Nu taggar vi för fullt

Nu taggar vi för fullt, nästa torsdag åker vi på NM! Vi är 16 ekipage från Sverige. Förra året var vi 8:a som blev uttagna men då gick det i ett annat land så då var det dyrare för förbundet att skicka ekipage dit. NM går i lång *enstjärning för både ponny ryttare och juniorer! Young riderna rider 2*. Det kommer bli en fantastisk upplevelse på underbara flyinge! Vi kommer bo på plats och även Frida måste det då det är en internationell tävling och då är det en regel. Terrängbanan kommer vara helt nybyggd av PRO eventing! Jag älskar att rida deras banor, dom bygget svårt och klurig men ändå schysst. 

Så här kommer dagarna se ut under NM:
•Torsdag ~ Vetrinärbesiktning
•Fredag~ Dressyren
•Lördag~ Terrängen
•Söndag ~ Vetrinärbesiktning & Banhoppningen.

Vetrinärbesiktningen är väldigt viktigt, du ska vara fin klädd med uppsatt hår och fina skor. Ponnyn/Storhästen ska vara topp knoppad och väldigt välborstad. Blank och fin. 

Dressyren, den är en stor del av ditt slut resultat. Får du bra på den har du en bra utgångspunkt och om du har en felfri terräng avanceras du upp ganska fort bland placeringarna.

Terrängen, En felfri runda med inte för mycket tidsfel kommer du väldigt långt på. 

Vetrinärbesiktningen och banhoppningen. Det är ofta någon häst som inte går igen dagen efter terrängen. Alla hästar är trötta och har lite svullnader i benen, Banhoppningen gäller det att inte låta för många bommar falla, hästarna är trötta och flacka och därför brukar det flyga lite bommar. 

Nu kör vi Linda!! 
NM guld nästa. 

 

Postat av: Ann-Catrin (Fridas mamma)


Fam Olsson håller tummarna för er.
Vilken upplevelse. Det fixar ni som är så duktiga.
Lycka till !!

2013-09-11 @ 21:31:36
Postat av: Erika

Hej! Jag har frågestund på bloggen! Fråga så blir ni länkad! :D

2013-09-15 @ 15:46:26
URL: http://teamride.horseworld.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback