Min fina No Doubt

Idag red jag honom sent på kvällen runt nio tiden! Ett hinder stod framme.. Hehe..
Jo såklart jag är ju en hopptjej så jag fixa i ordning hindret och satt och lekte lite. Det var sååå himla roligt! Vilka språng han gör!! Jag är helt galen i dom, det är som en drog! När man kommer stort och man lägger om skänkeln och han bara flyger över det som det vore bus enkelt! Jag hoppas jag hittar någon som kan ta vara på hans talang! Min fina No Doubt.

Höjde hindret lite sen men där ligger det väl på typ 80, höjde till 1m drygt :D


Inget kan stoppa oss

Nu kör vi!!!
Imorgon åker vi klockan kvart över sju för att stanna och rida på vägen :D mamma rider så det blir busenkelt för mig på söndag :D är så himla taggad!!
Mitt mål är under 50 straff i dressyren, helst 0 fel i banhoppningen och en felfri terräng, och vara inom tiden! :D jag måste sluta på 55 straff för att vara "aktuell" för att få åka på EM men jag hoppas verkligen att det kommer gå bra! Ni får hålla tummarna åt mig! :D Frida tar min bloggning under helgens gång men ni får reda på allt på måndag :D wish me good luck! :D

Kram Sofia


Magnus Gällerdal, tips och info.

Jag hittade ett läsvärt inlägg på Hippson. Handlar om Magnus Gällerdal, han jag tränade för i Tisdags, han berättar om sitt upplägg med sina hästar, sina fälttävlanshästar. Han bidrar till tips och massa mer. LÄS.
 

Så tränar Magnus Gällerdal fälttävlanshästar


Magnus Gällerdal är inte bara en av Sveriges skickligaste fälttävlansryttare, som med sin 17:e plats var bäste svensk under OS i Aten. Han pluggar även till läkare på heltid. 
- Man måste hitta något som passar en själv. För mig passar det att ha färre hästar och göra annat vid sidan om, förklarar han.

Text: Anki Yngve
Bild: Åsa Sköld

För närvarande har Magnus fem hästar i olika åldrar och han rider två eller tre av dem varje dag.
- Jag har en tjej som hjälper mig med hästarna och som är jätteduktig. Så än så länge funkar det bra, säger han. 
Magnus håller dock dörren öppen för att det kan bli sabbatshalvår från läkarlinjen under vårarna 2007 och 2008. Då tänker han åka och träna i England. OS i Peking/Hong Kong 2008 hägrar!

 

Hästen måste vara mångkampare 
Magnus menar att en bra fälttävlanshäst måste vara en hästvärldens Carolina Klüft. 
- Hästen ska vara atletisk och ha rätt psyke. Den ska kunna gå dressyr första dagen och vara helt lugn, lydig och avslappnad. Andra dagen i terrängen ska den vara lite mer av en tiger och kunna ta egna beslut. Och sista dagen under banhoppningen ska den kunna lugna ner galoppen och gå på jämna galoppsprång, förklarar han.
Däremot tycker inte Magnus att en fälttävlanshäst behöver se ut på något speciellt sätt. Även om lätta hästar av fullblodstyp är vanligast. Det allra viktigaste är att hästen är komplett. 
- För kanske 10-15 år sedan kunde man vinna på en häst som var svag i en av grenarna. Men idag måste man vara stark i alla, säger han.

Långsiktig träning 
Vad gäller fälttävlansryttaren så tar Magnus upp att denne måste ha ett långsiktigt perspektiv i sin träning, kanske i ännu högre grad än i andra grenar. Han menar också att horsemanship är viktigt, ryttaren måste ha förtjänat ett stort förtroende hos sin häst. 
- Sedan krävs balans, smidighet och att du är en allroundduktig ryttare. Och kanske att du är lite småtokig! skrattar Magnus.
Skämt å sido, han hävdar bestämt att det faktiskt inte är så livsfarligt att rida terräng som det ser ut. 
- Om man har gått lugnt och fint fram hela vägen så är det inte så läskigt. Det farliga är om en häst forceras fram och inte är färdig för uppgiften. Där har ryttaren ett stort ansvar.

Började rida relativt sent 
Själv var Magnus fotbollstokig som barn. Men både hans mamma och pappa höll på med hästar, så en och annan söndagstur i skogen blev det trots allt. 
- De där långturerna på söndagarna var mer eller mindre det enda jag gjorde på hästryggen fram till 12 års ålder. Då fick jag problem med knäna, provade att rida lite mer och det visade sig vara väldigt skojigt, säger Magnus. 
Han hade en kompis som också red mycket, de började tävla och så var han fast. Magnus fick ta över systerns irländska ponny och på den deltog han bland annat i de nordiska mästerskapen. Efter några år gick han över till stor häst. 
- Jag var väl ingen stjärna på dressyren. Eftersom jag inte hade någon ridskolebakgrund visste jag egentligen inte vad jag gjorde. Känslan och balansen har nog alltid varit ganska bra. Men det tekniska behöver fortfarande förbättras, säger Magnus ödmjukt.

Familjen föder upp hästarna själv 
Magnus Gällerdal var relativt framgångsrik som junior och young rider. 
- Sedan hade jag tur, det kom upp lite egna uppfödningar som var bra. Vi har inte så mycket pengar så då är det viktigt att få fram egna hästar. Dessutom var jag över och tränade i ett och ett halvt år i Dublin. Det gav väldigt mycket, säger han. 
Tiden på Irland gjorde att den egna uppfödningen Music Man gick från enstjärnig till trestjärnig nivå. 
- Vi red mycket jakt och var ute på fälten och hoppade olika hästar. Man fick 300-400 språng i kroppen varje vecka, berättar Magnus. 
Tillbaka i Sverige blev Music Man 2:a i senior-SM och den andra egna uppfödningen, Keymaster, vann young rider-EM. År 2000 blev Magnus uttagen till OS i Sydney, men SOK backade ur och det skickades inget svenskt fälttävlanslag. 
Sedan Music Mans pensionering har Keymaster varit förstahäst i stallet. Han var 9:a i WC-finalen 2003 och valacken var dessutom bästa svenska fälttävlanshäst i Aten-OS.

Dressyr är en svaghet 
Men OS började inte bra för Magnus och Keymaster. 
- Tyvärr var vi riktigt dåliga i dressyren. Men det positiva så här i efterhand är ju att om vi hade gjort bra ifrån oss där hade vi inte varit långt från de bästa, säger han.
Att sluta på 17:e plats totalt var i alla fall en uppridning som heter duga. Och nu fokuserar Magnus på att bli stabilare i dressyren. 
- Sedan förra året har jag ett samarbete med Ebba von Essen som jag ska utöka. Jan Jönsson har dragit igång ett dressyrprojekt för oss i landslaget. Och så ska jag försöka att komma ut på lite fler tävlingar i dressyr, lovar han. 
I år är den allra största utmaningen annars att komma med till VM i Aachen. 
- Det är en balansgång med förberedelserna, man får inte trimma för mycket. Hästarna måste hålla också, säger Magnus.

Mycket "långsamträning" 
Nu på vintern byggs fälttävlanshästar upp så att de ska hålla för tävling. 
- Det blir mycket långsamträning. Med det menar jag ut och skritta och trava långa pass på hårt underlag. Det stärker senor och ligament, berättar Magnus.
Han förklarar att en av svårigheterna är att träna hästen så att den är så atletisk som möjligt i alla discipliner. 
- Du kan till exempel inte träna dressyr på ett sätt så att hästen blir specialist och sätter jättemycket dressyrmuskler. Vi vill ha en genomriden och lösgjord häst men rider inte alltför mycket samling, säger han. 
Vad gäller hoppningen så blir det mycket gymnastikhoppning. Och för terrängens skull rids en del snabbjobb. 
- Då intervalltränar vi i relativt högt tempo, helst i en lätt uppförsbacke, förklarar Magnus.

Alla delmoment ska ha sitt 
De olika grenarna får sin beskärda del av träning, Magnus försöker lägga upp det så att hästarna får göra olika saker varje dag. Dessutom har de en vilodag i veckan då de bara får gå och vara hästar i hagen. 
- Med de äldre hästarna tränar jag väldigt lite på terränghinder. Istället tränas de på banhoppningshinder med linjer som kan komma i terrängen, säger Magnus. 
Han förklarar att de lite mer rutinerade hästarna redan kan det de ska kunna, till exempel att hoppa vatten, nerhopp och så vidare. Sådan träning lär dem därför inte så mycket utan sliter mest.

Träna gärna "i flock" 
Med yngre hästar är det en helt annan sak. De måste vänjas tidigt vid att gå fram och hoppa i terrängen. 
- Framför allt tycker jag att man ska vara flera stycken när man tränar unga fälttävlanshästar. De är ju flockdjur, säger Magnus. 
Han berättar att de hästar som är mest okomplicerade i sin rädsla ofta är de som har gått jakt på till exempel Irland. 
- Vi får försöka efterlikna deras träningsförhållanden här hemma i Sverige.
Magnus tycker att man ska börja på ett enkelt och lekfullt sätt. Hans erfarenhet är att om man hittat rätt under de första utbildningsmånaderna så litar unghästen väldigt mycket på ryttaren sedan. 
- Och så är det jätteviktigt att unga hästar får massor av beröm när de gör rätt. De ska känna att det är roligt och att de är duktiga. Som fälttävlansryttare går man på hästens bjudning. Det funkar inte att tvinga hästen till något i den här sporten, säger han.


Pigg Jouline, gillar springa..

Träningen för Magnus i Tisdags.

I tisdags var vi och tränade i Dagstorp för Magnus Gällerdal. Vi hoppade ingen höjd eller någon lång tid. Utan vi tränade liksom så som var lagom efter att alla tävlat i helgen. Magnus var verkligen grym. Han lärde ut på ett grymt bra sätt, hjälpte en snabbt och enkelt. Han hade övningar som var bra för mig och Jouline. Vi har nämligen en tendens att få upp ett ganska hastigt tempo i terrängen. Jouline har typ ingen respekt för p70 höjd, utan istället tar hon djävulshopp och rusar på som en idiot. Så istället fick vi trava mot små höjderna få lugn trav och sedan efter hindert göra en halt. Det funkade mycket bra, det är dem där halvhalterna och växlingarna i tempot som ska till nu bara. Vi har liten presentation om oss inför ”domaren” eller vad man ska säga. Berätta om ponnyn, en själv, klasser och mål.

Denna veckan har varit väldigt lugn för Jouline. Onsdags fick hon bli utskrittad i det enormt vackra vår vädret, märks det är sommar snart.
I torsdags fick hon vila pågående jag var i Danmark på klassresa vi var på Den Blåa Planet, kom hem ganska sent, och var fett trött.
Idag tog vi en fredagsmys runda. Travade henne lite lugnt, hon var ganska trött själv. Så hon yoggades bara idag för att sedan Imorgon kunna sätta igång igen lite mer krävande. Paddock arbete står på schemat. Ber pappa filma lite. Visar upp någon övning osv.

Ha en bra fredagkväll.

 


Grymt

Shit va kul de va på spelningen!! Det var skit många där och kollade! :D det är helt fantastiskt att stå inför en stor publik, I love it! Men det roligaste var innan vi spelade.. Vi satt bakom scenen och plingade och sjöng lite olika låtar, de var riktigt kul! :D man får sig alltid ett gått skratt när man träffar dem! :D det var även två tjejer till med som var med oss. Den ena tjejen går i min klass och den andra i paraell. Bjuder på lite bilder! :D
Kram Sofia


Spelning med killarna

Någonting jag inte har berättat om mig är att jag älskar musik! Jag spelar själv gitarr och sedan sjunger jag även i ett "killband" :) ikväll har vi spelning i vara och jag är riktigt taggad! Kan be pappa filma så får ni höra hur det låter ;) men lovar inget :)
Hoppas ni haft en bra dag!

Mer inlägg kommer ikväll :D
Kram Sofia


Vet seriöst inte vad jag ska säga..

Jag har något vid namnet Dayviews några vet nog vad det är andra inte..

Dayviews är en sida som man har som bilddagbok typ. Man uppdaterar med en massa bilder. Man får följare som följer dig och din ponny eller vad som helst. Har skaffat en ny Dayviews för ett tag sedan och tanken var att ta bort den för kändes som inga läste eller vad man ska säga, plus att jag tyckte de började bli tråkigt. Så jag skrev att "kommentera vilka som vill fortsätta följa mig här på min BDB och gärna varför med"
Kolla bara?
Hela min Dayviews bombarderades med sådana här kommentarer av massa unika underbara människor. Runt 30-40 kommentarer kan ni fatta känslan!?
Nätkärlek på högsta nivå!

Nu ska jag satsa dubbelt upp på bloggen, bara för eran skull!!


Vårat första länkbyte.

Vi på Ccriders har bestämt att ha vårat första länkbyte. 
Personen vi ska länka med är....
 
Http://justjumping.blogg.se/ 
Detta är en tjej som driver sin fina hästblogg. Rebecka heter hon. Hon har 3 (?) egna hästsar två storhästar och en ponny. Hon har även ett par andra men dessa tre är dem som bloggen har mest enegri på. En glad och snäll tjej. Varför inte klicka in själv på bloggen för att få en uppfattning om vem Rebecka är. Klicka på länken!
 
Detta är Ella hennes nya storhäst.
 
Tosca hennes fina lilla ponny.
 
'
Och här har vi hennes unghäst Bandit som ska ridas in snart.
 
// Ccriders

Magnus är grym!

Tränade för Magnus idag. Shit vad han är bra. Han sa så bra ord och hjälper. Tänkte vissa ett data skrivet inlägg om allt han sa och även bilder från skånkabridsportsförbundet så bomb kommer. Hoppa inte så högt utan mer grundridning, stabilitet osv.

Måste sova nu klockan är 22:56 kom hem sent....blogg.se klydar så inlägg blir skit sent...
Imorgon blir de schema uppskrivning för er som jag ska berätta om, även två andra inlägg om "köpa rätt ponny" och "tränar tips" massa skojigheter med massa bilder kommer.

Tema vecka nästa vecka för er läsare info kommer imorgon!

Kram Frida!


Hoppträning

Idag ska jag hoppträna för min egentligen terräng tränare Sivert.(Sibban) Vi ska hoppupp henne och försöka få lite runda språng! Vi ska inte hoppa för mycket eftersom det kommer bli en tuff vecka för henne! Men vecka efter Danmark så ska hon få vila och kanske ridas ut någon dag!
Terrängen bli ju ännu längre denna gången så den kommer slita ännu mer! Men kul ska de bli :D

Kram Sofia


Bloggvärldens topp nummer ett.

Jag och Sofia startade upp denna tillsammans, av en ren slump. Vi båda ville ha en blogg med någon, men vi visste inte vilka som ville, snabbt sa vi utan ens tänka på de VI BLOGGAR. Vi funderade på namn, vad vi kunde heta och vad den skulle handla om. De var rent logiskt att den skulle heta Ccriders. Vi har nu haft en månad med våran blogg. Våran statestik har växt satan den senaste tiden. Vi blir lika glada varje gång bloggen får ett stort hopp in i toppen.
Jag eller vi vet inte hur vi ska tacka er, ni ska veta att vi hat STORA mål med denna blogg och vi vill givetviss vara en blogg som ni snabbt lägger in i favoritlistan.
TACK ÄN EN GÅNG

Kram Frida


Det jag ägnar min kväll åt

Nu sitter jag med läxor! Imorgon har vi ett test på kartor.. Asien och Afrika! Usch fy blä säger jag om det..
Jag red dobbie idag.. Vem säger nej till lite hoppning? 😉 Han hoppade lika fint som vanligt! Jag trav hoppade oxer för att träna styrka och sedan en fem och en halva för att få lite runda språng. Hoppade inte jätte högt då underlaget var lite hårt!
Tänkte även nämna att jag har eget stall hemma i trädgården! Det är ett ganska litet stall på 3 boxar och en sadelkammare. Även foder och Hö finns i "garaget" som ligger bredvid. Det är verkligen super skönt att ha hästarna hemma då man kan gå in och ut lite. Om man har ridit kan man bara gå och hämta en macka och sen gå ut och fortsätta. Det som är mest skönt är att jag slipper cykla till mormor och morfar varje dag efter skolan för att ge dem Hö. Nu kan jag bara ta in dom från hagen och ge dem lite käk. Det går på 5 minuter typ! Jag har haft stall hemma sedan 2010 i april, innan det hade vi det hos min mormor och morfar. Paddoken ligger även där :)
Nä nu måste jag åter gå till läxorna

Kram Sofia

https://cdn3.cdnme.se/4146963/7-3/pic_51a3b625e087c30cd43e32b8.jpg">https://cdn2.cdnme.se/4146963/7-3/pic_51a3b625e087c30cd43e32b8.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/4146963/7-3/pic_51a3b8339606ee11327368ea.jpg" class="image">


Inskaffat

Har beställt lite nya grejer nu!
Förra året tappa jag mitt hjälmöverdrag så nu har jag beställt ett nytt från Shires.

Jag har även beställt en klocka. Jag har aldrig ridit med klocka förut för jag har kört på känsla!

Och ett täcke som skyddar hästar mot sol exem. Frida kliar bort både man och svans pga solen så nu ska vi beställa ett sånt också :D


Min nästa tävling

Min nästa tävling blir i Haslev, Danmark :D då ska jag debutera 2**!
Det är nytt dressyr program och jag har inte ridit elr ens sett hur de ser ut än.. Bra Sofia! det kommer att bli 115 i banhoppningen och 110 i terrängen!
Detta är EM- kval :D nu kör vi!!!


Bilder från terrängen

Här kommer bilder från terrängen :D
Frida tog en massa fin bilder!
Här kommer några nice från Equipe!

Hon är för cool min ponny! ❤


Linda Bolin

Som ni säkert redan vet så har jag och Frida köpt ponny från samma fd ägare!
Hon heter Linda Bolin och om jag får säga det själv finns ingen gladare och mer positivare person! Hon själv har nu en jätte fin stor häst som heter Lalique som hon satsar stort med!

Nu har hon ny blogg, självklart en blogg om fälttävlan och m.m ~ www.Lindabolins.devote.se

Check it out :D

Kram Sofia


Dåligt från min sida

Min bloggning har inte varit den bästa den sista tiden, har så sjukt mycket prov och läxor! Usch! Nu vill vi ha sommarlov! :D Idag vilar Frida och så får mamma ta dom andra hästarna! Är så himla sugen på att åka ner till Skåne och träffa Frida och Jouline och sedan vara hos Hannes! Kram Sofia Bjuder på en bild från NM!

Friidrott nu ja..

Godmorgon Goa läsare.
Idag ska vi ha friidrottsdag... Kul eller? Ehm nej..
När vi slutar hämtar mamma mig och kör mig till stallet. Ska skritta ut henne en runda idag, sen kommer hovslagaren och sätter på nya skor.
Ikväll kommer jag skriva ett inlägg till. Som kommer vara ganska långt..men värt att läsa!


Videor på min skyddsängel..

Såhär gick Putte från början. Jag hade nog haft han 6 månader här 
   
Sedan här var våran första dressyr och fälttävlans tävling tillsammans. 
 
Här är även två minnes videor jag gjorde för ett tag sedan. 
 
 
 

Trött dag..

 Idag fick Jullan vila. Hon ska bli skrittad imorgon, lite lätt yoggad. Och sedan på tisdag blir det träning för Magnus Gällerdahl. En hel del från helgens tävlande ska vara med på träningen då det är uttagning för Future Evented. Ska verkligen bli så himla kul att få en bra och lärorik träning för han. Har hört att han ska vara mycket, mycket bra. Imorgonkväll ska jag fixa gårdagens tävlingsvideo. Just nu är jag helt slut i tangent fingrarna så orkar inte skriva mer för idag. Tack för all statestik, betyder mycket för oss.

Kram Frida.

Och en sak till, har ni frågor om Putte, var inte rädda att fråga om det då, är öppen för frågor med bra svar.


En berättelse utan ett slut.

Under 4 månaders tid på Jullans rygg har jag ridigt med rädsla. Jag har hela tiden tänkt på tänk OM hon gör si eller då. Om jag gör fel, vad händer då. Jag kan inte här och just nu förstå att jag var så rädd för nu när jag rider, vågar jag mera. Efter Puttes bortgång gick jag sönder. Jag orkade inte med ridningen mera. Allt var som en bomb i mitt huvud. Jag visste inte vad jag ville mera. Rädslan tog över mig. Hela processen med Putte har varit hemsk. Efter vi hade varit hos veterinären och fick vårat besked visste jag inte var jag var. Jag var inne i en helt annan värld. En mardröm. När jag kom hem rev jag ner allt jag hade i rosetter på Putte, jag skrek, grät och så mycket mera. Jag minns inte ens att jag gjort detta. Jag lade mig på golvet med en filt, skrek och slog i allt. Jag kramade om bilden på Putte som 3 åring. Snälla gud ta mig här ifrån var det ända jag tänkte. På kvällen när jag gick och lade mig grät jag mig till söms. Kan säga en sak att så mycket har jag aldrig gråtit. ALDRIG. Jag ville så gärna vakna upp och sedan fatta att mardömmen var inte någon verklighet utan det var en dröm, en hemsk dröm. Men när jag vaknar, ligger fortfarande vår bild på oss vid sängen, jag ville vakna. Men jag var fast.

Denna ponny kom till mig från att hoppat LC till att hoppa LA. Från ingen dressyr till 66% i dressyr. Och att gå fälttävlan. Ingen kan någonsin förstå vilket slit det ligger bakom allt detta. så mycket tårar. 

Många tror att ”ja du fick avliva en ponny, that´s life, man går igenom sånt med.”
Ja okej, kanske ligger något i det, men allt jag gick igenom dem månaderna så kan jag säga det ska man INTE gå igenom. Sånt ska inte man behöva gå igenom, för att sedan känna sig borta och allt intresse åtsidosatt. Ridsporten handlar om glädje. Eller hur? Ingen människa i hela världen ska behöva få gå igenom sånt..

Hela processen INNAN han skulle avlivas kan jag säga att då, då var det hemskt. Att ens kunna ringa till avlivningskillen, usch att säga ”hej, vi har en ponny som har pålagringar och blivit utdömnd.” nu när man skriver det låter det ju helt konstigt, men vad ska man säga?
Jag vägrade att åka till stallet, jag såg en ponny i en hage? Som snart skulle avlivas? Det var som att de ett spöke gå runt? Jag ville inte skapa mer kärlek mellan oss därför avstod jag från allt med honom, jag hade en snäll familj som stöttade mig med det. Men en dag, 6 dagar innan han skulle avlivas var det som han visste, att han inte hade många dagar kvar. Jag satte mig i hans hage, jag ville inte, men mitt hjärta kunde inte motstå, han var ju trots allt min ponny. Jag satte mig i hagen. Putte står längst ner jag bara sitter där och vågar inte ens kolla på honom. Jag hör någon som kommer travande, jag vill se upp men klarar inte av det, mina ögon fylls med tårar och jag tittar upp min underbara ponny MIN underbara ponny står ända framme hos mig, han betar runt mig och kommer gång på gång fram till mig precis som ”Allt blir bra” mina tårar bara rann. Jag kunde inte förstå någonting.

 

Dagen innan vi skulle avlivade han tog vi massa förväl bilder. Bilder som jag alltid ska bära med mig. Den dagen..visade han mmig, att han älskade mig. Han visade mig för en gångs skull att han ville ha mig vid sin sida. Den dagen var jag helt borta, jag skrattade, log, grät. Allt var så blandat. Kommer ihåg att vi släppte han i paddocken. Han gick på det allra högsta betet dem andra hästarna sprang längst hans hage. Jag grät. När vi skulle gå ville jag fort där ifrån, jag ville inte se bak, det skulle vara min sista blick på han, jag kunde inte, kunde verkligen inte. Men när jag vänder mig om.. ser jag en ponny som står längst ner i hagen, han springer i full galopp upp mot in/ut gången, han gnäggar, jag går fram till han, ”Adjö min fina ponny, tack för alla fina stunder med dig trots allt skit vi gått igenom. Jag är en stolt ägare till dig. Jag äger dig fortfarande. Ingen kan ta dig ifrån mig.” i slutet av våran historia var allt som ett slut i en romantisk film. Ett lyckligt slut. Jag fick ett lyckligt slut trots allt. Jag fick stå vid hans sida ända in till sista dagen. Älskade ponny vart du nu än är ska du veta att du är mitt lyft i ridningen, utan dig? Ja då hade jag inte varit jag.

Under dem månaderna jag haft Jouline har jag kunna gråta på hästryggen. Ingen kan förstå min enorma glädje till denna ponny. Att jag får äga Jouline är mitt lyft. Utan henne hade mitt intresse varit down. Många tycker säkert att allt jag skriver om henne är bara löjligt men för mig är det words. Ord som jag menar ända in i stjälen. Gud sände mig en lycka. Jag kommer aldrig glömma Putte, aldrig. Jag äger inte bara en ponny vid namnet Jouline jag äger två och den andra är vid namnet Karlsfälts Puccini.

Tack för ni tagit eran tid att läsa det jag skrivit om min ponny. Jag vill bara skriva av mig. Få slut på alla frågor. Jag har burit på så mycket jobbiga saker under 2012 så det knappt är sant. Detta är en sak av två saker. Om 20 dagar kommer min andra berättelse. Då kan jag gå ut med en sanning till. Något som gör så ont inombords, vet knappt om jag orkar skriva det, men ska försöka. Tack. <3

Kom ihåg en sak, ge aldrig upp era drömmar, fortsätt kämpa, är saker gå imot er fortsätt framåt. 


You don't know what real love is until you've loved and then lost it.


I mina drömmar möts vi.

För ungefär 10 månader sedan gick jag igenom en tråkig händelse. En händelse man verkligen inte ville sätta sin fot igenom, och gå igenom den hemska tunneln. Men det fick jag göra, med en ponny jag själv valt sen han var 3år att det var jag som skulle ha han. När han blev 6 år stod jag som ägare och en helt ny värld öppnade sig. En värld med en bångstyrig, jobbig och svåriden ponny. En ponny som behövde sin tid. Jag behövde min tid att kunna utbilda han. Det var här hela min historia började.

 

Året 2009 i slutet började små rida en liten C ponny vid namnet Karlsfälts Puccini. En liten nätt ungponny född 2004. Han var inte gammal när jag började rida han och jag var inte så gammal jag i heller, jag var runt 12 år. Under den tiden jag red honom ett par enstaka gånger i månaden så hade jag min egna satsande B ponny Salsa som jag satsade på väldigt mycket. Jag höll då på med fälttävlan i slutet och vi gav en hel del tid till träningar och tävlingar. Putte var ponnyn jag ville ha efter Salsa. Jag ville ha en ungponny jag själv kunde utbilda uppåt i klasserna. Min dröm var detta. 2010 hände mycket för mig och min B ponny, vi blev uttagna till LAG SM och DM, Sveland Cup, massa LAer överallt i skåne/svergie. På sommaren köpte vi min ungponny. Karlsfälts Puccini var då endast 6 år. Vi startade LD och LC med nollerunder. Jag såg han kapacitet långt in i hjärtat. Jag såg hans sinne. Hur han såg på saker och ting. Men frågan var, hade jag gett mig in på något jag inte skulle kunna klara av eller skulle jag det? Efter en massa slit med två hästar och en av dem var på topp bestämde jag mig för att Salsa och jag var klara, vi kunde inte längre visa att vi var vi, vi hade inget mer att ge. Nu var det en annan liten tjej som skulle få lyckas med han. Salsa såldes i början av 2011. Putte hade startat nån få tävling i hoppning 2010 och 2011 hade vi ett projekt med han för att kunna få till han i dressyren med. Det var jobbigt. Jag kämpade med denna ponny i ett helt år. Med en massa träningar och tävlingar. Hoppningen hade han, men han behövde träning. Han behövde lyftas upp och visa att han kunde sin sak. Han var inte bara en liten sketten ungponny precis som alla andra utan han hade DET som kunde få en att falla. Ibland fattade jag inte vad jag hade gett mig in på, var det omöjligt detta som jag höll på med? Alla träningar? I dressyr.. inget funkade, han visste inte vad han skulle göra, han förstod inte vad jag ville. Vi tränade för en massa tränare och han bara tjurade varje gång. Hoppningen bara flöt på. Startade LA med han på Ribban, utan problem. Ponnyn hoppade hinder på 120 på träningar han flög, med en sådan teknik. Han hade just precis det där jag ville han skulle ha. Men dressyren var fortfarande ett problem. Men efter en massa träningar flera gånger  veckan tårar som rann längst ens kinder och hjärtat som slog bakåtvolter varje gång han verkligen gjorde det jag bad om, det lilla gjorde mig ännu gladare och ännu mer mål inriktad. 

 

Denna ponnyn har gett mig så mycket kunskap inom ridningen. Jag har verkligen lärt mig rida. Jag har fått lära mig att kämpa igenom det som inte igentligen borde gå, men som verkligen kan gå med träning och slit. Efter minst 2 års kämpande började ALLT släppa. Vi startade dressyrtävlingar med 66%, hopptävlingar som alltid slutade med rosetter hem från LC-LB+ vi startade även en fälttävlan som gick så pass bra att jag grät mig igenom hela banan. Ponnyn gav mig så mycket. Ponnyn var hemsk på marken, han tog kommando så fort, han ville visa att han kunde själv, han kunde skada folk. Han var farlig. Mina första tankar var att, nä.. inte en liten flicka på 10-12 år kan handskas med han själv. Han visste att han var stark han visste att han kunde jävlas. Han var inte aggressiv. Vi kämpade med han på marken, försökte handskas med han mer där. Få han lyssna och uppmärksam, speciellt att få respekt för en som människa. Ibland kunde jag svära och ibland kunde jag bara le tills jag somnade. Jag kan säga en sak. Så mycket som jag har kämpat med denna ponny, har jag aldrig gjort någon gång i mitt liv. Så mycket tårar över denna ponny. Helt sjukt.

2011 i slutet började de hända saker. Putte var jävligare än någonsin. Jag kommer ihåg sommaren då jag red ut en massa med min kompis (2011) han stod på bakbenen en hel del. Men det var mycket för han trotsade att han ville vara först. När han fick som han ville blev han nöjd och kunde fortsätta med det han skulle. Men stegringarna blev bara värre och värre. Jag blev rädd. Vad skulle jag göra? På en ponny som stegrar utan kommando, du är inte ett dugg med på det. Att se marken uppifrån på närmare 3 meter med en ponny som jag lika bra kunde fått över mig? Hur hade ni känt? Hade inte ni blivit jävligt rädda? Jag vet vettskrämd. Trots var tillbaka. Inget var kul mera. Allt jag kämpat med bara pang försvann och nu var det ett nytt problem. Var på dressyrträning. Min tränare ber mig trava på volten i låg form han gjorde som jag bad honom till. Efter 30 minuters ridning tvärnittar han. Jag ger en nätt skänkel. Han skärmar av mig. Jag petar med spöet. Han skärmar av. En hårdare skänkel. Sedan känner jag bara hur jag ser alla runt om mig gapar. Jag försöker hålla mig runt halsen jag känner hur vi sluttar bakåt. Hur marken närmar sig min rygg. Han hinner vända sig i sista sekund innan vi gått över. Tårarna forsar inombords, men jag vägrade hoppa av. Jag skulle klara detta. Min tränare berömde mig. Att jag inte fegade. Under denna träning höll vi på att gå över 10-15 gånger. Inget funkade. Han tog inte ett steg. Jag försökte hålla mitt rädda ansikte glatt som ”Äsch klart vi klarar detta tillsammans, inga problem alls. Inombords skrek jag. Jag var så jävla rädd. Någon dag innan denna dressyrträning red jag honom i paddocken. Han gick som aldrig förr. Han var helt otrolig. Han tvärnittar in i halten som han alltid gjort. Men han vägrade att ta ett steg fram, jag blev förbannad och manade på han, då jag red unghäst blir man tuffare i ridningen och man tolererar inte trams. Han går tillslut fram 4 steg, sen lyfter han. Inte högt men han lyfter. Jag skriker till på han och blir förbannad, försökte få fram han men han små lyfte hela tiden. Vad fan skulle jag göra? Jag ringer pappa. Han kommer ner till stallet och kommer fram. Pappa och jag ska precis mana på han med ni vet smackljudet. Putte står i hörnan av paddocken pappa står snett bakom. Jag ger han endast en skänkel. Då känner jag hur han lyfter. Han gjorde det utan förvarning jag hann inte resa mig i sadeln för att ge eftergift istället tappar jag ena stigbygeln jag får inget grep om honom. Han drar upp huvudet. Känner hur han går över sina bakben. Mina ben låg på länden på hans rygg jag försökte att kämpa mig upp. Han var upp länge, det kändes som en evighet. Jag glider bakåt. Jag försöker hålla mig fast, pappa ställer sig av ren panik bakom mig han lyfter upp armarna i luften och håller mig i ryggen för att jag ska hålla mig kvar. I efter hand låter det sjukt. Det hade inte ens funkat. Men då kanske ni fattar hur han stog jag hänger med benen rakt ner utan stöd för benen, jag gråter av ren panik. Jag var vettskrämd. Nu får jag hela min ponny över mig det var min första tanke.

Vi tar han till min hopptränare långt innan allt detta hände, vi hoppar ett par hinder. Han bara gick, hoppade som aldrig förr. Jag blev lycklig. Min tränare såg inte något problem med honom. Inte i hoppningen. Efter allt det som hände med dressyrträningen, och paddocksridning så tog vi han till min hopptränare igen för vi ville hon skulle se problemet. Efter vi sadlat han ber hon mig sadla av. Hon skulle longera han ett par runder för att se hur han rörde sig. Han var spänd och betedde sig konstigt. Han reste sig hela tiden på bakbenen. Min tränare och alla vi andra kunde igentligen inte se om han haltade, för han gjorde verkligen inte det. Men vi tog och lastade ponnyn och åkte hem, vi ringde veterinären och bokade tid att få komma.

Vi fick en tid direkt. Jag satt i bilen och verkligen hoppades på att något skulle vara fel på han, nått med ryggen eller något helt annat som vi kunde fixa för att sedan kunna fortsätta våran resa från början. 

Veterinären kollade över honom när han sprang han haltade inte. Vi skulle longera han och då började han trixa igen. Han ställde sig upp hela tiden. Igentligen kommer jag inte ihåg allt vi fick göra denna dagen jag har förträngt allt och försökt bortse allt som sas och hände. Det ända jag kommer igår var att jag står med honom i rönken rummet han var helt borta då han hade fått lugnande. Mamma och pappa står i rummet snett bort från rummet Putte står i. Jag bestämmer mig för att gå in och höra vad dem säger. Bilderna från rönken var uppe och jag såg inget märkvärdigt. En sköterska ber mig gå ut snällt för Putte hade tydligen vaknat till och han var orolig. Men de var han inte, han var lika lugn som när jag gick? Jag fattade ingenting. Sen ser jag bara mamma går förbi jag kallar på henne men hon går ut pappa kommer med gråten i halsen. Jag blir orolig. ”snälla vad är det?” mamma kommer in igen, går fram till mig och kramar om mig. Jag börjar gråta. Jag förstod att det var illa. Men varför just så här illa? Veterinären kommer till mig, hon börjar förklara vad det var men jag fattade ingenting det ända hon sa var att Putte han har pålagringar på båda fram, jag stod och bara glodde med stel blick. Jag fattade fortfarande inget. Det sista hon säger var att vi kan inget göra. Jag svämmade över jag bara stod och tittade. Vad fan sa hon? Vadå kan inget göra? Min ponny, klart vi ska göra nått? Dem sa att det ända vi kunde göra var för att få han frisk var att han skulle få galoppera i trappalanda. Jag tog min ponny och kramade om han. Snälla gud vad gör du mot mig? Jag pratade för mig sjäv. Om och om igen sa jag samma sak. ”snälla låt det vara en mardröm, låt det vara en mardröm”. Påvägen hem grät jag. Jag grät och grät och grät. Pålagringar är svårt att förklara men jag kommer ta det med er med tiden. Berätta vad som hände innan vi skulle hem. Lång historia det med.

Min allra sista tur med han.

 

 

Den 26/6 somnade min underbara prins in. Vi kunde inget göra. Han blev bara 8 år gammal. En ponny med en så stor talang. Han var den jag alltid velat ha. Om ens över huvudtaget ska se något possitivt med allt detta så var det att JAG gjorde han till den ponny han var innan allt hände. JAG kämpade med honom. VI utvecklades tillsammans. Jag följde han ända in i slutet. Jag var där inte dagen han somnade in utan jag var där dagen innan och grät som bara den. Jag saknar dig så otroligt mycket så det är sjukt. Jag vill bara se dig en ända gång, få uppleva oss en gång till. Den tiden kanske kommer. Vad vet jag. Men du är inte helt borta. Du är hos mig hela tiden. I mina drömmar. Jag har en egen skyddsängel som skyddar mig och min ponny Jouline. Det är inte alla som har det. Nu börjar tårarna ta över, så vill avsluta detta inlägg med att tacka denna underbara ponny för allt vi gjort och lyckats med. Och att jag fick ha han i min ägo. Min fina toppen ponny. Gråaprinsen. 


Svar på Kommentar

-Erbjuder alltid tävlingarna uppstallning? hur gör ni annars om det är lång resväg?
 
svar: Det är inte så ofta tävlingsplatserna har boxplatser men det finns ofta en sida på själva arrangörernas hemsida  där det står folk man kan ringa om box och rum. Eller så har man genom kontakter. Jag har har tävlat fälttävlan i snart 3 år så nu har vi hittat bra ställen. Man kan alltid fråga någon kompis var dom ska stå eller om dom vet något bra ställe! :)
Jag hade turen att hänga på dom vi köpte Frida av. Vi har hängt på och sen har man fått in en fot där :)
 
Här är länk till Lindas nya blogg, det var henne vi köpte Frida av: http://lindabolins.devote.se/
 
kram Sofia :D

Vad gör jag dagen efter tävling?

Jo, Jag brukar leda henne en ganska lång bite så att hon får röra på sig. Det är jätte viktigt att få bort mjölksyran och sen kan ju vara lite stela dagen efter. Så jag rekommenderar att gå eller rid ut en svänga och ta det lugnt. Om ni har tävling redan helgen efter rid då bara lösgörenhet och kanske hoppa upp dom. Men inga hårda pass. Tänk även på att det tar mentalt för hästarna att bo borta och vara på tävling.  Tävla en tävling i månaden sa Landslagsledningen till oss. rider man p80 kan man rida två men 1 om man rider tex 1*. 
 
Jag ska leda Frida idag, Just nu går hon i hagen och gnager lite gräs och ser väldigt lycklig ut.
 
Jag ska dra till skövde för att shoppa lite.
 
Kram Sofia 
 
 

Vad har ni för åsikt om detta?

Under den senaste tiden har jag fått höra miljoner fråger om Jouline. Den vanligaste frågan är "hur mycket kostade hon". En hel del har nyfikna öron, man vill veta vad man gett för hästen för att se klass på hästen på tävling. Många ställer fågan för ren nyfiken het för att sedan snacka skit om det eller sitta och diskutera vad hästen igentligen var värd osv. Många gör inte det av nyfikenhet, andra kanske gör det bara för dem undrar, ånga bryr sig inte på samma sätt. Men till största del är den bara nyfikenhet. Jag brukar ALDRIG ställa den frågan över hur mycket en häst kostar. Jag tycker att det angår endast ägarna (dåvarande) och nuvarande ägare.

 

Många kanske tycker att ”Hallå? Det är väll inget fel med att fråga den vanliga frågan?Det är inget fel med den frågan.” Själv tycker jag det bara är en korkad fråga. Den angår inte någon. Endast en själv. Jouline kostade pengar precis som alla andra hästar gör? Pengar är ändå pengar.

Vad har ni för tankar om det här med pengar?
Tycker ni att ”ja men det är helt okej att fråga sånt?”
Tar ni illa vid när folk frågar det?

Jag vill gärna ni svarar på frågorna här ovan. Jag vill gärna veta vad NI har för åsikt om sådant. Jag har inte utvecklat i detalj vad jag tycker, men jag tror att folk själva fattar min mening med texten och vad jag syftar på.
Ni som frågat vad Jullan kostat behöver inte ta åt er, utan de är ju eran åsikt att det är helt okej att fråga sådant, de är upp till var och en. Själv tycker jag bara frågan är helt korkad, för jag har köpt min ponny för den hon är, inte för pengarna.

Jaja slutsnackat med detta om pengar, nu får ni gärna lov att säga eran åsikt. Jag ska läsa och tänka efter på vad ni tycker är okej och inte okej. 

 

 


Dressyr & Hopp bilder - Jouline

Här är alla bilderna som min kompis tog på mig, världes finaste ponny.


Resultat från Dagstorp!

Dressyren:
 
Framridningen gick väl så där. Jag red väl fram i typ 25 minuter och hon kändes okej.Inne på banan gick hon på tygeln snällt men ja.. det gick lite fort ;) nån sak blev bra och tex serpentinerna gick lite för fort!
När jag fick se resultatet på equipe höll jag på att tappahakant. 68 % alltså 47,5 straff! Helt sjukt så dåligt som det gick. När jag pratade med en tjej i Landslaget så sa hon att den domaren gillade när hästarna pinnade på. Jag låg på en 5 plats av 4 placerade så jag var inte långt ifrån dom! 
 
Hoppningen:
 

Jag började med att galopperade fram och fick stöd i handen,hoppade på lilla någon gång och sedan räcket. Hon var lite flack så jag försökte hålla ihop henne mer sen. hoppade oxern och hon hoppade såå fint :D
Inne på banan gick det kanon, Hon rev tvåan men det var mitt fel för jag tappa galoppen.
3 komination var med. Jag hade aldrig hoppat det förut.Men det var inga problem :D 4 fel blev resulatatet och stannade på min 5 plats.
 
Terrängen:
 

Hoppade fram på lite låga hinder bara och kändeatt hon tog skänkeln. Jag var nr 2 som gick ut på terrängen och hon kändes pigg och fräsch :D allt gick på dans och shit asså, Hon är helt grym i terrängen :D Stöd och ben så gör hon allt, hon letar verkligen hinder och jag kan bara styra på och hålla om. Känslan när hästen bara flyger över det största hinderna på banan som det vore 50 cm! 
 
 
När jag hade kommit i mål såg jag folk komma skrittandes ut ur skogen, någon ledde sin häst. Det visade sig att det var endast 4 styckna som hade klarat banan felfritt och en av dom var jag :D Jag hade lite tidsfel men vad gör de? två danskar låg i topp och även dom hade pytte lite tidsfel. Jag slutade 3a och blev BÄSTA SVENSK!! strax efter mig kom Selma Hammarström :D 
 
Jag har världens finaste lilla ponnny, Miss Frida.
 
 
Sista och första hindret <3
 
Kram Sofia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ibland undrar jag om jag drömmer, jag tror jag lever i drömmen.

Hur ska jag sammanfatta "gårdagens" reultat? 
Sammanfattar det nog lätt och enkelt för er läsare nu, utan långa texter om hur underbar min ponny är som hon faktiskt är. Utan såhär ska jag sammanfatta min dag. 
 
-Kommer le hela natten med min rosett brevid sängen vakna yrvaken, se rosetten, och tänka på hur underbar denna ponny är som jag äger. Tack min fina tjej för allt du gör för mig-
 

Fälttävlansbilder - Jouline

Mamma tog inte lika många rörelsebilder på oss som i Tranemo. Imed terrängen i Dagstorp är långt inne i skogen så blir det ju tyvärr så. Men som sagt bilder kommer från dressyren och hoppningen. Ser själv så mycket fram i mot att se bilderna för har själv inte sett dem.
 
Åhh fina lilla ponny bus. Alltid lika härligt att vara ute med dig i terrängen hon går som en klocka..och förresten..hinderna jag tränade på i Dagstorp..alla dem var med i den enstjärniga klassen för ponny...snacka om att jag är stolt att jag tog mig över det..med en ponny jag endast tränat 3 gånger i terräng och tävlat 2 gånger. Ser fram i mot Tisdagens fälttävlansträning för Magnus Gällerdahl. Kommer inte bli någon hård träning imed de är för Future Evented så han kommer ju höra sig för vilka som tävlat och inte tävlat. Alla som ska vara med i Future Evented tävlade idag, så ser inget problem med det. Lite lugna skrittpass fram tills dess bara. 
 
 
 

Hur gick det idag på tävlingen i dagstorp?

Nämen tjenare alla goa läsare!
Idag var ju vi och tävlade i Dagstorp, fatta vad kul vi hade? Massa snack med goa människor, och massa skratt. 
 
Red klockan 8,55 och var något sen, och fick dålig framridning..tyvärr..20 min extra framridning kunde dressyren gått mycket bättre. Allt satt som det skulle men har en del små saker som ska sättas på plats, och så. Fick 62% faktiskt helt okej för att vara första gången att rida detta programmet som faktiskt var väldigt svårt, jag är väldigt nöjd med det. Har ju faktiskt bara ridigt igenom det en gång innan, så ingen är nöjdare än jag. 
 
I hoppning var hon dööö stark, iallfall på framhoppning, hon rusade bara på och skärmade av mig helt och hållet, blev faktiskt väldigt arg på henne så hon fick ett par tillsägelser av lilla mig hihi. Väll på banan gick allt så sjukt bra, ett bra tempo, bra galopp, bra eftergift, bra båge. ALLT satt. Tills jag kommer till den dumma oxern som i mitt huvud stog snett mot hörnan (som om jag då skulle hoppa mot hörnan till) men såklart stog det ju snett, Jullan gasade lite då jag tog tillbaka lite i svängen, tappade rytmen och jag tänkte direkt "Jullan kan inte hoppa här från denna usla vinklen" jag red riktigt dåligt mot det, ett typiskt ryttar fel.. andra gången hoppade hon det utan problem kom mer rakt på det med bättre och samlad galopp. Kombinationen tog vi lätt, men sen höll jag på att glömma sista hindret som var rakt fram men så klart har jag en ponny som tänkte "okej du har långa tyglar men vi hoppar ändå" haha helt galet som hon hoppade. Mer och mer börjar hon lyfta med ryggen istället för hastiga språng uppåt och nedåt. Nu sitter det mycket bättre. 
 
I terrängen hur gick de där?
Hmmm vad vill ni jag ska börja med för mening? Kan ju vörja med att säga att hon är GRYM. Hon gick som tåget, hennes påskjut till alla hinderna var helt fantastiska. Hon bjöd på allt som kom i hennes väggg. Hon har så underbar galopp. Jag har bara njutigt genom hela rundan. Vi gjorde en klockren nolla. Och gissa vad? 
JAG KOM TVÅA PÅ PLACERING. 
Trots allt en hyfsad början avsluta vi med flaggan i topp. Min klubb viska även en liten sak i mitt öra, eller ja inte viska men säger viska för vill inte säga för mycket än hihihi...SPÄNNANDE. 
 
Efter dagens ritt har vi satt flaggan i topp, och visat att det finns ett ekipage bland Dagstorps ALLA ryttare vid namnet Frida Olsson och Jouline. Vi visade att vi är här och på gång!
 
Tack alla goa människor som gjorde denna dagen så grymt bra, alla goa människor som grattar, puschar, och hejar på en. Träffat så många nya människor som jag verkligen kommer ha fortsatt kontakt med.
LIVET ÄR PÅ TOPP. 
 
 
Under kvällens gång kommer många fler bilder komma upp. Mamma fotade mig lite och även en vän till mig.
Mamma fota terrängen och min vän (Linda som hon heter) fotade dressyren och hoppningen. Så massa bilder kommer bombas upp här!
 
Kolla bara denna bilden?!
Ser ni Jullan? Så glad hon är att äntligen få träffa sin lilla fina vän, Miss Frida. Kolla som dem tittar på varandra? Dem kände verkligen igen varandra. Längtar till sommaren då fler tävlingar blir av och massa skojigheter med alla dessa underbara människor. Finns inget bättre med fälttävlan INGET. 
Andra terrängen och tar en andra placering, om jag inte fått stoppet hade jag vunnit, kan ni fatta? Jag hade vunnit!? 
Jag är så stolt över min fina tjej. Ingen är gladare än jag just nu.

Taggar fredagen med storm.

Idag kommer dagen gå fort eller ja iallafall i skolan. Vi kommer disikera sista lektionen.. Inte alls kul men det ska göras. Efter skolan hämtar mamma mig, då beger vi oss till stallet och fixar jullan. Knoppar och badar henne. Allt ska göras klart. Sedan kör vi till Dagstorp och går banvisningen. Ska bli så spännande. Längtar som bara den.
Imorgon är de min andra start. Shit vad de ska bli kul.

Äntligen få träffa RIKTIGT trevliga människor.


Nu bär det av

Nu bär det av mot Skåne! Vi stannar på vägen och tränar dressyr oxå :D sedan fortsätter vi och är väl framme typ 4 elr halv 5! :) då ska de knoppas och broddas inför morgon dagen, sen vid 19.00 är det banvisning :D ska bli så himla roligt att träffa alla igen nu :D tagga!! :D
Tyvärr kommer det inte någon bloggning från min del förrän sent lördag kväll, mitt 3G är slut för denna månaden.. Så kommer inte att kunna blogga på plats :(

Ha en bra helg!

Kram Sofia :D


En liten berättelse..

Dagen har varit väldigt bra! Känner mig taggad inför helgen! Fixar jag dressyren kommer det gå jättebra(förhoppningsvis) ska bli kul att träffa Frida igen :D

För exakt ett år sedan debuterade jag 1* i Dagstorp! Banan var svår, ekipage efter ekipage kom skrittandes i mål för att dom inte hade klarat det.. Jag blev bara mer och mer nervös. Men det släppte redan på första hindret när vi galopperade i väg, hon hoppa stor och allt flöt, vi tog svårighet för svårighet och Gud vilket flyt jag hade! Den var nog den bästa terrängen jag någonsin ridit! Mamma blev jätte paff att jag hade klarat banan. Frida flöt på som ett litet ånglok och tog hinderna utan match alls. När jag kom i mål höll jag på att ramla av. När man kom i mål så skulle man svänga in på hoppbanan mer när jag kom där i fullt ös så stod en BARNVANGN ivägen. Så Frida tvär stannade.. Jag höll på att flyga över henne men på något sätt stannade jag kvar i sadeln. Haha.

Jag och Miss Frida är ett team. Om vi inte hade varit de hade jag aldrig varit en del av landslaget, jag hade aldrig startat en* elr aldrig fått uppleva något så fantastiskt som NM. Jag älskar min ponny över allt annat.

Den jag vill tacka mest av alla människor (förutom min mamma) så är det min tränare Sivert. Han trodde på oss, han sa att det var självklart att jag skulle rida en*. Han fick mig och Frida att visa att vi kunde. Att man inte behöver köpa en ponny för 300 000 kr för att vara en av dem bästa. Jag är så glad att vi köpte den lilla ponnyn med underhals och nästan ingen kapacitet. Min Frida har en vilja och envishet som ingen annan har. Men framför allt ett hjärta av guld. Hon ställer alltid upp för mig. Och jag ställer alltid upp för henne.
Vi visade att man behöver är VILJA.


Allt kan bli fel ibland..

Hihi ja ibland kan de bli fel hihi. Hade Lacrose i skolan usch..hata. Var bara ivägen för alla opps..
Ska bli skönt att lämna min klass, ska lämna med flaggan i topp och kommer inte ha med någon av dem att göra mera, utav en hel del anledningar som ni kommer få veta med tiden. Usch säger jag.

Bökeberg idag var super kul, träffa min klass, känns som underbara tjejer. Alla var ju blyga nu men längtar så <3

Dressyrtträningen gick ännu bättre idag än vad de någon gång gjort. Skänkelvikningen satt, förvändagaloppen satt, ökningarna satt. Allt känns så otroligt bra.

Är ledsen för tråkig mobilbloggning men tyvärr tvungen. På fredag lovar jag!
Då kommer datan hjälpa mig, nål sista timma på kvällen.

Bildbomber kommer!!

Ber om ursäkt tänkte fel, bilden från när jullan hoppar är från en vanlig träning!
Blandat ihop tillfällena opps!
Men kolla bara? Är dem inte för underbara? Mina förebilder, vill bli som dem tillsammans. Jullan och Linda <3

Nu ska jag sova, varit en lång dag med massa skojigheter. Kramar Frida,


Hur morgon dagen ser ut.

Upp 07:00 och gör mig Igorning och allt det där. Sedan klar då 7:40. Äter frukost och sätter mig ner med min läxa. Gör klart allt jag har kvar. Möjligtvis klockan 8:40 jag sätter mig vid datan hehe.. Sedan åker hemifrån 9:30 börjar 9:50. Slutar 11:00 och åker till stallet tar in jullan och ger henne maten. Sedan hem och äter lunch och pluggar ännu mera. Åker till stallet klockan 13:00 ska vara klar och lastad klockan 14:00 drar på träningen börjar 15:00 klar 16:00 är hemma runt 18:00 sedan blir de stressa till Bökeberg för möte. Snacka om att de är fullt schema.. Men nu ska jag sova. Så ha de så bra så länge.

På fredag kommer jag lägga upp ett inlägg om "förberedelser inför tävlingen, outfitsen till tävlingen, fotar banan med alla hinder osv." så hoppas ni ser fram imot helgen uppdateringar. En liten videoblogg kommer komma upp dessutom. Med oss tillsammans. Massa mobiluppdatering efter våra ritter med mer. MASSA bilder kommer tas, har en hel del jag känner där så får be om lite fotografering hihihihihi :3 ser ni framimot detta nu då?

Ni vet vi gör allt för er? Vi vill helt klart ni ska följa våran blogg för vi har höga mål med denna bloggen, upp till skyarna!! ^^

Kram Frida

Tänkte att om jag bjuder på en bild på mig och min flugkompis Bengt så kanske vi får fler läsare? Det kanske hjälper till dubbelt upp? Let's see...

Puss och krammmmmmm


Vad tycker ni?

Jag och Min kära blogg kompis Frida är väldigt glada över att ni är flitiga med att kommentera och läsa våran blogg! :D

Som sagt är ju våran regel här på bloggen om du har läst den en gång måste du fortsätta följa den ;)

Vad tycker ni om bloggen allmänt?
Betyg sätt från 0-10.

Ha en bra kväll

Kram från oss på Ccriders.blogg.se


Inte som vanligt..

Har haft svårt att blogga idag och igår via datan då jag måste plugga. Har en massa grejer som ska på inlärning nu i veckan som ligger efter och jag är väldigt stressad. Imorgon blir de dressyrtträning och även gymnasieträff för alla som kom in på gymnasiumet.

Idag när jag red jullan red jag igenom henne i padocken. Tränade på delar ur mitt program och massa annat. Igår beetede hon sig inte riktigt som vanligt. Men framåt kvällen var hon mycket bättre och åt o drack med god aptit, antagligen blivit trött av den starka solen som var hela dagen igår. Men idag var hon pigg och som vanligt. Inget som var fel mera utan allt som vanligt. Hon var pigg och ganska dragig. Hon hängde sig ganska mycket i betet och då blir jag irriterad på henne då jag vill hon bär sig själv. Men jag ska nu byta bett på henne till gummibetet i dressyren. Imed jag får tydligen tävla i det. Hon går bättre på de.

På torsdag ska jag hoppträna och hoppas på en bra hoppträning. Sist var hon lugn och fin. Hoppade fint i studsen och var mer sammarbetsvilig. Tyvärr blir hon ganska stark då de blir jobbigt för mig att hålla tillbaka så jag funderar på ett annat bett där fast jag vet inte inu. Trivs med betten hon har.

Får ursäkta stavningen då mobilen ändrar allt..menmen.
På fredag blir de bangång i Dagstorp. Träffar Sofia och massa andra Goa människor på lördag med. Känner på mig att vi kommer bli ett helt gäng på lördag. Kul som bara den ju.

Hur ser eran helg ut ? :)


Jouline och Linda (förraägaren) som hoppar, bild från landslagsträning!


XL Broderick

Information om Hingsten jag rider!

Namn: XL Broderick
Ålder: 8 år
Storlek: 146,5 cm men kraftig

Vad har han gått?
Han har gått L:A hoppning med placering, L:AP1 dressyr och p80 fälttävlan med placering.

Vad är mitt mål i år med honom:
Jo, jag har tänkt att satsa på dressyr men rida typ DM i fälttävlan som går i p80 :)

Kram Sofia


Follow back?

Följ gärna mig på instagram, följer mer än gärna tillbaka.
@friidaaolssonn
Funderar att skaffa en med ccriders eller nått jaja tar vi en annan gång.

Kram Frida


Varför just jag?

Gick in på equipe för att se min startid och startnummer.
Jag startar klockan 09:00 ungefär så tiden är ju inget bekymmer. Men startnummert....nummer 2...så var de i Tranemo med. Hatar verkligen de, jag vill gärna kunna se vart alla dem andra rider och hur dem tar väggarna..så klart är de bara EN före mig. Inget jag precis uppskattar. Sånt skit.. Jag hoppas banan är gjord för oss, långa väggar och lite maxade hinder. Då jag gillar mer när de är maxat så mangård ta i lite mera hihi. Dagstorp brukar ju maxa till de en del hehe...
Tack för alla fina kommentarer och ja vi gör gärna bloglovinbyte. Med glädje.

Kram Frida


Instagram

Följ mig gärna på Instagram ~ @anderssonsofiaa

Kram


Jävla startid

Usch! Fick precis reda att jag startar 7.54 på morgonen i dagstorp min dressyr. Vill bara skjuta mig här och nu. Det är iaf inte så varmt så tidigt vilket är väldigt skönt för mig och mina kära häst!
Frida och Jouline skulle starta klockan 9 vilket är nååååågot bättre...
Nu ska jag ut och borsta dobbie åt mamma, fler inlägg senare :D

Kram Sofia


Forts. Av Dressyr träningen med Frida

Miss Frida: jag gjorde samma grejer som med dobbie. Nästan alla tränare har inte vetat vad dom ska göra med Frida men vi börja och att hon fick söka sig ner själv, hon var loss och Cecilia gillade henne verkligen! Alla andra tkr inte alls om henne i dressyren men hon fick oss verkligen att jobba och att jag gav henne rätt signaler! Så nöjd!
Jag ska dit på onsdag och fredag igen :D
Ibland kan det vara bra att testa någon ny tränare om man inte har trivs så jätte bra med sina gamla. Trivs man ska man ju inte byta men det kan va bra att göra det om man inte blir riktigt nöjd! Jag kände att detta var något för mig så jag kommer att fortsätta!

Vem tränare ni för? :D

Kram Sofia


Sibban träning

Hejsan!
Idag var det hoppträning på shemat inför helgen. Jag tränade för grymma Sivert Jonsson :D jag fick riktigt grymma språng. Jag tränade på kombination eftersom det vi har svårt för. Men de gick bra idag :D vi avslutade på en oxer 120 och Shit asså va hon hoppa , riktigt grymt :D är grymt taggad inför helgen :D

Tack för alla fina kommentarer! <3

Kram Sofia


Dressyr träningen

Dobbie: Den började med att hon pratade med mig i en halv timma. Hon tog av mig sporrarna nu första gången men jag skulle ha på dem nästa gång jag kom. Efter det red jag en timme och vi tränade på massa över gångar och att skulle lyssna och bära sig själv hela tiden. Min hästar är lite skänkeldöva i bland så i stället för att "banka" skulle jag "krama" med skänkeln, jag tyckte att hon verka lite konstig men allt hjälpte och dobbie gick riktigt bra. Hon pratade mycket om att mkt är ryttarens fel, man skyller ofta på hästen är för stark, den drar mig ur sadeln osv. Oftast är det inte hästens fel. Dobbie vände hela tiden inåt så jag fick ju hela tiden putta ut honom men hon sa att jag höll för mkt i vänster tygeln (i vänster varv) och när jag lättade i vänster hand fast ändå behöll ställningen så slutade han gå inåt och stället gå precis som jag ville. Hon rättade även till min sits att jag skulle sträcka upp mig mycket mer och spänna magen och pang så föll även mina händer perfekt på sin plats.

Nu verkligen måste jag sova så tyvärr får ni höra om hur Miss Frida gick imorgon!

Puss Sofia


Filmer från tävlingen

den första videon är förklassen!
 
vilken tyckte ni såg bäst ut??
 
säg gärna något posetivt och något jag ska tänka på!
 
Tack :D
 
<
 
 
 
 
KRAM SOFIA

Kommer bli en lång och regnig dag idag...

Har spöregnat hela dagen. Började redan igår kväll. Inte någon vidare alls. Men marken har varit ganska torr nu efter all stark sol som varit dem senaste veckorna. Igår kväll såg jag ESC.. inte ett dugg nöjd att Danmark vann. Tyckte låten var ganska wannabe Loreen. Tyckte Robin skulle vinna lätt. Menmen sånt är livet. Jag tröstade mig själv genom att baka lite muffins. Blev riktigt stora och riktigt goda. Gjorde sockerkaksreceptet och pregade i lite chocklad i muffinsen med. Smarigt.

Idag skulle jag igentligen rida men imed vädret är väldigt trist och vår paddock blir ännu tråkigare när den är blött så för tillfället får hon vila. Om vädret lättar under dagen kanske jag rider ut henne en sväng eller försöker rida i paddocken även om den bli ännu djupare än vanligt och jobbigare för henne. Men jag får helt enkelt se. Imorse åt jag lite muffins som frukost såg på TV och lata mig ordentligt. Så just nu är mina föreldrar och handlar på Hööks. Dem ska handla täcke och kanske ett träns. Vem vet dem överraskar mig kanske med nått haha.. Nej nu ska jag vidare till mig läx arbete. Ingen tumme upp här inte.
Men Sofia kommer blogga lite idag. Ni kommer ändå få massa inlägg så oroa er inte.

Kram Frida.


Dressyr träning

Hejsan!
Nu är jag på väg mot Alingsås för att träna dressyr! Jag ska ha med både Frida och Dobbie och två spekulanter på Dobbie ska komma och kolla! :)
Hoppas dom gillar honom!

Berättar när jag kommer hem hur allt gick! :)

Kram Sofia


Bloggar du bara här nu Frida? :)

Nej verkligen inte :) inget Ccriders utan Sofia :) hon har bara inte haft tid och så :) då brukar jag blogga för henne med så inte vi tappar inlägg :)
Bra du fråga! :)
//Ccriders-Frida.


Vinst

Idag var det dressyr tävling på shemat!
Vi åkte till stallet där XL stod kvart i tio eftersom mamma skulle knoppa och jag skulle tvätta honom på dem ställen han hade skitigt ner sig på under natten. Vi åkte från stallet kvart i elva och vi var där vid 12. Jag skulle starta 13.04. Då jag bara rider fram i en kvart eftersom han är som bäst då! Jag gjorde lite Skänkelvikningar, fattiningar och galoppölning :) Sen gick vi in på banan och de gick super! Jag är väldigt nöjd över honom men jag själv gjorde lite missar. Jag red Skänkelvikningen med för mkt tvättning och så gick han fram ett steg i halten. Ni tkr säkert jag är alldeles för petig och så men jag känner så här : utan kritik blir man aldrig bättre"
Självklart ska man plocka ut alla positiva sakerna! Den klassen fick jag nog 66,895 elr något. SÅ VI VANN!! Vi startade nästa klass 14.08 så vi väntade lite och sen satt jag upp och red i typ 10 min och sen gick jag in på banan. Han kändes kanon, han hade ännu mer power i sig denna klassen. Jag gjorde Skänkelvikningarna mycket bättre. Tyvärr gick han fram ett steg i halten igen med jag fick nog en 7a ändå :D Han var ännu bättre denna klassen! Vi ställde in honom i transporten och gav han mat och vatten. Jag gick upp till cafeterian och pratade lite med min gamla klasskompis Jessica. Vi har känt varandra i 15 år nu :D denna klassen fick jag 69.något %! Målet var 70 % men de var ju sjukt nära :D Jag vann även denna klassen och Laget jag red i blev 2a :D den bra dagen slutade med att min kompisar Moa och Wilma kom hem till mig och vi såg på Eurovision. Sverige skulle ju vinna... Vad tyckte ni?


P e r f e c t i o n heter det.

Denna tiden slår ingenting. Underbara b ponny år. 
Salsa, den vita sagoprinsen. Mini Milton. 

Never say goodbye because goodbye means going away and going away means forgetting


Varmt ridpass idag.

Var och dressyrtränade idag för min fälttävlanstränare. Gick verkligen super bra. Jobbade lite med alla momenten i programmet som jag rider på lördag. Det kändes super. Lite skänkelvikningar, förvänd galopp, massa bågar, överstryckning, och ökad galopp. Ett ganska trixit program, men tar det som en träning så får det gå lite som det går. Om det inte går 100% bra så gör det ingenting för det är alltid något man kan jobba med lite extra. Efter vårt tjuriga och bråkiga pass igår. Med slit och sprinig ponny så kändes det bra idag i alla fall. Igår var inte de bästa ridpasset utan tvärt om inget lyckat ridpass. Men idag gick det super. Kändes skönt att ridigt igenom hela programmet och känts hur det varit att rida igenom osv. Terese är ju igentligen min fälttävlanstränare. Men jag tränade en hel del dressyr för henne med Putte innan och han och jag utvecklades super bra. Jag tränade för Terese idag för min andra dressyrtränare är skadad och så.. men jag trivs väldigt bra med Terese. En väldigt go tjej. Vi kommer så bra överrens. Terese har ridigt höga klasser på ponny i fälttävlan. Hon hade då sin extremt fina ponny Katitizie (som dem fortfarande har kvar). Katitizie har nu fått två föl. Det senaste är efter Briar och föddes nu i veckan. K Reds även av Terese lillasyster Carro. Båda systrarna red EM med henne. Två super duktiga ryttare.

Mamma fotade nån enstaka bild idag. Morgon dagens ridpass sker runt klockan sex ikväll. Vill gärna ha henne ute imorgon och sedan rida henne när det bli lite svalare i luften. Idag var vi båda svettiga. Ingen skön känsla precis med en varm hjälm som trycker menmen. Så imorgon ber jag mamma ta lite ”rosa himmel bilder” om det går. Annars blir det vanliga ridbilder. Kan be pappa filma lite. På måndag ska hon få vila för att sedan gå på sista dressyrträningen innan dagstorp. Onsdag finlir på delarna i programmet. Torsdag sista hoppträningen innan tävlingen. Fredag skrittas och travas ut en sväng. Sedan ska hon badas och borstas och fixa alla grejer fram till lördagens tävling. Då kör vi igång våran andra start. Jag hoppas på en bra nolla. Sen kommer resultatet där efter. Sedan på söndag ska hon skrittas ut en lååång runda så all mjölksyra försvinner. TAGGAR UPP TILL DAGSTORP NU!
 
Ökad galopp. Där av formen...

Att vara före innan olyckan kommer fram.

En hel människor bortser från all säkerhet inom ridsport. Man tänker alltid. ”jag har en snäll ponny, jag känner min egna ponny.” Men dem orden ska man inte säga, olyckan kan vara framme när som helst. Vad som helst kan hända. Det handlar inte om hästen är snäll eller inte. Det handlar mycket om hästens egna beteende. Hästen har ett eget beteende. Ett flock beteende, hästar slås inte mot sin fara. Dem flyr. Allt vad dem kan. Hästen vill aldrig skada någon. Men dessa enorma djur. Man måste ha respekt.

Jag brukar alltid ha hjälm och väst när jag rider. Jag vill ha all säkerhet jag kan få.Allt kan hände även den snällaste. Det har varit ett fåtalgånger då jag ridigt utan hjälm. Men dem gångerna har varit få. Och då hade jag tänket som alla andra ”min ponny är snäll” men man vet fortfarande inte. När olyckan är framme kan allt hända. När jag lastar har jag alltid min hjälm på mig. Även där ska man ha säkerhet man ska ha det i ALL hantering av hästen.

Jullan är en mycket känslig dam. Det kan ibland bli väldigt jobbigt då man inte riktigt tänker efter 100% ut hur man ska göra i alla situationer. Var en gång och logerade i paddocken satte på grimskaftet gick i paddocken med henne hon var som en hund. Vi skulle gå in ifrån paddocken och in i stallet, Jullan gör ett sned språng och fick in benet i öglan som jag hade på det stora 2 meters grimskaftet. Tänkte mig inte för att ta upp grimskaftet och allt gick så fort hon fick all sinkraft på sitt bett och drog runt o cirklar med mig hängande kvar med ett grimskaft mellan frambenen. Jag fick panik och skrek som man gör i panik. Jag vägra släppa jag ville inte tappa henne utan hände med istället. Grimskaftet var så långt att om hon vände sig hade hon sin gump i min mage. Tänk om hon hade kikat av rädsla? Vad hade hänt då? Från ingenstans till ren panik. Olyckan är alltid framme som ett skynke över en. Hände även en sak idag. Stod i spollspiltan och borsta henne i huvudet. Jag hade grimman över halsen som vi alltid har de. Rätt som det är utan förvarning får hon panik. Men av vad? Jag vet fortfarande inte vad hon blev rädd för utan allt hände så fort. Jag gjorde allt för att lugna henne hon ställde sig lite smått på bakbenen och hon sparkade med frambenen i marken. Jag höll henne framifrån på halsen försökte lugna henne. Men tänk om hon hade skickat fram ett framben av ren panik? Jag gick undan lätt henne stå där och hoppa med en grimma runt halsen som satt fast i små kedjor. Jag stängde dörren ut. Pappa gick och lugna henne hon var så himla rädd och nervös. Till slut lugna hon sig och allt var som vanligt. Men den stora frågan är ju fortfarande vad hon blev rädd för.

I varje hantering man gör ska man ha all säkerhet man kan ha. Säkerheten ser många som klumpiga västar och trånga hjälmar. Men vad gör ni när hästen kikar och du får en spark i huvudet eller i magen eller vart som helt? Du kan ingenting göra. Man måste respektera dem stora djuren. För allt kan hända. Man ska tänka steget före. ”kan jag ha den pallen där?, kan man ta och göra si eller så? Allt är en så lätt sak att tänka igenom innan ”olyckan” händer. Bättre tänka efter innan det händer. Vara förbredd för vad som kan hända.

Hur tänker ni med säkerheten?
Är ni noga med hjälm och väst?
Använder ni alltid det vanliga talsättet ”jag har en snäll ponny”?

 

// Kram Frida. 


Alla har en hel del fördomar om Kallblod och andra hästtyper

Kallblod är otroligt maffiga. Nordsvensken är känd för att vara brukshäst och plöjer jord inprincip.  härstammade ifrån den primitiva Skogshästen. Och även en nordsvenska brukshästen och en lättare och snabbare travartyp

En Norskfjording känd för att springa runt i norge som små turridningshästar och skogsmulle aktiga. (Inte sant)

En hel del tror att ja dessa kan inte göra det ena eller det andra. Samma fördomar som man har mot travhästar. Man sätter ordet före innan man ens sett vad dessa fantastiska hästar kan. Alla hästar har en egen stil. En del vill ha dressyrhästar med långa ben, graciösa, och en kompaktkropp. Det är man van vid att se i alla fall. Men kan man se detta i en så mycket maffigare, bredare, powerfulla häst? Klart man kan. Inget snack om saken. En kallblodare kan lika bra som ett fullblod eller halvblod. Dem är inte sämre än någon annan. Själv tycker jag att en Nordsvensk kan gå fruktansvärt fint. Alla vet nog vem hästen Turbo är. Där har ni ett gott exempel på en stor och maffig häst men så graciös. Den går med lätta steg, och allt ser så himla enkelt ut. Men när man sitter där själv, blir du svettig och trött efter 10 steg i skritt bara. Det är så mycket häst att hålla. Lika mycket som att hålla i en graciös dressyrhäst. Vad är skillnaden? ”Dressyrhästar är eleganta. Medans dem där skogshästarna klampar runt på banan” Jo men visst. Dem där hästarna kan inte mindre än nån annan häst? Med mycket träning, och slitt ger ALLT man gör ett gott resultat. Man kan om man kämpar. Man kan om man vill. Man visa att dessa så kallade ”skogsmullar” kan bli dressyrhästar. Jag kan erkänna innan var jag imot dem maffiga hästarna. Jag tänkte alltid vad dem gjorde på banan. Vad en norsk fjordhäst ens gör på en dressyrbana? Men det var extremt korkat tänkt. En hel del tror detta i denna ridvärld. Men alla hästar kan. Dem är en och samma varelse. Man måste ge dem ett försök. Kunna visa vad dem går för. Inte någon ”sketten” fjording eller nordsvensk är sämre än nån annan häst? Det finns ju faktiskt ”dressyr”hästar som kan gå dåligt. Men än en gång så tänker man bara på fördomarna.

Men man kan ju säga som så här med. Dem varmblodiga, svarta, maffiga hästarna då? Frisern. Plötsligt blir den hästen något helt annat i andras ögon. Dem är ju så graciösa och så vackra. Men vad är skillnaden? Dem är fortfarande lika maffiga, lika powerfulla. Jag har ingen fördom mot dessa hästar. Tvärt om. Vem vill inte se en vacker Nordsvensk på en högklassad dressyrtävling? Eller i Falsterbo? Som klår alla spentsiga och graciösa halv/fullblod. Finns nog inget häftigare. Nån gång vill jag sitta på en friser, eller nordsvensk. Kunna försöka rida dessa vackra djur. Om jag ens hade orkat 2 varv är nog en bra fråga..

Alla dessa hästar är underbara, OAVSETT VAD.

Vad är eran åsikt om kallblod VS varmblod? Eller ja, alla dessa så kallade ”skogsmullar”.
Vad ser ni för skillnad?

Dela med er av era tankar och åsikter. Så länge ni skriver bjuder jag på 3 bilder på en fjording, nordsven och en friser. 

Kanske inte dem bästa bilderna jag kunde hitta..

Dålig bloggning den sista tiden..

För att det har kvart prov och all möjlig skit det sista! Men snart bara 3 veckor tills vi slutar vilket är väldigt skönt! :D
Ska lägga in flera inlägg ikväll! :D

Kram Sofia


Resultat Med XL

Tänkte berätta om träningshoppningen jag var på!
XL var ganska seg på framridningen men när han kom ut på själva riktiga hoppbanan så blev han jätte pigg. Han kändes lite osäker i första rundan men i andra kändes han kanon, bjöd på fin och hoppa jätte bra. Jag höll i hop han bättre oxå! 0 fel i båda klasserna! :)


Detta kallas kärlek.

Denna ponny ger mig så mycket glädje i livet. Denna ponny är mitt hopp. Hon ger mig kärlek. Inga ord kan förklara hur mycket jag älskar dig.
Perfektion. 

Att flyga är en häftig känsla.

Hejsan alla. Jag har varit väldigt efter i mitt bloggande då jag haft mycket i skolan. mycket som ska inlämnas osv..fett störigt att jag inte hinner med allt, men det gjorde jag. i förgår terrängträna jag för min tränare i dagstorp, nu innan dem stänger banan. Som dem gör på fredag. Vi åkte in och hoppade en massa hinder. Till och med enstjärnig höjd. Kändes helt uunderbart. Hon flög över ALLT i sin väg. Inget stoppade henne. Inga bilder blev det imed kameran var hemma. Men pappa filmade lite så det kommer uppalldeles strax. Vi hoppade fram på p70 något enstaka p80 nån bank nån stock sen var till största delen enstjärigt och p90 lite grann. Min tränare älskar henne. Hon gillar hennes go i terrängen och hennes flytt. Hon tycker dessutom hon är extremt fin, verkligen kul att höra!
 
Igår var vi på trycket, ett dans ställe i trelleborgspark med alla 9or i hela trelleborgskommun. Det var mycket trevligt men vi var där långt ut på kvällen kom hem runt 23:40 då jag var hemma och kom i säng 01:00 typ. Verkligen drygt då alla hade sovmorgon som varit på trycket och man blev sjusade av sina föreldrar men så klart hade jag och min kompis inte det så vi var i skolan 8:40 med bussen och sen kom alla 10:00...super kul verkligen...behövde dem timmarnas sömn extra...va verkligen helt slut imorse, jag grätt seriöst över en tröja som jag inte hittade då jag knappt letade lyfte på några byxor och mobil men hitta inget så börja böla för det jaja så är det när man är trött på riktigt...
 
Idag var allt chill vi chilla i skolan imed vi var sjukt tidiga stack och köpte frukost något jag aldrig hinner äta på mina morgnar....longera Jullan idag, med sadel, träns och gummiband, försökte få henne i lågform och lite rask skritt. Hon var mycket spänd men hon slappna av hela tiden mer vad tiden gick. Hon släppte bettet, jobbade med bettet och hade lågt huvud. Nöjd med min tjej. Imorgon blir det hoppträning igen. Tagga tagga. Sen lördag dressyrträning. Men ni får ha det så bra. 
 
Videon från i Måndags då jag terrängträna kommer just precis här
 
Känns som jag flög. Vi flög. Tillsammans. 
 

Tränings hoppning

Idag står det på schemat tränings hoppning men Dobbie och XL. Ska hoppa lågt med XL, 80-90 eftersom jag vill ta det lite lugnt efter hans skada nu. Dobbie går 1m och 110 cm :D tagga!
Resultat får ni ikväll elr i morgon!
Frida har vila idag efter som hon går hårt resten av veckan. Imorgon är det terräng träning för bästa terräng tränaren Sivert på sämsholm:D
Ha en bra kväll :D


Lilla lilla Frida

Idag på dressyr träningen så fick Dobbie och XL jätte bra! Så nöjd, tränade vidare på enkla byten med dobbie och med XL red jag i genom L:A programmet och det gick sjukt bra!!! Gud va fint han gick, åh :D lilla Frida där emot var .. Inte så bra med andra ord. Hon blir såå sjukt stark och går inte fram. Tur jag har mamma som kan hjälpa mig :)
Nu är det tyska plugg resten av dagen

Caio Sofia


Min vecka ser ut så här:

Kommentera om ni har några frågor om den :)


I paddoken...

Hej bloggen!

Idag vart det styrke träning för Frida, vi hoppade stuts med oxer på mitten på böjt spår. Även trav hoppade 1m för att få henne upp i stället för flack. Jag var jätte nöjd :D hon hoppade strålande :D
Imorgon är det dressyr som gäller!
Ska rida för Petra Alm :)

Kram Sofia


Hemligheten

Förlåt.. Jag gömde om att skriva om min hemlighet!
Jag har fått reda på nu att jag ska till Hannes Melin igen i sommar! Jag ska vara hos honom sammanlagt 5 veckor! Men jag kommer åka hem och tävla någon gång :D det ska bli skit kul, det bra att jag kommer att kunna träffa Min lilla blogg kompis Frida ibland :D

Kram Sofia


Lite sommarfin Jullan.

Idag har min dag varit helt okej. Red igenom Jullan imorse, hon jobbade på mer än vad hon brukar. Hon var som en tickande bomb. Sååå himla fin var hon. Lite bockande här och där men var mer hur hon var laddad. Red delar av programet, det gick super. Imorgon blir det lite terrängträning vid sju. Jag har även studiedag idag, så allt känns chill. Ska plugga imorgon från klockan 06.00-10,00 så jag blir klar med det där skitet så jag kan lämna in. Kommer kännas så skönt när det är gjort. Tänkte ta och lägga upp nån bild från idag när jag gjorde Jullan sommar fin. 
 
 
 
Outfitsen idag 
tröja: Spooks fleece.
t-shirt: Kingsland.
ridbyxor: -
stövlar: Axel Boots, egen designade av mig, värt vartända krona..
hjälm: John Whitaker
schabrak: blått från landäng sposrat när jag tävla dressyr div 1.
dressyrskydd: Horze
pannband: Äkta swarowski två raders.
 
 

Lite av frågestunden. - Fridas frågor. del 1.

1. Hur upptäckte du Jullan för första gången och vad var de som lät så intressant om henne? Så klart såg jag hennes bilder först och fastna för dem direkt. Sen så klart det hon hade presterat, då jag helst ville ha en "färdig" ponny med mycket meriter. Jullan var perfekt för mig och är det.

2. Hur länge har du haft henne? fick hem henne 23 september 2012

3. Vad har du lärt dig sen dag 1 på henne tills nu? Och vad hon blivit bättre på? Hittat knapparna på henne bättre och vårat band är så mycket bättre. Hon har inte lärt sig nått nytt mer jag isåfall som utvecklats.

4. Hur är eran relation till varann? Underbar, fantastisk.

5. Vad är ert bästa minne tillsammans? Och varför de minnet? Allt vi gör är minne, men isåfall det bästa är fälttävlanstävlingen i Tranemo, känslan när dem räkna ner tiden och jullan stäppa på stället i hundra. Den känslan..

6. Vad tycker din familj och dina vänner om Jullan? Dem älskar henne. Dem tycker hon är snäll men något känslig för dem, men inte mot mig!

7. Är de folk på tävlingar som säger fina saker om Jullan och din ridning? Tar du åt dig vad dem säger då? Faktiskt en helhelhel del som kommer fram, Självklart tar jag med mig orden och vill prestera bra och visa hur stolt jag är som ägare på den lyssande stjärnan.

8. Har du några syskon? Nej. 

9. Din favorit mat? Ehmmm...typ inget speciellt..

10. Det bästa du vet i stallet? T.ex: Rykta? Osv? Mysa med ponny bus, alltid det bästa.

11. Din favorit film? Ingen speciell.

12. Vad är ditt favorit ämne i skolan? Musik A i det ämnet såå klart det bästa.

Dagens ridpass med tröttter.

Red igenom Jullan lite smått idag runt sex tiden. Något seg och trött var hon efter en såhär solig dag. Mysigt. Hon invigde sitt nya schabrak, tjusigt, tjusigt. Älskar den ponnyn asså. Ridpasset var grymt, hon jobba på bra, vi har en del att träna på fram till den 25, då vi har ett högklassat LA1 programs övningar att klara av...håll tummarna...
 
Bild från dagens ridpass.

Mantorps ryttarna

Hejsan!

Jag är kvar här i Östergötland då min mamma ska döma dressyr i Mantorp hos Sissi Liljas ridutbildning. Jag ska vara speaker på ute banan.
Frida ska idag ut o trava o skrittas för att få bort mjölksyran från igår :D
Min vecka på Frida har sett ut så här :


Lite svar

Vad är det högsta du har hoppat med din häst?
Med Frida vet jag faktiskt inte vad jag har hoppat som högst men med min D-ponny dobbie har jag nästan hoppat 140 cm :D as coolt :D

Fråga 2: favorit färg.
Om du menar färger på hästar så är det nog fux med vita strumpor och bläs :) annars vanlig favorit färg är det mörk blå eller guld.

Fråga 3: Vad är din dröm häst?
Jaa.. Svår fråga men jag försöka..
Den ska vara pigg men inte het , men den ska leta hinder och hopp grymt! Ha fina gångarter. Vara riktigt fin i dressyren och runt 1.65 i mankhjöd om det är en stor häst. En ponny typ 144 cm som min ponny Dobbie :) det är lagom för mig :)

Har du någon mer fråga så är det bara att kommentera, hoppas du fick svar på dina frågor :)

Kram Sofia


Dagens hoppträning, två tummar upp.

Tänkte ta dagens träning lite fort nu innan jag går och lägger mig. 
 
Idag var Jullan redigt pigg, nästn för pigg så jag kunde knappt hålla henne, idag tränade jag med orutinerade storhästar som gick på deras låga höjd som är lagom för mig just nu. Hinderna låg på mellan 80-90 cm. Jag har ju sagt som innan att jag vill träna min teknik och känsla med Jullan för att kunna sedan när jag är säker på dem små höjderna att sedan gå upp. Jullan är ingen lätt ponny i hoppningen, och ibland känns det som hon inte har respekt för små hinder, hon hoppar liksom inte normalt då och drar sig gärna iväg på dem höjderna. Men det är det jag vill hon ska göra för att ha något att jobba mot, när hon är uppe i 90-110 höjder flytter hon på men jag har fortfarande inte hittat 100% rytm och känsla att hoppa henne där in, jag vill hitta allt det INNAN jag klättrar upp igen för stegen till dem högre klasserna, vi ska kunna leka oss runt 90 utan något vidare problem. Men om vi ska det måste fortfarande känslan komma in i bilden. Och så var det IDAG. Hon hoppade med bra flytt, hon var enormt stark och draggig, men imed hon hoppa fälttävlan i söndags brukar dem bli ganska långa och pigga efteråt. Inte det lättaste att rida dem då, men det kändes faktiskt super, vi tränade på en hel del skarpa svängar, tränade lite på det här med lugnt tempo så hon inte stressar upp sig för mycket utan kan vara hyfsat lugn. För när hon stressar ökar hon hela vägen fram till hindret och 6 växlar mer 3 meter innan hindret och då blir hon osäker och stannar. Så nu tränar vi på att få henne lugn och sansad, kunna ha en spändbåge mellan hand och ben. Hålla henne till 3 meter innan hindret för att sedan kunna lätta i handen och hoppa. 
 
Är mycket nöjd över träningen. Nog faktiskt en av dem bästa fast än hon var hemsk i munnen haha xd stark och draggig. Så imorgon blir det lite markarbete i padocken och få henne lätta ordentligt i båda siderna. 
Med mycket träning i hoppning ska vi hitta varandra, då kan vi komma långt.Men vi måste, måste träna. Vi kan. Jag tror på OSS. 
Du kom så enormt långt med din förra ryttare, nu ska bara vi hitta varandra, sen kan vi köra på och visa alla att dem ska knipa igen. Du kan Jullan tackvare Linda, nu ska bara du lära mig dina knappar och jag ska bara hitta dem. Och TACK Linda för vårt pepptalk i lördags. Har tänkt på dina pushande ord och nu ska jag och Jullan träna på detta. Vi ses snart <3 

Om du fick en häst till skulle du ta den då?

Nej, jag har redan 3 st och de är för mycket. Jag lägger mkt hellre mer tid på två styckna få jag tycker det är viktigt att är viktigt att hinna med dom var och en för sig.

Om jag fick en ganska färdig fälttävlans D-ponny skulle jag nog ta den för då kunde jag åka ut med den på samma tävlingar som med Frida.

Just nu har jag en fälttävlans ponny, en hopp ponny och en dressyr ponny och det är skit svårt att hinna med att tävla alla grenarna + att hinna med skolan.

Till hösten, ska jag gå upp på stor häst men jag ska ha kvar Frida tills hösten 2014 då jag blir 16. Det känns fantastiskt att veta att jag har nästan 2 år kvar med henne! Den dagen jag måste lämna ifrån mig henne kommer nog bli den svåraste dagen i mitt liv..


Varför valde jag inte storhäst?

Det är en fråga jag får ställt nästan varje dag. Varför jag köpte en D ponny och inte storhäst. Men det svaret är lätt, jag är inte så lång, jag var inte ämnad för att rida storhäst än. dessutom hade jag uppehåll en längre tid och tappat enormt mycket i ridningen. Jag ville hellre ha en ponny så jag kunde ta vara på dem sista åren då jag slängt bort ett år (2012). 
 
Storhäst hade blivit lite för mycket för mig. Jag ville inte det. Jag ville hellre hitta en "färdig" dponny som jag kunde utvecklas med och lära mig rida på ännu bättre. Jag hittade Jullan och det var det bästa som hade hänt mig på väldigt länge. Hon var så prefekt. Det var hon jag ville ha till 100%. 
 
På dem 8 månaderna jag haft Jullan så har jag utvecklats så grymt mycket i min ridning. Jag har blivit starkare i min ridning och inte lika osäker på mig själv Jag litar på Jullan till 99,9% då jag måste ge henne stödet den sisia 0,01% hihi.. Jag kan säga det att jag ångrar mig inte en ända minut, vare sig om alla mina vänner går över till storhäst så skiter jag i det, jag ska iallfall ta vara på min ponny tid och fortfarande ha kul med det. 
 
 Vi kan bli farliga, arwww

Föl VS Jullan...

Hittade denna underbara lilla krabaten på hästnet. Är ju nästan en kopia av Jouline?! 
Samma bläs och allt! 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=718250 så söt :33 <3

Hästgodis som gillas.

Jag var ju iväg för kanske en månad sedan och tävlade min första dressyrtävling då jag kom tvåa.Som andra pristagare fick man rosett plakett och även välja en sak från bordet, där låg grimma, schabrak, svarta glitter linder och en burk Horse Lyx, Det var ju en självklarhet för mig att välja Horse Lyx till Jullan då jag visste hon älskade det.
Horse Lyx är som en Saltsten fast med vitaminer i kladdigform. Jullan älskar det. Det är starka smaker, som luktar väldigt mycket, ända nackdelen är att en del hästar bitter i det, då dem tar slut fort, plus dem brukar bli så fett kladdiga runt mulen, ingen höjdare om man ska ha pusskalas må jag säga..jag har testat..
 
Hon har även två burkar Likit stenar. Vitaminer i hårdform. Lite mer som godis, i olika godis smaker för hästar. Finns i Äpple, Mint, Morötter, Körsbär, vanlig saltsten typ, Banan, och en massa smaker till. Jullan har endast smakat av mig Äpple och Körsbär, och hon älskar det. Hon har en Likit i boxen som hänger i en hållare. Hon har det ovanför sitt hö. 
 
Jullan får även Delizias Lakris godis. Dem luktar starkt lakris, och hon älskar det, jag brukar ha det godiset när jag tar henne in och ut från hagen, som belönning när hon kommer. Jag har det när jag tricktränar Tinto. Och jag har det när jag marktränar Jullan. Ett riktigt höjdar godis. En 2 kg burk kostar 85 kr. Medans en liten knappt 1kg påse går på 65kr. Vi tar alltid 2 kg burken. Även detta godis finns i miljoner smaker haha.
 
Stor hiss till detta. 
 

Månadens Favorit.

Tänkte ta och berätta om tre saker som jag in förskaffat nu den senaste månaden. 
För 2 månader kanske fick jag hem min underbara Charles Owen Hjälm pro II. 
En helt underbar hjälm som sitter skönt på huvudet och man trivs med den super bra. Den har samma skydd precis som den vanliga Chrles Owen ikke fälttävlanshjälm. När vi köpte hjälmen så beställde man den från England. Dem sa 4 veckor men det tog så mycket snabbare är vad de var sagt. Den kom redan efter 2-3 veckor. Vi fick skyddet på bilden med i köpet. Nu när vi var i tranemo tyckte vi det var ganska tråkigt mönster, imed mamma inte hunnit sy ett överdrag till mig. Så dagen innan vi skulle tävla piffa mamma upp den lite extra. Satte två band på vars en sida av hjälmen med mina färger. Sedan en stor flagga snettbak. Med mitt namn under. Ni har säkert sett bilderna? Men iallfall, det blev skit snyggt, det ser stilrent ut och inte så över mycket ut. FETT HISS TILL HJÄLMEN. (Köpt för egna pengar) 
 
I Tranemo köpte vi en fälttävlansklocka. Klockan har man ute i terrängen för att se vad du har förtid imed du måste komma in på en viss tid. Svårt att förklara i text men tror ni fattar, den piper när den kanske gått i 1 minut så vet man att man måste öka för att komma in på tiden 2min. Iallafall klockan kostade 1000kr. Jag vet inte riktigt hur jag ska använda den inu, men det är sånt man lär sig med tiden. Under dem åren jag tävla fälttävlan som mest var det förbjudet med klocka för ryttarna stressade sina ponnysar och då hände det olycker. Men nu har det iallafall kommit tillbaka igen och jag tycker det är super bra, det kan ju bli stress på andra hållet med om man inte har klocka för man tror man är för seg eller så. Men jag ska testa rida med den lite på träningarna nu framöver för Therese. 
En sådan klocka fast i hel svart!
 
 
Sen har vi då detta underbara dressyrschabraket med linder till. Ett grymt fint schabrak som jag köpte själv. Kom med snabb leverans. 
Provade det på Jullan och hon passa perfekt med det. Inget schabrak jag kommer tävla med, men jag lade 400 kr på detta för jag ville ha nått fint på träningar osv. Alla mina schabrak är schabrak som Putte hade. Så Jullan har fått nu på den tiden jag haft henne fått 5 schabrak som är köpta till henne endast. Från början ville jag ha en Scapa i orange men tyckte detta var verkligen så mycket finare. Så nu ska jag införskaffa mig en orange ridtröja . Älskar detta schabrak, ett av mina finaste jag har. Har ett 2 raders pannband till det i äkta Swarowski. Bild på det kommer imorgon. Yänk på att jag inte fotat bilden utan det är en annan blogg. Så klicka på bilden för att komma till hennes sida, hoppas det var ok jag tog bilden. 
 
 
Detta var dem senaste 2 månadernas inköp, självklart köpt sååå mycket mer än detta, men detta är det jag gillar mest. Så jag hoppas ni kan bidra med eran "månads" favorit utrustning.
Kram Frida. 

OUTFITS

Många har ju velat att jag ska skriva ut min outfit med bilder och text. 
Självklart kan jag göra det, så imorgon blir det att åka till stallet tidigt tar med mig datan och kameran. Ska fota en massa imorgon SJÄLV. Få Jullan att visa upp sig lite hihi. Hon är bara för läcker när hon gör det. 
 
Sen ska jag ta hem mina lindor i stallet och fotat outfits hemma. 
Jag kommer lägga ut alla outfits men även min fälttävlan, dressyr och hoppoutfits, mina favoriter där då. 
 
Jag har en outfit som jag tävlade med i Trelleborg och i Tranemo. Tänkte ta den först. 
Kram Frida
 

Efter dressyren och hoppningen..


Hoppträning på schemat.

Idag skulle Fia tävla som jag förstod det, ALL lycka till, till min underbara bloggkompis!
 
Hur ska min dag se ut idag då?
Jo idag ska jag till stallet och fixa i ordning allt. Runt sex sitter vi i bilen och är påväg till hoppträning. Idag ska vi träna med en storhäst. Jag kände det att det var så många i andra gruppen och jag behövde verkligen tiden och så med Jullan på träningarna. Så nu blir det nästan som en privat lektion. Jag ska inte hoppa så värst högt för jag vill ha en bra träning idag, och komma igång lite mer. Sist tränade jag för pappa och det gick super tyckte jag. Just nu tränar jag lite på lägre höjder då jag vill hitta in känslan och våran rytm. Hon är nog lite osäker på mig, men jag litar på henne. Jullan har riktigt fin frambens och bakbens teknik. Men nu måste jag få in det där lugnet i hoppningen, ha fart men ändå väldigt lugnt inget ryckit. Desto lugnare hon är desto bättre hoppar hon med ryggen, hon kommer mer runt sig och det är liksom inga språng med huvudet högt och hoppar av långt ifrån, utan lagom tempo, få in ett lugn mellan oss, stödet med benen, mycket eftergift och komma lite nämre hinderna. 
 
Pappa kommer filma idag. Jag vet inte riktigt hur hon lagt upp dagens träning men jag hoppas en rejäl framridning och sedan mycket kombinationer och studs. 
 

VINNAREN

 
VINNAREN AV OUTFITS TÄVLINGEN ÄR INTE MER ÄN AGNES ZEDIG.
 
Detta är Agnes och hennes ponny Vanillin. En bild från deras senaste tävling, tycker verkligen outfiten är fräk, matchande benskydd till det haha, ja det hade blivit fräsigt. 
Bara påtal om hindret, synd det inte var samma nyans.... haha. 
 
Fett hiss till outfiten! 
 
www.teamha.blogg.se 

FRÅGESTUND

Vi kör på en frågestund gör såhär, fråga direkt när ni kommer in på bloggen. Ingen fråga är dum.
De tar 10sekunder.
Skriv så här med namn så vi vet vilken fråga som är till vem.
Sofia- vart bor du?
Frida- hur många djur?
Typ så, ja ni fattar.
Tack i förhand alla goa läsare.


Tävlingens vinnare vald!

Nu är ju outfits tävling avslutad. För denna vecka och jag har valt ut en vinnare. Imed Sofia är iväg nu på tävling tänkte jag att jag kunde välja vinnare för denna veckan så hon slipper tänka på de. 
 
Vad säger ni om en hot or not tävling? Man ska skicka in en bild till oss, på dig och din ponny vi ska bedöma
1. Outfiten. 
2. Ponnyns arbete. 
3. Ryttarens arbete. 
 
Vi kommer inte klanka ner på någon utan vi ska bara göra denna bedömningen sen ska NI få hjälpa oss att rösta fram vinnarna som ni tycker ska vinna? Låter det kneppigt eller konstigt så hjälp oss gärna, puss och kram!
 
// Frida
 

Tinto var ju mitt namn.

För 4 dagar sedan typ, nämnde jag ju en liten ponny vid namnet Tinto.
 
Tinto är rynt 15 år gammal. Är inte helt hundra men där runt omkring. Tinto är en ren rasig ShettlandsPonny. Svart med brun päls vid mulen, då hon räknas som Mbrun. Tinto kommer från ett avelsstall med fullt av Shettisar. Hennes släkt var kör hästar, men vi tror inte Tinto varit det. När Tinto kom var hon väldigt "ensam" och "självständig" hon var inte den sociala typen utan mer den egna varianten. Benny som ponnyn hette som hon gick med var en D ponny på runt 20 år. När vi avlivade Putte hitta vi ju Jullan då Jullan kom 4 månader innan Benny avlivades. Då blev det bara Tinto och Jullan kvar. Tinto har med tiden blivit mycket mer gosig, social och älskar bli ompysslad. Hon har liksom fått mer kärlek nu sen Benny gick bort, dem två var som ett raddar par. 
 
Tinto har jag skött om i snart 3 år. En helt underbar liten shettis med ett hjärta av guld. Hon är guda snäll och låter dig inprincip göra allt på henne. Jag har faktiskt hoppat upp många gånger på henne då hon bockade som en idiot från början. Hon hade aldrig haft ryttare på ryggen. Jag satt på henne in och ut från hagen med bara grimma och grimskaft. Jag har testat en hel del saker med henne. 
 
Imed hon blivit mycket mer social har jag börjat trickträna med henne, då hon fokusserar så mycket bättre nu. 
Jag brukar longera henne 2-3 gånger i veckan eller trickträna henne dem dagarna, bara för hon ska hålla igång lite. För att vara shettis har hon faktiskt fint hull. Jag brukar hoppa henne med, fast verkligen inte med mig på ryggen haha, utan jag springer löst brevid henne. Eller så släpper jag henne löst. 
 
Ibland när jag longerat har hon haft 100% surt humör står på bakbenen och har sig. Men då hade jag ett uppe hålle med allt det och trickträna henne endast. 
Trick hon kan är: Puss, Hov, Hälsa, Pallen och stå fint. 
Jag hade tänkt filma lite utav det i veckan så ni kan få se den lille skiten. 
 

Fortsätt trappan uppåt.

Jag ska vara ärlig nu, men efter min och Jullans "krasch" blev jag lite osäker på henne. Jag var inte osäker på henne på det visset hur hon ska bete sig, utan mer osäker på min ridning i hoppningen imed det var mitt fel hon krasha i Trelleborg. Nu när jag var i Tranemo var jag verkligen skit nervös. Jag trodde allt skulle gå rent åt helvete, men jag hade bra pepp talk ord i huvudet efter mitt och Lindas "Hoppa Jullan Prat". Linda är den som kan Jullan mer än någon annan, därför valde jag att följa HENNES ord. Rensade alla andra ord från mitt huvud och gick på orden Linda sa till mig. Om inte det skulle gå bra så är det jag som gör fel för Jullan gör faktiskt RÄTT. 
 
I tranemo gjorde vi en fin nolla. Det kändes som en liten spark framåt igen och jag behöver inte vara nervös. Jag ska bara lita på Jullan och ge henne stödet för hon kan. Jag ska bara lära mig HENNES sätt att ridas på. 
 
Vi kommer gå igenom lika mycket motgångar som framgångar. Detta var iallafall ett steg uppåt. Glad tjej. 

                 
 
Man kan komma tillbaka med styrka och visa att det var inte just vår dag då. Nu känner jag mig taggad till tävlingen  om tre veckor, ingen tävling fram till dess utan bara en massa träningar. 
 

Tranemo 5/5-2013 BILDER

Som jag lovade er skulle jag ladda upp ett par bild bomber, så...lets goo.
 
Jag börjar med bildbomben som mamma fotade på mig. 

 
 

Sista dagen i skolan sen ledig.

Idag är de sista dagen i skolan då vi är lediga veckan ut sen + måndag. Jag se snackat med mamma och hon ska försöka fota mig och jullan lite. Önskemål på tema bilder??

Ikväll kommer massa inlägg ska fixa tidsinställda inlägg med massa åsikter. Kommer även bildbomb och en massa mera. Denna veckan ska bli väääääldigt uppdaterad.

Tyvärr är våran header lite sen eller vad man ska säga hehe, ska höra med nån annan som kanske kan göra design till oss en TILLFÄLLIG då ju.

Jullan ska trimas lite i padocken idag, eller så rider vi ut en sväng. Mamma ska med på träningen imorgon, ska flörta till mig bilder då med.

Känns super att pappa lärt sig fota nu med, han kan ju liksom fota på träningar osv om inte mamma har tid och även vardagar!!

Men ha en bra morgon nu alla och tagga ledigheten!


Here we come

Hej!

Min vecka framåt ser ut så här att vi åker ner till Mantorp idag och bor hos sissi lilja :) jag ska rida för sissi en kort stund idag innan banvisningen som är kl 6 i kinda :Dtagga!!

Tordag är tävlingen men sen ska vi stanna tills på lördag för min mamma ska döma dressyr där :)

Jag kommer göra jätte mkt inlägg!
Men om ni har några önskemål eller frågor till oss så är det bara att kommentera :D
Har en hemlighet till er ikväll ;)

Kram Sofia


Tisdagkväll och trött.

Seg uppdatering från min sida IGEN.
Tävlingen med outfiten är ju avslutad sen söndags imorgon väljer jag och Sofia ut vinnaren!
Jag hade själv tänkt att fota min träning och tävlingsoutfit så jag kan lägga ut de här. Har ju en hel del om man säger som så..
Skola imorgon sen rida på kvällen är ledig på torsdag ska hoppträna med storhästarna då, ska bli kul.

Om exakt tre veckor blir de min andra fälttävlan med Jouline. Hoppar p80 och ska rida ett program med skänkelvikning och allt NERVÖST... Kommer även då träffa underbara Sofia kommer fota henne lite och vi ska ha lite "bloggtankar" då med planera osv.

Imorgon ska jag ta upp en eller ja två hemligheter för er eller inte hemligheter men två saker jag inte berättat för er, ni ska dessutom få bildbomb från helgen. Puss och kram på eran tisdag kväll.


Solar

Livet kan knappast vara bättre..
Ligger utanför stallet i en solstol i bikini och solar! Detta året ska jag bli brun har jag bestämt mig! :D får se hur de går...


Mys så här på morgonen.

Min fina prinsessa och jag imorse innan jag släppte ut henne. Hon är för söt hihi.


Tävlingen igår årets debut.

Nämen hallå alla underbara läsare? Hur är det idag? 
 
Jag hade tänkt att lägga min bloggning lite på hur min helg varit, jag tänker inte berätta om hur heeeela helgen varit i detalj utan det gör jag imorgon. Jag har hunnit klippa ihopa en liten film från gårdagens tävling. Det börjar med dressyren. I dressyren var hon väldigt fin men ganska spänd vi dommarna men fick en del 8or och 7,5or. Men imed hon var spänd vid dommarna och hoppa ut från spåret så försökte jag visa att jag ville rätta till problemet ganska tydligt. Det såg dem ju så dem gav mig endast 4,5 där. Om inte hon varit spänd där kan jag lova hon hade fått 7or eller kanske 8or. För hon var såå himla fin. Vi fick 53 i straff som var då 64% och jag var mer än nöjd.
 
I hoppningen hoppa hon som en groda på första hindret jag var själv väldigt nervös för ville så gärna sätta nollan, jag har ju heller aldrig hoppat kombination med henne eller trippelbar men det gick super. Hon hoppade allt. Vi var nolla. 
 
Vi väntade i 5 timmar till min terrängstart klockan 14:02 var jag ute på första hindret hon flög över ALLT och tvekade inte alls. Hon hade ett bra tempo genom hela banan och jag öka henne mycket på långsträckor. Tyvärr fick man ta andra väggar imed det var ju såå himla mycket sten vid banan ja nästan överallt så red mycket på säkerhet. Men vi klarade ut allt super, vi var ju även här nolla. Alla andra red med klocka medans jag red utan. jag kom in på tiden 2:39 och optimaltiden var 2:41 kan ni fatta?! Snacka om jag var stolt. 
 
Men nu har jag en klocka inhandlad dessutom så nu ska jag träna mig lite på den. 
 
Har en lite hemlis för er sen men det tar jag i ett annat inlägg! 
 
Kram 
Frida.
 
 
Finaste ponnyn <3
 

Detaljer om mina mål :)

Tänkte berätta lite mer om mina mål. Jag skrev dom ju bara rätt upp och ner men jag tänkte förklara dem med lite detaljerat :)

Mitt första mål : felfri i 2** terräng.
Det är ett mål som vore väldig roligt att få uppleva, den är 10 cm högre än vad jag rider nu + att den kommer att bli mkt mer teknisk. Varför jag har just har detta målet är för att EM går i 2** så det är större chans att jag får åka om jag klarar det målet.

Mål nr 2: Rida i Laget på NM
Jag red förra året NM men ej i laget. Jag hade ingen rutin då på en* så jag förstår att dom inte kunde chansa och ta med mig men detta året har jag mer rutin och har ridit två mästerskap. Jag ska försöka göra så bra resultat som möjligt så vi får vara med :)

Mål nr tre : minst två felfria banhoppningar.
Jag har haft ganska mkt fel i banhoppningarna. Hon är inte så rädd om sig så hon bryr sig inte om hon river. Desto svårare banan har varit desto bättre resultat har vi haft. Även om jag ska rida EM måste jag ha bra resultat i banhoppningen :)

Mål nr. 4 : ha 45 straff i dressyren igen.
2011 hade jag väldigt bra straff i dressyren, ofta 48 straff. 2012 fick vi en Stor svacka och tappa allt. Men vi är på våran väg tillbaka och senaste tävlingen hade jag 50 straff. Jag är väldigt nöjd med det men det kan bli ännu bättre :)

DRÖM MÅLET :
Europa Mästerskapen i Italien.
Det är min dröm. Vi har frågat många olika tränare och dem tror att 2** kommer gå jätte bra. Vilket känns väldigt lovande :D Jag har till exempel frågat Hannes Melin,han tog EM silver för några år sedan och han sa att jag inte ska ge upp drömmen och kämpa så får man se hur långt de räcker . Det enda man kan göra är sitt bästa :)

Kram Sofia


Fridas Mål..

* Mina mål *
 
-Mina års mål med Jouline-
  • Starta en p90 innan årets slut. Tänkt mig den sista terrängen för året då.
  • Starta en* terräng nästa år.
  • Hoppa en LB med ett bra flytt.
  • Starta LA1 med Jouline UTE, med runt 64%?
  • LAG SM detta året.
  • Enskilt SM och DM.

 

-Drömmål-

  • Starta två* kanske.
  • Högre klasser i dressyr och hoppning.
  • "Vinna SM" ^^ <3

Dålig uppdate från mig.

Uppdatering kommer snart från min sida! / Frida
 
Titta bara ponnyn, TITTA!

En vanlig dag

Hej!

Dagen var hel Chill i skolan och nu så är det pluggning och ridning på G :D Vi ska hoppa pytte lite på både dobbie och Frida :D mamma skulle rida lite dressyr på dem oxå. Skriver mer om det senare :D

Ikväll tänkte jag även skriva om en åsikt :D

Kram Sofja


Konfa skiten är finally over

Hej!

Idag har jag konfirmerat mig! Allt gick vägen men va skit nervös ett tag, skulle sjunga ensam en vers!

Vill ni ha en video på när jag sjunger?

Nu har släkten åkt hem. Väldigt trött men ska rida en häst senare när jag har vilat upp mig lite :)

Vill säga stooooort grattis till mina fina bloggkompis som hade en felfri banhoppning och terräng idag i debuten! Ni är grymma :D :D
Och även till Linda och Anna som visade var skåpet skulle stå igår i Tranemo :D

Kram Sofia


Mina mål

Hejsan!

Tänkte berätta om mina mål! :)
Och även ett drömmål ! :)

• Ha två felfria terräng rundor i 2**
• Vara med i laget på NM
• Ha minst två felfria banhoppningar i CNC*
• Få 45 straff i dressyren igen

DRÖM MÅLET :

Rida Europa Mästerskapen i Italien.

Kramar Sofia


Äntligen fredag ..

Hej!

Äntligen fredag nu! Idag hade jag program träning med Petra Alm och Frida och dobbie. Frida gick såå sjukt bra, red igenom både det programmet som är nästa vecka i kinda och det 2* programmet! Dem innehåller öppna,enkelt byte osv.

Mamma har äntligen anmält mig till den två** klassen i Danmark den 2 juni, det kommer bli så himla kul :D går det bra där får vi troligtvis åka till Tyskland för att kvala till EM men förhoppningsvis kan vi kvala i Mantorp istället.

Jag tycker det är viktigt att sätta upp mål men man ska även ha ett "drömmål". Jag tänkte skriva ett inlägg om mina mål och mitt dröm mål, vore de t kul? :)

Imorgon ska jag hopp träna för Fredrik Gustafsson hemma hos mig. Ska be mamma filma så ni kan få se lite :D

Ha en bra kväll!
Kram Sofia


Mitt namn är Tinto.

Detta är Tinto stallets godding och sälskapsponny. När Benny togs bort stallägarnas ponny blev Tinto kvar med Jouline. Från att ha varit skygg och en ensam liten ponny har hon börjat bli mer våglig och är så otroligt lättlärd. Hon kan en massa trix eller ja är på väg, video kan komma upp när som på det. Hon kan pal, hälsa på pal, hälsa,buga och puss. Mer info kommer imorgon om henne. Fina fina Tinto. Världens finaste lillatjej. 
 

1-0 till hästen...

Idag skulle jag skritta en runda i paddocken varav att jag hade ett schabrak på henne. Jullan fick lite panik när jag skulle ända schabraket och då började hon liksom skena, jag var inte bered och precis när hon började bocka så flög jag fram på halsen och då kastade hon sig så jag trillade av henne, jag höll fortfarande kvar i tyglarna då hon liksom drog mig med sig bakom. Men tillslut släppte jag och sprang mot utgången för att stoppa henne. Sån tur sprang hono inte ut då vi inte har nått som håller paddocken stängd. Pappa och jag kämpade i 30 minuter för att få tag på henne då hon var helt uppskärad och panikslagen. Till slut fick vi tag på henne och allt var frid och fröjd, kärringen haha. 
 
Allt är klart i stallet alla tävlingsgrejer framme allt putsat maten framme, nu är vi klara för att beje oss mot årets första fälttävlan och min debut med henne. Känner mig taggad och nervös. Kommer uppdatera er med massa bilder och så imorgon. Kommer hem på söndag natt så alla vet det, att bloggningen blir dålig...
 
Ha en bra fredagkväll, puss.
 
(Sofia tar min bloggning idag) 

Smart Frida


Självklart hängde inte händerna med i stavningen, ska ju stå träning.......

Hade tänkt sova nu, mer bloggning!
Kran


Sista dressyrtävlingen innan tävlingen.

Hemma från dagens dressyrträning för Monica. Jullan var sjukt fin idag. Hade ett super fint tempo och jobbade på så himla bra. Vi tränade på programmet ett par gånger red igenom det så min tränare fick se hur de såg ut, första rundan gick i 190, men sen när jag red det igen efter så väntade hon mer på mig och var med uppmärksam på vad jag bad henne om. Hon längde super fint på steget idag, hon blir liksom med pampig och ser så mycket större ut när hon jobbar med ryggen och går in nosen lite mera. Sjukt härlig var hon att rida idag. Min fina tjej. 
 
Imorgon blir det nog bara ta det lugnt med henne så hon får vila upp sina muskler. Hinner inte skriva mycket mer nu. Ska nämligen sova hade jag tänkt mig. Men ni får ha det så bra och se och njuta av dagens bilder. 
 

Bussen

Hej!

Just nu sitter jag på bussen på väg till kyrkan,vi ska konfirmations foton. Kommer inte vara hemma för äns kvart i 6. Så ingen ridning gör mig idag eftersom jag måste plugga till matte provet som är imorgon. Jag kmr få F så hårt om jag inte pluggar x)
Hoppas er dag har varit bra och glöm inte att anmäla er till tävlingen!!!

Kram Sofia


En extremt härlig dag.

Filmen på mig och Jullan idag.
 
Jullan hoppade riktigt fin idag. Hoppade till och med lite längre hals och jobbade med ryggen mer. Avståndet var lite fel men hon klara det finfint. Hittade faktiskt en hel del knappar idag som jag inte märkt av innan. tex innan hade jag ganska hög hand, då hon drog upp huvudet ganska mycket. Så blev det så automatiskt för att få eftergift. Men idag kände jag att hon blev bara stressad av det och att jag höll i henne så jag längde lite på tyglarna försökte rida henne som i terrängen fast inte i lättsits utan bara ha handen på mankammen låte henne styra tempot ta och ge i mellan hinderna, och då gick hon med lite saktare fart in och hoppade ut i lugnt tempo. Hon var mycket harmonisk. 
 
Detta är inte en ponny som bara går som en maskin man får jobba en hel del för att få fram detman vill och tänka på vad man gör. Det härligaste är att när jag rider henne korrekt gör hon det jag ber henne, om jag stör henne och rider henne fel blir det fel, man får liksom den här AHA känslan och man tänker efter mycket mer på vad man gör för fel. 
 
Det är såhär jag vill ha det. Inte en ponny som bara går utan att du ber den om nått, utan här får man jobba för det man vill göra. Man sitter inte bara där. Känns fantastiskt. Känner mig ett snäpp mer taggad till helgen. Vill sätta nollan nu. 
 
 
Imorgon blir det dressyrträning för min tränare kommer rida igenom programmet och göra lite övningar. Kommer bli finfint. Hoppas på uteridning om vädret blir bra, men nu ska jag sova efter en super dag i stallet med min underbaring. Tog in hästarna för nån timmar sen, dem njöt i fina vädret precis som jag. Men puss och godnatt måste verkligen sova, räknar ner timmarna imorgon och på fredag sen jäklar bär det av till TRANEMOOO.

Se de positiva..

Hej!
Som sagt var jag och tävlade i nordhalland idag, Dobbie kändes fin på fram ridningen och inne på framhoppningen :D på banan så blev han spänd och tog inte riktigt skänkeln. banan var väldigt svår för det var brytsvängar och man fick liksom ingen bra rytm, eftersom man tappade så mkt fart i brytsvängarna. Men jag är ganska nöjd ändå! Han har inte så mkt rutin än så det är bara att ut och tävla :D

Jag tycker det är viktigt att man tänker på de som var bra med ritten istället bara tänka på det dåliga. Självklart måste man se på de som var sämre oxå så man kan rätta till de. Men man kan fråga sig själv t.ex.
Vad gick bra? Han kändes jätte bra på framhoppningen och vissa delar på banan.
Vad kan jag förbättra tills nästa gång?
Att jag inte bromsar någonting i brytsvängarna och istället försöker bara flyta med i svängen.

Eller

Hur gjorde jag när det gick så bra?
Den frågan frågar ofta min mamma mig och den får en verkligen att tänka till :)

Nu måste jag sova men det kmr bli massa bloggning imorgon!!

Kram Sofia


Sista hoppträningen innan tävlingen.

Var och hopptränade lite själv i ridhuset idag för pappa. Vi hoppade en liten liten bana med svängar. Var endast 3 hinder men i en ganska skarp sväng. Bara för att testa. Få henne lugn in i den ”stora” kombinationen och sedan lugn efter och sedan över ett räcke i svängen. Som en lite övning då. Hon var väldigt stressad i slutet då hon hade hoppat sååå fint hela tiden tills slutet då hon blev stressad och for över hinderna så jag blev lite sur på henne, så kom hin i en sväng och tappa farten lite då jag glömde benen och hade för hög hand, så hon stannade så kom jag igen så hoppade hon ´, dessa små små sakerna som är så viktiga glömde jag. Men sen avsluta vi super, hon var lugn och fin. Inget stress. Hon var super fin.

Vi filmade tyvärr inte så mycket då jag ville pappa skulle testa fota henne. Men pappa filmade henne lite på slutet så kan lägga upp det ju om det låter intressant. 

Kram Frida 

Bild från idag. 

Hon är allt man kan önska sig.

-Hur hittade du Jullan, och varför blev det just henne?

Jag var och sommar jobbade hos min tränare, mitt intresse för ridningen var inte på topp. Då jag ville helst bara sluta med allt som hade med hästar att göra efter Puttes avlivning. Kanske töntigt tycker ni, men jag kände så. Mamma var mycket ute på hästenet även pappa dem ponnysar dem hittade printa dem ut och visade mig, det var så många ponnysar jag sa nä till. Antingen tyckte jag inte dem var nått eller så var det bara ett rakt nä. När pappa hade printat ut runt 10 ponnysar kollade jag igenom varje ponny, jag läste noga på alla och valde ut endast fyra stycken som jag ville prova. Vi ringde på nån av dem antingen var dem redan sålda eller till och med skadade. Ponnyn jag hade lagt sist i högen för jag tyckte om den mest tog vi upp och vi bestämde att nu ringer vi. Vi ringde boka dag, tid och plats för att prova denna underbara ponny. Hon föll mig verkligen i smaken, hennes utstrållning, hennes känslighet, hennes charm, hennes ridbarhet, hennes lydighet, hennes pigghet. Jag föll för allt. Jag var väldigt ringrostig när jag provade henne, jag var så nervös. Men det var så skönt att dem som ägde henne då gav mig ingen press alls, dem visste att jag inte ridigt på väldigt länge då vi berättade de, vi tog allt i lugn takt och allt bara flöt på, jag kände bara det är henne jag vill ha, jag tror inte jag behöver säga mer än att SÅ BLEV DET, hon blev min och nu står hon hos mig. Min fina ponnybus. Utan henne kan jag lova att jag inte varit där jag är idag. Jullan putar verkligen mig fram i livet. Livet är ett ända stort hål men med henne i täten så kommer vi upp från hållet. Vi kämpar tillsammans. Vi är ett team. Utan henne? Vad är jag då? Jo ingenting!

Att en ponny kan ge en så mycket glädje är nästan sjukt. Mitt allt. 




RSS 2.0