Penny Girls reultat.

Som ni vet så för ett tag sedan var ju Penny Girl hos mig och fotade & intervijuade mig. Fick hem texten för ett tag sedan och läst igenom allt, och vet ni? - Vår kära kära blogg kommer länkas där. Hur galet är inte det från en skala på 1-10? Tänk vad statestiken kommer växas och tänk att våran motivation kommer komma fram. Ska bli fruktansvärt spännande faktiskt. Jag har tänkt på de, har ni frågor angående mig eller Sofia bara fråga på. 
 
På söndag kommer 2 inlägg om SM & DM. Två glömda tävlingar jag inte tagit upp på bloggen, men varit så himla mycket annat runt omkring så inte haft något intresse för att ha gjort det här och nu eller då. Men hoppas ni fortfarande vill veta. 
 
-Blogglusten är faktiskt inte på topp. Har knappt något att skriva eller lägga upp. Ska snacka med Sofia om lite saker angående bloggen, viktiga saker. - Hur vi ska lägga upp allt detta, för att få fram en bra sida av våran blogg. Snälla kom med en massa tips till oss. Vi behöver det. Nu om våran blogg kommer länkas vill man ju så klart få fram sitt bästa genom bloggen. Och det känner jag att det har vi inte nu. - Headern måste bytas för att få en ny "sida", få en ny design, och en massa nya fräsha texter som folk vill läsa. Just nu orkar jag  knappt själv skriva något. Hjärnan är tom. Men tro mig, hjälper ni oss hjälper vi er nästa gång. 
 
*Kram.
 
Kommer ihåg denna bilden som om det vore igår. Hur rädd och osäker jag kände mig. Här höll jag min ponny. Men här visste jag inte att den fina ponnyn Jouline skulle bli min. Bara min. Där hade jag ingen aning och nu har ett år gått sedan hon kom och mycket har hänt. Glad att äga denna fina ponny det är inte alla som får äga en stjärna som - Jouline. <3
 

En lång vecka - men avslutar den på bästa sätt.

Denna veckan har varit lång. Haft långa dagar nu hela veckan. I Onsdags hade vi hoppträning för Fredrik Jönsson. Faktiskt första träningen för Fredrik som kändes hur bra som helst, och allt flött på. Vi hoppade olika övningar kombination med en stutts direkt efter, och en stutts in till en kombination direkt. Vi hoppade runt 1m, och Jouline var verkligen så otroligt fin. Dem andra gångerna vi tränat för han har vi hoppat typ 60cm. Liksom inte fått något flytt alls när vi hoppat. Så ja jag kan inte säga vi hoppat bra dem gångerna innan då vi inte fått flytt i ridningen. Nu när min egna tränare precis fått barn så har jag funderat lite på att hitta en tränare som jag kan ha sålänge tills dem träningarna sätts igång igen. Ska snacka med Andrew våran stall"chef" på skolan, eller ja stalltjänstspersonal. Höra angående lite träningar, privat då asså. Kan vara skönt att få hoppa igenom lite och så. 
 
Idag (fredag) hade vi stalltjänst så vi sluta sent idag, vi kommer ha de så 3 veckor framöver tills tvåorna är tillbaka. Så Jouline reds ganska sent idag men hon var duktig, hon var extremt känslig för skänklarna idag och jag började endast med att skritta henne på korta tyglar i 10 minuter. Jobbade på skänkelvikningar, öppnor, sluter, fram&bakdelsvändning. Så de kändes bra, sen hoppa hon som en rakett och så var den starka, stissiga, och pigga Jouline fram. Imed hon vila igår fick jag skylla mig själv, så lätt är de. Men trots allt var hon duktig, hon är ju som sagt min lilla flicka. 
 
Morgon dagen består av en liten utetur med min trea på skolan - Heidi. Vi ska ta en tur och snacka om livet ni vet, nej men snacka om allt och ingenting ja de är vi väldigt bra på tro mig. Sedan vi kvällen drar vi till några goda vänner sen drar mina föreldrar hem men inte jag utan jag stannar hos min kära vän. Ska verkligen bli kul. 
 
Får se vad det ska bli för träning på Söndag, hoppning kanske? nja vi får se, något blir det iallafall. Men nu så väntar sängen på mig, är så jäkla trött, tror de är för det blir mörkare snabbare nu om kvällarna, ett alternativ på min trötthet. 
 
 
 
-En bild sen i somras, då pappa tog några underbara bilder på mig och Tinto, saknar denna lilla skitungen såååå himla mycket så det finns inte. 
-Kram. <3
 

Grym polle.

Idag var ju Gabbi & Sharon på Bökeberg och fotade mig & Clara med hästarna, blev ett par underbara bilder, så jag tackar så hemskt mycket, är helt kär i bilderna. Se & njut som jag gör.. Imorgon ska ponnyn få extra många pussar och äpplen för imorgon är det vår dag, vår ett årsdag. 
 
-Nu säger jag godnatt, älskar min fina ponny. <3
 
 
 

För ett år sedan förändrades mitt liv.

Den 23 september 2012, dagen då allt ändrades, då jag kunde börja skratta istället för att gråta, kunna le när man kom till stallet istället för att gråta.

För ett år sedan kom en svettfux med bläs till stallet, hon var min, min egna nya ponny. Jag ägde nu mera en fälttävlansponny och inte någon hopponny. Jag var så himla nervös över hur allt skulle funka, rädd för att hoppa upp på henne efter allt som hade hänt, av en konstig andledning var Jouline extremt lugn, hon lyssnade på allt jag bad henne om utan att jag ens hann göra någon större affär av de, räckte jag tog lite lite i tyglarna skritta hon, hon verkligen fick mig att lita på henne att hon inte skulle göra mig något. Mer vad tiden gick tagga hon till mer och mer, desto mer jag red henne, med power kom den maffiga power hästen. Men de tog tid innan jag själv landa på plats men denna ponny fick mig göra det snabbt.

 

Hanteringen var inte den lättaste, Jouline var rädd och nervös, hon visste inte vem vi var, vart hon var, och hur länge hon skulle vara här, det tog flera veckor tills vi fick vårt första stora möte, då hon lät mig klappa henne ordentligt, utan att komma försiktigt med handen, det är svårt att förklara men Jouline började mer och mer lita på mig, mer vad tiden gick var det mig hon kom till i alla situationer, var hon rädd kom hon till mig, var hon på tävling kunde hon bli stirrig när jag försvann och leta efter mig när hon såg mig blev hon lugn, hon var rädd om mig, så som jag var rädd om henne. Den kontakten jag fick med henne har jag aldrig läs mina ord nu ALDRIG haft med någon annan häst, Jouline är den ända. Hon lita på mig oavsett vad som hände.

Nu för 2 veckor sedan fick hon fullpanik för vi glömde ta av martingalen från sadelgjorden, hon kastade sig hit och ditt, hade full panik, jag hojta till hennes namn, hon drog upp huvudet jag tog tag runt hennes mule drog ner den till min axel och tryckte henne mot min kind jag höll och höll om hon så skulle lyfta mig höll jag kvar, det tog nog knappt 30 sekunder kunde hon andas lugnt, det sa bara pang så lugna hon ner sig från en nästa halvvild ponny som nästan slet sig.

 
 

Från att hålla på i nästan 2 timmar på att ta in henne till att kunna vara den som kaxigt säger ifrån andra att det inte funkar att vara 5 personer som springer runder för att fånga henne, utan räckte jag visade mig och sa hennes namn kom hon snabbt fram till mig och vi gick in på 10 röda sekunder. Denna ponny är min ponny, i både mitt hjärta och i verkligheten, de är mig hon litar på, mig hon kallar på, mig hon får 100% kärlek ifrån vart ända minut. Jag fäller en tår när jag skriver detta men jag har – aldrig älskat någon häst på detta viss som jag älskar Jouline, hon har fått mig tillbaka, och jag är säker nu på häst ryggen, jag litar på henne oavsett vad som skulle hända, blir hon rädd och springer för något som är hemskt springer jag med henne, jag ska aldrig släppa taget om henne inte nu och inte här. Stannar hon stannar jag. Denna ponny har fått mig att vara mig själv, jag vet att jag behöver inte vara älskad av vänner, jag har redan min närmsta och finaste vän – Jouline, nu firar vi ett helt år 365 dagar har vi spenderat och jag har aldrig varit så lycklig aldrig.

 
Trots jag bölat varje dag efter 9an så har jag varit lycklig hos Jouline hon har fått mig lycklig. Glömmer aldrig vår första uteritt, och kommer aldrig aldrig aldrig glömma mina ord till henne när jag skulle hem till skåne, ”Jouline vi ses snart igen, jag lovar dig.” Bara nån månad efter stod hon i mitt stall och hon var min. Jag är den lyckligaste tjejen som finns – I Joulines närvaro har jag allt och ler alltid. – Jag älskar dig min allra bästaste vän. Min hjälte.
 
-Jag älskar denna galna lilla ponny så mycket. Finns ingen bättre ponny än hon i mina ögon, min fina ponny. 

Gud så fort tiden går..

Gud nu är det Fredag IGEN. Gud vad veckorna går fort, alldeles för fort. Denna veckan har som sagt varit helt ok. I Måndags hade vi dressyrträning på skolan, träningen var inte så värst bra tycker jag, men tar det som motion till Jouline efter en helg liksom om man tävlat osv.
 
I Tisdag drog jag till Sommarhagen och red igenom henne i dressyr på Frida vis. DET GICK GALET BRA. Så var riktigt nöjd med henne, hon jobba med höga framben och verkligen jobba med sig hela kroppen, grymt fin GALET. I
 
Onsdag hade vi hoppträning kan ju säga så här - min ponny skötte sig för att hoppa 60 cm högt, Jouline brukar ju russa som bara den annars stirra upp sig för mycket. Men hon vad iallafall lugn denna gången men ja träningen var si sådär, han är väldigt bra Fredrik, gör bra banor, mycket övningar i banorna tekniskt liksom, men hade varit mer effektiv träning om vi kanske hoppat 20 cm till, ja asså ni fattar nog vad jag menar, men var ändå nöjd med henne, hon hoppar ju aldrig så värst bra på småhöjder men aja.
 
Igår hade vi idrott men sluta 1,5 timme tidigare FÖRENGÅNGSKULL. Så hann rida igenom henne i ridhuset i 45 minuter, lite spänd som hon brukar vara i ridhus ibland, men det gick helt ok.
 
Och idag (fredag) red vi ut, jag och rebeckorna reed i ca en timma, med en massa galopp arbete och backträning Jouline skötte sig bra men taggad som vanligt men det är ingen nyhet som sagt. 
 
Ikväll laddas kameran för att sedan kunna fota NM imorgon alla vännerna är där och tävlar, stora som ungdomar, även en av mina idoler Therse Viklund, så imorgon ska jag bomba med massa bilder på Fia, Linda, Natacha, massa dagstorpare och ja några andra. Ska bli kul. 
 
På söndag ska tvillingarna komma och fota mig och Clara, ska fira mitt år med massa fina bilder, tänk ett år har redan gått. Guuud..
 
 

Alla vet vi hur ridtjejer är...

Hur går det på Svergies ridgymnasium? Och hur är ridvärlden i dina ögon? 
 
Ja vart ska jag börja, kan ju börja med att där är fullt med tjejer, kryllar av dem som små myror. Ridtjejer dessutom? Säg något som inte hästtjejer gör, ja dem gör en massa, lika bra som hästtjejer kan vara schysta kan dem vara otrevliga. Folk letar mer än gärna stora fel på en som man kan skratta åt? Hur töntigt? Något jag inte förstår bland hästtjejer, i sådan här stor mängd är att VARFÖR kan man bara inte sköta sig själv, ta hand om sina egna fel, inte bry sig om vad andra gör med sin ponny. Vill Greta ha 4 meter svans AMEN LÅT HENNE HA DET då. Om jag vill ha en ponny med massa hovskägg men varsegod, vill jag ha en lång man VARSEGOD. Men sådant existerar inte bland ridtjejer över huvudtaget. För ni vet det är ju alltid kul att leta stora brister på saker bland andra så här är jag:
 
Jag vill sköta mig själv, ta hand om min ponny, rida min ponny EXAKT som jag vill, ha min utrustning si och så. UTAN att andra ska blanda sig i hur man gör. Utan bara precis "okej, men jag sköter mitt." Något som faktiskt är en stor brist bland ridtjejer, jag vet inte hur många gånger jag har fått olika kommentarer av människor nu ang både Jouline och mig. Men liksom åsikter som dem är inte acceptabla att ge ut, istället för att bara hålla mun som man ska säga på ett fint viss, och sköta sitt. Tänk om alla bara skött sitt egna, fokuserat på de man ska göra och inte på vad andra ska göra, och hur tror ni denna lilla planet med miljoner ryttare hade sett ut då? UNDERBAR. Just nu vill jag tillbaka till samma miljö med Jouline som jag hade innan, inte för jag vantrivs på något viss eller att vissa saker tar hårt på mig inte alls utan mer de att jag vill ha samma lugna egen miljö, utan människor som ska checka dig från topp till tå. Jouline och jag har stått där en månad nu och ja jag trivs, när vi har egen tid utan en massa folk som ska hänga precis brevid en som ska hacka på dig, då tickar jag som en bomb och mer vad tiden går av ord smäller jag och då blir min dag förstörd och kan vara förbannad rejält. 
 
Men oavsett kommentarer nu så har jag ju lärt mig sedan långt tillbaka sen första gången jag satte mig på en häst var att sköta mig själv, sen om de nu ligger i intresset bland andra att hacka på en varsegod. Jag är Frida Olsson precis som vilken annan ryttare som helst, jag vill att min ponny ska se ut som hon gör jag vill ha mina kläder på det visset jag har även om dem kanske är bakofram, utan att få comments. 
 
Ni som kan känna samma sak att man oftast blir den som man blir hackad av, bit ihopa för så som du vill ha de ska de vara, vad andra ungdomar har att säga oavsett kunskap är extrem ointressant, skött ert eget, det är igentligen de smartaste och bästaste man kan göra i ridvärlden. 
 
Kram från en glad och pigg Frida, som älskar att sköta sitt eget, gör ni det oxå, så ser ni hur skönt det är, ta efter varandra.
 
 

Packning

Just nu håller jag och mamma på för fullt med att packa alla grejer, tre grenar och fyra dagars packning blir en del. Det är skönt att ha ett sån stor transport  så man får plats med allt. Frida red jag mkt Skänkelvikning med och en massa övergångar och hon blev verkligen mellan hand och Skänkel. Imorgon blir det vila för hennes del :) red även Gardenia idag och hon gick som en klocka! Den hästen kommer bli hel grym på tävlingsbanorna nästa år! Det tror jag verkligen! Gardenia och jag har en tävling kvar detta året och det är DM i Tranemo, Det går i h90 och då mina mål att vara nolla på terrängen och hoppningen! Dressyren att hon går på tygeln stadigt men jag har inte förstora förhoppningar ;)  nu måste jag återgå till packningen. Självklart kommer jag blogga några inlägg när jag är borta :D 

Träningträning

Dålig uppdatering från min sida har det varit tyvärr :( Just nu sitter jag i bilen på väg på dressyr träning! Roligt roligt. Igår gick Frida ett hopppass för Sibban vilket gick super bra, hon hoppade helt kanon! Hoppade en kort bana på runt 110 och det gick galant, hade inga sporrar så hon lyssnade inte till 100% men jag är nöjd ändå :) NM närmar sig med storm steg och information och sånt har börjat ramlat in. Jag är helt galet taggad och vi åker kl. 7 på torsdagen med Linda och Evabritt ner till Skåne, på eftermiddagen kl. 4 är veterinär besiktningen. Många åker redan onsdagen men vi har inte hunnit packa så vi får ägna dagen imorgon åt packning. Imorgon ska Fridas bara tas på tygeln i skritt och torsdagen vilar hon så hon verkligen är på G i helgen för det kommer att behövas :D 

Godnatt , Sofia. 


Ö


Some of my best friends...

 

Ni förstår inte hur mycket NI betyder.

Under dessa dagar jag haft min ponny Jouline vid min sida, eller vänta lite, detta året måste jag ju säga. Så har det stormat in en massa meddelande och pepp texter till mig ända sen första stund med Jouline. Jag hade en ny ponny där många ville veta så mycket info om henne som möjligt, en hel del har sett hur jag hade de innan med min förra ponny och hur mycket jag kämpade med den ponnyn och såg även vad som fick ske. Under detta året som hästägare på nytt har verkligen saker ändrats totalt, folk som peppar mig hela tiden, ger mig cread för saker jag gör, saker som händer. Jouline är verkligen min gåva från himeln. Hon är något alldeles extra för mig. Och ligger mig starkt om hjärtat. Men en sak jag måste få säga är - tack för alla era fina texter om mig på era bloggar, kommentarer och meddelande som jag får. Nån gång då & då kommer de texter till mig som verkligen får mig på så jäkla gått humör. Man stigger verkligen i mängder i självförtroende. Ni annar inte asså. Ni såg hur rädd jag var från början med Jouline efter allt med Putte ni fick se mig och Jouline utvecklas, och nu sitter jag här? Den gamla Frida är tillbaka - era texter och Jouline har fått mig på fötter. Ni har fått mig växa ordentligt den sista tiden i självförtroende. Tack. 
 
Jag har alltid försökt vara mig själv utan att vara någon som visar upp mig och min ponny och bara vill ha fram de bra med oss, jag visar mer än gärna våra misstag. - en förebild. Kunna klättra upp igen om du trillar ner i ett stort svart håll av dåligt självförtroende. Jag har försökt dela med mig med tips, pushing, och en massa till er. För ni ger så mycket till mig. Jag har alltid velat göra mitt bästa på hästryggen, kommer ett förhinder ivägen, som leder dig på fel vägar får man ta upp det på ett annat håll. Visa att ni kan & att ni kan misslyckas och att ni kan finna något bra i det dåliga. Strunta i hemska kommentarer, stå för er själva följa era drömmar för det har jag gjort och under ett år lyckas. På ett helt år har jag lyckas ta mig upp för en oändlig stege. Jag hoppas ni kan dela med er av era drömmar, och verkligen kämpa er ditt hänn. Tro på er. Så som ni fick mig att tro på mig & ja även tro på Jouline. 
 
Kram Frida - Tro på det ni gör, det ni vill. Ha en förebild. Få pepping. Kunna ge fina kommentarer, för ge fina kommentar kan ge glädje till andra, som sedan delar med sig till dig, ge och ta. <3
 
-Någon som ser er, ser er göra ert bästa, att kämpa, ha en glöd för detta, kunna inspirera andra och kunna bli inspirerad. Kunna bjuda på kommentarer som får andra att växa. Kunna vara er själva. Denna person som då ser er kanske tänker och har en dröm att kunna bli precis som du. TRO PÅ DE NI GÖR TVEKA ALDRIG.
 
 
 

Maffiga Joulinee.

Skolan slutade vid 16:30 idag. Och sen 17:00 började vår filmkväll för klassen. Vi  är inte så många men rätt skönt faktiskt. 
 
Dressyren idag funka utmärkt. Joulines hals blir bara biffigare och biffigare. Har problem med min vänster hand alltid haft med jag kämpar på med de varje dag och börjar bli bättre. Jouline gick fruktansvärt bra fick vissa lite attityd i början då hon tjura till sig rätt mycket. Tönten. 10 stjärnor till min egna stjärna. Nu ska jag fortsätta se filmen slut sen hem och chilla, datan sets på lite tror jag och sen sova sååå skönt. Ha de så länge. Lovar bloggen sätts igång ikväll. Med massa tidsinställda. Tro mig. Bildbomber. Åsikter. Texter. Massa. 

Ses om en stund igen. Kram Frida






Härlig helg.

Idag är det söndag och jag har haft en grym helg kan jag bara säga. I fredags drog jag och tre andra kompisar ut och galopperade i sommarhagen, det gick fort som bara den kan jag säga er. Jouline börjar coola ner lite mer nu när vi galopperar ute, ni ska bara se henne när hon hamnar sist, har ett rent helvete att hålla i tjejen min och ja, slutar oftast med att jag skriker till på henne och sedan hoppar hon luftsprång hela vägen tills hon är först, galen brud. 
 
Igår red jag igenom henne i paddocken, lerigt var det men bra gick det, fick beröm av stallchefen om att hon tyckte hon hade fin trav, tackar och bugar, hehe. Sen efter 30-40 min dressyrpass tog jag och red Claras ponny Spirit. Hon var extremt tjurig hela tiden mot både mig och Clara och gav sig inte ett piss. Iallafall inte för mig, vi blev ovänner direkt typ haha, hon kika hit och dit och bara var irriterad. Men hon gav sig 5 steg för mig (y) duktig Sprit ;)
Om ni sett en video tror jag ni hade dött av garv haha, jag skrattade hela tiden, Hon är ju kortare i ryggen och på höjden än Jouline så kändes som en liten shettis hihi, nej men igår var inte hennes dag kan man ju säga STOOOOON. Gullig är hon iallafall...<3
 
Kram Frida
Min snygga bästavän, Jouline. <3
 

Nu taggar vi för fullt

Nu taggar vi för fullt, nästa torsdag åker vi på NM! Vi är 16 ekipage från Sverige. Förra året var vi 8:a som blev uttagna men då gick det i ett annat land så då var det dyrare för förbundet att skicka ekipage dit. NM går i lång *enstjärning för både ponny ryttare och juniorer! Young riderna rider 2*. Det kommer bli en fantastisk upplevelse på underbara flyinge! Vi kommer bo på plats och även Frida måste det då det är en internationell tävling och då är det en regel. Terrängbanan kommer vara helt nybyggd av PRO eventing! Jag älskar att rida deras banor, dom bygget svårt och klurig men ändå schysst. 

Så här kommer dagarna se ut under NM:
•Torsdag ~ Vetrinärbesiktning
•Fredag~ Dressyren
•Lördag~ Terrängen
•Söndag ~ Vetrinärbesiktning & Banhoppningen.

Vetrinärbesiktningen är väldigt viktigt, du ska vara fin klädd med uppsatt hår och fina skor. Ponnyn/Storhästen ska vara topp knoppad och väldigt välborstad. Blank och fin. 

Dressyren, den är en stor del av ditt slut resultat. Får du bra på den har du en bra utgångspunkt och om du har en felfri terräng avanceras du upp ganska fort bland placeringarna.

Terrängen, En felfri runda med inte för mycket tidsfel kommer du väldigt långt på. 

Vetrinärbesiktningen och banhoppningen. Det är ofta någon häst som inte går igen dagen efter terrängen. Alla hästar är trötta och har lite svullnader i benen, Banhoppningen gäller det att inte låta för många bommar falla, hästarna är trötta och flacka och därför brukar det flyga lite bommar. 

Nu kör vi Linda!! 
NM guld nästa. 

 


Horseworld

Inspo. 






Behöver en ny sadeljord...

Bloggen fick ligga på is igår kväll. Hade fullt upp i skolan idag med stalltjänst så när jag kom hem åt jag lite sedan kasta jag mig i soffan och slog på en film. 

Dagen idag ser ut som såhär - fyra fem lektioner under dagen slutar 14:30, tanken är att börja rida direkt, och vara tillbaka i stallet klockan 15:20 för sedan har jag tio minuter på mig innan hovslagaren kommer. 

Har inte bestämt mig ännu om jag ska bara skritta ut eller kanske rida i paddocken får se. 

Imorgon är de hoppning och jag har ingen sadeljord till Jouline till min prestige sadel då den gick i sönder nu i helgen. Synd men den hade ändå sätt sina bästa år. 

Nu ska jag ta mig en macka och sedan vänta på bilen anländer så vi kan dra till skolan.

Utvärderingen om måndagens dressyrträning i skolan kommer ikväll eller under dagen. HA DE.



What´s a soulmate.

Detta är min glädje i livet. 
Min bästavän. 
Mitt allt. 
Tack för allt du gör för mig.
Tack för du alltid ställer upp för mig, finns ingen bättre än du.
Jouline, jag älskar dig. 
 
Bilderna får tala idag. 
 
 
Words.
 
What´s a soulmate?
-Well it´s lika a bestfriend but more. It´s the one person in the world that knows you better than anyone else. Its someone who makes you a better person. A soulmate is someone who carry with you forever. It´s one person who knew you and accepted you and believed in you before anyone else did, or when no one else would. And no matter what happens, you´ll always love she. NOTHING CAN EVER CHANGE THAT. 
 
 
 

Vad hände i helgen? Hur gick det när du debuterade?

Ja. Vad ska man säga? Det gick skitbra. Ponnyn hoppa som aldrig förr. Klarade svårighetsgraderna, men jag var inte med på noterna. Jag var blockerad i huvudet och fokuserade på dem hinderna som jag var rädd & nervös över. Hinder som låg i tekniska svängar. Detta var en enorm utmaning för både mig och Jouline, fast nä inte för Jouline, men för mig.

 

Jag startade min dressyr runt 8:30. Hon var sååå fin på framridningen, men på banan var hon lite stellare. Hon hängde lite mer i handen, och skänkelvikningarna var inte dem bästa men liksom jag strunta i vilket. För jag tog de som det kom. Hon gick i alla fall bättre än på SM (ni lär fatta så fort filmen är uppe, tro mig ponnyn var galen då). Jag fick 60%, liksom helt ok, för att inte ha tränat för tränare på ett tag. Men som sagt helt okej. Det kan bara bli bättre för denna ponnyn kan. EXTREMT MYCKET. Men jag ska bara vakna till liv igen hihi.

 

I hoppningen, ja jag har ju inte tränat bana på 95-1metern. Jag kände liksom hur ska detta gå? På framridningen gick det super dåligt. Stopp efter stopp efter pet. Fick ett klockrent hopp. Sen in på banan. Jag red henne j-vlar i det. Drev till varje hinder, och ja jag red henne jäkligt bra mot alla hinderna, hon hoppade som en dröm, bästa rundan ever TRO MIG. Så jäkla grym. Klockren nolla. Nu känns det roligare med hoppningen och är sugen på en hopptävling (tänka sig hoppsanhoppsan..)

 

I terrängen.. ja det får ni reda på i ett enskilt inlägg har mycket att berätta angående de. Men kan börja med att berätta att jag var blockerad i sinnet, alla hemska hinder som vänta, tuffbana, jag var borta i en annan värld och tro mig jag vet inte hur många stopp jag fick nu vet jag 7 stopp, men liksom hur ska ponnyn hoppa när jag rider i panik till varje hinder men driver inte, utan rider som det hemska hindret skulle komma när som. Bättre förklaring kommer. Angående rädslan. Och tröttheten, och värken i hela kroppen. Men det står ute FÖR MIG. Men ponnyn WOW vad hon ställer upp och räddar mig. Ärlig fälttävlansponny kallas detta, och jag litar mer och mer på henne. Hon stanna pågrund av mig, och inget annat. Mitt fel bara mitt. 

 

Men jag kan säga en sak, min ponny är min bästavän, ställer upp för mig, och gör mig stolt. Inte stolt över min egna ritt, men över henne herremingud vad fin ponny jag har. WE GOT THE POWER. 
 

Långa dagar i skolan.

Som ni alla vet så har jag mycket med skolan nu. Jag går gymnasiet nu och har långa dagar. Två dagar i veckan har jag stalltjänst och har en massa att göra just dem dagarna. Vi går till 16:30. Dem dagarna består av endast stalltjänst då vi fixar i stallarna, ger mat, mockar, lägger upp mat, och har träning för våra tränare. Som på måndagar så har vi stalltjänst på morgonen, släpper ut alla hästar mockar dem tre stora stallarna, där emellan har vi träning så jag kanske rider då 10:30 och slutar 11:10. Där efter hinner man precis fixa hästen, släppa ut henne igen för att sedan stressa till stalltjänsten igen, ge en del av hästarna lunchhö, byta hagar till vissa hästar, mockar dem boxar där hästar har stått innan träning. Sen hinner man kanske se en annan grupp som börjar klockan 12:30 och där efter har vi lunch, två lektioner som varar 2 timmar nästan, sedan vid 16:00 ska hästarna tas in. Detta består våra ”långa” dagar av. För er som läser tycker säkert texten är klydig och anser att ja men de är väll ingenting, men man blir faktiskt väldigt trött i huvudet på kvällen och då orkar jag inte ens ta upp datan för att blogga. Och dem dagar vi har endast lektioner så har vi 2,5 timmes lektion typ, och ja det är ganska drygt och när vi slutar ”tidigt” så är det ut i stallet och fixa ponnyn för ett ridpass innan pappa kommer och hämtar mig.  Som ni kanske förstår så orkar jag inte ens tänka tanken på blogga. Men nu sitter jag här en fin söndag kväll efter en bra helg (trots det som ”hände”.)

 

Jag har varit på två tävlingar som ni inte fått resultat av. Men som sagt det kommer nu i veckan. Kanske till och med idag. <3

 

Bild från igår. Rebecka Odh har fotat bilden. Tack.

 

 


Träning

Idag kom världens bästa tränare Sibban hem och hade hopplektion med mig :D det var väldigt behövligt! Hoppade en bana på 110 ungefär och Frida hoppade så himla bra :D imorgon blir det dressyr för hennes del och på torsdag vila, Gardenias planering är dressyr idag och imorgon vilar hon och även torsdag tror jag :) det är ju viktigt att dom är fit for fight på söndag då det är tävling i Örebro med båda hästarna :D ska bli så kul att äntligen få tävla ihop med det bästa gänget igen! :D saknat det enormt mkt! Fälttävlan är så grymt på många sätt och en grej som är extra bra är att folk ALLTID är så trevliga och glada! Har man glömt något kan man alltid få låna och ja, Alla är så sjukt Goa! :D på hopptävlingar & dressyrträningar är det inte alls samma sak... det är typ bibliteks tystnad på dressyr och på hoppning är det alltid så himla viktigt att ha märkeskläder hit och dit..det är alltid så sjukt roligt att åka på fälttävlan! Alla borde testa det :D

Den super fina EM hästen Top Select som Sandra Gustavsson ägde och red fick tyvärr avlivas då senan var 90 % av.. Den gjorde en sån fantastiskt dubbelt nolla på terrängen i Malmö men kunde ej fullfölja tävlingen pga senan. Top Select blev 17 år. Rest in peace.


Världens vackraste Bponny är detta.

Finns det något jag verkligen, verkligen saknar det är B-ponny tiden. De är verkligen något som jag saknar extremt mycket. Finaste Salsa. Gud vad man kan sakna dig extra mycket vissa stunder. Världens vackraste ponny. <3
 
-Vilken underbar ponny detta är, så mycket glädje han sprider i folks närvaro, så mycket kärlek denna ponnyn får. Jag är glad att jag sålde han till Ellen. Dem är så fina tillsammans & jag blir så lycklig när dem är lyckliga tillsammans, han har det så himla bra där han är nu. En riktig liten sagoponny är detta, en ponny som inte att får chansen att få rida. <3
 
Bilder ifrån SM, Svelandcupriksfinal, skogsturen den sista, våran sista ritt på öppen mark, Varbergshoppet hoppa LA, LA+5. Kan säga en sak, detta är en toppenponny, och det är tackvare honom som fått mig till den ryttare jag är idag. Från han lärde mig, tills jag lärde honom, vi var ett team. <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vi klarade alla sorters svårigheter.

Igår klockan 10 drog jag till Bökeberg för att fixa vid Jouline. Hon stod inne och väntade på mig. Och vi packa ut i transporten och vid 11 packa vi in ponnyn med. Vi skulle dra till Tågarp för att träna på deras terrängbana, alla hinderna stod kvar lika fint som när vi lämna det. Jag hoppade en hel del tekniska svängar, exakt samma svängar som dem på p90n gjorde på SM, kan säga att det var det tuffaste vi gjort, men vi klarade det galant. Ponnyn förvånnar mig inte mera, hon visa för länge sen att hon var grym. 
 
Hoppade smalhinder, fick ett litet stopp på de för jag hade alldeles för högt tempo så Jouline kunde inte trampa av så hon gick till sidan då, klokt gjort. Hoppa det sedan igen lugnare denna gången hon flög. Hoppa massa kombinationer. Allt gick helt fantastiskt bra. STOLT RYTTARE TILL EN GUDA FIN PONNY.
 
Jouline träffade även på lilla Cadeau som var Lindas dressyrponny, som jag såg i Mariestad när vi provred Jouline. Var ett tag sedan man såg honom, kul att ännu en ponny är i Skåne nu hihi, Joulines Lillebror. (ni kommer se dem i slutet av filmen, kolla bara Jouline SÅ JÄKLA SÖT. 
 
 
 

Ta vara på..

Ta vara på varje stund ni har med era hästar. Ta vara på allt ni gör. För imorgon är det en - ny dag. 
 
Den dagen Putte försvann från mitt liv har jag försökt att ta vara på varje sekund & spara vartända minne långt in i hjärtat. För imorgon är det en ny dag, och vad som helst kan hända. Kan tänka mig att folk tar gärna saker och ting förgivet att allt är bra. Men när smällen mot din mage väll kommer så känner man sig tom på både ord och ork. Kan säga att tiden med Putte sprang iväg, och idag sitter jag här och minns knappt hälften av sakerna vi gjorde. För jag antagligen tog förgivet hur underbart allt var. Nu kan jag sitta här och skriva ner mängder av saker som jag och denna ponny varit med om. Men samtidigt hade de kunnat vara så mycket mer. Ta dag för dag. Jag har nu lärt mig att njuta av varje sekund, av varje tillfälle oavsett om det har varit ett jobbigt ridpass eller något annat. För imorgon är det en ny dag. 
 
Jag njuter vartända dag av Joulines närhet. Hennes gnäggningar när jag kommer, hennes försiktiga mule som buffar på mig så fort det är något, hennes tilit till mig i panikslagna tillfälle. Det känns så himla rätt med Jouline. Och jag tar vara på varje minut vi har, jag kan aldrig sluta le. Vi kämpar & kämpar TILLSAMMANS. Vi satte mål redan första dagen du kom, tagit allt i sin lugna takt med träningar. Vi har lärt känna varandra och NU efter ett år tillsammans har vi klarat våra mål. Och de är helt underbart. Helt galet. Jouline är min glädjeshjälte. Hon kom in i mitt liv precis när jag höll på att falla, men hon drog upp mig och fått mig tillbaka till en trygg Frida igen. 
 
-Ett inlägg som jag skrev för att folk ska försöka ta vara på sina dagar oavsett vad det handlar om. Jag lever i nuet igår var en annan dag, idag är en ny, och imorgon är det ännu en ny dag. <3
 
 

HEJA SVERIGE

Igår så var vi ett riktigt gött gäng och kollade på EM i fälttävlan!! Hur nice som helst verkligen!! Det var riktigt roligt att se alla grymma svenskar live! Gud så bra dom red! :D Dom tar inte upp hästarna typ något innan hindret och står upp precis hela tiden nästan! Vi åkte med bussen kvart över 5 från Mullsjö som ligger Typ en timme hemifrån. Så halv 4 gick jag upp på morgonen -.- kul. Men det var verkligen värt det! Det var så roligt! :D idag står det på shemat dressyr träning... Inte precis taggad på det när man har sett terräng i 6 timmar igår :)

Kram Sofia

https://cdn2.cdnme.se/4146963/7-3/pic_5222dd8de087c340e78b841f.jpg" class="image">




RSS 2.0