så handlar då detta om fälttävlan, dem vill göra ett repotage/intervju med mig och Fälttävlan, fotograf kommer ut, och fotar vår vardag och när vi tränar eller tävlar i fälttävlan. Vi snackade om att dem skulle komma på Lördag, om fotografen kan, massa bilder ska tas och det ska bli riktigt spännande. Penny Girl sänds överallt inprincip i Europa, minst 10 länder, jah vet inte exakt. Detta är en av höjdpunkterna för iår, så spännande, och liksom en ritkig upplevelse, tänk att en massa ungdomar ska läsa om mig, Jouline och fälttävlan, runt om i olika länder?! 
 
Mer update om detta lär ni få läsa
 

Linjer & Övningar

Träningen idag gick super. Hon var aningens stark och tog gärna tag i hinderna, hon hoppade riktigt fint tyckte jag. Jag börjar hitta mer och mer hur jag ska rida henne. Jag är nöjd med henne. Vi tränade en del linjer och övningar och tyckte det funka bra trots hennes dragande. Märktes hon hade gått fälttävlan, för hon tog gärna tag i den galoppen, och var lite kaxig haha, men mot slutat coola hon ner sig och lyssnade mer. Har inte mycket att säga mer än att jag är nöjd med henne. 
 
Imorgon bär vi av till dressyrträning ska rida i en trekvart. Ska rida igenom programmet, och denna gången blir det då träning för Anna Påhlsson som är då A-tränare. Ska bli super kul, detta är min första egna bestämda träning för henne, sist var ju med Future Eventers. Så bilder kommer imorgon. Som sagt mer och mer bilder kommer då jag inte har tid att slå ihopa varje träning i videos. Det tar mycket tid och nä jag känner inte riktigt för det för då blir det en massa filmer varje vecka, och ja dem kanske inte uppskattas som bilder gör. Men i terrängträningar kommer det alltid att komma filmer, då vi har den typ vart andra-tredje vecka. 
 
Imorgon tränar vi då klockan tio. Hämtar min farmor efter det och bär då av hemmåt med hästen. Mamma hjälper mig med att fixa hästen, så vi spara tid. För runt sex-sju är det bangång i Öveds. Önska mig lycka till nu på Lördag, MASSA bilder kommer. Ha en bra kväll.
 
- Kram
 
-Bilderna från idag-
 


Öveds Jakt & Fältrittklubb

 

Öveds Jakt- & Fältrittklubb

Regional | Lokal | Ponny | Häst | Fälttävlan

lördag 27 juli 2013 - söndag 28 juli 2013

Klass 2DR - P80 14-18 år Kat. C, D

 

Regional | Ponny | Fälttävlan

13 startande, 4 placerade och 13 återstår

Senaste uppdaterad 2013-07-24 07:24

Överdomare: Christian Persson

Tävlingsledare: Per Bergström

Hoppdomare: Catharina Fransson

Banbyggare: Bengt Rosberg

C: Christina Eghall

 
Startnr Tid Ryttare Häst Hästnr
(201) 10:00
 
Cippyn Red Crusader RWD - Surprise RWR 2
Nilsson, Ingegerd 
Anneli Sjöström
 
201
(202) 10:04
 
Värends Pedro - Hiawatha
Rutger Sandström,
Karlskrona
Linnea Andersen
202
(203) 10:09
 
Pedro - BavianHilda & Niels E.
NielsenAnna Ransholm
203
(204) 10:13
 
Simberg Hip Hop - Okänd
Jenny Eriksson,
FalköpingCarina Hall
204
(206) 10:18
 
Axi - Gimmic
Jan Johannesson
Agneta Högberg
206
(207) 10:22
 
Okänd - Okänd
Imp Irland
Julia Blom
207
(208) 10:27
 
Harras 10 - Bengal 1488
Lennart Johansson
Amelie Olsson
208
(209) 10:31
 
LoftusOkänd - Okänd
Imp Irland
Christina Lundmark
209
(210) 10:36
 
Sturevallens Gentleman - Xandino RNF 89
Ola Carlsson 
Peter Karlsson
210
Paus 10 minuter
(211) 10:50
 
Okänd - Okänd
Imp Tyskland
Frida olsson
211
(205) 10:55
 
Okänd - Okänd
Carol O' Donnell
Västanby AB
205
(200) 10:59
 
Juno Rory - Lambay Boy
Anna UnderdalJohanna Blomqvist
200
(212) 11:04
 
Nebo Red Dragon - Rhystyd Express WSB 55076
Annika BörjlindChristina Jonsson
407

Sommarbildstävlingen flyttad.

Imorgon blir det hoppträning. Ska verkligen bli kul. Har inte hoppat sedan innan falsterbo. Så känns som flera veckor..
Vi ska nog inte hoppa så mycket höjder, för min del gör det inget är nöjd över att hoppa småhöjderna med, för det är ju tävling på Lördag och för min del är det bara att få en bra träning och allt känns bra. Mamma ska fota imorgon med. så håll tummarna för bra bilder nu.. Pappa ska nog filma lite med. På kvällen ska vi ta lite sommarbilder, imed solen är så perfekt på kvällen, helt underbar. 
 
Påtal om sommarbild. Tävlingen har blivit framflyttad till imorgon. Imorgon kommer finalisterna upp så jag hoppas att ni håller ögonen öppna. Skulle kommit upp i Måndags men var så himla trött, så det är inte förens idag på denna veckan jag tog upp datan. Så ni har en dag till på er att skicka bilder till [email protected] SKICKA PÅ
  ~Hunden gillar vatten~
 
 
 

Vill bara ta med henne hem...

Har varit riktigt dålig på att blogga nu i veckan men vi sov som sgt borta i söndags. Hade verkligen dööö trevligt. Älskar att vara där. Fick rida deras 7 åring och så ju, jag tyckte det gick helt okej, hon var svår riden och ja vi hitta inte varandra riktigt, men tror att om jag rider henne fler gånger kommer de nog funka så mycket bättre. I söndags fick jag även en Iphone 5. Riktigt nöjd faktiskt, så fick lite hjälp med den att starta den när vi var borta. På kvällen sov jag i soffan, å bäddade brevid mig till foxy (deras hund) hon är verkligen så extremt fin. Snäll och älskar att mysa. Hon är en blaning mellan Border Collie, Labrador och Forste. Border Collies brukar ju vara väldigt stirriga och livliga men Labradoren har tagit över stirrigheten, så hon är mer lugn liksom, hon ser verkligen ut som en Border Collie med. Åhh vill bara stjäla henne med hem...<3
 
I Måndags fick Jullan vila, vi kom hem sent från dem vi sov hos så Jullan fick en välförtjänt vilodag. I tisdags drog vi ut på en galopp runda, vi galopperade inte så värst mycket men mer för att känna på henne och så. Idag har jag städat mitt rum helt. Har haft en massa böcker och massa skit på mitt rum, nu är mitt rum tömt här är knappt någonting, har 10 stycken hyllor lediga, STORA hyllor. Så nu har en hel del åkt ut på försäljning. Har inget kvar från min skola nu. Skönt. 
 
 
 Mona Ami är den bruna och Skäcken är Lemon. 
 

 
 

laddar upp

Hej! :)
 
Dagens ridning gick så fett bra. Hittar knapparna och allt bara stämmer. 

jag red ut idag på Gardenia vilket gick super bra, red skänkelvikning och öppna på grusvägen
och galopperade även lite.Har tjocka gräs längder på grusvägarna så det är mjukt för dom att gå där,
Eftersom det typ inte har regnat något typ på 50 år är det ju helt sten hårt ute. Jag testade hur hon var att galoppera på ute bara på en rak sträcka, hur cool som helst. Hon är så himla lyhörd och gör precis som jag säger! Imorgon ska jag träna terräng hos Björn Kasteman, någon mer som ska dit? :)
 
Frida:
 
För henne stod det hoppträning på schemat för Erika. Hon var helt okej pigg och allt kändes väl bra .
Det är jag själv som behöver tänka på att inte släppa skänkeln och bli passiv precis innan hindret,
Hon skullle aldrig stanna men då gör hon ett omtramp istället för att hoppa av, Har träning nästa vecka
på tisdag igen för Erika vilket känns bra att få en sista hopp träning innan vi åker på onsdag :)
 
Grattis alla grymma storhäst ryttare som var i Flyinge i helgen som visade var skåpet skulle stå! :)
 
kram Sofia
 

Dagens ridning

Idag red jag Grandenia tidigt imorse eftersom det skulle bli så varmt idag, Jag gjorde först en hel del framdelsvändningar först i skritt, vilket jag tycker hon bli väldigt bra utav. I traven red jag Skänkelvikning och då blev hon super fin, det gäller att få henne fram till betett för när hon går fram ärligt och sätter under sig bak, då finns det bara ett ord WOW. Hon är aldrig stark, hon är alltid pigg och vill framåt men hon är alltid så mjuk i munnen, det är en sån känsla när jag får henne som jag vill! Mamma red Frida idag och Gud så fin hon va! Söndagen ser ut så att vi rider på morgonen då jag först ska hoppa Frida och även rida lite dressyr, Gardenia ska kanske också få hoppa något språng, vi får se :)
Hoppas er dag har varit bra! Ska be mamma filma imorgon, ni ska även få se filmen från terräng träningen med Frida :)


Linda Bolin Del 2.

Här kommer resten av bilderna på Linda. Hoppas ni kikar in på hennes blogg, hade jag gjort om jag var ni. Ni kommer inte ångra er. 
 
- Kram
 
 

Dem är helt underbara.

Idag for vi till Flyinge för att kolla på när Linda red sin hoppning och dressyr. Fick ett par bra bilder på dem. Terrängen är imorgon och så klart kan jag inte komma ditt..men jag önskar henne all lycka till i sin debut med Lillan i Enstjärnigklass. Ni är hel grymma. 
 
Detta ekipaget kommer att komma så långt tillsammans. Lovar. Dem är så vackra så det knappt är sant, man ryser. Se och njut på bilderna för det gjorde jag hela tiden idag. Underbara <3
 
Kommer två delar..<3
 
Linda Bolin är då detta, hon ägde Jouline och Miss Frida innan, hon sålde Frida för 3 år sedan typ och Jouline för snart ett år sedan. Nu har hon denna fina storhästen, första gången jag såg dem live tillsammans snacka om att jag brände på med massa bilder, en riktig kick att se dem tillsammans, så duktiga är dem. Linda är en av mina förebilder inom ridningen, hon är ett år äldre än mig och rider som en kung. Hon kommer komma så jäkla långt med sin stil i ridningen och med denna hästen. <3 Lindas fälttävlansblogg -> Http://Lindabolins.devote.se/ <3
 
- Kram
 
 
 

Fotar Linda.

Är dem inte vackra?? Dem är extreeeeemt vackra <3


Terräng träning för fulla bullar

Som sagt var jag på terräng träning för Sibban,vilket jag verkligen behövde kände jag, jag själv har slarvat på dom två sista tävlingarna. Jag hoppade spets på linje och båge, behövde verkligen träna på de, jag bara drog i innertygeln först på bågen till Spetsen o då försvinner hon all världens väg med bogen så de var bra att jag fick träna på de, jag har tränat terräng två gånger i år men när man rider 1* och så blir det så att det är tävlingen man "tränar" på. Terrängen är ofta tuff så man vill spara på sina hästar så mkt som möjligt :)
Förra året hade jag helt sjukt mkt framgångar med Frida, detta året har varit tuffare. Vi fick placering och var bästa svensk i både Tågarp och dagstorp. Mitt mål nu är att få medalj på SM och få rida i NM laget. Att ha drömmar och mål är så viktigt, det är det som får dig att kämpa fast det är svårt. Allt har inte gått som en dans på rosor för mig och Fridis men vi har hållt ihop i mer än 3 år nu och vi är verkligen ett team. Det är det viktigaste, hon litar på mig och jag på henne. Men en sak man aldrig får glömma... ATT MAN GÖR ALLT DET HÄR FÖR MAN TYCKER DET ÄR KUL.

Kram


Detta med förebild.

Vem är eran förebild? Varför ser ni upp till just han eller hon? Hur ska en förebild vara? 
 
 

SOMMARBILDSTÄVLING-Läs detta inlägg och skicka bilder. Viktigt info här.

Nu är det såhär att vi har funderat på vad vi ska blgga om, men aldrig riktigt kommit på vad som skulle vara kul för er. För ni ska få vara en liten del av våran blogg. Men nu kom vi på ”varför inte ha en bildtävling varje månad?” Detta temat kommer handla om en sommarbild. Det ska ju helst vara på hästen, men det är valfritt. Vi berättar här nu steg för steg vad denna tävling kommer gå ut på. Läs noga och hoppas ni vill vara med.


Steg1: Ni börjar med att skicka en bild till våran mail ([email protected]) och ni kan även skriva till våran facebook (Frida Olsson&Sofia Andersson). Vi granskar dem. Och sedan diskuterar vi bilderna tillsammans, och väljer ut fem som ska få genomföra tävlingen. Men som vanligt har vi jobbigt att välja själva utan vi får lotta helt enkelt.

 

Steg2: När vi lottat ut dessa fem stycken deltagare kommer vi att skriva det till er på eran mail eller facebook. Vi kommer att lägga ut dessa fem deltagares bilder, och skriva ett nummer på varje bild 1-5. När ni ser att ni kommit med i tävling ska ni länka inlägget och skriva att dem ska rösta på erat nummer som kanske är nummer 3?. Sedan räknar vi ihopa rösterna själva då vi kommer sätta ”spär på att inte alla kan se våra kommentarer”.

 

Vinnaren kommer att få: Gästblogga på våran blogg, då den blir länkad för 200-300 läsare.

 

Regler för att rösta och vara med: Varje person får endast ge två röster. Men om man ger två röster till bild 2 får man inte ge två röster till bild 3 utan det blir bara bild två då, men man kan ge en röst till 2 och en röst till 3. Alla ni som är med i tävlingen som skickat in får mer än gärna länka just detta inlägget på eran blogg nu, så fler kan vara med och även rösta. På Måndag sätts dem fem deltagarna ut så hoppas nu ni skickar in bilder. Ni får inte rösta på er själva utan bara till dem andra deltagarna. Sprid länken med deltagarna på eran blogg med, där kommer jag skriva reglerna igen så alla får reda på dem.

 

Typ av bilder: Det kan vara ridbilder, mysbilder ja i stortsätt det mesta, men den ska ha sommarkänsla, kanske ett speciellt ljus , och bakrund. Desto bättre sommarbild mer chans att bli deltagen och då väljer vi ut dem fem som ska få tävla.

Är det nu något ni undrar och inte förstår skriv på Facebook eller i en kommentar. Men helst på facebook där vi kan förklara personligen så det inte blir tusen inlägg om massa frågor. Men glöm inte desto mer ni sprider tävlingen desto fler ställer upp och då kan man tävla på riktigt.

 

LETS GO BOMBA MED BILDER; LÄNKA INLÄGGEN KOM IGEN NUUU.
 
 

Helt underbara.

Bjuder på lite bilder på Jouline och hennes förra ägare Linda Bolin. Ponnyn är galet fin, och dem var ett galet vackert ekipage. <3
 

En hel grym tjej.

Fick denna underbara kommentar av en hel go tjej. Hon följer min resa med Jouline intensivt och med intresse. Hel grym tjej. Hon har verkligen en hel cool ponny. 
 
"förstår du verkligen hur mycket proffs och stil ni strålar ut?! 
att ni kommer och bli ett ekipage som ingen kommer att glömma är utan tvekan sant. jag vet åtminstone en, jag <3"
 
-Hitta ingen blogg som var aktiv soom hon har tyvärr, men kommer att länka den så fort hon har den aktiv. med glädje. Jag bjuder på en bild på henne och ponnyn hon rider. <3
 
 

En konstig fråga om väst, och en anonym kommentar.

Anonym

Hej! Varför rider du med väst i dressyren och har sverige flagg apå precis allt??


 

Svar: Svaret på denna frågan är logisk ;), inget märkvärdigt alls, Svergiefärgerna är mina färger i terrängen. Det är min Outfit. Då min ponny är skit snygg i det, och jag själv tycker det är coolt. Dem som rider fälttävlan har speciella färger, någon har kanske guld någon annan grön, inget märkvärdigt, handlar om stilen och för att synas där ute i skogarna ;) Och därför jag rider med väst, får jag säga det själv, ganska dum fråga. Väst har med säkerheten att göra, inte snyggheten. Jag vill hellre ha min säkerhet. Då jag vet min ponny är väldigt nervig. Så finns inte något speciellt svar till den lilla frågan, är trots allt en säkerhet, de behöver inte se snyggt ut, västen är ju till för en sak ;) 

Och ett tips till er läsare, skriv aldrig kommentarer anonymt. För då behöver ni inte kommentera något alls hehe, känns onödigt att svara på de då, imed jag vill ge svaret till en person och detta känns som att skriva till en vägg. 

- Kram på dig iallafall, och hoppas svaren gav dig all info du ville veta, kul du frågar, tack :D


Vi har ju lov så Fredagar har inte någon mening mera.

Usch vad jag är trött. Igår var vi hos min släkt mina gudföreldrar. Åt gott, och hade rikigt trevligt, vi sov här inatt så ja, därför har jag bloggat dåligt. Min dag ser väldigt lugn ut. hade tänkt rida igenom henne lite idag, lite skritt och yoga av i trav. Hon gick fruktansvärt hårt igår, vartända muskel jobbade hon med. Men så extremt fin, aldrig haft henne så fin när jag ridigt henne, hur mjuk som helst i båda varven. Nä jag är väldigt nöjd. Rider jag för kung och fosterland nästa helg i dressyren och gör precis som jag gjorde igår, så tror jag det kommer gå hur bra som helst. 
 
Jag känner mig väldigt trött, och inte på någon blogg lust nu när jag inte är hemma. Så när jag kommer hem ska jag skriva ett par inlägg. Så hoppas ni håller koll. Ska försöka be pappa fota oss idag. Mer bilder på mig och Jouline från redig dressyrträning kommer på söndag. Min tränare är på derbyt men förhoppningsviss hinner hon. Vi får se. Men ni ska iallafall få lite kvällsbilder på oss idag, eller jag hoppas på det. 
 
Ha det så bra idag, ha en go fredag. Det är ju helg!? Faaasst spelar ingen roll för oss imed vi har lov hihi. 
 
-Kram
 
 
 -Bilden togs innan Future Eventers träningen, imed vi skulle plåtas. Men tyvärr var inte alla där då, så flyttades till nästa gång. Gillar vår SvergieOutfit. 

Dagens träningar

Idag ser min dag ut så att jag ska först ska vara med Hovslagaren när han ska sko Gardenia och sen ska jag rida på henne tänkte jag! Hon har vilat i två dagar nu pga att skorna har varit så dåliga så hon kommer säkert vara dö pigg! :D ikväll så ska jag på terräng träning för Sibban med Frida :D ska bli skit kul :D ska nog träna på lite tekniska grejer :D för det är ju det som blir när man kommer upp i klasserna , svåra terräng rundor gynnar mig och Frida så vi är sten säkra i den grenen!:)


Smalhinder gör första gången - Video

Finns inte så mycket att säga om Tisdagens träning, mer än att det gick grymt bra. Kändes som en stor förändring sedan senate jag tränade för Magnus, hade mer kontroll på henne, vi ska bara få till lite mer halvhalter och lugna henne i mellan åt då hon blir väldiiiiigt ivrig. Travhoppade lite i början tog det som "terrängbommar" värmde upp dem i lugnt tempo, en övning som Jullan behöver, exakt så vi har tränat i hoppningen med. Vi tränade även på det i slutet då hon taggar upp något enormt till vattnet. Hon blir som en explosion och rätt som det är sticker hon haha, men det gick bra ändå. Sen hoppa vi ett enstjärnigt smalhinder som jag ALDRIG hoppat innan i hela mitt liv, ett riktigt smalhinder då. Fick först tre stopp då Vi kom fel varje gång och liksom fel signaler, tillslut i sista språnget hoppa hon som satan. Precis som ingenting och hoppade det hur bra som helst och en braaaaa bit över. Jag tyckte det var bra att hon stannade där, för då vet jag vad vi ska träna på liksom, Magnus gav sig inte utan vi höll på med det tills vi hoppade det och hjälpte oss på ett bra sätt. Hur nöjd som helst. Sedan hoppa vi bank mot en bred soffa Jouline kastar sig gärna ner ifrån banken som ni sett haha, men det gick hur bra som helst ändå, fick skritta ner ett par gånger tills hon liksom hoppa ner lugnt. Nä jag är verkligen nöjd med träningen detta var min sista träning till Öveds i fälttävlan. Nästa vecka är det i Revinge. Men kan tyvärr inte vara med i med jag ska hoppträna på Torsdag sedan drar vi på tävling på helgen. Vi hoppade breda stockar som säkert var enstjärnighöjd och ja, ponnyn kan verkligen hoppa, det säger Magnus med hihi. Tummen upp för denna träningen om inte två tummar (Y) (Y). 
 
Ha det bra sålänge.
 
-Kram
 
*Bjuder på en grym repris bild..*
 


DET steget..

Träningen idag gick syveränt. Var första träningen för tränare på säkert över 1,5 månad. Kändes verkligen hur bra som helst. Jullan jobbade verkligen på med hela kroppen, vartända muskel var i rörelse och allt gick helt amazing. När man verkligen får till DEN formen, DET steget och allt det där....fy vad underbar hon är att rida, steget är ju bara helt otroligt vackert. Man får verkligen henne att trampa under sig. Men man får inget grattis, kan säga så här mycket jag fick kämpa idag var LÄNGE sedan OTROLIGT länge sedan, och det kändes hur bra som helst, behövde detta. Rider jag så här nästa helg i Öveds, ojojoj säger jag bara. Om hästen går så här ännu mera OJOJOJ. Fina ponny. <3
 
 
 

Kommer fota en del.

Nämen godmorgon. Gick upp klockan sju och drog till stallet runt åtta. Är påväg till dressyrträning nu. Sen ikväll ska vi bort. Vi ska försöka fota så mycket vi kan under träningen :')

-kram


Min absoluta favorit

Idag som sagt var vi på skara hästsport och inhandlade lite nya saker till min nya häst. Dom har så himla mkt fint,skulle kunna ta med mig allt hem från skara hästsport. I alla fall köpte vi ett par benskydd från Eskadron. Vi frågade dom i kassan vilka dom tyckte var bäst och dom sa att Eskadron skydden var precis lika bra som veredus skydden så vi bestämde oss för Eskadron skydden vi tyckte dom verkade super! :) jag beställde även terräng skydd från N.E.W. Som kommer imorgon, även bakskydd till Eskadron senskydden beställde vi så vi åker och hämtar allt imorgon skulle jag tro :)

Idag kom även Petra och hjälpte mig med XL och han gick okej,Eftersom han går ute på nätterna nu så är han som en sengångare att rida...jag hade även tänkt att rida Gardenia och Frida för henne men Gardenias sko satt så himla löst så jag ville inte riskera något, hade inte varit kul om hon hade fått någon hovskada men hovslagaren kommer på fredag och skor henne så jag får vänta med terräng tills på lördag elr söndag :) XL får gå på terräng träning imorgon för Rebecka Tell :) på fredag är det träning för Sibban med Fridis :D jag red i Alla fall dressyr med Frida för Petra och mamma och det gick helt okej, men hon kan ha haft lite träningsvärk Sen galopppasset igår :)

Hoppas eran dag har varit bra! :)
Bild på Eskadron Skydden


Min nya favoritbild, verkligen.

Men godmorgon kära läsare. Vaknade för en liten stund sedan, sitter nu och planerar hur dagen ska se ut. Tanken för min del idag är att rida ett lätt pass dressyr imorgon kväll. Hon släpps ut runt sju av stallägarna så kommer vi ditt runt sex tiden kanske och rider. Kan vara skönt för henne så vi slipper alla småkryp, eller ja vi får se om det blir ännu senare. Ska ladda kameran nu så den är full laddad tills vi ska rida då ikväll. Kommer rida henne väldigt mjuk görande, mycket volter, lite galopp, så hon får komma ner med halsen ordentligt och jobba med ryggen. Blir kanske en halv timmes ridning. Men nä nu ska jag käka lite frukost kanske krypa ner en timme eller två i sängen igen, känner mig så extremt trött så det är inte klokt..kanske glor på lite film istället..får se helt enkelt. 
 
Video från träningen igår kommer upp ikväll. Så jag hoppas ni håller utkik. Några önskade inlägg ploppar även upp. Nästa vecka kommer jag uppdatera er 100%. Kommer skriva mycket om hur jag lagt upp min träning inför veckan innan tävlingen, även fota det mesta vi gör. Ja ni fattar "förbredningsinlägg" kan man nästan kalla det. 
 
På Torsdag blir det dålig bloggning ska till min släkt och sova där till Fredag. Sedan blir det rida på kvällen för att sedan på Lördag morgon dra tidigt till Flyinge för att se Linda. Sedan på Söndag ska vi nog till några goda vänner i Staffanstorp som har en dö fin ungponny, eller ja hon var tre när jag red henne senate och nu kan hon kanske vara 6-7 år. Jag hoppas att jag ska få sitta upp på henne hihi. Men ja så ser min fortsättning av min vecka ut. Hör av mig lite senare, kommer bli massa inlägg idag. Som sagt HÅLL UTKIK NU. 
 
-Kram
 
- Typ den finaste bilden ever på oss i nu läget. Iallafall som profilbild. Ljuset är helt underbart, älskar verkligen dem röda fläckarna som solen ger ifrån sig, älskar bakrunden från fältet. Åhh helt underbar. Min nya favoritbild på oss. <3
 

Vi siktar mot stjärnorna...<3

Träningen för Magnus idag gick super duper bra. Är riktigt nöjd med flickan. Kommer berätta mer imorgon om träningen, då en video även kommer. Så sparar utvärderingen till imorgon. 
 
-Kram
 
 

Livet leker

Ny här jag varit och galopp tränat på Bjertorps trav med Frida :D hon var super pigg och kunde kört i två timmar till kändes det som :D så kul när hon är så pigg :D imorgon blir det nog lite lösgörande efter detta passet idag. Gardenia går bara bättre och bättre och imorgon kommer Petra och hjälper mig liten stund i dressyren :) för på torsdag är våran första riktiga terräng träning tsm :D ska bli skit kul! Det är en väldigt pigg liten dam så hon behöver gå ett pass imorgon så hon inte är allt för taggad inför torsdag :D hon ska självklart inte vara trött men inte för pigg heller :D Evelina skrittade ut på henne idag och Frida vilket gick super!

En konstig sak som vi har märkt är att Gardenia och Frida kommer jätte bra överens. Frida hatar ju typ alla hästar på jorden förutom scopo philiac som min kompis Anna har haft :D men Gardenia och Frida trivs verkligen med varandra. Man kan skritta jätte nära varandra när man rider och Frida lägger inte äns bak öronen, haha den ponnyn slutar aldrig förvåna en :D

Nu har även min No Doubt åkt idag.. Jag och Evelina badade honom och gjorde honom fin en sista gång. När jag skulle säga hejdå till honom kom några tårar, Mamman i familjen började oxå gråta för hon tyckte så det var så synd att jag skulle få lämna ifrån honom :') dom va så himla gulliga, han kommer få det super bra, det slår jag vad om! :)
Kommer skriva ett inlägg om våran resa imorgon :)

Imorgon ska jag och mamma ta en tur till Skara Hästsport och köpa på oss lite nya grejer till Gardenia. Ett träns, senskydd, terrängskydd. Vi har redan täcken från mamma gamla storhäst så ett är skönt att vi slipper köpa det :)

Hoppas ni har haft en bra dag.
Kram Sofia


Nu hem.

Är påväg hem efter en hel grym träning för Magnus.
Bilder och video kommer nu ikväll. Ååhh..hon var så fin på träningen.




Oj...

..vilken ponny jag har..


Hur min dag kommer se ut,

Godmorgon solstrålar. Hoppas ni är pugga och vakna, för det är jag. Gick upp halv sju och släppte ut hästarna. Nu sitter jag vid tvn och äter frukost. Om några timmar väntar jag ett samtal. Spännande ska det bli. Sedan klockan två drar jag till stallet för att släppa in ochh göra vid brodhålen och fixa Jullan till halv fem. Så vi är i Tågarp halv sex. Bilder på träningen och video från tövlingen kommer. Så håll utkik. Angående samtalet, tja det kommer nog ut så snart. 
 
Ha det bra så länge så höres vi efter min träning. Håll tummarna för mig, så allt går bra. 
 
-Kram
 
 

Imorgon händer det grejer. Tro mig.

Red Jullan idag efter sin Lördags vila. Hon var extremt pigg och väldigt fin i formen. Red henne i hagen i kanske 30 minuter sedan tog vi en galopprunda på säkert 10 minuter och skrittade av lika länge. Hon var full av energi och tyckte det var dö kul. Jobbade henne på massa volter i skritt och lite i traven. Galoppen tog vi på vår uteritt. Fina ponny.
 
Imorgon beger vi oss till Tågarp för en Future Eventers träning för Magnus Gällerdahl. Kommer blir så himla kul. SM träningen är en timme innan mig alltså gruppen innan så lär få träffa lag kamraterna. Imorgon klockan elva får jag även ett intressant telefonsamtal. Men det förblir min hemlighet sålänge tills allt blir klart. Kan säga att de kommer bli spännande.
 
Men återgå till terrängträningen - jag tror Jullan kommer vara pigg men ändå vara lugn. Kommer bli sista träningen till nästa helgs tävling i Öveds. Spännande. På lördag ska jag dra till Flyinge för att se Jullans förra ägare. Hon ska tävla här och jag kommer vara där och heja fram henne och fota en massa. Ska bli kul att träffa dem igen, så otroligt fina människor. <3
 
Ha det bra nu, orkar inte blogga mer idag. Fett trött. Ska glo på lite filmer nu med familjen och bara mysa en sådan här Måndag kväll. 
 
Mer om träningen kommer  bilder och video såklart. Sedan kanske ni får liteee update från samtalet, vad det handlar om. 
 

-Kram
 
-Bild från idag, älskar verkligen bilden, helt underbar, glädjen, kärleken, helheten, ja allt. Gud vad jag älskar henne. 
 
 
 

Våra band blir bara starkare och starkare.

Lite bilder som pappa fotade på mig och Jouline när vi skulle ta in. Asså ponnyn visar bara mer & mer tillit till mig. Det känns så skönt. Hon stod i stora hagen idag nästan längst ner, i vanliga falls ticker hon ifrån mig och visar inte ett dugg intresse för en. Men idag, betade hon tills jag kom fram gick med henne lös hela vägen upp till lilla hagens öppning, tog henne, sedan gick vi in, asså allt gick så enkelt. Hon börjar lita mer på mig nu. 
 
Världens vackraste ponny är detta helt klart. 
 
 
 
 
 

Visste ni att..

Jag är nu klar med min skillnadsfilm. Som ni märker är inte filmen så skarp, utan den har p450.. ganska störigt då jag trodde den gick upp i 750. Men än en gång lurad av Movie Maker. Men jaja, jag lägger upp den nu, så har jag den uppe i en vecka sedan tar jag bort videon och laddar upp den med högre "effekt" eller hur man nu ska säga. Så hoppas ni klarar titta på det ändå. Kommentera gärna något, ja förutom att effekten/pixlarna" suger..ska ändras, lovar. 
 
 

Rolf-Görn struken..


 
 

Rolf-Göran Bengtsson och Casall har laddat hela veckan för att försöka ta hem Grand Prix-segern i Falsterbo. Men precis som på OS fick Rolf-Göran fatta beslutet att stryka Casall. Anledningen är en hudinfektion i benen som uppstått efter att man klippt honom.
  
- Det är absolut inget allvarligt, det är ungefär som när man själv rakar sig med smutsiga grejer och får utslag och det blir irriterat. Han är inte halt, men Rolf-Göran kände att det inte var helt hundra och vill inte riskera att något händer eftersom det ligger stora och viktiga tävlingar här längre fram inför EM, säger förbundskapten Sylve Söderstrand.


Usch vad tråkigt...älskar verkligen se när Rolf rider, han rider med sådan teknik och stil. Blev lite ledsen när jag läste detta. Men man vill ju inte riskera något. Kommer större tävlingar längre fram, och då vill jag se dem rensa skiten ur alla andra<3


Grym helg

Hemma efter en hel grym kväll i Småland. Haft massa bad, badat i poolen, badat lite i sjön, åkt moppe, haft kvällsrunder, solat, chillat som kungarna vi är. Vi har sett lite filmer och bara myst helt enkelt. Är så skönt att vara där, liksom som mitt andra hem, är så hemma där så inget känns nervöst eller pinsamt utan här är det bara att leva livet. Ni får lite bilder på oss som mamma fotat. Hoppas ni gillar det. 
 
 
 
 
 
 
 

Uteritt

Igår red jag ut på Gardenia och mamma på Frida :D allt gick super bra, hon var väldigt taggad ibörjan men lugnade ner sig sen :D märktes att hon inte har blivit riden så mkt det sista! Idag blir det nog lite dressyr för båda hästarna och imorgon kommer min kompis Evelina hit troligtvis så då ska vi rida ut på Bjertorps trav :D hon får ta Gardenia för hon är ca 170 Evelina ;) och jag tar min Frida :D

Bild på Gardenia från hennes första ryttare


Fullt ös medvetslöst

Precis så blir det imorgon då mamma och jag ska rida ut på Grandenia och Frida! Första ridturen hemma! :D
Efter det slänger vi oss iväg för att rida XL och sedan kl.11 ska vi fika hos grannen och dom ska visa massa saker hur deras höns, marsvins osv.. Djur ska skötas. Jag ska ta hand om djuren när dom är på semester en veckan.

Mer om allt i morgon.
Kram Sofia


Jag älskar min häst

Min dag började kl 9 och var ute o sprang 1,5 km. Min kondition är så dålig så jag tänkte ut och springa 3 gånger i veckan nu. Efter det duscha jag och åt frukost. Sedan gick jag ut och mockade Fridas box och mockade hennes hage,fyllde på nytt fräsch vatten till alla hästar osv. Sen chillade jag resten av eftermiddgen.Det har ju vart så himla varmt idag så jag red i för ens halv 8. Jag red först litet dressyr för mamma med frida och det gick faktiskt riktigt okej! Börjar hitta mer och mer! Sedan så hoppade jag oxå. Först travhoppade jag en oxer med en bom framför. Janne Jönsson som är vääääldigt känd inom fälttävlan säger att det är en väldigt bra grej för fälttävlans hästar! Då tar dom i och bygger styrka. Sedan hade jag en studs oxer studs och även det gick skit bra!! Avslutade sedan med en övning från en landslagsträning då man hade ett räcke och 3 bommar på en volt. Slutade att jag hoppade 110 kanske?
Hon var skit pigg och tyckte de as kul! Hon var stark och ville verkligen hoppa! Hon har inte vart riktigt sig själv på hoppningen den senaste tiden, hon har inte stannat men inte vart pigg liksom. Nu var det gamla vanliga Frida!

Jag världens bästa ponny. Hon kanske inte har världens kapacitet men för mig är hon perfekt. MIN DRÖMPONNY.

Kram Sofia

https://cdn3.cdnme.se/4146963/7-3/pic_51e06bc9ddf2b35ea3f33175.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/4146963/7-3/pic_51e06c069606ee10636e8f1a.jpg" class="image">


Hoppsadeln eller dressyr?

Imorse försov jag mig som vanligt så var i stallet ganska sent, runt 12 kanske. Jullan var hur mysig som helst imorse, och det märks att vi hittat varandra. Hon gnäggar åt mig, kollar efter mig vart jag än går. Och ja allt känns helt underbart. Jag hoppas bara på detta håller fram till Bökeberg, så hon kan känna sig trygg med mig, bland alla hästar och människor. 
 
Idag var tanken att rida ut. Men vädret var så pass underbart att jag bestämde mig för att rida ut i hoppsadeln, då jag annars rider ut i dressyrsadeln. Vi pumpade i lite galopp, tempoökningar och massa små övningar. Min kontroll på henne fungerar bara bättre och bättre, vi skrittade upp för backar och red lite i åkern, i traktorspåren oh badass..Jullan tyckte det var riktigt underbart att bli riden, imed hon vilade idag var hon extra nervig och bara ville iväg, gick knappt att trava henne normalt då det känns som hon känner på sig att vi har hoppsadeln och att vi ska ut och galoppera. 
 
Som ni såg innan så provade vi även hennes nya ute grimma. Hon passade super i de. Imorgon bär jag av till stallet tidigt tidigt. Sedan hem packa det sista och sedan hämta in hästen vid tre tiden för sedan dra till Småååååland. Längtar som bara den. Kommer stanna där tills Söndag, känns som väldigt kort tid, då jag och Kajsa har mycket att hitta på och ja vi behöver ett par dagar att utföra det vi vill..
 
Nu kommer ett par bilder jag tog idag. Antagligen sista bilderna denna veckan. Ni får lite "dagensridpass" bilder på söndagkväll, hoppas ni taggar upp för det. Sofia kommer få ta över en del bloggning och jag kommer göra två tre tidsinställda. 
 
-Kram
 
 
 

Nytt och snyggt.

Denna grimman gick på 50 Kr på någon affär i Falsterbo. Min första tanke var att jag ville ha en skrikig färg som liksom syns, ja asså att det syns att hon har en grimma. Den skulle vara enfärgad, och inte för fin då jag menar inte för dyr. Så klart tyckte jag grimman kunde passa perfekt på Jullan när jag såg den, och är fett glad att vi köpte den. Idag invigde vi den och plåta lite bilder. Se och njut, för det gör jag varje gång jag ser en bild på denna ponny.
 
 
 


Information om Gardenia

fullständigt namn: Gardenia R
smeknamn: Gardenia, ina
ras: Varmblod
mankhöjd: 171cm
färg: mörk brun
täcken: Vit stjärna
mamma: Backsippa
pappa: Jaguar Mail 
köptes från: Veberöd
uppföddare: Hans Rosenqvist
Tycker om: Äta och bli riden
Tycker inte om: vet inte än 
ett ord om beskriver henne: Fantastisk!
 
 
 

 

 
 

Information om Miss Frida

fullständigt namn: Miss Frida

 smeknamn: Frida, Fridis, Frodis

ras: New Forest

Mankhöjd: 139,5 cm

färg: fux

täcken: bläs och pytte lite vit på ett ben.

 
e.Fredriksbergs Chopin
u.Annie 2 RNF
Köptes från: Muggeberg,Mariestad
Uppfödd: Tranemo
Tycker om: vara ute och terräng 
Tycker inte om: vara inne och klippmaskiner 
ett ord om beskriver henne: UNDERBAR!!
 

Bilder från förgår.

Några bilder från ridpasset i Måndags. Lade ju inte upp alla så här kommer dem. Hoppas ni kan kommentera på bra nu. 
-Kram
 
 

New in from FalsterboHorseShow.

Kom hem från Falsterbo Horse Show för två timmar sedan. Åkte runt elva och stod i en ganska lång kö från Skanör till Falsterbo. Vi var där runt ett kanske, snackade med massa saknat folk, som man inte träffat på ett år kanske och hade lite snack med dem, sedan åt vi lite, 89kr för Fish n Chips?! Helt sjukt.
 
Idag var bästa Therese Viklund, Ida Brönnmark och Anna Hassö med i Huntingen. Anna vann och Therese kom trea. Alla gjorde grymma runder. Anna är bara för häftig. Sedan var även Sara Algottson Ostholt med, med Maria Gretzers häst. Första gången Sara satt upp på hästen, och trots ett par fel var hon duktig, även Niklas Lindbäck var med, men han utgick tyvärr, tror han hade en unghäst med sig. Tyvärr fick inte kameran hänga med men får höra omkring om någon fick ett par bilder. 
 
Den sista timmen sprang vi omkring i alla affärer och bara shoppade loss. Igentligen var det för mycket vi köpte eller ja mycket och mycket men det blev mer än vad vi tänkt oss. Tagit lite bilder på det vi köpte så det kommer längre ner ni läser. Allt är jag väldigt nöjd med och vi satsade mycket på att hitta matchning till min fälttävlansoutfit i hoppningen, och lite andra saker. 
 
 
HoppSchabraket. 
 
 
Schockemöhler grimma till tävling.
 
 
Ny ute grimma. 
 
 
 
En kingslandkeps och även kingslandstrumpor. 
 
 
 
Köpte även en Hoddie från Gina Tricot.
 
 
Piké från Gina Tricot även tävlingstrumpor. 
 
 
 
Min blå gula "outfit" som sagt svergies färger ska de vara ;) 
 
 
Även någon tidning & två egen gjorda skall. 
 

Mycket händer just nu

Eftersom jag har varit borta från bloggen länge har ja mycket att berätta :D

Var ska jag börja? Jo men nu har min nya häst kommit hem, men just nu får hon vila för att hon har gått ganska hårt i vår så dom vi köpte henne av tyckte vi skulle låta henne vila en vecka. Dobbie är även såld så han åker nästa tisdag. Kommer sakna honom otroligt mkt..
Frida går helt fantastiskt bra i dressyren
, är Sjukt taggad inför SM nu!!

Idag ska jag åka med Frida och galopp träna. Konditionen måste vara på topp till SM för den banan kommer vara lång och svår!

Nu är jag tillbaka på bloggen och kommer komma fler inlägg senare in på dagen:D

Kram Sofia


Detta gjorde min kväll.

Det finns ingen bättre känsla när Jouline kommer mot mig och gnäggar. Går fram till henne ger henne en godis bit, går längre ner i hagen för att hämta grimskaftet sedan hela vägen tillbaka, Jouline går bakom mig hela tiden. Jag stannar upp hon ställer sig brevid mig och jag får en stor puss. Detta gjorde min kväll. Nu kan jag somna med ett leende inatt. Våran relation blir bara starkare och starkare för var dag som går. 
 
 
 

Kolla bara...

 Kolla bara ryttarna, kolla hästarna, kolla publiken, kolla hinderna, kolla allt. 
DETTA kallar jag ridning. 
 
Drömmen är ju ändå att få komma upp i dessa klasserna, hoppa dessa otroliga hästar. Shit. Snacka om att dagdrömma. 

"Och du gnäller för vadå?"

Gick upp runt 9 imorse. Var klar 10 och drog till stallet. Jouline gnäggade på mig när jag kom, myste ett par minuter med henne i boxen tricktränade henne lite och sådant (puss & kram) Jouline har börjat töja sig mer och mer till mig nu. Kommer när jag kallar, blir lite orolig på tävling och träning om jag går iväg, hon rycker och drar och liksom tittar bort mot mig för att se vart jag är. Så otroligt charmigt. 
 
Men iallafall tillbaka till ridpasset. Började med att rida ut henne en liten sväng red säkert i 10 min i skritt innan jag började arbeta henne. Drog in i hagen och red henne lite. Fy vad pigg hon bara blev sådär helt plötsligt haha. Några bocksprång här och där eller ja hon försökte men det gick inte så bra. Jag red henne i säkert 20 minuter hårt i arbetstrav och galopp. Sedan skritta vi ut en runda på 15 min. Det var 24 grader redan då och ja vi båda var så otroligt varma, men när vi skritta av fläcktade det ganska lagom. 
 
Efter ridpasset stod bara Jouline helt slut i gången. Rörde sig inte över huvudtaget. Svetten bara rann haha, eller inte bokstavligen men ja svettig var hon iallafall, så jag tänkte ta en testing och ta slangen och bara spola av henne ordentligt. Hon blev lite nervös och panikslagen först, men efter lite snack och lugnande så gick det bra. Hon stog med huvudet hängandes och bara njöt. Hon fick ett ryck då min lilla oskyldiga fot fick ta smällen hon hoppa till för jag råkade spruta henne i örat hehe, så blev hon rädd så fick man en hel häst på foten haha, jag bara "AAAAAAAJ" och hon bara stod och glodde precis som "Och du gnäller för vadåå???" tacksamt typ. Men detta var första gången jag spola av henne och ja jag trodde inte det skulle gå så himla bra. Lugnt och fint stog hon. 
 
När jag släppte henne i hagen rullade hon sig som bara den, hon tyckte det var urmysigt. Knäppte några bilder. Så tänkte visa favoriterna här nu. Åker till stallet igen runt sju för att släppa in. 
 
-Kram
 
 

Nu sova, imorgon ny dag

Nu säger jag godnatt till er och tackaar för 200 unika. TACK. Imorgon visas vi på "synas" runt 10 tiden. Ska bli extremt spännande och se vad som händer. Hoppas att få fler som stannar på bloggen. Imed Sofia jobbar så kan inte hon blogga, men hon kommer snart lovar, hon behöver en liten paus från bloggen, sen har hon en hel del att berätta, så känn er redo. 
 
Nu väntar min säng, ska bli skönt att gå och lägga sig efter en sådan här varm dag. Imorgon väntar Jouline på mig i boxen, ska rida runt 8 sen ska hon få komma ut. Blir ett hårt pass imorgon. Lite bilder kanske? Jullan ska få jobba på gräset imorgon, imed hon måste vila på onsdag då vi ska till Falsterbo. Sedan ska hon ridas på Torsdagen (om vi inte drar till Falsterbo då med). Kameran kanske hänger med mig och då kommer givetviss en massa bilder. Men nä, nu ska jag gå och lägga mig. Sugen på och se vad morgondagen ger mig. 
 
-Kram

Ett lyckat pass.

Började med att skritta ut en längre runda, hon var pigg och taktade hela tiden, hennes lilla tecken på att hon vill arbeta. Började med att trava några meter på gräset påväga hem, hon gick sinnessjukt bra och blev fett sugen att rida henne lite mera ordentligt i typ 10-15min. Red henne i hennes egna hage, och shit vad stark hon blev i längningarna, hon tog verkligen i (som ni kommer se på en del bilder) så hade lite svårt att hålla henne, men tyckte ändå det går mer framåt med ökningarna innan gick det bara fortare fortare och ännu fortare. Nu samlar hon sig lite mera lyssnar och verkligen sträcker ut och länger, men nu är problemet att få tbx och liksom få en mjukna i munnen efter några längningar och en del övningar lossnade hon i ökningarna. Hitta mer takt och det gick super. Nu tänkte jag bjuda på en liten bildbomd. Hoppas ni kan kommentera...för idag kändes ridpasset helt otroligt bra...<3
 
-Kram
ps resten av bilderna kommer strax under kvällen.
 

SM 2010-THIS FEELING

 
 

Hästnet-FÄLTTÄVLANSHÄST SÖKES

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=733770 
Min tränares syster letar häst. Grym ryttare verkligen. Läs annonesen. :D 
 

Tänk vad det går fort.

Sitter och bläddrar igenom lite gamla bilder från februari. Shit vad mycket som har hänt sedan den dagen asså.Så tyckte jag själv att allt började lossna men när jag ser nu ser jag ingen större skillnad. Det är ju NU de har börjat komma. Inte då. Då trodde jag allt började komma hihi. Snart har jag ägt Jouline i ett år.Och tänk vad mycket som hänt under detta året. Det har gått så fruktansvärt fort så man hinner ju inte med ibland. Två saker som jag inte visste när denna bilden togs det var att Future Eventers skulle välja ut just mig för att satsa på och ta med mig i SM laget. Känslan är ju helt obeskrivlig. Tänk vad mycket som har hänt sen sist. <3
 
 
 
 

Planeringen för dagen.

Nämen godmorgon typ. Vaknade för typ 3 timmar sedan och ja jag har bara chillat framför tvn. Inget märkvärdigt alls. Idag ska Jullan få komma ut på en längre skritt runda. Hon behöver röra på sig ordentligt idag. Ska även be min pappa fota lite bilder. Vädret är ju bara helt underbart så man måste ju ta bilder!
 
Kommer rida lite senare ikväll imed nu är det 25 grader i solen och liksom ja, Kan vara skönt för henne att bli riden lite senare när det är svalare. Nu ska jag fortsätt dunka till underbara musiken som hörs på basen. Hare bra så länge.
 
 
- Kram. 
 

Movietime

Nu hade jag tänkt säga "godnatt bloggen". Tanken är att bädda ner sig i sin säng nu och slå på en bra film. Film är verkligen det bästa. Morgondagen kommer bli full späckad. Ridning står först på schemat och sedan ska jag blogga en massa. Ska försöka få en del bildbomber imorgon. Så hoppas ni håller ögonen öppna. 
 
Nä nu ska jag stänga datan flytta in på mitt rum och mysa framför en bra film. Ni får ha det  så bra. Tack för alla besök ni gjort. Hoppas ni stannar. <3
 
 

Barndomsvännen.

Jag och min fina barnsdomsvän. Varit vänner sedan vi föddes våra mammor har varit vänner sedan dem var små och även deras pappor har varit vänner sedan dem var små. Och nu är det vi. Min allrabästavän är detta. Utan henne..ja då hade allt varit så fett tråkigt. Kan verkligen vara mig själv med henne. Ja räcker ni ser bilderna. Vi bjuder (jag bjuder).
 

Och vi har inte ens kommit till Falsterbo inu..

Idag fick Jullan vila. Imorgon ska hon få skrittas ut en längre runda, och när vi är tillbaka blir det lite Photoshoot. Ska be pappa bomba in med foto. Idag har jag i stortsett bara chillat vaknade 12 och åt lite sedan fastnade jag vid datan. Tanken var att skritta ut idag och rida ordentligt imorgon men hon är värd en vilo dag. Har planerat lite nu för mig själv bloggningen nu framöver. Sofia är ju och sommar jobbar i skåne så ja, hon har inte tid att blogga, så jag tar det på mig självklart med glädje! 
 
Idag (inatt) köpte jag även "synas" artikel här på blogg.se, så jag hoppas på fler unika och en massa kommentarer. Men som sagt jag har mycket planer nu framöver. Ska gästblogga nu hos en del, och på så sett visar jag framfötterna för våran blogg. Sedan kommer en massa spännande, men det tar vi senare. 
 
På onsdag blir det Falsterbo. Jag, mamma, pappa och en väldigt nära vän till familjen, ska kanske träffa hennes underbara lilla dotter på kvällen. Men ska bli kul att träffa familjen hihi. Som ni såg innan har vi redan köpt lite nya grejer och liksom vi är inte ens i Falsterbo inu, HUR SKA DETTA SLUTA?? Vi blir oftast som tokiga där, en massa affärer, shower och massa annat. Mitt andra hem inprincip. Älskart. 
 
Jullan och Tinto ville (tro det eller ej) komma in tidigt idag. Dem stod vi grinden och kalla idag, ingen av dem fjönta med insläppet sprang iväg eller något sådant utan tvärt om dem ville bara fly ifrån den stekande värmen. Igår var vädret lika varmt, usch...det är ju skönt och så men det blir så otroligt klibbigt..men mamma fotade några fina bilder när jag tog in dem idag så tänkte bjuda på två stycken nu, innan jag lägger upp alla. Hade helt fel objektiv så alla bilderna är inte klockrena men ni får helt enkelt ta de, jag brukar få till kvaliten i vanliga fall så tror inte det gör så mycket. 
 
Kram.
 
 

Shopping på en söndag.

För två timmar sedan drog mamma och pappa till landäng. Jag trodde inte dem skulle köpa så mycket mer än en väst. En speciel säkerhetsväst som blåser upp sig som är väldigt viktig att ha i terrängen. Nu när jag så småningom kommer gå upp i klasserna så vill jag ha all säkerhet jag kan få. Man ska verkligen inte bortse från säkerheten. Fasta hinder är trotsallt fasta. Men mamma och pappa kom inte bara hem med de, utan även ett schabrak, ett vitt med blå och gula band runt. Tänkt att ha det till dressyren när jag rider fälttävlan, det ska ju matcha ;)
 
Här är lite bilder från dagens shopping. 
Schabraket gick på 150kr.
 
Västen går på 6000kr, men som sagt det är en säkerhetsgrej.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Därför gillar vi fälttävlan.

Bilderna får tala ut språket. 
 
 
 

Fälttävlansvideon 6/7-2013

 Videon från dagens träning. Är väldigt väldigt nöjd med henne, allt bara flött på och hoppa som en gud. 
 
Släng gärna iväg en kommentar. <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mitt skräckhinder tog vi oss över....

Var på terrängträning idag i Dagstorp. Hoppade enstjärniga hinder. Stockar, stockar med stora gravar under, massa annat. Kombination hoppades för första gången idag. Inte hoppat det innan med henne, inte på enstjärnig nivå. Utan i min klass har det typ varit grav och sedan stock inget märkvärdigt men här var det riktigt tufft. Usch, så många som vägra ut sig på detta när det var tävlingar där. Men gissa vilken ponny som hoppade allt utan problem? det var ett riktigt tekniskt hinder. Hoppar ner i en backe ett riktigt brant backe sedan få galoppsprång till en jätte stock/ar, med en grav framför som säkert var 70-80 bred. Träningen gick verkligen super bra. Längtar fram till Öveds och Styringe nu verkligen, hoppas på två fina nollor där med. Målet med SM är att bara göra en klockren nolla. Sedan behöver jag inte ligga på toppen men bara jag gör en nolla är jag nojd, fast jag är nöjd att bara få komma så långt. En riktig kick. Ikväll ploppar det upp en liten video, så jag lägger upp lite bilder här nu oxå.
 
var riktigt nervös över detta hinder men vi lyckades
Jag bara kastade mig fram efter och bara log, klappade henne som bara den, kolla vi kom över fyyy..<3
 
 

Våra mål öppnas upp nu-

 
Min vackra ponny.
 

Ett ynka stopp av mig..

Dagens träning idag gick super super. Hoppa en bana på 1m och det kändes ur bra. Hoppa en del små slingor och två banor. Jullan kändes riktigt på hugget men ändå kontroll bar. Hon hoppade som bara den helt otroligt. Min tränare utbrister. "JÄTTE BRA FRIDA, DET MÄRKS ATT NI HAR HITTAT VARANDRA. SUPER BRA." Det säger tydligt hur passet gick. Sista rundan så fick jag ett ynka litet stopp. Jag höll ihopa henne fööör mycket och sedan benen på de, Jullan visste ju inte om hon skulle trampa av eller om hon skulle tvärnita. Hon gjorde det kloka och stannade, min tränare och jag rättade till felet och sedan hoppa jag dem två sista igen och hon trampade av på 1m helt underbart bra. Tyvärr filma vi inte, men de blir fler sådana här runder det vet jag. Istället fotade vi. Så bjuder på lite bilder när vi hoppade fram och red fram, sedaan något från när vi hoppade bana. Snacka om att allt börjar lossna ordentligt. Jullan funkade idag utan problem allt gick felfritt. Underbart. Hon kände på sig gårdagens besked tror jag och presterade ordentligt idag, med flaggan hissad. Super ponnyn. Imorgon belönas hon på en mysig uteritt i med vädret ska vara dö fint. 
 
 
 
 

Gissa vem som kom med i ..... 2013?

Året 2010 ställde jag upp i LAG SM. Vårat namn var Skåne Töserna. Vi var 5 tjejer som skulle jobba som en team, vi var ett team av 5 underbara tjejer. Kommer ihåg känslan att stå upp för all publik, visa upp sin ponny, och veta att jag ställer upp för mitt lag. Tittarna kollar på SM. Fattar ni känslan. Spikern, folket, hästarna ALLT var helt fantastiskt.
-
Och ni vet ju att mitt mål var med Jouline detta året att ställa upp i LAG SM 2013. Jag tänkte att nä, jag kommer inte komma med för där är redan så många grymma så varför skulle just jag? 
Men igår hände det jag inte trodde skulle hända ETT ända mail ändrade allt. JAG ÄR MED I LAG SM 2013!
Jsg ska få uppleva det igen, det som jag saknat så länge. SM är i Tågarp i år. Släkt och vänner kan komma. Massa av mina vänner "tävlar" jag mott, men jag kallar det inte att tävla mot dem utan alla är ett stort team från hela svergie som ska tävla om plaveringen med sitt lag, alla underbara fälttävlansmänniskor. Ska bli kul, träffa nya människor, stämning, och en massa annat, SM 2013 ska bli det bästa. Kört hårt nu alla LAG!
-
Bilder från mitt första SM med Salsa 2010. Tänk att vi låg två individuelt efter hoppningen och dressyren.
Se och njut våra läsare.
 
 
 
 

Ett nervöst besked...

Igår när jag kom hem så gick jag inte för att kolla om jag kom in på Bökeberg. Jag var så fett nervös och bara kände att om jag inte kommer in på mitt gymnasium är det kört. Jag strunta i mina poäng eller något sånt utan jag kolla bara efter en blå text där det stod om jag var antagen eller inte. DEN BLÅA TEXTEN STOD DÄR. Nu ska jag och min underbara ponny spendera 3 hela år på Svergies Ridgymnasium. Även här träningar för grymma tränare, grymt ridhus, grymma stall och framför allt EN GRYM KLASS, Jag har ju redan träffat alla och alla verkade lika spända som mig då. Men nu hoppas jag alla kom in och alla kommer hålla ihopa. Från att ha gått på en skola som är hemsk och varit mobbad i två år där kan jag äntligren slappna av och liksom känna att jag fixade det, jag klara betygen och jag klarade komma in på min skola jag bara vill komma in på och velat i tre år. Nu har både Jullan och JAG utmaningar att avklara. Inte bara jag som ska utbildas, Jullan kommer bli hanterad av massa olika människor och de behöver  hon.
 
Nu ska jag bege mig till min ponny och fixa henne till hoppträningen ikväll, pussa lite extra på min ponny för hon är bara för bäst. Future Eventers och Gymnasiet kommer jag föra och fixa med Jouline. Men vet ni vad, den största höjd punkten kommer upp snart. Något jag inte trodde jag skulle klara av. Men gjorde det ändå.
 
Mina träningar och kämpande har gett enorm stora resultat. Kämpande med ponnyn och kämpandet med skolan. Alla träningar och allt man lägger ner på ridningen har gett mig denna belönning. TACK TACK TACK. 

Instagram Pictures.

 

Frida du har kommit med i...

Igår fick jag reda på tre extremt grymma saker. Jag tänkte ta det i olika inlägg så först och främst ska jag börja med den ena grymma saken. LET´S GO. 
 
Igår stack jag till stallet runt klockan sju, När jag red Jouline ringde min mobil men jag hann inte svara. Så plötsligt ringer pappa och utbrister "FRIDA DU KOM MED I FUTURE EVENTERS". Som ni vet har jag varit på 3 träbingar av då Future Eventers. Fält, Dressyr och Hoppträningar. Dem skulle då välja ut 10 stycken dem ville satsa på extra mycket. Och jag blev utnämnd?! 
Jag grätt av glädje och blev helt tokig. Glädjen bara spreds i kroppen och liksom detta är en extremt stor chans för mig och min ridning. Träningar för hel grymma tränare och massa annat. Teorier om F'ltttävlan, Clinicer, Åker omkring och ser på träningar från marken massa annat. Detta är en chans att utvecklas och få utbilda sig själv. Utvecklas för att nå sina stora mål. FÄLTTÄVLANSSATSNINGEN!!
 
Grattar alla ni andra 9 stycken som kommit med, jag hoppas vi kommer få ett grymt år tillsammans!! 
Massa bilder ska bombas upp!
 
 Ser fram emot detta nu.

Rest In Peace, Harlekin.

Jag kommer ihåg när jag tävla i Tranemo. Min första fälttävlan, kommer ihåg startfältet. Där var en tjej jag fick kontakt med här via bloggandet. En enormt trevlig tjej, och hon träffade jag i Tranemo, vi var uppe med tuppen för att rida våran dressyr, vi var fokuccerade och gjorde vad vi skulle, det var inte förens efter hoppningen, när jag kom i mål stod denna underbara tjejen och vänta på mig, kommer ihåg att första meningen till henne var "Jouline är en kanin" vi började snacka mer och mer, och hon var så grymt trevlig, hon hade en extremt underbar ponny, en riktigt, riktigt fin ponny. Jag älskade detta ekipage, båda var så underbara. Men i förrgår fick jag reda på en sak som verkligen var hemsk, föll ett par tårar, och visste inte vad jag skulle säga. Den 29/6 somnade Harlekin in. Hennes underbara ponny. Pågrund av kolik. Jag ville inte tro de.. Jag vill ge all min styrka och en massa kramar till Louise, fortsätt vara stark, du är bäst <3
 
Det är inte alla som har en skyddsängel, men det har du, kram på dig Louise <3
 

Hur kom de sig att jag började med fälttävlan?

Denna fråga har kommit upp ofta, så därför tänkte jag ta detta i ett inlägg nu. 
 
År 2008 köpte vi min Bponny, eller ja vi lånade ett år. Jag började rida mycket dressyr, red ofta på vinster och bra procent. Jag hopptävlade oxå en hel del. Salsa var ingen fälttävlansponny utan en allround ponny han var jämn i sin utveckling LA LA i hoppning och dressyr och han tyckte allt var så himla kul. I slutet av 2009 bestämde vi oss för att starta våran första fälttävlanstävling. Det var så himla spännande och vi var så oerfarana. Vi fick bra i dressyren tror det var runt 65% och i hoppningen var vi nolla. Men en gren jag var så nervös över var terrängen, jag hade trots allt bara tränat två - tre gånger för Anna Hassö. Våran andra träning för henne gick helt ok, men där var en grav som inte var den roligaste tyckte Salsa han HATADE den, han var inte den som blev rädd för saker och stört vägrade asså den där fegisen, men de var han för denna graven. De var en djup torrgrav med svart vita sement rör vid sidorna. I starten på terrängen var vi fett nervösa men när jag kom mot första hindret tappade all min oro på banan och bara fokuserade. Han gick som tåget han rullade på i en enotm bra fart tills vi kom till greven något av dem sista hinderna. Tvärnit när jag kom nästa gång skrek jag på han "DU SKAA" och vad gör han han hoppar. I slutet av banan hör man mig med gråten i halsen i slutet av banan "KOM IGEN KILLEN; DU ÄR SÅ DUKTIG" folk jag galopperade förbi tyckte de var så enromt gulligt. Att en liten flicka på 11 år är så grymt nöjd. I målet grätt jag av glädje vi tog oss igenom en hel bana. Med ett korkat stopp och en helt fantastisk runda. 
 
Efter dressyren och hoppningen har jag för mig jag låg trea eller något men tänk vad fort det ändras ute i terrängen, straffen läggs på jag tror det är 20 starff på ett stopp och då är man helt ur banan igen. Med Salsa har jag tagit 3 placeringar i fälttävlan, och jag är så fett stolt över dessa placeringar. Det är inte som i hoppningen man går in har en tid och klarar du en sekund över den enas tid vinner du. Terrängen är annorlunda, tre grenar, tre moment, vad sm helst kan hända. 
 
Som tillexempel i Dagstorp. Jag hade 62% i dressyren ett helt nytt program som motsvarade en LA1 och jag var verkligen super nöjd, då låg jag trea. Men efter hoppningen då jag fick ett stopp pågrund av min egna ridning föll jag långt ner på listan, men jag tog in det i terrängen. Som sagt ALLT kan hända. Där var en tjej som låg etta på en tävling jag var med i med så extremt höga dressyrprocent över 75% men i terrängen fick hon ett två stopp, där föll man direkt, de är så små marginaler som är, och de är sällan man kan kamma hem med rosetter. Genom bara dessa små, små marginaler så kom jag tvåa? ag kunde lika bra vunnit om jag hade haft 2% mer i dressyren.
 
Svaret på denna frågan är svår. Det finns ingen VARFÖR med fälttävlan. Det bara är så, de är det jag brinner för och inget annat helt enkelt, Salsa var en allround ponny han var lika grym i alla grenar men Jouline är liksom fälttävlansponny, hon är inte bättre eller sämre med något hon är duktigare i dressyren än hoppningen men i terrängen, hel grym. Salsa var jämn på så sätt LA/LA. 
 
Fälttävlan är något alla bör testa. Man får helt andra tankar inom ridningen man har fler chanser. Det är här alla dem 100% ryttarna samlas. Dem satsar på alla grenar, bättre eller sämre i någon gren, i fälttävlan har inte det någon betydelsehet över huvudtaget, bara gå in köra på. 
 
CrossCountry, är det som gäller. 
 
 Första terrängträning, som kom av en slump, var igentligen en grillkväll men vi fick lov att testa hoppa stockar osv. 
 
 
Våran första fälttävlanstävling.
 
 
Bild från DM i tågarp. Sista terrängen tillsammans. 
 
 
 
 
 
 
 
 




RSS 2.0