En fin blogg vän jag har

En del har undrat hur jag och Sofia började snacka. Igentligen är det svårt att förklara hela historian men började med att jag frågade vem hon var på FB då hon sa att hon ägde Miss Frida Lindas förra ponny. Då jag visste vem Miss Frida var. Så jag och Sofia snackade mer och mer då hon frågade mycket om hur det gick och så. Sen hörde jag att hon skulle tävla i Tågarp då jag var på henne att åka ditt och hon var redan anmäld så jag och pappa for upp där så fick jag äntligen träffa henne. Efter mycket letande och klydd med telefoner hit och ditt så hitta jag äntligen henne. Jag och Sofia har fått riktigt bra kontakt. Vi snackade om att träffas i sommar då hon jobbar i skåne. Då det blir helt perfekt att ses. Sofia är en helt underbar tjej med båda fötterna på jorden. Hon ser inte ”ner” på mig för jag precis fått ny ponny och hon vet ju vad Jullan kan, men hon ser inte ner på mig som ryttare fast hon rider dem klasserna hon gör. Sofia har verkligen horsemanship. Dagen vi sågs i Tågarp var helt underbar gick med en helt galen tjej nästan en hel dag. Och nu har vi till och med en blogg tillsammans. Haha vart ska det nu leda? Men till sommaren ses vi mer, och även om 3-4 veckor då hon tävlar i Dagstorp då jag startar min andra fälttävlan med Jullan med, då ses vi äntligen igen. Då ska vi sprida lite planer om våran lilla blogg, då vi hoppas på att få fler läsare till dess. 

Kram Frida.

 


Mitt veckoschema med Jullan denna veckan.

Hur mitt schema har sett ut nu fram till helgens tävling!!

Måndag: Löslongerade. Menas med ingen inspänning utan bara i linnan i grimman så hon får lunka ner med huvudet i en harmonisk höjd så hon blir avslappnad. Mycket övergångar med rösten så hon lyssnar på mig, lägger fram en bom vid hörnan för att hon ska länga lite men inte springa på så hon stoppar upp lite vid bommen. 

Tisdag: Skrittade ut en runda på 30 min. Lite pigg i början då jag yoga av henne i lite galopp och lite trav med endast långa tyglar för hon skulle få lunka på i sin egna takt. 

Onsdag: Hoppträna för pappa. Lånar ridhuset inte hoppa några högre höjder endast små hinder. Lite teknik ska in nu i bilden i hoppningen.

Torsdag: Dressyrträna för Monica. 

Fredag: Rida lite lugnt hemma i padocken jobba med nån övning från programmet. 

Lördag: Skritta ut en runda innan vi kör till Tranemo. Kör på dagen sedan när vi anlänt till Tranemo så på kvällen ska hon få ta sig en liten lätt bensträckare. Och se sig omkring. Får bli efter storhästarnas tävlande. 

Söndag: Den stora dagen. Äntligen. 


Tagga!!

Hej!

Idag har jag ridit Frida, hon var så himla fin! Red igenom dressyr programmet som ska vara i kinda nästa helg :D det passa oss bra :D

Jag red även dobbie och kollade så att gas och broms fungerade osv.

Riktigt nöjd med båda!

Imorgon taggar jag tävling i Göteborg med dobbie :D ska bli riktigt kul :D

Vi hörs imorgon! Ska försöka gör lite mer inlägg då!

Kram Sofia


Är helt slut i kroppen....

Idag hade inte Sofia tid med någon bloggning tyvärr!

Så lilla jag får ta det idag.

Jag hade tänkt att bara ta lite fort vad jag har gjort idag.

Klockan 09:00 idag tog vi bussen med hela skolan 7-9 till skogen, vi skulle ju självklart ha orientering. Och jag hatar verkligen det, vet knappt hur man räknar ut på en karta vart man ska gå, men sån tur gick jag med ett gäng som visste så det hjälpte ju väldigt mycket vi kom ju endast vilse en ända gång men då gick vi i en tätt skog med träsk och hela skitet så sluta med att jag trampa rätt ner i träsket så jag blev ju skitig som bara den. Alla dessa jäkla granar här var ju skit taggiga så vet inte hur många gånger jag skrev som en idiot…men i alla fall vi gick/sprang 9,5 KM, jag var helt slut i mina fötter och hade verk i hela foten, så dem sist km tog jag av mig skorna och gick barplatt, det var fan värt det, hade så satans ont. Självklart klara vi ju alla och hittade alla. Skönt annars hade vi fått åka ut igen….och liksom det räckte att vi slösade 2,5 timme i skogen efter 7 jävla kontroller…..

Mamma hämta mig sedan i skogen, skulle till stallet och rida ut henne för hoppträningen blev inställd imed Vallborg.. synd men skritta ut en lång runda i mina gympa kläder funka ju utmärkt. Jullan var väldigt pigg men allt funka bra, vi bokade ridhuset imorgon så jag och pappa kan hoppträna lite själva. Behöver ju verkligen denna träningen imed tävlingen i helgen. Just nu sitter jag här och ugglar och tänker på vad jag kan skriva till er nu. Min fantasi så här en Onsdag kväll är ganska dålig. Men som sagt Sofia hinner nog inte skriva så mycket idag!

Ha en skön Vallborg med allt ert suppande!!! :D
Kram


TÄVLING PÅ BLOGGEN!

Hejsan!

Alla underbara läsare här på Ccriders ”vi” (frida har varit busig och inte sagt nått till Sofia) har bestämt att ordna en liten tävling här nu. Nu när våran statestik har växt så vill vi att ni ska få vissas mer på bloggen och få visa vad ni har att bjuda på. Vi ska ha en liten tävling vid namnet ”Veckans Outfit”. Där vi ska välja en gång i veckan en fin outfit som ni har skickat till [email protected] den outfit som vi tycker är finast kommer få sin bild upplag här på våran blogg och eran blogg kommer givetviss vissas här. Låter detta intressant skicka då bilder så kommer vi välja en bild senast idag eller imorgon!

Lycka till!

Stor kram Ccriders! 


No Doubt ~ Sveriges bästa Hopponny❤

No Doubt
~2006~

"Dobbie" är en 6 årig brun D-ponny på 1,44. Jag köpte honom nere i Simrishamn som 4 åring. Han hade gått L:C när jag köpte honom men vi köpte honom på hans kapacitet! Han hoppar som en Gud! Jag har tävlat honom upp till L:A+5 hopp och L:AP1 dressyr och p70 fälttävlan :D jag ska gå upp på medelsvår så fort jag får min sista nolla som jag för hoppningsvis får på Onsdag :D Han har vunnit två hopp tävlingar på raden nu:D men tyvärr har jag inte hunnit med honom pga att Frida alltid varit i första hand. Så Dobbie är tyvärr till salu just nu :'( Kommer aldrig hitta en häst som hoppar som honom, min fina No Doubt


Hej kära läsare:D

Hejsan!

Det är så himla kul att vi redan har så många läsare! Tack så jätte mkt:D
Idag var det en Chill dill dag i skolan med mkt skratt :D tummen upp för de! Jag red min "sponsor" ponny XL Broderick idag och han gick såå himla fint :D han kunde knappt något inom dressyr när jag fick honom men nu kan han öppna,sluta,skänkelvikning, förvänd galopp, enkelt byte osv :D jag har haft honom sedan 1 augusti :D

Idag fick Frida och dobbie vila :)

På onsdag då vi är lediga ska jag och min D-ponny No Doubt tävla i nordhallands ridklubb, Det ligger i Göteborg någonstans :D vi ska starta L:B och L:A, håll tummarna för nu hoppas jag kunna sätta min sista nolla inför MsvB :D ska berätta om vad No doubt är för ponny lite senare sen :D

Ha en riktigt bra fortsatt kväll :D
// Sofia


Påväg mot nationella...

Sitter på bussen och är påväga till skolan. Idag blir de nog inte mycket bloggning från min sida..tyvärr...men vi är lediga på onsdag och då ska jag göra massa tidsinställda.
Men vi undrar lite vad ni skulle vilja läsa om? Vi har en massa att skriva om men vi vill veta vad som ligger i första tänk hos er om vår blogg, vad vi ska blogga om osv. Nu måste jag fara, men ni får ha de så himla bra nu!
Kram// Frida


Allt är nog ingen dröm för jag har allt i min vardag. Jouline.

Om inte denna underbara ponny skulle finnas i mitt liv had ejag inte varit där jag är idag. Hon sprider glädje i min vardag.
 


Jag tränar för...

Hej igen!
 
DRESSYR:
 
Sissi Lilja
Nina Lilja
Johan Ekenberg
Petra Alm
 
BANHOPPNING:
 
Tobias Grönberg
Fredrik Gustafsson
Anna Emanuelsson
 
TERRÄNG:
 
Sivert Jonsson
Theres Häggsjö
Björn Kastenman
 
 //
Sofia
 
Bästa tränaren

Terräng träning!

Hej!
Har precis kommit hem från terräng träning. Tränade för Björn Kasteman. Vi tänker lite olika så det gick sådär. Han tänker rätt men det är bara att jag kan inte rida på hans sätt för då tycker frida det är kul längre, Jag kan inte bromsa och rida för långsamt. Jag och hon trivs med bra galopp och stöd och ben :D Björns sätt är inte fel , det är bara det att det inte funkar mig och min ponny :)
Bilder kommer från terräng träningen men inte för ens i morgon :D
 
Vill ni att jag ska lägga upp en inlägg om vilka jag tränar för?
 
Kram 
//
Sofia
 
Bästa ponnyn<3

Saknar alla dessa stunder.

Saknar B ponny tiden så otroligt mycket just nu. Finns så mycket med Salsa som jag saknar. Jag kunde denna ponnyn utan och innan till. Jag kunde läsa av han som ett facit för jag visste PRECIS hur jag skulle rida han. Och jag visste hur han var i sitt humör bara att vrida på örat. Denna ponnyn och jag har gjort så mycket underbara saker tillsammans. Minnen som aldrig glöms och det är just dem minnena jag saknar.

Han kom till mig som en ”skogsmulle” ponny. Och avsluta min tid med han som en riktig tävlingsponny i alla granar LA/LA i dressyr och hoppning med placeringar då han innan endast gick typ 2 LC. Från att startat en fälttävlan från att vara med i SM med mig. Från att vara skogsmulle till att bli en riktigt stjärna. Jag saknar han riktigt mycket ibland. I sommar har han varit hos sina nya ägare i två hela år. Kändes som det var igår jag sa att jag ville sälja han på grund av att jag ville satsa på min 6åring. Jag tog ett helt underbart beslut som jag aldrig ångrat. Han står hos dem mest underbara människorna och dem tar hand om han som om han vore deras lilla prins. Jag ångrar inte mig ett ända dugg. Det kan bara bli glädje med dem.

Tack för alla fina stunder vi gått igenom Salsa, alla helt o förglömliga stunder. Ponnyn som jag aldrig glömmer <3 


Allt detta med tävlingar.

Det är väldigt väldigt sällan man ser på tävlingar att folk berömmer sina ponnysar. Och även sällan man ser ”horsemanshipet” . Folk blir arga och sura. Skäller och gråter. Allt är ponnyns fel. Aldrig ryttarens. Men har man inte nån gång tänkt vad man SJÄLV gör för fel, att ,man kanske ser på det som var bra under banans gång? Och bara tar det som det kommer. Denna sporten är mycket avundsjuka. Folk får skadeglädje om man inte kommer runt och DÅ har dem något negativt att snacka om. Men det jag inte riktigt förstår det är att VARFÖR ska man snacka? När var det ens egna problem igentligen för andra att bli ”glada” för man sumpade allt? Man ser ofta folk som blir så glada att man spricker, ord kastas på en men VARFÖR? Vart finns horsemanshipet? Varför kan man inte kunna säga ordet GRATTIS LYCKA TILL. När det går bra för en är det dåligt, för i andras ögon får det INTE gå bra. Går det dåligt då har man nått att snacka om, går det lagom bra ska man snacka ännu mer. Ridsporten ska vara glädje då man blir lycklig av vad andra åstadkommer och sedan kunna fokussera på sig själv. Går det inte bra för en, men var då glad för det som gick bra. Ta fram det possitiva, det negativa trycker bara ner en själv och man fegar ur ännu mera.
 

Detta med glädje med ens ponny existerar knappt i andras ögon. Om det går dåligt är de ponnyn som gör felet inte ryttaren. Men där är man på helt fel led. Ponnyn gör alltid rätt, men ryttaren måste HJÄLPA den för att den ska göra rätt. Många skriker, gråter, blir arga på hästen när det igentligen inte är ponnyns fel? Idag när jag tävla trots allt jag fick två ner och tidsfel på grund av jag trodde det räknades som e n vägring så var jag ändå hur nöjd som helt, jag tog fram det possitiva tog fram och lyfte dem fantastiska sprången hon gjorde, sen lade jag allt negativa på mig själv men snabbt rann det av mig, för det är trots allt en lokal LC en träning, det är där man ska göra fel så man lär sig att ”nä så ska jag inte rida”, Jullan fick så mycket klapp efter sin BRA runda men jag skulle inte ha nått hehe.. Ponnyn gjorde rätt hela tiden men jag SOM ryttare skulle hjälpt henne ett snäpp mer än vad jag gjorde.

Vad tycker ni om detta med så kallat ”horsemanship” hur tycker ni folk hanterar det? På rätt eller fel sätt? 

 


Aldrig ponnyns fel, aldrig.

Första hopptävlingen för året avklarat.

Idag kom vi till Trelleborgs RF vid nio kanske? Vi fixade Jullan, kollade lite på LDn och sedan lastade vi ut henne, broddade och fixa allt annat runt omkring. Jullan var avspänd men ändå lite tittig, red fram henne i ridhuset och yoggade igång henne. Hon jobbade på fint med gas och broms. När vi hoppade fram hoppade hon riktigt bra, jag hade ett raskt och bra tempo. Riktigt fint hoppade hon. Men tyvärr slog de slint i mitt huvud på banan. Ponnyn hoppade riktigt fint var av lilla jag red som en kärring, jag fick inte henne runt min skänkel i svängarna och då kom hon i korsgalopp mot trean då hoppade hon av liksom ända in i hindret då hon inte hade en chans att hoppa så vi rev/vägrade och imed jag själv tog det som en vägran så gjorde jag en halt lite längre bort för att sedan komma på hindret igen och sen hoppa nummer fyra, men tydligen tog dommarna det som en rivning så då fick jag en massa tidsfel. Sen fick vi nått pet hur många det var vet jag inte men jag lossades som om ingenting och störde mig inte på det så mycket utan fokusserade med på hinderna. Dem andra sprången hoppade hon skit bra, lite spänd var hon efter krashen in i trean men jag tog allt mer som en träning. Det var första ute, första hopptävlingen så jag tog det mer som det kom. Ponnyn hoppade med glädje och sög tag i varje hinder. Men dagens fel var endast mitt fel och långt ifrån hennes. Hon var verkligen fin. Jag är stolt över henne. Att hon ens palla ha mig på ryggen fatta jag inte riktigt hihi…

Jag träffade även min fina vän Olivia Dobos som jag inte sett på länge. Hade skönt snack med henne mycket skratt och så. Hon har givetviss fotat mig ju så ikväll skickar hon bilderna så ni får se. Fina vännen.

Men som sagt jag är inte arg, sur eller besviken över någonting inte ens på mig själv jag tog det som det kom och är nöjd med dem hoppen vi gjorde. Jag har ju endast tränat för tränare två gånger och tre gånger själv. Jag har inte hittat alla knappar där än, det kommer ta sin lilla tid, men jag vill ju inte ha allt på silverfat visst? Jullan är en duktig hoppare men helt annorlunda att hoppa än vad jag är van vid. Jag är van vid slöa och rygghoppande ponnysar så Jullan är mycket tvärt om, Hon har med gasen liksom. Då jag blir lite snurrig i boet hehe..  men hon har varit super duktig. Stolt över våran ritt ändå. Folk får faktiskt tycka och säga vad fan dem vill för jag VET att vi kommer fixa allt. Det är faktiskt fortfarande första hopptävlingen? Man lär sig av felen man gör. Och nu ska vi träna på felen och göra det bättre till nästa tävling.

Fina ponny, vad skulle jag göra utan dig. 


Nordiska Mästerskapen terräng

 

fortsättingen följer...

Det var Lena Bredberg som ringde. (hon är ponnylandslagets ledare) 
Hon frågade hur jag tyckte det hade gått och att det var bra gjort. Hon bad mig även skicka in en intresse anmälan till NORDISKA MÄSTERSKAPEN. Jag var uttagen till NM, Det var helordt otroligt!!!!
En vecka senare till HANNES MELIN och praktiserade hos honom. Det var super kul och lärorikt!
JNär jag kom hem där ifrån var det endast 1 och halv vecka kvar tills vi skulle åka på NM :D
 
 
Resan till NM tog 6 timmar, Det gick i Norge, Starum!  Dressyren gick dåligt men jag kände mig taggad inför terrängen som var nästa dag! Jag var skit nervös för allt försenat för det var någon som hade ramlat av.. Men när jag galopperade iväg mot första hindret var det som bort blåst! Vi fixade banan, Hon var helt fantastisk min lilla frida, allt bara stämde och det var så jävla roligt!!! när jag kom i mål bara jag kastade mig av och tog av henne sadeln och benskydden, jag gick länge med henne och sen tvättade vi av henne. Vi gick med henne på kvällen igen för att hon inte skulle stelna till alldeles för mkt.
hoppningen gick nästa dag och hon kändes fin på framridingen. Vi gick in på banan och det kändes skit bra! Hon var framme för skänkeln. Vi rev ett hinder men jag var skit nöjd!
Jag blev 7a!!!!!!!!!!!!!!!
 
och var en av dem 8 som var felfria på terrängen av 28 startande.
 
Jag tog även placeringar i Boxholm,Mantorp och Örebro det året :D
 
Detta året startade jag i tågarp och blev 4 + BÄSTA SVENSK!! :DDD
 
nu får ni följa mig och Miss Frida genom våra år framöver! 
 
Godnatt , Puss 
// Sofia
 
 
 
 
 

Onsdagens Terrängträning.

I Onsdags terrängtränade jag med Jullan för andra gången. Vi hoppade på tågarpsbana, hinder på 80-1m typ. Vi hoppade även en bana. Gick sjukligt bra. Älskar känslan att få galoppera sådär fritt. Jullan är helt underbar i terrängen. Ni får en liten video från träningen, hoppas ni njuter lika mycket som jag.
Nu är det endast 7 dagar kvar tills jag sitter i bilen med transportendär bak på väg till Tranemo på våran allra första terräng tävling. Träningen i onsdags var våran sista träning inför tävlingen. Nästa vecka blir det endast hopp och dressyr träning två lagom pass. sen blir det bara mosionera henne lite lugnt resten av veckan fram till lördag. 
Fina ponny <3

Pust...

Haft en lång dag i stallet, mockat, putsat utrustningen, plockat fram, lagt upp mat, ridigt. Jag har haft en hel dags jobb i stallet rent ut sagt. 
 
Idag när jag red Jullan red jag henne lite lösgörande på gräset, mycket galopp övningar med tempo osv. Ville hon skulle lyssna i varje halvhalt. Och det gjorde hon. Jag red i dressyrsadeln så hade lite ont i benen efter jag ridigt i lättsits typ 12347654 varv....sen efter lite jobb i trav med så skritta jag ut en lång runda på kanske 30-40 min. Det gillade hon verkligen. Skrittade en helt ny väg idag som vi inte gjort innan och det funkade bra, vi stötte på ett par rådjur, så gulliga, tyckte Jullan med. Bloggningen från min sida idag har inte varit den bästa, jag har fixat med mail hit och dit till tjejen som ska fixa våran blogg. Ska bli kul och se hur resultatet blir. 
 
Imorgon blir det hoppdebut för mig och Jullan, blir första utetävlingen för året för alla. Men första tävlingen i hoppningen för mig. Jag kommer hoppa en LC bara som en träning inget märkvärdigt. Ska bara vara nolla och så. 
Resultatet kommer att komma upp på bloggen imorgon så klart. 
 
Ikväll hann jag fixa min terrängfilm från i Onsdags. Men det tar jag i ett enskilt inlägg. 
 
Vi vill oxå tacka er för 146 stycken läsare. På endast ett dygn. Det värmer. Tack tack tack. 
 
Ha en bra kväll 
 
//Kram Frida.
 
Bild sen tävlingen förra helgen då vi kom tvåa på våran första dressyrtävling.

Dressyr träning

Hejsan!

Ska snart åka iväg och träna dressyr i Mariestad med bästa ponnyn :D

Berättar senare hur det går :D

Kram // Sofia


Fortsättningen....

Och Frida och jag började träna..träna..träna och träna.Mamma red henne jätte mycket i dressyren och man kan verkligen säga att det gav resultat! Det hade gått två månader och nu kände jag att det var dags att äntligen få starta FÄLTTÄVLAN!!

Vi skulle debutera i Mariestad. På fram ridningen galopperade jag inget utan bara travade. Det roliga var att dagen innan ville hon inte gå på TYGELN.Hon bara TOTAL VÄGRADE. Men när jag red fram till dressyren så gick hon som hon aldrig gjort annat än att gå på tygeln! Hon var såå fin så vi slutade på 50 straff och en felfri banhoppning och en felfri terräng så VI VANN!!!:D en av dem bästa dagarna i mitt liv :D

2011 kavlade jag till p80 och fick ett fler tal placeringar, Vi kom 4 på Stil-SM och Vann Lag-SM klassen i p80, vi hade 48 straff i dressyren,0 fel i hoppningen och en felfri terräng, det var ett högt tempo så jag kommer så väl i håg när Eva-Britt (Fridas gamla mamma ägare) sa : många har tids fel så du måste verkligen rida fort nu Sofia, det kmr gå jätte bra,lycka till! Hon hållde Frida i start fållan för att hon var så taggad:D och vi klarade tiden så vi vann :D vi tog även SILVER med Laget :D vi red även en 90.

2012 red jag 3 90 och var felfri :D sedan ett halv år tbx hade jag börjat träna för Sivert Jonsson (Sibban) och han sa klart du ska gå upp på en*. Han trodde på oss så vi anmälde och åkte ner till Dagstorp! :D

Dressyren kunde inte gått sämre och hoppningen lika så. Men vi hade terrängen kvar nu.. Jag var skit nervös när jag skulle iväg men Frida var lika säker som vanligt :D Vi flög över hindren och det hade aldrig känts så bra förut. Banan var riktigt svår, Den svåraste jag ridit faktiskt! Det var så sjukt många som fick stopp och vägrade ut sig men inte min älskade lilla Frida. Vi var inom tid och var felfria! Jag och min lilla C-ponny,första en*!

Helgen efter åkte vi till Hermanstorp och red en en* till och var felfria :D


NÅGRA DAGAR SENARE RINGDE EN PERSON...

fortsättning följer ....


Förbereder mig till tävlingen imorgon.

Sitter nu i stallet och fixar med Jullanssadel, imorgon är de tävling och de ska bli riktigt kul. Jag har en långdag i stallet idag och har en massa att göra. Så jag har inte så mycket tid att sitta här och skriva. Men Jullan ska iallafall ridas lite lätt idag. Antingen blir de padocksarbete eller så blir de lite övergångar på gräset. Får se hur jag gör.

Ikväll ska jag fixa Jullans Outfit. Bilder kommer att komma. Hon kommer inviga sitt nya pannband som jag fick igår. Swarowski Pannband, två raders. Men nä nu måste jag sluta ikväll kommer en massa uppdatering. Ni som läser bloggen via mobilen, ni ser tyvärr i te hela headern pågrund av att temat är så från http://blogg.se">blogg.se... Så ja tyvärr.. Men i veckan kommer en massa nytt och de får vi se fram imot!

Nu ska jag fortsätta med de jag gjorde och sedan blir de hem och uppdatera ännu mera.

TAGGA TÄVLINGEN!


Lite filmer på mig och Jouline i alla tre grenar,

 
Jag och Jullan när vi hoppar för andra gången hemma. Hade inte hoppat på 1,5 år därför väldigt ringrostig. Med träning på detta kan detta blir riktigt bra tror jag, 
 
 
 
Första träningen i dressyr för tränare. Då jag endast jobbat hemma själv i padocken. Riktigt härlig är hon att rida dressyr på, hon är snäll i munnen, och älskar att jobba på. 
 
 
Första terrängen ever med henne. Aldrig hoppat terräng med henne innan, så detta var en riktig kick. Hon hoppade helt otroligt fint och allt kändes super.
 
Och här får ni sist men inte minst en lite Pepp-talk film till mig själv och Jullan. Då man tar åt sig av varje ord och verkligen taggar upp ännu mer. 
 

Jag är den andra halvan...

 
Hej!
Det är jag som är Sofia Andersson :)
Jag är 14 årig, fyller 15 i september.Super glad tjej som pratar hela tiden!
Precis som Frida så älskar och brinner jag för sporten och framför allt för fälttävlan.
Jag började rida i 4 års åldern då min mamma alltid har haft hästar hemma :)
vid 6 års ålder började jag på ridskola och lärde mig massor!
 
 
 
Min ridkariär startarde på damsugaren ;) Man kan säga att jag fick min första ponny när jag var fyra , fast egentigen var den till min bror David men mamma kunde ju inte låta mig rida på dammsugaren så den fick bli min, och david tyckte inte ens det var kul så han blev inte precis ledsen ;) 
I alla fall, Min första ponny hette Pokahontas och var ett sto på typ 7 år :) 
Ett riktigt lite busfrö och alltid hungrig, när jag var sju så ville jag börja tävla och kände att jag inte kom längre på "Pockis" så Mamma bestämde att vi skulle leta en ny B-ponny. 
Det var då jag hitta världens snällaste B-ponny. 
 
 
Den här sjukt fina B ponnyn red jag i två år och hade helt fantastiskt roligt med! Han var imp. Irland så han var bakskydd och lite tittig men jag lärde mig så himla mkt, Han var 16 när jag köpte honom. 
En dam från ett stuteri såg mig rida och sedan ringde mig och frågade om jag ville tävla och träna deras B-ponny Simberg Hero. Jag kunde inte tacka nej.. den hoppade som en gud! Så jag hade två ett tag men bestämde sedan att jag skulle sälja Just Harry :( 
Jag saknade den trygga lilla ponnyn jätte mkt men jag sålde honom till en fantastisk familj där han trivdes jätte bra. Jag fortsatte på Hero och jag ramlade av hela tiden , Han hoppade mig ur sadeln hela tiden men vi lyckades få lite placeringar i L:B :) 
såå söt!
 
Men sen när jag var sjuk så köpte mamma hem "Rida terräng". Och jag fall direkt. Frihets känslan , solen lyser och full galopp? Kan det bli bättre?
Så vi åkte på någon terräng träning och så men vi kom snabbt fram till att det aldrig skulle funka och jag ville så himla gärna börja med fälttävlan så vi gick in på hästnet och där fanns Miss Frida. Hon stod i mariestad så det var inte långt att åka och kolla :D Våran hund Flippan skulle ändå trimmas i dem trakterna så vi åkte och kollade på frida. Jag älskade henne från första stund. Man såg verkligen hur mkt Frida älskade att hoppa! och det var det jag letade efter. Jag red henne, hon gick inte på tygeln elr hoppade bra men vad spelar det för roll kände jag? Hon ville hoppa och var en trygg men ändå pigg ponny! :D
Mamma tyckte inte om henne men aja .. min vilja gick igenom och vi fick hem henne på prov I två veckor! Vi var på ridläger tillsammans och tränade även terräng på ljusningsbacken. Mamma letade efter fel hela tiden haha men sen så blev det så ändå att vi köpte henne...
 
fortsättning följer .... ;) 
 
/Sofia 

Ett inlägg om en av huvudpersonerna i bloggen - Jouline

Jouline är min lilla guldklimp, min finaste ägodel.

Vi köpte Jouline i september månad. När vi köpte henne var jag väldigt ringrostig i ridningen, jag var rädd och väldigt försiktig i med allt det som hände mellan mig och min ungponny Putte.  Jouline har hjälpt mig stiga upp igen för stegen jag föll ner på och hjälpte mig upp igen och tillbaka till ridningen jag en gång hade innan. Allt hittades tillbaka väldigt fort och med våra egna träningar hemma utan tränare jobbade vi på i våran egna takt. Jouline är inte vilken ponny som helt utan…ja det kan ni läsa här (http://friidaolsson.blogg.se/2013/january/det-hemliga-inlagget.html#comment). Jouline har jag nu ägt i 6-7 månader. Under dem månaderna har jag haft underbara dagar med henne.

Jouline kallas även Jullan och är en fälttävlansponny som ni säkert läste i inlägget jag länkade. Hon har ett hjärta av guld och helt underbar i ridningen. Hon är både pigg men väldigt sammarbetsvillig och lydig. Under månaderna jag haft henne har vi utvecklats mycket.

Jullan är 14 år iår. En svettfux Dponny, hon är en import från Tyskland och där med vet ingen vad hon är för ras. Men en del tror New Forest.

Jullan har härliga gångarter och hoppar terrängen med flytt och hon älskar det sååå mycket, hoppningen är nog VÅR akilles häl, där vi får jobba mycket mer på.

Jullan och jag tävla våran första tävling förra helgen då vi kom 2a i vår första dressyr tävling på placering, nu på söndag ska vi på hopptävling och nästa helg blir det fälttävlansdebut i Tranemo. Ska verkligen bli sååå kul.

Jag vet inte riktigt vad jag ska berätta så jag låter bilderna tala. 

 


Den ena halvan från Ccriders skriver..

Och då är mitt namn Frida Olsson, Jag tänkte att jag skriver lite om mig själv här för er. Så ni får en liten mer inblick vem Frida är.

Jag är en tjej på 15 år, men blir 16 i november. Jag är en glad och spralig tjej som verkligen brinner för ridsporten.  Jag älskar det jag gör, och det jag lever för.  Jag har typ ridet sen jag var 5-6 år gammal. Jag började på ridskola och fick lära mig extremt mycket då.

 

I slutet av 2007 fick jag min första egna ponny, eller ja vi hyrde han de första året sen köpte vi han. Han var en vit liten Welsh Ponny, med en egen vilja men på ett charmigt sätt. Han var 11 år när han kom till mig. Då jag var 9.10 år gammal. Salsa och jag kom från 0 till 100. I slutet av våran tid tillsammans var vi med i bäde Lag SM och DM i fälttävlan. Och Kom trea i hela svelandcupsriksfinal. Vi var tredje bäst i svergie på den tävlingen. Vi startade också en hel del dressyr då vi alltid kom hem med vinster och placeringar. Denna ponnyn är vid namnet Salsa. 

 

År 2010 fick jag hem en ungponny på 6 år. En outbildad liten kille, som hade mycket kvar att lära, vi kom väldigt långt i våran utbildning hoppade LB-LA och han var en extremt fin hopponny men en svår ponny i dressyren. När vi precis hade hittat alla knappar startade vi även en fälttävlan. Och allt gick så himla bra fram till hösten/vintern 2011 då han blev dålig och tyvärr endast blev 8 år gammal. Nu lever min fina ungponny bland alla änglar där uppe. Och denna ängelns namn är vid namnet Karlsfälts Puccini även kallad "Putte".

 

Nu har jag en annan liten ponny som ni kommer få läsa mer om i ett annat inlägg.

Jag är som sagt väldigt glad för det mesta och älskar att umgås med mina djur och mina vänner. Jag älskar tävlingslivet och allt är så underbart. Jag har även en annan blogg vid namn ” http://friidaolsson.blogg.se/ ”där står en hel del om mig och min ponny Jouline.Här fick ni reda på en del om mig, mer kommer, desto mer ni läser bloggen, då kommer ni få lära känna mig mer. 


Vårat första inlägg som Ccriders.

Hejsan alla nya besökare.

Som första ”regel” så är det såhär, har ni checkat in en gång, vill vi givetviss ni stannar kvar och följer våran blogg dagligen. Ni undrar säkert vem är det som är ”vi”. Jo det ska vi berätta för er.

Denna lilla blogg (som vi hoppas på blir stor) heter Ccriders som står för CrossCountry. Och varför? Jo för vi är två fälttävlansinriktande tjejer, med höga mål inom fälttävlan.

I bloggen kommer ni få läsa om Sofia Andersson och hennes ponny Miss Frida.

Och ni kommer även få läsa om Frida Olsson och hennes ponny Jouline.

 

Detta är vårat första inlägg och självklart kommer fler inlägg varje dag.

Vi fick denna iden för endast två dagar sedan då vi ville skapa en blogg tillsammans. Vi har samma inriktning inom ridsporten och varför inte då slå ihopa oss som ett team. Och det gjorde vi och nu står vi här på en blogg tillsammans. Denna bloggen kommer inte bara vara någon tråkig ”vardagsblogg” utan den kommer ha mycket energi på fälttävlan, våra tävlingar, hästarna, och alla våra träningar.

Vi älskar det vi håller på med och vi vill hemskt gärna dela med oss av den glada energin och våran blogg till er. Och framför allt vill vi dela med oss av FÄLTTÄVLAN.

 

Ikväll ska vi båda skriva mer om oss själva och våra älskade ponnysar. Så glöm inte en sak nu.. Har ni tittat in en gång glöm inte att fullfölja våran resa!

Kram på er // Sofia & Frida.

 

 




RSS 2.0