Nu närmar vi oss målet för i år.

Idag fick mitt fina hjärta terräng träna i tågarp. Vi drog dit vid sex tiden. Majja från tvåan på min skola hängde med, Majja är en av dom som hanterat Jouline sen vi kom dit, en tjej som är helt underbar mot både Jullan & mig, och ställer alltid upp för mitt hjärta & accepterar henne för den hon är. Vi hade kameran med oss så Majja & mamma fotade lite blandade bilder på oss. Fick ett par underbara bilder på träningen. Vi skulle träna lite på tågarportens p90 och *stjärniga bana då jag tänkte ta tag i mitt mål nu och starta min andra p90 i tågarp. Tågarp är ju om två - tre veckor så är lite nervös men tror de kommer gå bra om jag bara kan hålla mina nerver i styr. 
Jouline hoppade helt fantastiskt på träningen, hoppade alla svåra linjer och alla typer av hinder, fröken börjar bli lite kaxig på dom "små" höjderna. Hon hoppade inte alls bra i början utan slarvade med benen och typ hoppade i hinderna i början liksom, men när höjden kom upp så skärpte hon sig lite mer.  Min tränare var jätte nöjd med henne och jag var lika nöjd med henne. 

Bjuder på denna bilden som blev fotad förra året när vi hoppade samma linje som denna gången, då tog de minst 6 gånger förrens jag kom korrekt på hindret denna gången blev de ett missförstånd då jag red en dålig väg mot hindret sen dom andra tre gångerna efter så kom vi hundra procent korrekt. 
Man kan inte vara mer än stolt över att äga denna underbara ponny som alltid gör sitt yttersta för de ska gå bra.

Dressyrstjärnan.

Tränade fina Sandreo idag på dressyren.  Jäääääklar vad fint han gick, hans ökade trav helt amazing! 
Finner inte ord för hur fin han var asså, riktigt nöjd. 
Ska försöka få med mig kameran och någon som kan fota mig nu snart. 
I need new pictures. 

Fick bli en liten bild på snyggingen sen igår & i lördagens tävling, ser ni rosetten? 

Redo för tävling i alla fall.

Sitter just nu i bilen påväga till skolan. Börjar 8:30 med NationellaProv i Matte, i 3 hela timmar. Kommer dö känner jag. Inte ett dugg taggad någonstans men ja..bara att in och göra de så bra jag kan helt enkelt. 
Efter skolan idag blir det att trimma Jouline lite nätt i paddocken. Hon var sååå fruktansvärt fin på träningen igår, värmen tog död på oss båda iallafall.. 
Efter jag trimmat Jouline idag ska jag fixa Sandreo till tävlingen tillsammmans med hans ägare. 

Nu måste jag nog gå, NP här kommer jag, så oredo man kan bli. Puss.
Finaste ponny busarna. Nu till de lilla "lovet" kommer de lite bilder med båda ponnysarna. Kram. 



Vilken underbar dag

Sitter just nu på pappas jobb. Väntar på att vi ska köra vidare på dressyrträning med min älskade lilla ponny. Precis kommit "hem" från våran idrott i Lund. Säger bara - usch och fy vad varmt det är asså, kokar sömnder totalt haha..
 
Igår var det hoppträning med Sandreo. Fyyy vad ponnyn hoppade asså, tränaren var helt chockad. Hon tyckte han hoppade bättre denna gången än förra trä'ningen eller ja VI hoppade bättre denna gången. Han var extremt pigg med mycket energi men verkligen så himla fin. Vi fick enormt fina språng, och allt bara flött på. Vi hade fokus på avstånd och sådant igår, var lite jobbigt för mig ibland då han är så fruktansvärt storgalopperad. Men träning gick super och nu laddar vi om till helgens tävlingar med honom i Stävie. Vi ska hoppa i cupen, så första dagen går i LB, LB. Håll tummarna för oss.
 
Nu ska jag glo på ett avsnitt från Gossip Girl och sedan ska vi packa ihopa oss (jag sitter på pappas jopbb imed vi slutade tidigare och vi ska träna vid sex tiden i Dagstorp.) och dra till Mc Donalds.
Nej njut nu av vädret alla, gör inte misstaget som jag gjorde att inte komma med shorts till skolan utan mjukisbyxor, usch och fy. 
Min mystjej. <3
 

Programridning i skolan.

Debuterade i dagens program ridning på skolan, debuterade vår första LA1, vår andra dressyr"start". En miss i förvända galoppen, 8 på halten&ryggningen. Fick ihopa 64,5 & de är mer än godkänt för knappt tränat, vår debut, svårare program, fina kommentarer om min lilla ponny bus & gud vad bra hon är. 💕 

Kan inte vara mer än stolt. 


Man kan inte påstå att hon inte är vacker. 

En drömvärld.

Igår var jag ute på en mysig fredags promenad. Hade för första gången tid att tänka på mina mål detta år. Vart jag vill komma och så. Har två år kvar på ponny, det kommer bli dom 2 bästa åren med min fantastiska häst. Förra året var mitt år verkligen så fruktansvärt lärorikt. Det var länge sedan jag haft så fruktansvärt kul ute på tävlingsbanorna. Alla dom andra åren mina så kallade hopp&dressyr år har känts stressiga, allt gick så fort och man hann aldrig landa efter varje tävling förens man var ute igen, man blev stressad av allt folk, folk som snackade en massa skit om en som ryttare, vad du hade för ponny osv, ni känner säkert igen er eller hur?

 Sen den dagen vi skulle titta på en ny ponny hade jag verkligen tid att få tänka efter vad jag verkligen ville med min ridning. Det kom snabbt upp för mig då att det givetvis var fälttävlan jag ville hålla på med. Alla sköter sig själva, man behöver inte stressa sig upp i klasserna man har inte tid med den stressen, man hinner landa, man ska framförallt hinna med att träna i varje gren och få något av träningarna. Man kan aldrig med 100% självlärd, man behöver träning för en riktig tränare som kan se dig från marken och ge dig dom där extra tipsen. Träningarna nu känns mycket roligare vare sig de är träning privat utan tränare eller med en tränare spelar ingen roll. Jag lägger nu mera upp en plan i mitt huvud hur jag ska rida just det ridpasset, hur hårt jag ska rida, vart jag ska rida och vilka delar vi ska speciellt jobba med. Ett ridpass ska verkligen ge träning för både dig och din ponny. Jag har tillexempel inte tid att hoppa upp barbacka och bara flippa runder i en sommarhage. Jag vill ha något utav min träning, ska Jouline bara ha ett mys pass och lufsa ska i alla fall jag arbeta lite. Och ska jag ta det lugnt så ska Jouline i alla fall få röra på sig, hon ska inte behöva vila för jag inte är motiverad eller jag är trött, Jouline måste arbeta med alla sina muskler med någon dags vila. Hårda pass för både mig och henne ska utföras för att kunna nå dit vi vill i vår ridning. Nu låter jag som jag ser allt så allvarligt och inte låter min ponny har kul. Men Jouline är den typen av ponny som älskar att få jobba och hon behöver verkligen jobba på grund utav hennes temperament. Givetvis trimmar jag inte dressyr i ridhuset 5 dagar veckan, ibland rider vi bara ut, kravlöst, bara att få komma ut och skritta håller igång musklerna på henne lika mycket som ett galopp pass gör. Att få sträcka ut sina senor och alla hennes muskler i ett intensivt galopp pass behövs lika väll som ett dressyrpass i ridhuset.
 
Många tävlings människor kan inte ens rida ut sina hästar ”man har inte tid till det.” istället rider man i ett ridhus runt, runt. Själv är jag lite så att jag vill min ponny ska behålla sitt glada och positiva humör i ridningen, självklart ska hon få komma ut och galoppera av sig, eller bara ut och skritta. Jag varierar verkligen mina ridpass. Ibland drar jag ut och rider lite dressyr på ängen och nästa dag tar jag ett dressyrpass i paddocken. De spelar verkligen ingen roll vart du rider, ridpassen ger lika mycket ändå.

Mina träning vill jag verkligen ska ha gett mig något i min ridning. Att ha en bra känsla efter ett ridpass. Det är viktig detalj för att utvecklas. Speciellt att kunna se något positivt i det som inte varit bra.

Detta året har jag höga mål som jag vill klara av. För att komma dit måste jag lägga upp en planering för mitt år, och alla tävlingar & träningar.
Mina största mål detta år är att starta en *stjärnig klass innan årets slut och även vara med i SM. För att ta mig mot dessa mål måste jag träna, tävla, träna, tävla och skapa massa rutin. Förra året började jag på topp & avslutade något mindre bra. Detta året har också börjat bra. Min första start med Jouline var i Flyinge, en miss i dressyrprogrammet, nolla hoppningen och nolla terrängen. Hade jag nu inte gjort denna miss i galoppen, i dressyrprogrammet hade jag vunnit, det skilde inte alls mycket för att börja året med en vinst. Istället resulterade det en andra plats. En andra plats jag själv skrapat ihop utan någon speciell bra dressyrträning under vintern & hoppträning. Tränade två terrängträningar precis innan som gick bra, så den delen kände jag mig säker på. Är stolt efter mitt resulterande på våran första start.
Min andra start var i Tranemo för två veckor. Dressyren klockren, miss i galoppen IGEN på samma ställe, hoppningen ett retsamt pet, men i terrängen gick hon som ett skott. Aldrig haft en sån underbar känsla i terrängen. Banan var fylld med stenar överallt fick ta stora omvägar och rida på emellan varje hinder istället, hon lyssnade otroligt bra på mina förhållningar till hinderna, och samlade sig innan sprången och fick super fina språng på varje hinder. Efter jag gått igenom målgången hade jag ridit 20 sekunder för fort och ändå red jag stor, stora omvägar och samlade fint tillbaka henne till varje hinder.

(Foto:Patrik Lundgren)
 

Vi har nu startat på olika sorters banor och de hindrar inte oss utan tvärt om.

Både Tranemo & Flyinge hade svåra banor, men vi gjorde en klockren nolla.
Nu kommer vi fortsätta träna som vi gör för grymma tränare, bra ridpass som ger oss någonting och kämpa oss dit vi vill. Jag vet vi kan ta oss dit, men det krävs träning. Då ska vi allt ge det träning och fina rundor. 


En hel vecka, i ett inlägg.

Ännu en vecka har gått i Maj månad. 
Denna veckan har faktiskt varit något lugnare än dom andra veckorna vi haft på länge. I Tisdags drog vi iväg på min efterlängtade dressyr tränning för min tränare Anna Pålsson, detta var den första riktiga träningen som verkligen gav något på väldigt länge. Anna hade sett en stor förändring på Jouline, Dom gånger jag tränat för henne och även på tävling har Jouline stressat upp sig, spänt sig och bara stuckit från mig ibland. Anna såg att Jouline såg mer bekväm ut nu. Imed Jouline är en väldigt nervig ponny som har mycket i sig måste man handskas med det korrekt. Gäller att man själv håller sig lugn i hennes frispels ryck, och bara fortsätta rida som ingeting har hänt.
Efter träning för Anna var jag helt över exalterad. Träning hade verkligen gett mig så fruktansvärt mycket & jag var sjukt nöjd. Alltid kul och sitta på Jouline på dressyrträningarna, hon ger verkligen allt och är så fruktansvärt arbetsvillig. Och hennes steg är helt underbart, hon har sån power. 
Alla mina tränare berömmer hennes psyke, steg, kondition och sin arbetsvilja. 
Hennes steg var verkligen underbart i Tisdags, fick henne verkligen att jobba med hela bakdelen in under sig, och hon tog verkligen för sig. 
Vi tränade mycket på hålla lugnet i ridningen, förvänd galopp på båge, skänkelvikningar och lite halter. Allting bara satt där, klockrent. Nej verkligen hel nöjd med henne. 
 
I Onsdags hoppade jag med Sandreo på lektionen, gick faktiskt super bra. Har ju inte hoppat han så himla många gånger så kunde inte vara mer än nöjd med honom. Länge sedan jag hoppade en 100% hopponny, så mycket att tänka på hela tiden, och sen är han långt ifrån hur Jouline är att rida. Dom är två helt olika ponnysar och kräver olika ridsätt. Men träningen var väldigt lärorik och gav väldigt mycket så kändes bra, trots allt våran första riktiga träning. 
 
I torsdags skulle jag rida ut en sväng med Jouline men hon var något ömfotad imed hon hade haft hovslagaren hos sig på morgonen, så tog en rejäl skritt runda på henne istället så fick hon röra på sig ändå. 
 
Igår fick Jouline vila & idag ska hon oxå få vila. Har man varit duktig hela veckan och sköter sig är man värd lite vila för träningar så man kan ta nya tag med sina muskler nästa dag igen. 
MIn äkta kärlek. <3
 
 

Två hästar ridna, guldponnys.

Sitter just nu hos Clara en tjej från klassen, har svårt att skriva värsta långa inlägget nu men red iallafall två hästar idag. 
Jouline gick ett fint dressyrprogra imorse. Vi red igenom LA1 som jag ska ha på skolans programridning, gick super bra och verkligen nöjd efter passet, fick en så fin känsla på henne. Fina ponny bus.
 
Efter skolan tog jag ett pass på Sandreo, Claras ponny skulle ha "hovslagaren" så skulle jag ju med henne hem så hann ju med ett pass på han med, länge sen jag satt på han nu, men han var också så fin. I början var han så fint avslappnad, men under halva passet spände han sig extremt mycket massa folk kom in och red runt, runt i galopp så stressa han upp sig lite men var okej sen efter en stund mot slutet var han verkligen så himla fin, även där en bra känsla. Kändes så kul att få sitta på hans rygg igen, saknat lilla skutt hihi. 
 
På onsdag ska jag hoppa Sandreo under vår hopplektion. Får vi hoppas det går bra i alla fall. 
Ska tävla han nu i slutet av Maj. Vi ska starta en liten cup typ som går i LB tror jag. Får se om jag tar Jouline då med hon känns så fin nu så hade varit kul faktiskt. 
 
Aja nu ska jag vara lite social igen hihi. Nyss tjockat mig på BK och snart ska vi dra ut och gå en liten sväng, inte alltid man lufsar runder i Malmö City hihi. 
 
Men som sagt, båda ponnysarna får vars en stor guldstjärna efter dagens pass, imorgon står det dressyrträning med Jouline kl 18 i Dagstorp, och direkt efter skolan ska jag försöka hinna ett pass på Sandreo med. Så kul att sitta på två så fina ponnys hihi. 
 
Puss Frida. <3
 
Får bjuda på ännu en sån där tråkig mobilbild igen, imorgon kommer både videos och massa bilder som ni inte sett, har ju faktiskt hunnit starta tre tävlingar redan hihi. Två med Sandreo, och två med Jouline. 
 

Ett riktigt wow inlägg.

Wow säger jag bara, statistiken har bara sussat iväg asså. På bara några inlägg har jag redan över hundra unika. Känns super, och jag känner mig mermotiverad över att fortsätta blogga då.
Som ni vet kom ju tidningen ut nu i veckan Penny Girl tidingen som jag blev intervijuad utav i september månad typ förra året. Tidningen kommer snart ut till mig med och är riktigt taggad över att läsa & bara se artikeln. Nu har jag fått en ansikte utåt i alla fall. 
 
Min lilla söndag har varit lugn. Fick min första sovmorgon på väldigt, väldigt länge. Har inte sovit så länge på våra lov ens. Drog till stallet vid 2 tiden, red min älskade lilla ponny i säkert 1timme. Och jäklar vad ponnyn gick, fick en sån fantastisk känsla så det var inte klokt. Red i höger galopp och skulle rida sidvärts till höger eller hur man ska förklara, lite som en öppna i galopp. När jag kom till mitten av ridbanan gjorde vi ett klockrent byte, och sedan fortsätter ut i sluta till spåret igen. Wow säger jag bara. Våra byten har inte funkat innan, hon har liksom luftat upp i luften istället och bara stuckit. Men detta var verkligen ett klockrent byte. Gjorde övning ett par gånger så det verkligen inte var av slupen utan hon lyssnade på mig. Ponnyn får en enorm guldstjärna av mig idag, verkligen en enorm. 
 

Gissa vad, Ccriders har frågestund.

Fick reda på för två dagar sedan att artikeln som skrevs om mig i tidningen har kommit ut. Såg på min statestik att den bara blivit större och större. Såååå nu när bloggen är igång igen, och fler läsare är på g här, så tänkte jag ha en liten frågestund. Där ni kan fråga om allt mellan himmel och jord. Givetsvis uppskattar jag ju om det handlar om hästarna framförallt hihi :') 
 
Men nej ni, nu får ni sända iväg lite frågor, ni får ju inte lämna bloggen utan att ställa en liten fråga... 
 
 

SvergiesRidgymnasium?

Som ni vet går ju jag en svergies ridgymnasium. Bökeberg, som ligger i Svedala. 
När jag skulle välja mitt gymnasium fick jag fundera så de knackade. Vad ville jag bli? Vad vill jag jobba med sen? 
Jag fick hjälp av familj, vänner och andra personer runt omkring mig. Alla tankar gick överallt och ingenstans. Visste verkligen inte alls vad jag ville och vad som kunde kännas rätt. Men ändå hade jag ett ben i ridvärlden redan, eller rättar sagt båda benen. Men jag vill verkligen inte bli något inom hästar, när ni nu läser det med era egna ögon så kan ni ng inte fatta varför jag då skulle vilja välja ett ridgymnasium där nästa allt fokus ligger på hästar och ridning. Ni tycker säkert detta låter helt sinnes men så ligger det till. Jag ville kombinera skola med hästarna. Det jobbiga med det roliga liksom. Inte bara sitta vid skolbänken flera timmar i sträck utan kunna ha min glädjespridare vid min sida ändå. 
 
Jag har nu gått på SRG nästan hela ettan ut. Jag vet inte riktigt vad jag säga om skolan, eller vad jag ska förmedla med positiva kommentarer angående skolan om jag ska vara ärlig. Skolan är full av massa människor som snackar skit om dig och speciellt om din häst. Sitter på läktaren när du rider och snackar en massa skit. Men den mesta skiten kastas på dig och din häst. Kan säga en sak, så mycket skit som jag fått angående min ponny detta året var länge sen jag fick. Folk som inte har en jävla aning vad det är för en ponny egentligen utan yttrar sig en frihet att snacka en jäkla massa om. 
Jag blir mer ledsen när någon snackar om min ponny än om dom snackar om mig om jag ska vara helt ärlig. Min ponny betyder allt för mig, och jag är inte efter en egen vinst, jag vill få vinster med min ponny, kämpa med min ponny, dit jag vill. Jag behöver inte andras åsikter om oss för att ta oss uppåt. Kolla bara förra året, jag var utan folks åsikter och klarade mig fint. Alltså folk behöver inte komma med åsikter nu helt plötsligt, finns ingen större andledning till det. 
 
Jag klarar mig hur enkelt som helst utan folks dåliga attityd och tråkiga kommentarer. 
Skolan gör mig fruktansvärt upprörd över det mesta, som ni märkt har jag inte skrivit så mycket om skolan vad vi gör osv, bättring komme de bli. Men har en hel del åsikter om Svergies Ridgymnasium som ni lär under mina tre år där få reda på här via bloggen. Hoppas ni intresserar er. 

Jag vill bara skratta alla människor rätt upp i huvudet, så som dom dum förklarar sig själva. 
Har blandade känslor över detta inlägget, blev ett 
 
 

Dressyr för hela slanten

Hej! Nu är även jag tillbaka här på bloggen :D 
Allt går jätte bra med hästarna och idag har de varit en hel dag på dressyr tävling! Frida gick så där men till en 3:dje placering räckte de till iaf! :D det var även lag så Mariestads RK slutade 2 totalt och 2 i denna omgången! Så himla kul! 😃👍 imorgon är de upp med tuppen för att åka hemifrån kl 6 för att starta med Gardenia dressyr! Mer update imorgon! 
Kram Sofia 

Trycka ner fälttävlansryttare? En klasisker .

Efter en massa pauser från bloggen är jag redo att börja blogga igen, Satt och kollade fälttävlan från Badminton. Jag säger bara en sak stoooor respekt till dom ryttarna som tävlar där idag & imorgon. Vilka ryttare och vilka underbara hästar som sätter vartända hinder som det vore så enkelt. Jag har en stor respekt för dom ryttarna som rider fälttävlan oavsett vilken kategori eller ålder. Det krävs mod att bara gå ut på banan. Dom flesta hoppryttarna trycker mer än gärna ner oss fälttävlansryttare med kommentarer hit och dit. "hur höga är hinderna ens, det är ju inte ens högt". Men när man väll kommer till kritan vågar dom inte ens hoppa en liten stock ute i en hage. Tro mig jag vet, jag är omringad av människor som mer än gärna vill trycka ner fälttävlan, och mig som ryttare. Har fått alla som möjliga kommentarerna men dom har ingen aning vad dom pratar om, känns ganska skrattretande att så många verkligen orkar hålla på, säger bara en sak tryck ner oss, kom med kommenterar, men "vi ses ute på banan". 
 
Folk måste lära sig om respekt för varandra och inte bara tro man kan allt själv, ha ögonen öppna för varandra och höj upp varandra till skyarna för det ni kan och andra kan. Ha respekt för varandra som ryttare. 
 
Folket är inte ens värda min tid och energi, folk som inte har respekt får ingen respekt that´s it.
 



RSS 2.0