Ännu en helg gått.

Idag är de söndag och vi taggar till en ny dryg vecka med massa jobb. Men kommer belönas med en grym helg, underbart. 

Denna helgen har varit ganska dryg, massa plugg, och hunnit rida lite. Dagens ridpass säger jag vara WAOW. Helt otroligt vad fint hon gick. Riktigt stolt och taggar till morgondagens dressyrträning och hoppas på ett lika bra pass. 

Sitter nu i tv-rummet i soffan med en brasa på, riktigt mys. Taggar till en ny helg, låt veckan gå fort. 


Gårdagens ridpass, en mysig morgon ridning. 

Min ängel.

Magi, underbart. 
 

Bloggkärlek till er.

Nu imorgon ska jag föra över alla bilderna som var på pappas data innan den kraschade, kommer fixa någon som gör en ny header till oss, ny design och massa annat fint. Så hoppas ni är taggade på denna omstart. Bloggkärlek till er.
 
 

Den senaste tiden…

Under den senaste tiden på Bökeberg har det hänt en massa. Ni läste ju om den ”stora” händelsen som skedde. En sak som verkligen fått mig att tycka illa om allt i stallarbetena. Vi går faktiskt på ett Ridgymnasium, och eleverna kan inte eller vet inte hur man ska hantera en ”rädd&nervös” ponny. Det skrämmer mig faktiskt extremt mycket. Här går man en linje för att kunna bli hästskötare, beridare med en massa mer inom hästarbeten. Men vad jag har lärt mig på den fronten är att man ska kunna hantera alla sorters hästar – rädda som snälla. Det förvånar mig verkligen. Då förstår jag inte hur man tänkt när man valt denna linjen. ”Jag är en duktig ryttare, tror mig kunna ALLT om hästar, men egentligen när man kommer till en sådan här händelse vet man inte hur man ska klara ut det, eller ens hantera det.”

 

Någon gång varje dag får man höra ett eller annat om sin rädda lilla ponny. Spelar ingen roll hur mycket jag än försvarar henne, inget verkar gå in i skallen på folket, det går in & det går ut direkt. Jag känner min ponny lita på vad JAG säger istället för att höra en massa skit ifrån andra idioter, se och lär för det jag gör med min ponny, ta in det i skallen och försök, istället för att klaga och gnälla som små barn. Ni får verkligen ursäkta mina ordval, och hur jag argumenterar om saken, men det gäller faktiskt min bästavän, och ingen ska öppna sin käft angående henne, jag vet vad som är ett ”problem” men i mitt huvud ser jag inte det som ett problem, inte för dig som vet hur man hanterar en häst THAT´S IT.

 

Under dom senaste månaderna har man fått höra ”Din ponny är så snäll mot dig men inte mot andra, vilken liten ögontjänare, hon sparkas akta er, hon är farlig blablablabla.”
Hur i helvete tänker folket, vart får dom allt skitsnack och bullshit ifrån, för det första Jouline har en ända ledare –jag. Det är jag som ska säga ifrån på skarpen när något är extremt fel, som te.x springa ut ifrån stallet, det ska hon verkligen inte göra och det kan hon plötsligt få för sig att göra, jag säger ifrån rycker tag i henne och man ser på henne att ”Okey, jag uppför mig.” nästa gång gör hon inte om det, när jag ber om saker gör hon det, hon försöker inte ens trycka ner mig som ledare, tvärt om, hon backar och låter mig visa vad som är rätt & fel. DÄRFÖR kanske hon uppför sig mer annorlunda mot mig än mot andra, mot andra är ho mer reserverad, men släpper DU in henne, släpper hon in dig. Så fick jag arbeta med Jouline det första halvåret, låta henne komma till mig, acceptera mig och acceptera att jag var ledaren. Hon är ingen ögontjänare, bara reserverad och låter inte vem som helst säga till henne.

 

Under alla olika händelser som skett har vissa både förstått och andra har hjälpt till. Dom stöttar mig&hjälper mig så fort det är något, och det är skönt att veta att NÅGRA få kan förstå, och det betyder väldigt mycket för mig, jag bryr mig mer om folk bryr sig & förstår min ponny istället för att bry sig om mig FAKTISKT. Min ponny är number one för mig. Gillar ni henne, förstår henne, ger positiv energi till henne, får folk mycket tillbaka av mig, kärlek i stora mängder. Tack till ni som hjälper/hjälpt mig i dessa situationer, betyder verkligenverkligen guld. Och ni andra, som snackar skit bakom min rygg, fuck off säger jag bara.
 
 
Jag har fortfarande inte riktigt kopplat VARFÖR man ska snacka en massa skit, skött er själva, men alla förstår inte sådant tyvärr.
 
 

Love that´s so true.


Mys fredag...

Godmorgon får jag ju säga. Sitter i skolan och väntar tills vi ska börja. Min dag ser ut som en vanlig mysig Fredag. Ska rida efter skolan antagligen rida ut eller något sådant, jag får se helt enkelt. Jouline fick sig ett lagom galopp pass igår så belönar henne med en mysig ridtur eller ett litet dressyr i ridhuset. Helgen ser ganska lugn ut, ska plugga till mitt Idrottsprov och sedan chilla. 
 
Idag är en sådan dag när man mer än gärna sitter i mjukiskläder och en varmjacka på sig, finns inget bättre, och lite choklad på det med. 
 
 

Please, i want summer.

Dom senaste dagarna har jag verkligen tänkt på sommaren, dessa kalla morgnar och alla kläder man ska ha på sig, vill kunna gå i shorts igen, ett linne och lätta skor, dansa omkring i hagarna, mysa med sina älsklingar, ut och bara ha kul i värmen. Usch förra sommaren var verkligen något att minnas, kommer aldrig glömma den sommaren, sista sommaren på gården, sista sommaren med lillen, sista sommaren sen började jag gymnasiet, nu står jag är, i år 2014, fryser och vill bara ha sommar, GIVE ME SUMMER NOW.
 
 

Även om vi får motgångar, tar vi oss tillbaka lika snabbt igen.

Vilkn vecka detta har varit. Galet. Haft ett prov denna veckan, några redovisningar, massa ridning & tråkiga lektioner. Förra veckan var ganska chill ändå. Hade ett glossförhör, stallarbete, ridning. I måndags förra veckan red jag Dressyr med klassen, vi har ju ridning två gånger i veckan så tränar vi i uppdelade ridgrupper. Jouline gick som en stjärna, hon samla hela sin energi till att bara köra på. Hon gick som aldrig för, gud vad hon visade sin fina sida ÄNTLIGEN fick jag visa. Sedan hade vi hoppning på Onsdagen, gick däremot mindre bra, Jouline har börjat med massa testing och skit nu så vi jobbar på, tror det handlar om att hon stressar upp sig pga dem andra hästarna galopperar förbi, brevid, framför och bakom i hundra. Men vi jobbar vidare. Sedan på Fredagen drog jag till A efter skolan, chillade där en stund och sen hem för att sova imed det var jobb dagen efter vi har ju helgstalltjänster där vi ska jobba utan pengar endast "förhästarna"..
 
Denna veckan har varit ganska chill oxå. I Måndags var det dressyr igen & Jouline visade ännu en gång hur jäkla spänd hon kan vara, känns tråkigt då jag vill så gärna få till det bra men när gon spänner sig blir allt pannkaka...Och hoppningen igår gick katastrof. Fick tårar i ögonen, känns som jag aldrig får visa mina tränare där hur jävla bra hon är, Jouline spänner sig bara, skenar mot hinderna och sen slutar det med krasch, vill inte betsla upp henne, ska inte behöva det, så i helgen ska vi hoppa själva, och känna hur hon känns då, annars får vi testa något annat bett eller en annan rutin på träningarna. Tragiskt, men jag vet ju hur jävla fin hon kan vara, och känns inte så kul när man aldrig får riktigt till det.. 
 
Idag hade vi tempoträning i en timme, Jouline var craaaazy rent utsagt, men väldigt fin, hon skötte sig bland dom bästa och gjorde vad hon skulle trots hon fick lite dampryck haha, fort gick det, men hon skulle ju öka mer än arbetsgaloppen, och så ser vår ökadegalopp ut hahah söteponnybus. 
 
I helgen funderar jag på att få lite bilder, rida ut en sväng och mysa med ponnyn min, sen får vi se hur det blir efter det. Kramis på er.
Älskade ponny, gud vad jag älskar dig min kära ponny. Bästa som hänt mig.
 
 

2014

2014 känns redan som ett bättre år! 2013 hade många motgångar med sig men nu är jag många erfarenheter rikare! Våren 2013 hade jag däremot jätte många framgångar! Jag vann 3 L:An i dressyr med XL på 74 %! Jag vann två L:An i hoppning på dobbie och red även en MsvB på honom men tyvärr såldes han i juli. Frida och jag var placerade i Tågarp och dagstorp och var bästa svensk på båda tävlingarna! Gardenia kom även i början på juli till oss! :D Jag ser 2013 som ett lyckat år men jag känner på mig att 2014 kom vara helt galet bra!! Just nu har jag en ponny och en stor häst i stallet, lilla finesse är hos bästa Linda som vi köpte Frida utav, där har hon det jätte bra! 



En utav mina favorit bilder på min Frida!<3

Huddviksvall nästa!

Är så taggad inför helgen!! Ska till huddviksvall på Landslagsträff vilket ska bli helt galet roligt! Längtar sjukt mycket! Ska åka tåg upp på lördagen och stannar tills söndag eftermiddag :) 


Jullov?

Som ni alla redan vet har vi ju haft Jullov i nästan en månad. Vi slutade redan på Lucia. Vi fick lov att sluta en vecka tidigare om vi vara klara med våra läxor & stalltjänster. Om vi inte var klara fick vi gå 3 dagar extra. Tog givetvis den chansen för att kunna få ett fullt betyg, lämna in alla inlämningsuppgifter & proven. Så ja mitt lov började kanske inte på det roligaste sättet men det var värt det - att kunna gå på lov utan ångest helt enkelt. 
 
På Lucia var vi något som heter KRÄM jag och mina underbara brudar. Det kallas Lussevak (och vad det hela går ut på har jag ingenaning om ganska fjantigt med det hela). Vi hade det trevligt och skönt att få umgås med klassen utanför skolan helt enkelt. "Ut & ha kul". Vi träffa en massa gött folk & bara levde. 
 
Sedan har det hela där emellan bestått av träning, träning, träning och ännu mer träning på min lilla ponny. Under den tiden som blev över har jag varit på stan, träffat en massa underbart folk. 
 
Den 24 December var det jul såklart, fick allt jag önskat mig (Saker jag valt själv, kläder, smink). Hade en mysig jul med min underbara släkt. 
 
Den 27 var jag på JulPartaj hos min "syster". Träffade en massa nya människor, och hade det verkligen kul. 
 
Sedan var jag på Nyårsfirande, och det var helt underbart. Firades med härligt och fint folk, en bra knuff in i det nya året. Med folk man tycker om. 
 
Sedan har de bara gått åt till en massa träning IGEN. Så mitt lov har varit lugnt & skönt.  På Onsdag börjar vi igen, jag är inte super taggad, men det är bara att köra på och se om skolan kan bjuda på en bra termin. 
 
Kram på er. 
 

2014, Please Be Good

Under 2013 har jag slutfört alla mål jag velat fixa. Med glädje har jag att säga, jag klarade alla mina mål utmärkt, utan problem. Och ser fruktansvärt mycket framemot 2014 mål. Jag har haft ett lärorikt år, med massa lycka. Nu hoppas jag att 2014 kan leverera lika bra, men ännu bättre.
 
Detta året ska jag lägga upp mål som jag vill fixa & även mål som skulle vara ett plus bara. 
 
Mina mål under 2014 :
  • Vara med i SM, inte i lag, utan enskilt SM i fälttävlan. 
  • Ta en placering i p90.
  • Starta en enstjänig klass i slutet av året.
  • Starta LB i hoppning. 
  • Starta en LA1 i dressyr. 
  • Ha ett jäkla bra år, med en massa glädje.
Detta är då mina mål inför detta året. Så klart vill jag slutföra dem, men gör jag inte det har jag haft kul på vägen ditt. 
 
Nä mitt älskade hjärta, nu ska vi ha ännu ett bra år med en massa tävlingar&träningar, även en massa kärlek&glädje. Mitt finafina hjärta, du ska bara veta hur mycket jag älskar dig, glöm aldrig det min vän-bästavän. Det är svårt att ge tillbaka all glädje som jag får av dig. 1,5 år tillsammans. 

Tack 2013, Välkommen 2014.

Jag ber hundra gånger om ursäkt för en massa dålig uppdatering. Jag ville vänta ut 2013 för att sedan övergå till 2014 som ska bli ett fantastiskt bra år (har jag redan bestämt). Massa bloggning kommer att ske, ska försöka komma med inlägg varje dag även om vi har läxor, jag lovar ingenting, men jag hoppas. Inte så mycket har hänt sen sist, mer än pappas data crashade och alla bilder från SM försvann, och från tävlingar jag varit och fotat på, sådan tur var så han hann spara alla bilderna. Så jag har varit helt deprimerad pågrund utav det. Ridingen har varit lugn. Under lovet har vi ridigt en massa i ridhuset för vädret har inte tillåtit några bra uteritter.
 
Detta året sparkades igång helt underbart. Den 31 December var jag på nyårsfest hos en "kompis". Han och sina polare & nån tjej från skolan. Fick en helt underbar kväll/natt med personer man tycker om, och man invigde det nya året helt galet bra, - bättre kommer det att bli. 

Sedan har bara veckan runnit på. Haft mysiga dagar med min älskade ponny, börjat sätta igång henne mer flitigt och inte & planerar mina ridpass mer.
#1. För att sätta igång henne inför skolan. 
#2. För att få igång henne inför tävlingarna som kommer redan i mars-april.
#3. Slut på vintervilan. 
 
Kan ju börja med att säga att idag (6 Januari), hoppade jag Jouline efter 3 veckors uppehåll. Kan säga en sak..satan vad hon hoppade. Vår tanke var att hoppa en sockerbit, ett räcke och lite galopp över en bom. En lätt övning liksom. Tanken var att inte hoppa för höjdens skull utan mer för hennes uppehåll (-vi börjar ju på Onsdag och då har vi hoppning på schemat.) Men vi kunde inte låta bli att höja, asså det killa i fingrarna på oss, så vi avslutade på ett räcke på 110-115. Utan tvek eller ens nära att en bom skulle falla. Tvärt om. Hon bara hoppade med sådan bjudning. Då fick jag en riktig kik för hur detta året kommer se ut, vad detta året ska besvisa. 
 
Let´s do this year 2014, AWESOME. 
 
Tack för ett underbart 2013, och all er push till oss. Men ber om ursäkt för ni inte fick följa mig in i slutet av 2013, men de är ett nytt år i år. Och jag hoppas ni ser framemot MASSA bloggning, MASSA glädje och en jäkla massa TÄVLINGAR. 
 
Bildcollage på lite av mitt år, och slutet av året. 
1. Ridigt en massa underbara hästar, handskats med en massa hästar dagligen som ger en glädje i vardagen. 
2. Haft en massa underbara tävlingar&träningar med min underbara ponny.
3. Träffat min gamla Bponny som verkligen fick mig att sakna. Älskade ponny.
4. Ett underbart nyårsfirande.
5. Härligt Julpartaj med min fina syster & hennes polare. 
6. Ett fantastiskt Lussevak med mina goa klasskamrater, samma dag som vi fick Jullov. Underbart. 
7. Stallbus från underbara vänner. 
8. Umgåtts med underbart folk. 
9. Kommit ännu mer närmre min underbara syster Heidi, som betyder guld för mig. 



RSS 2.0