Helt sjukt

Det är helt sjukt vad tiden går snabbt.. Snart ska jag välja till gymnasiet! Imorgon ska jag till Katedral som ligger i skara o kolla på program :) det är fullt upp med plugg för till fällit så de är därför bloggningen är så dålig. Hästarna går som hejsan och på söndag ska jag hoppa pay and jump 1m och 110cm med Gardenia och 90 cm med Frida! :D 

Har en väldigt rolig grej på gång i november~ landslags träff. Man pratar  året som varit osv :) synd bara att dom jag brukar vara med på träffarna inte kommer.. :( 

Jag har även 4 hoppträningar för Tobias Grönberg att se fram emot! :D 

Kram Sofia 






Tobiasträning

Imorgon är det Tobias träning på shemat med båda hästarna! Är sjukt taggad! Det är två dagars så det är även träning på lördagen! Han är mycket för bra galopp i hästarna och älskar jag. Det passar mina hästar mycket bättre, då jag behöver bra galopp i Frida för att hon ska klara dom en* hindren. Gardenia är inte så stark än så hon måste ha lite galopp när hon hoppar sen är hon van vid de sen innan :) hon har gått upp till 115 i hoppning med 0 fel och det är ju en* höjd så det perfekt! :) dålig bloggning de sista, ska bli bättre! 

Kram Sofia

Jag älskar att träna. - Såhär ser mitt schema ut en vecka med Jouline.

Hur brukar jag lägga upp min träning? 
 
När jag tränar i en vecka då jag måste tex träna själv, då jag kanske inte bokat in någon tränare så ser oftast veckorna ganska olika ut. Rider jag själv brukar jag varriera min ridning så mycket jag kan. 1gång i veckan ska jag konditions träna henne ute. Galoppera långa sträcker med bra galopp, basgaloppen som jag brukar ha i terrängen. Sedan försöker jag då få in en hoppning den veckan. Dem andra 5 dagarna försöker jag rida henne lite olika, olika övningar, olika tempon. Jag försöker varriera ganska mycket på de. Jouline är en sådan ponny som älskar att arbeta och väntar på nya saker hela tiden, hon är med på noterna hela tiden.
 
 
 
 
Så jag gör en massa övningar där jag ska förflytta henne med skänkeln få henne följsam liksom. Då består det passet av - bak&framdelsvändningar, skänkelvikningarutifrån spåret och till mitten eller från mitten ut till spåret, jobba henne på småvolter så det nästan blir piruett liknande vändningar hon ska lyssna på min vikt och jobba sig inåt och vara rak, och kunna vara inåt och utåt ställd, Jag jobbar henne på öppnor innan för spåret och på spåret, och även slutor innanför spåret och utan för spåret, Ibland vänder jag upp på medelninjen och hittar på en övning som t.ex styra mot B och flytta henne halvrakt ditåt lite öppningsaktigt. Då brukar jag vilja ha en ganska hög och bärig form, så hon lyfter på halsen och länger sitt steg så man får den där sköna ridningen.
 
Jag jobbar vissa dagar mycket på volter, åtvolter, serpentiner. Då brukar jag vilja rida henne med lagomlånga tyglar. Så hon kommer ner med halsen och får jobba med ryggen, brukar ofta rida henne så alltid innan ett dressyrpass eller tävling eller liknande bara för att få henne mjuk. 
 
Jag brukar även vilja rida henne i olika tempon, öka tempot i alla gångarterna, kunna göra en direkt halt på en bokstav, få till fina övergångar från trav och galopp, kunna göra skitt inslag på direkta linjer, massa olika övergångar som galopp-halt, galopp-trav, trav-skritt, trav-galopp. Det passet ska utvärderas i slutet som "Lyssna hon?". "Var jag nogrann med övergångerna och halvhaterna. 
 
Ett av dem viktiga passen för mig och ett av dem roliga passen som även Jouline gillar är - Fatta en vänster galopp i höger varv, bibehålla ett lugnt harmoniskt tempo, vända över medelinjen och vara i samma galopp alltså vänster galoppen. Sedan bibehåller vi galoppen och vänder över och byter till höger galopp. Ja ni fattar - så detta passet består av en massa förvändagalopper, byten, ökningar. Då vi har lite problem ibland att få till bra byten så brukar jag köra på minst ett pass i veckan att köra sådana här övningar, iblans bytar hon bara fram, då brukar jag behålla galoppen tills hon bytar själv. Blir bara bättre och bättre. Och här utvärderar jag "Håller hon den förvända galoppen utan byten eller trav inslag?" "Hur blir bytena?". 
 
Tex på en Lördag brukar jag vilja rida igenom alla dem övningar jag jobbat med under dagarna, småsmå delar av varje pass upprepar vi. Då brukar allt sitta där ordentligt och vi jobbar på bra. 
 
 
 
 
Jag tycke det är bra att ha en egen planering för en vecka när du inte har någon tränare just den vecka i tex dressyr. Sen får ni inte tro att jag bara rider på dressyrbanan och trimmar varje dag, verkligen inte. Ibland brukar hon få vila en gång på den vecka, och ibland rider vi ut en sväng en mysig skritt runda med litebus och sådant. Men jag är inte den personen som vill rida ut 7 gånger i veckan och "låsas" trimma där, för det känns som man aldrig fåt till någon bra ridning när man rider ut. Man vill ju så gärna ta ett galopprace, och bara latcha på, då föredrar jag hellre att rida dressyr på banan, verkligen rida ordentligt och sedan ta en dag just den veckan att rida ut en runda som belöning. Imed jag tävlar väldigt aktivt så vill jag ju hålla igång träningar. Trimma på och så. I slutet av den veckan belönas både jag och Jouline av att rida ut en mysig runda, utan folk, bara vi två och njuter av solen och luften. 
 
 
Hur ser era träningsschema ut på en vecka när ni inte tränar för tränare? I dressyr då. 
Vad gör du för övningar?
 
 
Kram Frida <3

This is love.

 

Våga göra det ni vill.

Våga tro och lita på dig och din häst. Ni är ett team. Ni ska slå er ihopa, och göra det bästa ni kan. 
 
Både jag och Sofia håller på med sporten fälttävlan, en sport där mycket saker händer på en och samma gång. Det krävs mod och styrka på samma gång. Fälttävlan är inget lätt som en del mer gärna vill tycka. Men det är verkligen inte lätt, vi ska först och främst utföra ett dressyrprogram, som nästan ett LA1 i dressyr, med skänkelvikningar, förvända galopper med massa mer - Det gälleratt skrappa ihopa så bra straff som möjligt. Sedan går man in från dressyrryttare till att byta om till att se ut som en hoppryttare, gå in och hoppa en bana på 9 språng, men svåra linjer och tekniska svängar, sen ska vi byta om för att få komma ut i den svåra,tuffa och roliga terrängen. Jag ser upp till dem som rider fälttävlan, som utför dessa grenar på bästa sätt, gör alla tre grenar även den väldigt viktiga dressyren - inget är över om din ökning går över till galopp, eller om bommen faller för - terrängen väntar på dig där ute. 
 
 
 
Det mesta man brukar få höra, det mina öron har börjat vänjas vid att höra är - fälttävlan är farligt. Själv anser jag inte att fälttävlan har någon större farlighetsgrad än tex att leda en häst in och ut från stallet? Olycker kan hända när som helst när man håller på med levande varelser. Bara för hinderna är fasta och höga har både ryttaren och hästen respekt för det, lika så som jag har respekt för den stora hästen som jag går med från hagen. Jag skulle aldrig ge mig ut på en fälttävlansbana utan att känna mig säker i sadeln. Jag skulle aldrig dra ut med en ungponny som inte har någon rutin och det första man gör är att hoppa höga terräng hinder. Man ska vara ett med hästen, ha en häst som man kan känna sig säker på. Jag känner mig säker på Joulines rygg. När jag rider på hennes rygg och är påväg till ett fast 1meters högt terräng hinder litar jag på min ponny - att hon inte hoppar i svåra lägen som kan skada både mig som ryttare och henne. - Exakt såhär är Jouline, hon kräver mycket, hon vill ha stödet, veta att jag är med på noterna, att jag känner mig säker på hennes rygg och rider rätt. Märker Jouline att jag inte är med på noterna stoppar hon, det är nästan så jag vill klappa henne och tacka för att hon gör det istället för att - hoppa och skada sig. Jag har respekt för fälttävlan och denns farlighet precis som jag har när jag går med en häst. 
 
 
 
Tycker att man ska acceptera folk för vad dem är bra på. Acceptera vilken sport var och en gillar om det så är - dressyr, hoppning, fälttävlan, galopp, trav, distans eller något helt annat. Alla är vi unika som vågar. Och glöm heller aldrig att känna er säkra i sadeln, vara ett med hästen. Gör det ni är bäst på, stå upp för vem du är och vad din ponny kan. Sköt om er själva och bry er inte om vad andra gör, vill och säger, för du och din ponny är grymma oavsett vad ni gör. Visa att ni kan oxå. Slå till dem kaxiga människorna genom att rätta på ryggen höja huvudet och hoppa upp på din älskade häst, för det är ni två - teamet. 

Medans vi funderar...."detta visste ni inte om mig"

Ni har läst våran blogg i snart över ett halvår. Bloggningen har varit lite från och till från båda håll, menvi försöker göra något åt saken. Extremt tråkigt att lägga ner bloggningen för en stund och sedan starta upp igen. Vi har nu 10.000annonspoäng, så våra besökare ska komma upp igen. Men vi ska först diskutera vad för typ av inlägg vi ska skriva. Men medans vi funderar ut det ska jag skriva lite om så tänkte jag ta och skriva "vad ni inte visste om mig - Frida" Lets gooo. 
 
  • Jag älskar att göra Youtube filmer. Lägga till cool musik, mixa med effekter,texter till låten osv. 
 
  • Jag hatar att se videos på Youtue utan MUSIK. Finns inget värre än att se tex en ljudlös hoppträning där man bara ser när dem hoppar men ingen musik som powar upp det så där fräckt ni vet. 
 
  • Jag HATAR att höra kränkningar om min ponny, det är liksom det sista folk ska yttre sig frihet på, dem får gärna kränka mig om dem tvunget ska ha något och klagga på, men att höra något angående min ponny, åsikter är fritt, men inte i mina öron, ta det för er själva, tänk det säg det inte fyyy - menas med en så in i bombens irriterad Frida. 
 
  • Precis när jag fått hem Jouline så ville jag allt skulle gå fort, fort, fort - jag hann inte med själv, jag ville ut och tävla, visa upp min vackra ponny, och glömde bort att jag varit ifrån det i ett år. När jag väll landade på gjorden så kom jag på fötter och samlade mig. 
 
  • Ibland kan jag sakna min Bponny tid, all den frihet man hade, och man bara hade så jävla kul, utan höga krav, man hade lek på hästen, kunna leka som en prinsessa - barbacka med bara grimma. SItta där och bara galoppera på sin vita sagoponny, sin prins, och jag var prinsessan. 
 
  • Min dröm längre fram är att rida in unghästar eller ja inte rida in men rida till. Få rida till orutinerade fälttävlanshästar. Och få mer utveckling på den nivån. Tyvärr blev jag väldigt knäckt av min Cponny, så just här och nu är det ju inte något jag vill eller har ork och tid med. Men längre fram. 
 
  • Min största dröm, min allra största dröm är att få vara med i NM med ponny, få tävla mot dem fantastiskt duktiga Danskarna, Norskarna och Finskarna. Att få känna in den känslan. Räckte jag var där i år och fotograferade - satt och fantiserade om mig och Jouline, tänktänktänktänk om detta skulle ske..
 
  • Nästa år ska mitt år bestå av p90 klass, sedan avslutar jag året med *stjärnigklass, sedan det som hände i Dagstorp då min blackout kom fram och såg svart genom hela banan så känner man sig så enormt taggad till de. - Jag tycker det är bra att sätta upp mål. Ha något att sträva mot. Kommer man ända fram UNDERBART, om inte haft underbart kul på vägen. 
 
 
Sen en av mina mål är att komma ut på en hoppbana, så som jag känner nu tror jag vi kan komma någon vart där med, den stilen hon har här..när jag väll får till det är det verkligen helt underbart - får till min sits, rytmen, hoppet. Ja exakt allt känns OTROLIGT. 
 

Kram - Frida.

Träning

Idag var det träning för Johan och det gick så där. Tränade mycket på ställningen i vänster och få henne fram till handen. Kändes riktigt bra stundtals :) igår red jag Frida bara en sväng och galopperade ute på stubbåkern, hehe galen ponny.se ;) hon har börjat kännas mycket piggare igen nu! Det är så roligt! Frida och jag har en träning och en tävling kvar för detta året sen går hon på vila i flera veckor, Vi ska starta GP ponnyn kval som går i L:B och sen är det en Tobias Gröning träning kvar innan tävlingen :)

Kram, Sofia 




Saknar min flicka.

Imorgon ska jag äntligen få träffa min tjej efter 1 vecka utan henne. Glad tjej här... tror vi saknar varandra lika mycket hon och jag...<3
 
Bildbomb på henne och Linda. (NYdataingaegnabilderhär)
 
 

Det funkar bra här..

Hej eller hur man ska börja med att säga i detta meddelande. 
 
Mycket har hänt sen jag bloggade senast. Vi går långa dagar i skolan, och har inte så mycket energi för att sätta mig och blogga. Det blir att slänga sig i soffan en timma, för att sedan bädda ner sig i sin säng. Men kan ju börja inlägget med att berätta hur allt går på Bökeberg.
 
Träningarna går super. Dressyren har jag inte så mycket att säga o, mer än att jag ska fortsätta för min gamla tränare, och ta dressyren på skolan som "en rida igenodag som jag brukar göra", hoppningen har faktiskt gått bra, hoppar olika övningar, övningar som är bra för min typ av ponny, imed hon är så gasig i hoppningen. Vi hoppar kombinationer med små studsar direkt efter och massa linjer. Höjden ligger mellan 80 - metern. Jouline och jag har börjat hitta varandra mer och mer i hoppningen, så det känns skönt. Hon kan verkligen hoppa, hon kan hoppa DÖ bra, men det är bara vi som ska klicka liksom i hoppningen. Hon kan vra ett tjurigt sto vissa gånger när vi hoppar, och ibland en liten tant som kan själv. Men kan säga en sak, hoppningen har verkligen börjat bli underbar. Vem vet vi kanske startar någon hopptävling nu i slutet av året?? Men ja så ligger träningarna till. 
 
Jouline trivs jätte bra i sitt stall, hon har kompisar runt sig liksom så hon ser alla, hon har blivit enormt sällskapssjuk av mig och andra hästar, och det gilla verkligen. Det har funkat så bra dessa veckorna med in och utsläpp men tyvärr har vi fallit tillbaka lite igen, och nu har hon börjat bli extret nervös (vad jag hört nu när jag varit sjuk) när dem ska ta in henne. Så något har ju hänt, men antar hon liksom kastat sig när någon försökt ta henne och man liksom gjort det på fel sätt och inte lagt sig på hennes nivå. Men det kommer bli bättre, Utsläppet har funkat ganska bra, en del har lite problem att ta ut henne, hon blir nervös där med, när vi släpper ut rusar hon ut i hagen, imed trådarna är på motsatt sida så när man tar trådarna och ska gå in med henne är jag på motsatt sida och har hagen bakom mig, förstår ni? hon blir livrädd och liksom kastar sig in, men samma dag som det skedde tog jag en genom körare under lunchen och gick in ut in ut med henne genom hagen bara för hon skulle förstå att det var okej, nu spänner hon sig tydligen bara, och en del har problem med kedjan, hon liksom vill kasta sig. Tror en del av hennes nervositet är att jag inte varit där sen i måndags då jag legat däckad här hemma med feber och allt.. hennes trygghet är nte där.. saknar hennes gnäggande på morgnarna hihi.. <3 
 
Men tyvärr har en tråkig sak skett..vi har kvarka på skolan. Två hästar blev insjukna och bökebergs stallar stängdes så ingen får lämna eller komma till bökeberg av hästarna. Känns dö tråkigt, blir inga tävlingar liksom förens viruset är borta, inga riktiga träningar på ett tag...fruktansvärt trist... Var nära på lipen i torsdags då jag läste att en häst i mitt stall hade 40 graders feber -kvarka. Fick panik, ville ju se så Jouline mådde bra och inte hade feber, sån tur har jag nderbara vänner som hjälpt mig med allt sammans. Så ja nu är det handsprit hela tiden och nått medel man doppar skorna i.. dö trist detta men förhoppningsviss har ingen mer häst kvarka, hästen i mitt stall fick vara  det andra stallet där dem typ samlade dem sjuka, dem andra två är nu på bete jag tror dem är friska, och hästen i mitt stall hade ingen feber i dag. Provsvaren om det är kvarka kommer på måndag. Ble väldigt orolig för min lilla ponny. 
 
Varit hemma hela veckan då jag haft feber och varit riktigt förkyld, Jullan har då fått stå...hur ska detta gå när jag sätter igång henne imorgon. Ska bli intressant. Sedan imorgon ska jag ha helgstalltjänst. Kommer bli en långdag, får se kanske åker hem vid lunch, rider igenom Jullan sen hem - imed jag haft feber blir man väldigt hängig... 
 
Jaja nu taggar vi helg, kram Frida <3 
 
Linda Bolin och Jouline i tågarp för 2(?)år sedan typ. 
 
Shit vilken läcker ponny jag har då...<3
 

Terrängen

Jag låg 7a inför terrängen av 20 starter! :) hon var jätte avslappnad på framridningen och bara flög över hindren. Hon var lite spänd på dom första två hinderna på banan men sen så kom hon igång och det gick galant! Travade genom vattnet och hon var helt underbar! Finns liksom inte en tanke på att stanna, hon bara kör! Felfria och 3,6 tidsfel! Det visade sig att det bara var 5 nollor på terrängen! Så vi slutade på en 3dje plats!  Underbara häst! 



Hoppningen

Hon hoppade skit bra på framridningen och tog bara 3-4 språng även denna gången, inne på banan hoppa hon jätte fint, jag fick en jätte bra känsla sen på sista linjen så var det trippelbarr till ett räcke och då han jag inte få tillbaka henne ordentligt så då rev hon sista hindret, surt men jag är jätte nöjd, känslan var kanon! 





Dressyren i Tågarp, h90

Tänkte berätta om dressyren i Tågarp. Hon blev super fin på framridningen och  var super pigg! Väl inne på banan blev vissa saker bra och vissa mindre bra. Halten innan skritten blev pannkaka men traven var bra :) i galoppen gjorde jag en miss med att bryta av på fel ställe men jag kom på mig själv så jag fatta galopp direkt igen... Så det tappa jag ju lite poäng på. 56 straff blev det alltså 62 % :)


Tillbaka

Nu så är jag tillbaka, har haft en del saker som jag måste klura ut. Men iaf så är jag tillbaka nu! Var i Tranemo för två helgen sen och tävla DM som gick i h90 med Gardenia! :) hon kändes kanon fin på dressyren men sen så
Gjorde jag några små missar men jag är super nöjd, 56 straff.domaren var lite snål tyckte jag men Aja. Sen var det hoppning, hoppade fram tre språng och sen in på banan, den var ganska snällt byggd och 0 fel blev det! Hon hoppar så grymt bra när jag bara försöker hålla samma rytm och tempo! :) och sist men inte minst det roligaste, terrängen! Hon gick som ett spjut, hon skritta ner i vattnet dock men hon har bara sett tre olika vatten i sitt liv så hon håller på att lära sig! Hon tuffade på och tyckte de va skit kul! 5,2 straff för tiden, det känns som de går fort fast det egentligen går långsamt men viktigaste är ju att vara felfri på hinder! Blev en 3dje plats i DM! :D 



Jobbig onsdag idag..

Godmorgon alla på CCRIDERS. Har haft en del med skolan nu så inte haft tid att skriva och i Lördags red jag ut med min kompis i trean och sedan åkte jag till min kompis i Vellinge och hade de gött med lite folk. Sov även där till söndagen. 

Dressyren i måndags gick sådär, Jouline hade vilat på söndagen och hon var helt överdrivet jobbig. Hon sprang i 190, så blev lite lack på henne. Tränaren på skolan ville dämpa henne i gången men de vill inte jag, jag vill ha henne lugn och att jag kan länga steget lite släppa fram henne liksom ser ju "fort" ut men de är liksom för hon har de steget. Igår red jag ut på henne, så hon fick sträcka ut, red själv. Hade de väldigt mysigt red i vattnet lite galoppera upp för alla stora backar. Hon kastar sig gärna upp så träna på den där kontrollen liksom. Funka bättre och bättre "vi kommer upp för backen utan att lufta hela vägen upp" haha ja så typ. Hon fick två frispel där hon sprang som fan så hade hon sätt någon annan häst så fick zickzacka mellan träden haha gick inte så lyckat hon blev bara sur på mig. 

Idag står hoppning på schemat för våran dressyrtränare då alla är på breeders. Intressant...
Hoppas på en lugn Jouline i med hon fick rasta av sig igår ordentligt. 

Nu väntar en stalltjänst, fram till 9:40 sedan har vi ett prov i naturbruk teorin. Önska mig lycka till. Känner på mig att de blir en lång och jobbig dag... Kram. ❤️






RSS 2.0